Diskuze k článku Deset věcí, které jste o Terra Nově asi nevěděli
zipacna
Uživatel od první verze | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
30. 3. 2012 / 14:32:36 (před 12 roky)
off

Celkem mě to mrzí. Alespoň ta záhada se starou lodí mě zajímala (i když bylo vcelku jasné jak se tam dostala). Doufal jsem ale, že by se tam třeba mohlo objevit něco jako Vothové ve Star Treku :)

Aby tě sežral velkej pes!
jukab
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
30. 3. 2012 / 18:14:16 (před 12 roky)
off

Ze zajímavosti jsem si otevřel článěk, vydržel jsem to sledovat na podzim jen dva díly, jen chci napsat, že tam máte dost chyb, tak si je třeba opravte a tohle klidně smažte...

2. Na konec - v tomto smyslu dohromady. Ještě tam chybí někdy uzavírací závorka.

3. ...protože většinu peněz spolkli speciální efekty - efekty nejsou životný (bohužel i bohudík :) )

5.) Na produkci se podíleli společně studia - chyba podmětu s přísudkem, musí být tvrdé

7. zahrál Dean Geyer jeden - chybí čárka za Geyer,

10. Fanoušci překvapení zrušením seriálu začali do FOXu posílat...-tady zase něco chybí :)

Fruiko
Autor článku | Cool level: 125 | Peggy Carter
30. 3. 2012 / 18:25:10 (před 12 roky)
off
jukab napsal(a):

Ze zajímavosti jsem si otevřel článěk, vydržel jsem to sledovat na podzim jen dva díly, jen chci napsat, že tam máte dost chyb, tak si je třeba opravte a tohle klidně smažte...

2. Na konec - v tomto smyslu dohromady. Ještě tam chybí někdy uzavírací závorka.

3. ...protože většinu peněz spolkli speciální efekty - efekty nejsou životný (bohužel i bohudík :) )

5.) Na produkci se podíleli společně studia - chyba podmětu s přísudkem, musí být tvrdé

7. zahrál Dean Geyer jeden - chybí čárka za Geyer,

10. Fanoušci překvapení zrušením seriálu začali do FOXu posílat...-tady zase něco chybí :)

Díky.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
allyska
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
30. 3. 2012 / 19:12:58 (před 12 roky)
off
jukab napsal(a):

tak když už jsme u gramatiky, studio je rodu středního a v množném čísle se tedy píše a, tedy studia se podílela :)

Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
30. 3. 2012 / 19:45:42 (před 12 roky)
off
jukab napsal(a):

nauč se psát a dřív, než začneš někoho kritizovat, přečti si po sobě vlastní výtvor. Dělení do samostatných vět a rozmyšlení, co chci vlastně napsat, by tomu jedině prospělo.

jukab napsal(a):

nejsou rod životný

jukab napsal(a):

už bylo řečeno, navíc ani ty nemáš správnou shodu podmětu s přísudkem, chybí ti tam co musí být tvrdé

jukab napsal(a):

osobně bych řekl, že tam i něco přebývá...

A asi bych byl i pro to, aby se o takových chybách spíš psalo přímo do zpráv autorovi. Nemám moc rád veřejné pranýřování, i když sám patřím k češtinářským nacistům.

And when my time is up, have I done enough?
Editováno: 3x | Naposledy: 30. 3. 2012 / 19:47:36
jukab
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
31. 3. 2012 / 10:22:32 (před 12 roky)
off

Seraphine31: Za ta studia se omlouvám, psal jsem příspěvek v rychlosti, to je neomluvitelné. Slovíčkaření neberu, když už tak, tys nezačal větu (nauč se..) velkým písmenem, takže kde vlastně začíná, ty nacisto jeden? :) Navíc ti tam chybí čárka před "co" v jednom komentu. Jinak čeština je krásná v tom, že vytváří bohatá spojení, omezovat se tak, jako musím u jiných řečí, rozhodně nebudu. Nechci tu rozpoutávat žádnou bouři, ale opravovat chybu chybou je dle mě zbytečné...

Fruiko
Autor článku | Cool level: 125 | Peggy Carter
31. 3. 2012 / 10:40:01 (před 12 roky)
off

Jop. Ukončíme to než tu začne flame.

Chyby v článku jsou opravený, jsem rád, že na ně někdo upozornil. Jsem splachovací, takže to neberu osobně, tudíž nepotřebuji obhajovat. :)

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
vikkyy
Uživatel od první verze | Cool level: 13 | Kenny McKormick
31. 3. 2012 / 10:57:34 (před 12 roky)
off

U nás doma jsme si seriál oblíbili i přes počáteční pocit, že mu pořád něco chybí. Takže jsme zrušením Terra Novy byli dost zklamaní.

Love-sex-peace-freedom -respekt
Treatys
Redaktor | Cool level: 19 | Černá zmije
31. 3. 2012 / 11:45:37 (před 12 roky)
off

Pěkný článek. Jsem rád, že jsme si se články nelezli do zelí :D Byl by to docela trapas, když bychom měli oba článek o tom samém :P

Mimochodem s tím Netflixem je to definitivní? Jiná TV zájem nemá?

Ajam
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
1. 4. 2012 / 11:08:11 (před 12 roky)
off

Je jí škoda, myslím že by se dala dál natáčet, i s nižším rozpočtem. :-/

Ajam
leaa
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
10. 4. 2012 / 21:09:19 (před 12 roky)
off

Neví nekdo jakou ma sledovanost na Prime?

Odyssea
Redaktor | Cool level: 27 | Bobby Singer
11. 4. 2012 / 12:48:46 (před 12 roky)
off
leaa napsal(a):

Neví nekdo jakou ma sledovanost na Prime?

Prima COOL si ji velice chválí. Sledovanost prvních dílů byla přes 350 tisíc, tím pádem se stala nejsledovanějším seriálem COOLu.

Individual SciFi stories may seem as trivial as ever to the blinder critics and philosophers of today — but the core of SciFi, its essence has become crucial to our salvation, if we are to be saved at all.