Diskuze k článku Nejlepší z nejlepších: Velká Británie
havlik.jakub666
Dlouholetý uživatel | Cool level: 39 | Abby Sciutová
21. 8. 2016 / 16:13:48 (před 8 roky)
off

Já nevím, ale ať počítám, jak počítám, tak Doctora hrálo 13 lidí. Nezapomněli jste na War Doctora Johna Hurta?

Pajky
Redaktor | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
21. 8. 2016 / 16:29:31 (před 8 roky)
on

Zajímavý výběr. Asi každý kousek si tam své místo zaslouží, ale určitě by se nemělo opomínat (i když ho v čechách neznáme a ignorujeme) Only Fools and Horses.... Než jsem se sem přestěhoval, tak jsem seriál vůbec neznal, ale skoro každý brit se kterým jsem se tu bavil na ten seriál odkazuje, a považuje ho za jeden z nejlepších jejich seriálů vůbec.

Podobně trestuhodné by bylo u mladší generace vynechání dvojice Skins a The Inbetweeners. Minimálně "Honorable mentions".

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Editováno: 1x | Naposledy: 21. 8. 2016 / 16:30:30
verunkawrath
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
21. 8. 2016 / 16:29:53 (před 8 roky)
off

Já milovala Bodieho a Doylea a novější favorit?Rozhodně Sherlock.

Narovnej svou krátkou páteř a sevři drobné zoubky :)
kareen
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
21. 8. 2016 / 16:40:46 (před 8 roky)
off

Tak tady kromě Profesionálů a Poirota miluju všechny a spoustu dalších v čestných zmínkách. :-)

sarhod79
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
21. 8. 2016 / 17:08:36 (před 8 roky)
off

Teda kromě Červeného trpaslíka a Doctora mám ráda všechno. Možná by do výčtu šel i seriál Vraždy v Midsomeru a slečna Marplová, ale souhlasím, že by se do desítky nevešly

"Vím, že nic nevím."
Editováno: 1x | Naposledy: 21. 8. 2016 / 17:09:02
Varro
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
21. 8. 2016 / 17:17:20 (před 8 roky)
off

K mým zamilovaným patří Hercule Poirot, Haló haló a přidala bych Vraždy v Midsomeru. Jinak všechny jejich krimiseriály mám ráda, ale je to jen 10 nej.

alesanko
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
21. 8. 2016 / 17:17:50 (před 8 roky)
off

Red Dwarf, Mr. Bean, Black Books, IT Crowd, Sherlock - proste top :)
Doma som ešte v telke zvykol sem tam pozriet na Poirota, keď som sa nudil.
Zo zvyšku som videl už len Fawlty Towers a Top Gear :)

When people see good they expect good. And I don't wanna live up to anyone's expectations. (Damon Salvatore, TVD)
Romix
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
21. 8. 2016 / 17:50:29 (před 8 roky)
off

Mr. Bean, Sherlock, Top Gear, Luther a první dvě série Misfits.. Zbytek nemusím :)

Romix
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
21. 8. 2016 / 18:13:07 (před 8 roky)
off

Fajn, asi mám ráda britské seriály :D. Mám tu oblíbence jako Hustle, Black Books či Broadchurch a velké seriálové lásky jako Doctor Who, Red Dwarf, Mr. Bean, Sherlock a Top Gear. Beana a Trpaslíka jsem měla už jako mrně místo večerníčku a stalo se kvůli nim ze mě to, co se stalo :D. Top Gear jsem viděla i naživo a přivedl mě na nespočet dalších akcí, kde jsem našla i další seriály... Třebas letos na Legendách byl Beanův fiátek :D.

Case*Wawe*Make
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
21. 8. 2016 / 18:51:35 (před 8 roky)
off

Poirot, IT Crowd, Broadchurch, Mr. Bean, Randal a Hopkirk, Torchwood a srdcovka Dempsey and Makepeace.

-udělám si černý puntík, že Dempsey and Makepeace není v čestných zmínkách.

Jarda: Hospodou se rozezní varhany, Kachna může volat černý havrany. #Hospoda "Figure out what you're fighting for, and you'll be okay.~~ Wyatt Logan
shakespeare
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
21. 8. 2016 / 19:03:58 (před 8 roky)
off

Profesionalove, Doctor Who, Top Gear, Poirot, Sherlock atd. Skvely vyber ze skvele nabidky anglickych serialu.

jukab
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
21. 8. 2016 / 19:09:17 (před 8 roky)
off
Winnie 2.0 napsal(a):

Absence Skins mě natolik rozhodila, že jsem si musel pustit všechny její znělky a musím je dát i sem. :-) Shame on you.

https://www.youtube.com/watch?v=RKC-jMFT8DI

Edit: ve videu je i intro z americké verze, prosím, ignorujte jej. :-)

Tvoje problémy bych chtěl mít :)

Z UK sleduju Torchwood (snad ještě nějáká miniserie bude), How Not To Live Your Life, Beana a dění v hrabství Midsomer :) Chystám se ještě na finále Vicious. V mládí mě bral i Poirot, Profesionálové nebo S Club 7 :))), ale všechno to hrozně zestárlo :)

Dahllia
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
21. 8. 2016 / 19:19:35 (před 8 roky)
off

Ježkovo voko, tady bych si vybrala jen Sherlocka. Na Beana mám averzi a Red Dwarf mi nikdy nic neříkalo. :-)

Quia ego...
Majkl303
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
21. 8. 2016 / 19:22:23 (před 8 roky)
off

Přesně na tenhle článek jsem čekal! Britské seriály miluju a tady jsem si jich našel plno. :) Vypisovat je asi nemá cenu, ale do topky patří určitě Doctor, Miranda, Downton Abbey, Broadchurch, QI, Torchwood, Sherlock, Black Books, Vicous, Luther, Black Mirror, Death in Paradise, Misfits, IT Crowd, And Then There Were None, Would I Lie to You, The Fall, Poirot a Wallander... no a jak si to teď vlastně tak uvědomuju, tak jsem je vypsal všechny :D

Editováno: 1x | Naposledy: 21. 8. 2016 / 19:22:39
Nira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
21. 8. 2016 / 19:47:12 (před 8 roky)
on

Perfektní výběr, většina patří mezi moje zamilované. Ještě bych přidala Mirandu, to je pro mě srdeční záležitost :-)

Empty
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
21. 8. 2016 / 20:31:59 (před 8 roky)
off

Chybí mi tu Vicious a Bluestone 42 :) Pak ještě ... skoro celá britská tvorba. :D

Editováno: 1x | Naposledy: 21. 8. 2016 / 20:32:16
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
21. 8. 2016 / 20:52:14 (před 8 roky)
off

Chápu, že těch kvalitních britských seriálů je hafo a nelze zmínit všechny, koncenkonců jde o TOP, že? :-)
Ovšem do mé soukromé čestné zmínky ještě určitě patří Whitechapel.

Director of SHIELD
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
21. 8. 2016 / 20:59:29 (před 8 roky)
off

Za mě rozhodně hoši z Červeného trpaslíka, puntičkář Poirot, věčný smolař Mr. Bean
a geniální Sherlock.

sandokan555
21. 8. 2016 / 21:04:44 (před 8 roky)
off

dempsey a makepeace ? tiez jeden zo serialov detstva ... ale vyber 10 naj je fakt malo pretoze toho vzniklo mnoooho ...

Dawemandude
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
21. 8. 2016 / 21:26:41 (před 8 roky)
on

Mezi mé top britské seriály patří jednoznačně IT Crowd a úvodní serie Sherlocka, starší seriály (red dwarf, doctor who atd) mě nikdy nějak extra neoslovily.

Valesion
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
21. 8. 2016 / 22:18:57 (před 8 roky)
off

Tak pokud bych bral svou top 10 opravdu jen z počinů od stanic BBC, ITV, Channel 4 a E4- Tak by vypadala takto: 1)Skins 2)Vicious 3)Broadchurch 4) Merlin 5)My Family 6)Sherlock 7)Black Mirror 8)The Fall 9) Ripper Street 10) Red Dwarf

Z dalších stanic bych pak vybral kousky jako: Jonathan Strange & Mr Norrell, And Then There Were None, Wallander, Whitechapel, Our Zoo, The Take, Tripped, The Hollow Crown, Humans, The White Queen a další a další .

Valesion
JustMyName
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
22. 8. 2016 / 00:14:07 (před 8 roky)
off

Jasné, ako facka, že Britom seriálová tvorba ide, príkladov, je tu uvedených dosť.. z tohto výberu u mňa však jednoznačne vyhráva Sherlock. Mám však rada i seriály ako Mr. Bean, Poirot, či Top Gear, IT Crowd, alebo v detstve pozeravaní Dempsey and Makepeace .. a ak sa raz dožijem toho, že budem mať viac voľného času, rada by som si pozrela i Luthera, a možno i Doctora Who, z ktorého som zatiaľ videla možno len zo 5 častí :D

Falling is just like flying, except there´s a more permanent destination.
Editováno: 1x | Naposledy: 22. 8. 2016 / 00:20:43
Atenecka
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
22. 8. 2016 / 01:23:36 (před 8 roky)
off

Pro mě je jednoznačně nejlepší Hercuile Poirot, Ano, pane ministře, Haló Haló a tady nezmíněné Vraždy v Midsumeru.

Camfourek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
22. 8. 2016 / 09:16:15 (před 8 roky)
off

Když už Mr. Beana, tak se mi vybaví Black Adder, to byla kvalitka. Ale jinak britské jsou srdcovky. V britské tvorbě by musel být žebříček delší než deset, aby se tam vešlo všechno, co je vážně dobré.

Jana S
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
22. 8. 2016 / 09:21:27 (před 8 roky)
off

Můžu se podepsat pod Top Gear, Profesionály, IT Crowd, Pythony, Sherlocka, Černá zmije, Spaced apod. Ale poslední dobou mě dost chytly panel shows jako QI nebo Big fat quiz. Jen v Brně neznám nikoho s podobným vkusem. :-)

Adrian "A.C." Conor
Uživatel od první verze | Cool level: 18 | Kocour
22. 8. 2016 / 09:30:28 (před 8 roky)
off

Ďalší skvelý článok a výber. Moje naj: Mr. Bean, Black Books, Black Adder, Poirot. Rozmýšľam, že si pozriem Doctor Who konečne. Nadväzujú jednotlivé série na seba a mám začať od úplne prvej série alebo môžem začať tými novšími sériami?

Wait for it...
STOUPA
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
22. 8. 2016 / 10:22:44 (před 8 roky)
off

Všechno jsou to opravdu velké klasiky nejlepší si nedovolím vybrat.

kareen
22. 8. 2016 / 10:32:58 (před 8 roky)
off
Adrian "A.C." Conor napsal(a):

Ďalší skvelý článok a výber. Moje naj: Mr. Bean, Black Books, Black Adder, Poirot. Rozmýšľam, že si pozriem Doctor Who konečne. Nadväzujú jednotlivé série na seba a mám začať od úplne prvej série alebo môžem začať tými novšími sériami?

Začni novými sériemi od roku 2005, to úplně stačí. :-)

rebeccacarf
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
22. 8. 2016 / 10:40:30 (před 8 roky)
off

Bohužel opravdu nesnáším takový ten britský humor jejich sitcomů, Mr. Beana apod., takže za mě jedině ty vážnější kousky nebo ty s tím sušším humorem. Kromě Doktora a Torchwoodu miluju především Downton Abbey a Poirota. A z dětství mi v paměti utkvěli spíš zmínění Dempsey a Makepeace než Profesionálové. Na Sherlocka se taky ráda kouknu, ale že bych z něj byla až tak odvařená, to říct nemůžu.

Editováno: 1x | Naposledy: 22. 8. 2016 / 14:45:00
eliska.musilova
22. 8. 2016 / 12:44:58 (před 8 roky)
off

Britské seriály u mě vedou (myslím v oblíbenosti, ne v množství sledovaných, tam má prvenství stále USA), ale rozhodně mám na svém seznamu ještě spoustu nezhlédnutých klasik, na které si snad v blízké době najdu čas (důchod to kdyžtak jistí :D)

" I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath. Merry Christmas!"
Mad.Awe
Redaktor | Cool level: 16 | Number 6
22. 8. 2016 / 15:11:29 (před 8 roky)
off

Výborný článek, všechny seriály v něm zmíněné znám, ať už jsem je viděla nebo aspoň z doslechu. Britský humor je mi velmi blízký a jejich sitcomy mám ze všech nejradši.

Mad.Awe
Corisan
22. 8. 2016 / 15:53:29 (před 8 roky)
off

Mezi moje oblíbené patří hlavně Sherlock, Doctor Who, Merlin, IT Crowd, Black Books a zde nezmíněný In The Flesh... Ale asi by se těch seriálů našlo ještě více... Teď jsem dostala chuť si pustit nějaký super-britský maratón :D
Díky za článek :)

IN THE MIDDLE OF MY BACKSWING?!
007.dany
22. 8. 2016 / 18:46:10 (před 8 roky)
off

Všechno naprosté klasiky,které miluju.Červený trpaslík je samozřejmě pro mne na prvním místě.Jinak výborný článek. :)

Dan
Martysek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
22. 8. 2016 / 18:59:59 (před 8 roky)
off

Tohle je řádně nadupaná kategorie. Viděla jsem všechno, kromě Doctor Who, byť klasika, nějak mě to minulo. Srdcovka asi Poirot, mám celou sbírku knížek Agathy Christie, tak to je asi samozřejmost, David Suchet byl prostě geniální a dokonalý Poirot. Červený Trpaslík a Jistě pane Ministře, geniální seriály. Dokonce i Haló Haló pamatuju a moji rodiče naprosto nechápali, jak na to můžu koukat. A babiččiná srdcovka Profesionálové...

miskovicd
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
22. 8. 2016 / 21:21:09 (před 8 roky)
off

Black books
IT crowd
Red dwarf
Sherlock
Poirot
.
.
.
Black mirror!?!

luciakanky
22. 8. 2016 / 21:26:03 (před 8 roky)
off

pre mňa jednoznačný víťaz Mr. Bean :)

driver picks the music, shotgun shuts his cakehole
Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
22. 8. 2016 / 23:29:49 (před 8 roky)
off

Výběr je velký, ale já zbožňuji Poirota...dále Luther, Wallander, Sherlock a Mr.Bean

Jenny
Allien.9
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
23. 8. 2016 / 21:28:33 (před 8 roky)
off

Díky za pěknou zmínku o "Torchwoodu". Pravda. :-))

sandokan555
24. 8. 2016 / 05:58:20 (před 8 roky)
off

pri tych komediach som si spomenul na Bennyho Hilla :) aj to som pozeraval ako maly ... ale zohnat to je asi nemozne a ani na youtube toho moc nie je ..

Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
24. 8. 2016 / 14:44:34 (před 8 roky)
off
sandokan555 napsal(a):

pri tych komediach som si spomenul na Bennyho Hilla :) aj to som pozeraval ako maly ... ale zohnat to je asi nemozne a ani na youtube toho moc nie je ..

Benny Hill teď tuším vycházel na levných dvd... tedy jestli myslíš The Benny Hill Show (Show Bennyho Hilla).

And when my time is up, have I done enough?
Pittriss
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
24. 8. 2016 / 21:38:07 (před 8 roky)
off

Výborný výběr! Sherlock, Doctor, Ministr, Black Books, Poirot, Monty Python, IT Crowd... A musím říct, že mě velmi mile překvapilo zařazení Profesionálů. Díky za ně. :-)

petruskaJ
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
25. 8. 2016 / 07:07:07 (před 8 roky)
off

Já osobně miluju britské seriály, jsou prostě skvělé. Mnoho z výběru patří mezi mé srdcové záležitosti. Na britský suchý humor nic nemá! Keep calm and watch british series!

Allons-y, Alonso!
šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
25. 8. 2016 / 11:38:22 (před 8 roky)
off

Británie, Británie, Británie. :D

Ty moje největší lásky Doctor a Broadchurch.
Z těch co jsem sledovala jako prcek/dospívající...Jednoznačně Poirot, Monty Pajťáci, Bean (klasika :D), Profesionálové, Dempsey and Makepeace, Haló, haló a Malá Velká Británie.
Z těch novějších určitě Sherlock, Mušketýři, Misfits.

Jinak musím říct, že mi tu chybí třeba i Hale a Pace a několikrát zmíněné Vraždy v Midsomeru, kde (mám ten pocit) už stihli povraždit polovinu britské populace. :D

Ale je pravda, že ne vše zde může být a jsem ráda i za to "málo".
Jinak když si projíždím tu TOP 10? Tak je to asi první a poslední, kde jsem viděla všechny zmíněné seriály.

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
Koldik
25. 8. 2016 / 14:18:36 (před 8 roky)
off

No tak ja velky britofil nie som. Mr. Bean a IT crowd su jedine 2 serialy co som pozeral/videl. I tak skvely clanok.
A este som zabudol na Dempsey a Makepeace...akurat bezi v telke :D

Editováno: 1x | Naposledy: 25. 8. 2016 / 14:19:26
paju99
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
1. 9. 2016 / 18:02:24 (před 8 roky)
off

Britské seriály jsou dle mého názoru bezkonkurenčně nelepší! Všechny mé srdcovky jsou právě z tamtěch končin. Doctor Who, Sherlock, Black Books a Vicious. Ale chystám se i na Red Dwarf a IT Crownd a věřím, že ani oni nezklamou. Britský humor prostě můžu.

Paju99
sandokan555
2. 9. 2016 / 11:31:14 (před 8 roky)
off

aktualny clanok .. Benny Hill
odkaz

Editováno: 3x | Naposledy: 2. 9. 2016 / 11:32:54
Shppen
3. 9. 2016 / 20:54:03 (před 8 roky)
off

Eeee...nemel nahodou vyjit jeste jeden clanek? :)

JolanaC
5. 9. 2016 / 09:15:55 (před 8 roky)
off

Našla jsem zde plno oblíbenců a nějakou tu srdcovou záležitost. Ale stejně jako mnoho jiných i já na výpisu postrádám Skins.