Asi takhle: :D .... co je české, to je blbé, takže hádám tento seriál vynechám ;)
Seriál Já, Mattoni se mně líbil. Má to zajímavou atmosféru, pěkné kostýmky a jsem zvědavý, jak to všechno bude. Hold byla taká doba, žádné Tv, počítače, mikrovlnky. Jen nedělní procházky někdo po kolonádě, lázeňské oplatky a prostitutky.
Já jsem moc spokojená a určitě se budu dívat dál. No, já bych se dívala dál i kdyby se mi to nelíbilo, protože prostě David :D
Viděla jsem první díl a byla jsem úplně nudou zničená. Zkusím ještě jeden, abych se ujistila a pak končím.
Pár minut jsem viděla během reklamy na jiné stanici a musím říct, že k historickému seriálu mě očividně nepřesvědčí ani ten skvělej fakt, že na ČT nejsou reklamy. Nevím, co proti té historii mám :/.
Za mě musím říct, že to není špatné. Asi jsem čekala o něco ještě víc, trochu dotáhnutější zpracování, uvidíme, jak se to rozjede nebo nerozjede dál. Zatím tak 80%. David Švehlík je skvělý, on je prostě výborný herec a přijde mi, že už předčil i svého otce.
Můžu říci, že se mi tento seriál velice zalíbil. Skvělé herecké obsazení a krásná výprava. Už se těším na další díl.
Tak já nevím, ty herecké výkony jsou sice lepší než ve většině současných českých seriálů, ale že by to bylo něco extra? Taky doba je tam nastíněna zatím dost povrchně a někdy dle mého názoru ne zrovna věrohodně. Ale na druhou stranu fakt je, že je to stejně spíše seriál o chování hlavního hrdiny a jeho vztahu k okolí, takže žádnou historickou fresku asi ani nemá cenu očekávat.
Já se na první díl dívala a musím říct, že jsem dost zklamaná (možná jsem od toho čekala víc, než je mi schopen dát). Souhlasím s hodnocením Fruika. Myslela jsem si, že to bude skvělé, historické drama. Přijde mi to spíš jako tuctový, americký seriál, který je načančaný do 19. století. Fešné oblečky, dokonce ani vynikající David Švehlík (většího hezounka najít nemohli), to bohužel nezachrání.
Videl som pilotnú epizódu, herecky aj výpravou sa seriál vydaril. Tomu sa nedá nič vyčítať. Páčilo sa mi aj striedanie časových línií.
Ale trochu som sa stratil, respektíve som nepochopil ono pozadie získania práv na vodu, ktoré sa odohráva na radnici ku koncu epizódy.
Viděl jsem první díl jen útržkovitě, ale přišlo mi, že se hodně mluví a málo se toho skutečně děje. Krom toho jsem se ztratil v tom obchodě s vodou.
Určitě ale zkusím znovu při plné soustředěnosti. A i když antihrdiny nevyhledávám, dám Mattonimu ještě šanci.
carolos napsal(a):
Videl som pilotnú epizódu, herecky aj výpravou sa seriál vydaril. Tomu sa nedá nič vyčítať. Páčilo sa mi aj striedanie časových línií.
Ale trochu som sa stratil, respektíve som nepochopil ono pozadie získania práv na vodu, ktoré sa odohráva na radnici ku koncu epizódy.
Já to pochopil tak, že Mattoni nakreslil svůj plán pro licitaci, takže práva připadla jeho otci (vzhledem k tomu, že nikdo nevěděl, kdo je jaké číslo a každý věděl jen kolik a kdy má přihodit, si to mohl dovolit). Tím, že odstranil Mézla, nebyl nikdo, kdo by mu dokázal, že původní plán byl jiný (vzhledem k tomu, že ho vymýšlel Mézl sám).
Jinak mě osobně na Mattonim vadila v podstatě jediná věc, na kterou se pak nakupila spousta dalších - vypravěč. Ani si nepamatuju, kde jinde by byl vypravěč tak zbytečný, jako tady (nebo aspoň v takové míře).
První díl výborný. Doufám že to bude takhle i dál.
Za mě vcelku překvapení, možná jsem čekala, že to pojede na trochu jiné dějové lince a nebudou se proplétat minulost se současností a bude to více romantičtějšího charakteru (něco jako První republika). Nuž jsem překvapena a to příjemně:) obsazení topový, to se jim fakt povedlo a Medvecká se svým kukučem zpoza brýlí je pecka, hraje to výborně. Kostýmy, venkovní prostředí, promenády atd pěkný, ne nadarmo patří mezi nejdražší seriál. Ovšem ta laťka pilotu je nastavena asi trošku výš, takže se obávám, aby to se seriálem nešlo z kopce...
Mozno keby to spracovali ako dokument tak by som si to pozrel, ale na toto nemam cas. nejak mi nevonaju tie ceske a slovenske serialy. Som proste amikofil.
Mám sice historii i životopisy rád, ale na tohle jsem vydržel koukat půl hodiny
a šlus.Nic mě nezaujalo a i herecké výkony, vzhledem k obsazení, nic moc.
Těšil jsem se a je mi to docela líto.
Tohle mě určitě mile překvapilo,ani jsem nečekala,že se mi bude něco českého líbit.
https://www.youtube.com/watch?v=1j8gkjp-i4o ... (explicit)
zajimave, ze pilot serialu vyvolava hodne vyhranene dojmy ... i to muze byt dobre doporuceni alespon nejakou epizodu shlednout ...
Takhle znásilněn jsem se u historickýho seriálu snad ještě nikdy necítil. A to už jsem viděl jiný kabrňáky z tohoto žánru. Jako je vidět, že se ve výpravě utopily šílený peníze, ale to samo o sobě nestačí. Navíc scénář je jak z jinýho vesmíru (negativně myšleno). Myslím si, že budu mít ještě veliký problémy to vůbec celý dokoukat. Zatím po úvodním díle tak 60 %.