Skvelý článok. Súhlasím so všetkým. Očakávam, že tento trend bude iba pokračovať. Veľmi málo noviniek uspeje a stanú sa z nich hity. Väčšina je zrušená po 2-3 sériách. Čakám už len kedy Josh Wheddon oznámi spin-off Buffy a Angela.
Tato zpráva musí potěšit každého seriálového nadšence,protože ne každý chce na sobě zkoušet novinky někdy velmi pofidérní úrovně.Tady se nabízí další možnost a to,že i když půjde o něco nového,tak základem bude osvědčená klasika.Jen aby to vyšlo podle představ a máme se opět na co těšit.....
Ragelly, Ragelly.. Tak ti nevím jestli mám tu zmínku o Xeně na konci brát tak, že tě pálí reboot, nebo tak, že nevěříš svým očím, a nebo dokonce tak, že tě zrovna v tu danou chvíli žádný jiný seriál nenapadl :D :D. Jinak článek super. Osobně jsem si myslela, že je to tím, že tvůrcům docházejí nápady, ale na druhou stranu je fakt, že přijít s něčím novým a neotřelým je čím dál horší. Možná by nebyl na škodu i článek o adaptacích dříve slavných filmů na seriály (viz aktuálně Frequency, nebo Lethal Weapon). To se teď taky docela rozmohlo.
andromache napsal(a):
Ragelly, Ragelly.. Tak ti nevím jestli mám tu zmínku o Xeně na konci brát tak, že tě pálí reboot, nebo tak, že nevěříš svým očím, a nebo dokonce tak, že tě zrovna v tu danou chvíli žádný jiný seriál nenapadl :D :D. Jinak článek super. Osobně jsem si myslela, že je to tím, že tvůrcům docházejí nápady, ale na druhou stranu je fakt, že přijít s něčím novým a neotřelým je čím dál horší. Možná by nebyl na škodu i článek o adaptacích dříve slavných filmů na seriály (viz aktuálně Frequency, nebo Lethal Weapon). To se teď taky docela rozmohlo.
No hnedka jsem si vzpomněla na tebe, že Xenu musím zmínit :) A přesně na Lethal Weapon / MacGyvera jsem si vzpomněla u té zmínky o "filmových a seriálových rebootech", tak třeba jindy :)
Ale jinak mně obecně téma určitě nepálí, na novou Xenu jsem zvědavá a líbí se mi, že se seriálové značky vrací. Vždycky se ráda podívám a zhodnotím, jak se jim to povedlo, ať už jde o návraty typu Akt X, nebo nové podání ve stylu Hrdinů, nebo třeba seriálovou verzi slavného filmu jako Rush Hour. Někdy to vyjde, někdy to nevyjde, ale rozhodně nic předem neodsuzuju :)
Další fajn článek. Jinak to přebírání zrušených seriálů mně vůbec nevadí. Kolikrát to s potěšením přijímám.Jasně už to někdy není jako dřív, ale většinou to je pořád fajn. Teď se třeba hodně těším na nové díly Gilmore Girls a Black Mirror. Ostatně Netflix nezklamal ani s Fuller House. Z opět oživených seriálů jsem pak ještě sledoval třeba Arrested Development a Cougar Town.No a co se spinn-offů týče, tak ty mohu také. Třeba Chicago Med je super, někdy mám v plánu i další Chicago frakce. Dál pak mohu jmenovat třeba The Flash a Legends of Tomorrow. Jsem taky zvědavý na spinn-of The Blacklist na The Blacklist,Redemption. Takže za mě obnovení mrtvých seriálů a spinn- off nějakého díla, proč by ne, zkusím a buďto u nich zůstanu a nebo je opustím.
ragelly napsal(a):
No hnedka jsem si vzpomněla na tebe, že Xenu musím zmínit :) A přesně na Lethal Weapon / MacGyvera jsem si vzpomněla u té zmínky o "filmových a seriálových rebootech", tak třeba jindy :)
Áááá, jsem polichocena :D.
ragelly napsal(a):
Ale jinak mně obecně téma určitě nepálí, na novou Xenu jsem zvědavá a líbí se mi, že se seriálové značky vrací.
Já osobně se toho rebootu XWP hrozně děsím. Hlavně dík těm informacím, které kolem toho prosakují. A co jsem tak četla různé názory, tak nejsem jediná... A je hrozná škoda, že z rad, napsaných v v tomto článku se tvůrci pravděpodobně nebudou řídit ani jedinou... Jinak je ale téma rebootů takové ošidné. Třeba nový Mac mě baví a pobavilo mě to lehké pomrknutí na původní seriál v úvodu znělky. Ale chápu, že stejně jako já u Xeny řvu, že žádná jiná holka už nikdy nebude ta pravá Xena (snad až na Katrinu Law, ale to mi taky nesplněj), tak můžou hardcore fanoušci Maca (třeba Patty a Selma :D) řvát, že ten nový mlaďoch prostě už není RDA a že to nějak není ono...
Přesně tak, na tohle téma mají lidi hodně vyhraněné názory. Jeden tábor je pro návraty, jeden stejně velký tábor je proti návratům. I když dva lidé milují původní seriál stejně, jeden se může na nové díly nebo novou verzi těšit, druhý to může hned odsoudit. Proto mi to přijde hodně zajímavé k diskuzi :) Nejen takhle obecně nebo předem, ale fakt po zhlédnutí třeba toho prvního dílu, jak to bývá u NPL :)
Ragelly: Co se týče XWP tak mám tak nějak pocit, že jediný hard-core fanoušek, co zná všechny epizody zpaměti a mohl by je citovat třeba o půlnoci a stále si pouští díly jsem tu já, páč co jsem tak četla hodnocení tady na SZ, tak se tam hodně oapkuje věta Seriál mého dětství, případně mládí :D. A tací budou na reboot asi fakt hodně zvědaví.
My, tvrdé jádro, co stalkujeme kariéru hereček ever since (panebože, proč Lucy, proč??? Proč jsi musela vlézt do Evil Dead a nutit mě tak tu hrůzu sledovat??), už z toho tak odvaření nejsme. Děsíme se castingu, děsíme se toho, jak bude nebo nebude fungovat přirozená chemie hlavních hrdinek (zvlášť po tom, co Xena jako seriál pomohla hodně z nás, včetně mě, vylézt, nebo aspoň vykouknout ze skříně a tvůrci prohlásili, že tahle nová Xena bude natvrdo lesba) a rozhodně není nikdo moc nadšený z toho, že se z původní dvojkou hereček prakticky vůbec nepočítá, ani na camea, děsíme se serializace a slibovaného temného tónu (protože scénáristi uměli napsat dobré komediální díly) atd atd... Takže chápu, jak to myslíš ;).
Tohle je vždycky hroznej risk. Ale zas je pak úžasný, když to vyjde. Z těch obnovených a převzatých seriálů jsem hrozně ráda za Červeného trpaslíka, který je pořád stejně super. Z "předělávek" si vzpomínám na Rush Hour, to mi taky přirostlo k srdci :).
Jo a bezva článek :')
Perfektní článek.Samozřejmě jsem rád za takové pokračování,protože bude zas na co koukat. :D
Já žádný seriál neodsuzuji dokud se na něj nepodivam,občas se mnou lidí nesouhlasí s mými nazori ale na to jsem už zvyklý
Super článek, já neodsuzuji žádné seriál dokud zněj nevidím aspoň jednu serii. Osobně si myslím že ještě bude mnohem víc vracení se k hitům.
Naprosto perfektní článek, příjemné zamyšlení. Ráda dám šanci novinkám, ráda jsem i za návraty seriálů, co mi kdysi přirostly k srdci, ráda mrknu na spin-offy, i když ne vždy to vyjde.
andromache napsal(a):
Možná by nebyl na škodu i článek o adaptacích dříve slavných filmů na seriály. To se teď taky docela rozmohlo.
Rozhodně souhlas.
A vůbec - kde se vzala ta klesající sledovanost seriálů? Dyť já sleduji a sleduji, a když tak vidím seznam všeho, co chci jednou vidět, tak ještě dlouho sledovat budu. Na mě je spoleh :-)
Nira napsal(a):
A vůbec - kde se vzala ta klesající sledovanost seriálů? Dyť já sleduji a sleduji, a když tak vidím seznam všeho, co chci jednou vidět, tak ještě dlouho sledovat budu. Na mě je spoleh :-)
Ale kolik toho sleduješ v televizi? :) Američani taky jedou den nebo dva po odvysílání přes mobil, na tabletu nebo na počítači ze streamu, případně si to nahrávají a pouští, až mají čas. Čím více možností, tím větší rozptyl, kdyby se ta sledovanost celkově sečetla (klidně i bez připočtu nelegálních stahování), tak se to dostane zpět do pěkných čísel, jenže pořád se musí brát ohled na sledovanost televizní, protože tam se platí hlavní reklama. Na streamu je sice taky, ale dá se přeskočit.
Tak tenhle článek se moc povedl. Mně se tenhle trend až tak nelíbí, ale fanouškům to přeju. Ale je fakt, že kdybychom se dočkali třeba dalších dílů Veronicy Mars, tak bych jásala :-) Já vím, že byl film, ale Verču bych brala i ve větších dávkách :-)
Adrian "A.C." Conor napsal(a):
Skvelý článok. Súhlasím so všetkým. Očakávam, že tento trend bude iba pokračovať. Veľmi málo noviniek uspeje a stanú sa z nich hity. Väčšina je zrušená po 2-3 sériách. Čakám už len kedy Josh Wheddon oznámi spin-off Buffy a Angela.
Buffy mám ráda, ale jestli něco Josh oznámí, tak bych chtěla aby to bylo Firefly .-)
A z návratů mám asi největší radost z Čarodějek.
Obsahová hodnota článku je velmi vysoká parádní počteníčko, a nelze než souhlasit nové nápady se nerodí každý den, a konkurence v podobě Netflixu je velká a do toho ještě youtube chystá svůj seriál, pro televizní stanice se neblíská na lepší časy spíše naopak bude jen hůř.
Skvělý článek,návratů se vůbec nebojím,nikdo přeci neříká,že musím sledovat úplně každý,na některé jsem zvědavá,nějaký vynechám a zbytek prostě jenom vyzkouším a rozhodnu později :)
Velmi vydareny clanok. Osobne sa velmi tesim na Prison break... a zvedavy som aj na Xenu :)
moc se těším na Prison Break
Ragelly, naprosto skvělý článek, zajímavý souhrn informací. Myslím, že tohle je velké téma s mnoha možnými výsledky. Přesouvání seriálů na jiné stanice osobně jako zrušení nevnímám, pokud za to seriál stojí, pak tím lépe. Ale v případě dotočení pokračování s velkým odstupem, mé nadšení opadá, protože snaha oživit již zašlou slávu seriálu dopadá většinou špatně. Spin-offy jsou někdy velmi zajímavou volbou, samozřejmě se vezou, ale pokud jsou dobré, dokáží si žít vlastním životem a udržet se. Remake a rebooty jsou z mého pohledu už zoufalým voláním z nedostatku kreativity.
Ale ono není jednoduché zaujmout diváky. Speciálně, jak sama píšeš, v dnešní době s technologiemi, které nám umožní sledovat seriály, aniž bychom museli sedět u televize v přesně stanovený čas. Možná se mi to jen zdá, ale i dnešní doba s tím množstvím seriálů postrádá více klenotů a opravdu kvalitní kousky, na které v konzumní společnosti není prostor. Pro mě tvorba rok od roku upadá a i nároky diváků z pohledu sledovanosti jdou dolů.
teraxa napsal(a):
Možná se mi to jen zdá, ale i dnešní doba s tím množstvím seriálů postrádá více klenotů a opravdu kvalitní kousky, na které v konzumní společnosti není prostor. Pro mě tvorba rok od roku upadá a i nároky diváků z pohledu sledovanosti jdou dolů.
To bych netvrdila. Myslím, že pořád vzniká zhruba stejné množství kvalitních seriálů, nebo možná se i ta úroveň obecně zvyšuje a laťka pro průměr je výš než před lety. Jen jak jich je čím dál víc, tak se ten poměr dobrých a špatných mění v neprospěch kvality, protože sice vzniká stejně dobrých, ale víc špatných. A samozřejmě druhá věc je i ta, že se ty kvalitní snáze ztrácí v tom množství toho, co všechno vychází, lidi je snadno přehlídnou, než když fungovaly jen tři nebo čtyři stanice a v podstatě se vědělo o všem, co nového vzniká :)
I wish for... Firefly! Firefly! Firefly! :)
Možno sa pozriem na Gilmorky (aj keď si nie som istý, či som videl aj poslednú sériu). Potešil ma ešte návrat Red Dwarf (ešte som nemal čas), The X Files a Prison Break.
Ale kedy sa nám vráti Constantine? :(
Tak mne sa z obnovených ľúbilo iba The X Files a chcelo by to FlashForwards, Rím či Chucka ( I ked posledná séria bola slabšia) nie braky ako MacGyver.
Dobry clanok...za mna BANSHEE, nevie niekto ci to neplati aj na tento skvely serial?
PrcekTK napsal(a):
I wish for... Firefly! Firefly! Firefly! :)
To je i moje velké přání. Ten seriál mám moc ráda. Jen mám obavy, kdyby ho obnovili, aby nevyměnili posádku za nějaké odrostlé puberťáky. Aby se to líbilo mladším divákům. To by bylo na mě moc.
teraxa napsal(a):
Ragelly, naprosto skvělý článek, zajímavý souhrn informací. Myslím, že tohle je velké téma s mnoha možnými výsledky. Přesouvání seriálů na jiné stanice osobně jako zrušení nevnímám, pokud za to seriál stojí, pak tím lépe. Ale v případě dotočení pokračování s velkým odstupem, mé nadšení opadá, protože snaha oživit již zašlou slávu seriálu dopadá většinou špatně. Spin-offy jsou někdy velmi zajímavou volbou, samozřejmě se vezou, ale pokud jsou dobré, dokáží si žít vlastním životem a udržet se. Remake a rebooty jsou z mého pohledu už zoufalým voláním z nedostatku kreativity.
Ale ono není jednoduché zaujmout diváky. Speciálně, jak sama píšeš, v dnešní době s technologiemi, které nám umožní sledovat seriály, aniž bychom museli sedět u televize v přesně stanovený čas. Možná se mi to jen zdá, ale i dnešní doba s tím množstvím seriálů postrádá více klenotů a opravdu kvalitní kousky, na které v konzumní společnosti není prostor. Pro mě tvorba rok od roku upadá a i nároky diváků z pohledu sledovanosti jdou dolů.
Na to snad jen lze říct Ámen sestro...
Velké návraty zaběhlých seriálů jsou vždycky velmi očekávané. Když si ale vzpomenu na loňský pokus Heroes: Reborn, což se hodně nepovedlo, začínám být u těchto návratů dosti skeptický. Z vody se nedá vařit donekonečna. Taky kolem toho bylo hodně humbuku ale nakonec to za nic nestálo. Mezi moje favority patří momentálně Prison Break, jinak toho moc neznám.
Jsou tu i nové kvalitní seriály, ale především z dílen streamovacích služeb (hulu(11.22.63), netflix(MCU), amazon(Man in the white castle)..atd. je jich víc), nutí mě to zamýšlet se čím to je. Nemůže snad být jediným viníkem na kvalitě seriálu faktor peněz. Nebo je?
camelia5 napsal(a):
To je i moje velké přání. Ten seriál mám moc ráda. Jen mám obavy, kdyby ho obnovili, aby nevyměnili posádku za nějaké odrostlé puberťáky. Aby se to líbilo mladším divákům. To by bylo na mě moc.
To si nemyslím. :) Pochybuji, že by to Whedon dovolil. :D
Super článek, děkuji za něj
ragelly napsal(a):
To bych netvrdila. Myslím, že pořád vzniká zhruba stejné množství kvalitních seriálů, nebo možná se i ta úroveň obecně zvyšuje a laťka pro průměr je výš než před lety. Jen jak jich je čím dál víc, tak se ten poměr dobrých a špatných mění v neprospěch kvality, protože sice vzniká stejně dobrých, ale víc špatných. A samozřejmě druhá věc je i ta, že se ty kvalitní snáze ztrácí v tom množství toho, co všechno vychází, lidi je snadno přehlídnou, než když fungovaly jen tři nebo čtyři stanice a v podstatě se vědělo o všem, co nového vzniká :)
I tak se to dá podat. Ostatně z mého subjektivního pohledu se propaguje velké množství těch špatných a drží se. Ale to je právě ten problém. Míň seriálů s větší snahou z nich opravdu něco udělat... To je směr, který bych si vybrala. No ale v realitě je to zbožné přání. Díky za Británii a Austrálii.
andromache napsal(a):
Na to snad jen lze říct Ámen sestro...
Tak tak :)
Ahoj,
musím se přidat ke chvále za článek, až jsem se kvůli tomu musel i zaregistrovat. Dobré počtení.
Tento trend obnovování zrušených seriálů mi vůbec nevadí. Jsem názoru "Buď se to povede a srdce zaplesá (př. Red Dwarf) nebo nepovede, ale po těch letech smíření se se zrušením už je mi to jedno (př. Heroes)".
Naděje umírá poslední a jsem jeden z těch, co už léta volá po Firefly. Stejně tak bych byl velice rád za Event, protože ten jejich cliffhanger těžce nesu doteď, když si na to vzpomenu... bohužel z nějakého důvodu nebyl tento seriál moc vidět, jako třeba o level horší kraviny typu “V“, tak tady naděje už umřela. A vraťte Futuramu, sakra!
Další kapitolou je pokračování už ukončených seriálů... TO SNAD NE! Prison Break miluju do naprosto domrvené poslední série a filmu (ano, miloval jsem i sérii v Sona). Byl bych rád, kdyby se to povedlo, že bych i zapomněl na tu konečnou hrůzu, ale furt tomu nevěřím. A kdy se asi dočkáme pokračování LOST? :)
Spin-offy už jsou tady s námi roky a roky, proto v článku zamrzí absence zmínky aspoň v jedné větě o kultech jako StarTrek a StarGate, kteří jsou v tomto snad ti nejúspěšnější.
A na závěr si dovolím nesouhlasit s diskuzními názory, že kvalitních seriálů ubývá... Kde? Těch je furt požehnaně a i víc, jenže na jeden takový přibývá víc těch mizérných. Tedy je to jen takový “optický klam“ v poměru.
Sakra, zapomněl jsem na půlku toho, s čím vším jsem tady chtěl otravovat... Buďme rádi ;)
Btw. V časech poslední řady Spartaca se mluvilo o spin-offu s Caesarem. Nevíte o tom něco? Po tom se asi slehla zem, co?
Kafka Tamura napsal(a):
Btw. V časech poslední řady Spartaca se mluvilo o spin-offu s Caesarem. Nevíte o tom něco? Po tom se asi slehla zem, co?
Nemluvili o tom náhodou jen fanoušci, kteří v něj - tak jako já - doufali? :-D
Allien.9 napsal(a):
Nemluvili o tom náhodou jen fanoušci, kteří v něj - tak jako já - doufali? :-D
Těžko říct.
tak tak. Dnes je veľmi ťažké nájisť niejkú novinku, ktorá je fakt dobrá. Je nad slnko jasné, že ak ste boli milovníci napr. Closeru . tak niejaké fantasy asi človeku nič nehovorí. je taktiež pravdou, že re-maky sú akou takou istotou pre tvorcov, ale taktiež návrat a obnovenie, môže byť aj katastrofou. Ja osobne ťažko hladám dobrý napýnavý dramatický seriál. je ich málo. Škoda , že pokončili také ako PoI a pod. tu si viem dokonca predstavit návrat. Ale napríklad s McGyverom to bolo podla mna šlápnutie vedľa, ale lethal Weapon ma baví, škoda že frekvenciu po 10 epizódach vraj odstavia, takže aj filmové re-maky niektoré ujdú a niektoré smola