Diskuze k článku Game of Thrones trhá rekordy ve sledovanosti
Illyria
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
5. 6. 2012 / 08:14:41 (před 12 roky)
off

Knihy jsem nečetla, takže rozdíly nemůžu posoudit.

Co se týče finále, tak bylo takové trošku roztahané, tím jak tak uzavírali všechny linie.
Téměř všechno se mi líbilo, ale Sansa mi už docela leze na nervy. Ta holka je na sebevražedné misi, nebo aspoň mám takový pocit. Chápu že má strach a neví komu věřit, ale tohle?
Daenerys je nejvíce cool, to se nezapře :-)

Teď bojují všichni mezi sebou, ale dříve či později asi budou bojovat společně proti Whitewalkers.

magpie
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
5. 6. 2012 / 10:27:40 (před 12 roky)
off

Někde jsem četla, cituji:

Když Hra o trůny potká The walking dead

. To byla přesně moje myšlenka na konci tohoto dílu. Knihy jsem nečetla, tohle jsem nečekala. Díl se mi ale dost líbil.

aaaja
Uživatel od první verze | Cool level: 46 | Richard Hammond
5. 6. 2012 / 11:22:03 (před 12 roky)
off
Illyria napsal(a):

Knihy jsem nečetla, takže rozdíly nemůžu posoudit.

Co se týče finále, tak bylo takové trošku roztahané, tím jak tak uzavírali všechny linie.
Téměř všechno se mi líbilo, ale Sansa mi už docela leze na nervy. Ta holka je na sebevražedné misi, nebo aspoň mám takový pocit. Chápu že má strach a neví komu věřit, ale tohle?
Daenerys je nejvíce cool, to se nezapře :-)

Teď bojují všichni mezi sebou, ale dříve či později asi budou bojovat společně proti Whitewalkers.

musim souhlasit, Sansa mě deptá už hodně dlouho, ale přičítala jsem to tomu, že es prostě bojí vzepřít Joffreymu, což by se dalo pochopit, ale tohle už je fakt hodně

a jak jsem Daenerys v první řadě nesnašela, tak je to teď moje nejoblíbenější postava :D

There are no cows in space.
Kahlan
Uživatel od první verze | Cool level: 79 | Dave Lister
5. 6. 2012 / 11:36:14 (před 12 roky)
off
Illyria napsal(a):

musím súhlasiť,to čo tam to dievča dokazuje je trošku moc (aj keď sa mi zdalo,že sa potešila,keď povedal,že si ju nezoberie)-čo ma prekvapila a potom sa otočí o 180 stupňov,právom sa bojí Jofreyho (bo to je iný psychopat) ale to čo robí je veľa a ona na to doplatí

Dany,je úžasná,ju mám rada od prvej série a to ako išla tými dverami na tie miesta,čakala som že v tom stane bude Drogo,ale aj tak to bolo krásne a aj slzička kapla

a ten koniec nemal chybu (tiež ma napadlo walking dead-aj keď to nesledujem)
diel sa mi inač páčil až na tú Sansu

Gallifrey fall no more!
magpie
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
5. 6. 2012 / 11:55:23 (před 12 roky)
off

Mě zase Sansa přijde hodně statečná a docela chytrá. A lhářka je podle mě taky dobrá. Z Joffreye(?) si dělá legraci a on to ani nepochopí, předstírá, že je jí líto, že si ji Joffrey nevezme...

aaaja
Uživatel od první verze | Cool level: 46 | Richard Hammond
5. 6. 2012 / 12:00:31 (před 12 roky)
off
magpie napsal(a):

Mě zase Sansa přijde hodně statečná a docela chytrá. A lhářka je podle mě taky dobrá. Z Joffreye(?) si dělá legraci a on to ani nepochopí, předstírá, že je jí líto, že si ji Joffrey nevezme...

mně to její lhaní zase tak přesvědčivý nepřišlo... ale možná se prostě nedokážu odprostit od toho, že vim, co si myslí ve skutečnosti...

There are no cows in space.
Illyria
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
5. 6. 2012 / 12:25:58 (před 12 roky)
off
magpie napsal(a):

Mě zase Sansa přijde hodně statečná a docela chytrá.

Třeba je, a my to nevidíme :-)
Mně přijde, že teď udělala 2x stejnou chybu a doplatí na to. Ano, nebude jeho žena- což je plus, ano myslí si, že bude "jen" jeho milenka. Ale co ji uniká je fakt, že si ji král nyní, když nebude jeho žena bude půjčovat s ostatními muži... a to co ji čeká si nedokáže ani představit.
Dva muži ji nabídli pomoc a ona je odmítla, protože si myslí, že ji slepá oddanost zachrání. Ta ji zabije- a pokud ne, tak ji zachrání někdo jiný, ale slepá oddanost to asi nebude.

E Š
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
5. 6. 2012 / 12:48:46 (před 12 roky)
off

Čo sa týka posledného dielu, konkrétne jeho záveru - nástupu whitewalkers, celkom sa mi nepáči spracovanie. Veď predsa mŕtvolky sa stávajú bielymi chodcami krátko po smrti, takže je podľa mňa ten zombie style trochu prehnaný.

eleon
Agennt
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
5. 6. 2012 / 13:05:53 (před 12 roky)
off

Podle me vetsina tady Sanse docela krivdi, ze vas stve jak se rozhoduje, za neumi lhat, jak se chova atd. Treba byste se meli zamyslet v jake situaci se nachazi.

Podle me je to zcela logicke ze neumi lhat nikdy to nepotrebovala a je to Starkova, kteri jsou spis cestni nez lhari. A ona stejne nikdy nelhala v pravem slova smyslu, byla v podstate unesena a ted ji drzi na hrade proti sve vuli a kazdy ji sleduje tak se spis pretvaruje, protoze kazdemu je jasne ze s nicim nesouhlasi a nema to tam rada. Spis ukazuje vzdor pomoci pretvarky a hraje s nimi tu jejich kralovskou hru a dava si pozor na to co rika a s kym mluvi jak mluvi (s Joffrym si nekdy docela hraje, kdyz se prorekne, ale to si myslim ze dela schvalne).

Mate pravdu akorat v tom kdyz mela sanci poprve odejit tak odmitla, taky me to prekvapilo. Ale ten druhy co ji to ted nabizel (ktery je zamilovan do jeji matky nevim jak se jmenuje), tak si myslim ze ho odmitla protoze mu nemuze verit.

Doufam, ze kdyz jsem ted vysvetlil jeji chovani(podle sebe), tak ze ji nebudete mit tak neradi, protoze jako postava se mi libi.

P.S. Omluvam se za chyby.

Editováno: 1x | Naposledy: 5. 6. 2012 / 13:07:32
Katschaba
Uživatel od první verze | Cool level: 21 | Phil Dunphy
5. 6. 2012 / 13:52:09 (před 12 roky)
off

Já jsem knížky četla (teda zatím první 3) a tohle se mi taky líbí. Sice několik věcí tam je jinak, a taky musí, aby byli shcopni urychlit děj na 10 hodin místo 1000 stránek :)

I když některé pozměněné scény mi trochu vadí viz ukradení draků Daenerys, v knize se to nestalo a hlavně mi přijde, že je Daenerys rozhodně víc hlídá a jen tak by si je ukrást nenechala. Ale jinak se mi to zpracování líbí, dokonce se mi líbili i Bílí chodci jako nemrtví, myslím, že to s tím rozkladem ani nepřehnali, někteří mohou být přece dost dlouho staří, tak by se to na nich mělo projevit, ne? :)

Ale mám k tomu jedinou výtku, kam se sakra ztratil Duch? A docela mě zklamali tím, že nechali Tyrionovi nos, jsem těšila na zrůdičku :D

"Your life is yours and yours alone, rise up and live it." by Richard Rahl
Kahlan
Uživatel od první verze | Cool level: 79 | Dave Lister
5. 6. 2012 / 14:03:45 (před 12 roky)
off
Agennt napsal(a):

Doufam, ze kdyz jsem ted vysvetlil jeji chovani(podle sebe), tak ze ji nebudete mit tak neradi, protoze jako postava se mi libi.

P.S. Omluvam se za chyby.

vysvetlil si to celkom pekne,ale ja si stále nemôžem pomôcť a stále je niečo čo mi na nej vadí hold...aj keď sa dá povedať,že sú postavy,ktoré mám oveľa oveľa menej rada

Gallifrey fall no more!
hacker3985
Redaktor | Cool level: 44 | Captain Hammer
5. 6. 2012 / 15:10:58 (před 12 roky)
on

Knihy jsem nečet ale finále bylo super. Tak jako většinu lidi mě u sceny s nemrtvými taky napadly walking dead. Sansu nemusim, radši mám Aryu která se tomu co se stalo velice dobře přizpůsobila.

Netrap se s tím, když tě někdo pomlouvá za zády. Protože je v perfektní pozici, aby ti mohl políbit p**el.
Meimei
Uživatel od první verze | Cool level: 56 | Richard Castle
5. 6. 2012 / 18:22:32 (před 12 roky)
off

Finále bylo úžasné, nedivím se té sledovanosti :)

Does this darkness have a name? Is it your name?
castelL
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
5. 6. 2012 / 20:21:43 (před 12 roky)
off

Tak ako mnohý z vás píšu, zakončenie teda finále druhej série bolo super a otvorilo množstvo vecí ktoré budú v pokračovaní. Najviac ma ale momentálne deptá to že musím dlhšiu dobu čakať na 3. sériu.

Rád si vychutnám dobrý film či seriál :-)
Martin
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 8 | Kryton
6. 6. 2012 / 23:37:45 (před 12 roky)
off

Tak ona ta Sansa nebude taky moc stará ne? Vzhledem k jejím začínajícím ženským problémůmjí může být tak 12, i když herečka je starší. Její sestra je sice asi ještě mladší a vychytralejší, ale její vychytralost mi přijde při jejím věku víc nepravděpodobná. Navíc důvěřovat nějakému chladnokrevnému zabijákovi a jít s ním uprostřed války domů několik dní, možná týdnů a vlastně ani netušit, jestli je kam jít. Myslím, že má dost důvodů zůstat, kde je.

Raz, dva, tri, čaťíre, pjať,vyšel zajčik paguľjať.Vdrug achótnik vybegájeťprijamo v zajčika strilájeť.Pif, paf, oj, oj, oj,ubegájeť zajčik moj.
Katschaba
Uživatel od první verze | Cool level: 21 | Phil Dunphy
7. 6. 2012 / 01:20:40 (před 12 roky)
off
Martin napsal(a):

Tak ona ta Sansa nebude taky moc stará ne? Vzhledem k jejím začínajícím ženským problémůmjí může být tak 12, i když herečka je starší. Její sestra je sice asi ještě mladší a vychytralejší, ale její vychytralost mi přijde při jejím věku víc nepravděpodobná. Navíc důvěřovat nějakému chladnokrevnému zabijákovi a jít s ním uprostřed války domů několik dní, možná týdnů a vlastně ani netušit, jestli je kam jít. Myslím, že má dost důvodů zůstat, kde je.

No, tak Sanse je podle knihy 12 let. Ale mám takový pocit, že v seriálu je asi starší, ale tam nevím nikdy, kolik jim je. Akorát tam říkali, že Joffreymu je 17 (myslím), v knize mu bylo 13 :) Takže bych to tipla, že Sanse bude taky víc, holt museli posunout věk všude. Těhotná 12 letá Daenerys by asi nedělala dobře v první řadě :D

"Your life is yours and yours alone, rise up and live it." by Richard Rahl
seymy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
7. 6. 2012 / 17:50:47 (před 12 roky)
off

Ano, v seriálu je Sansa až přehnaně nedůvěřivá. Máte pravdu. Ale v knize mi byla velmi sympatická jelikož tam plánovala svůj útěk s královským šaškem, kterého zachránila před smrtí v den Joffryho jména. Takže tam měla víc prostoru, a celé to, že neutekla s Ohařem dávalo smysl. Mimochodem, byl by moc fajn článek o tom, jak se scénáristi odchýlili od knižní předlohy..