Diskuze k článku LGBTQ zastoupení v seriálech dosahuje rekordních výšin
andromache
Redaktor | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
28. 11. 2016 / 15:24:58 (před 8 roky)
off

Hm, že by článek byl reakcí na jednu poněkud vyhrocenou diskusi pod jiným článkem :D? A jinak bodejť by Freeform nebyl v čele, když má Emily Fields takovej harém :D. Nebo měla, když jsem seriál opouštěla....

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Editováno: 1x | Naposledy: 28. 11. 2016 / 15:27:53
ragelly
Autorka článku | Cool level: 118 | Oswald 'Penguin' Cobblepot
28. 11. 2016 / 15:46:49 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

Hm, že by článek byl reakcí na jednu poněkud vyhrocenou diskusi pod jiným článkem :D? A jinak bodejť by Freeform nebyl v čele, když má Emily Fields takovej harém :D. Nebo měla, když jsem seriál opouštěla....

Ne, to je opravdu jen náhoda :D Zdrojový článek vyšel už asi 2 týdny zpátky, ale doteď nebyl čas ho sepsat :D

liskulka.lida
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
28. 11. 2016 / 16:18:00 (před 8 roky)
off

Tak nějak si myslím, že LGBTQ komunita mže být ráda, že tam vůbec je- vždyť do každého seriálu strkají homosexuály- vypadá to, že to mají nařízeno- upřímně neznám osobně tolik homosexuálů ve skutečnosti jako ze seriálů... navíc- zabíjeny jsou i heterosexuální postavy.

Raději krátký, kvalitní seriál než bolestivé natahování za každou cenu.
Klik
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
28. 11. 2016 / 16:35:08 (před 8 roky)
off
liskulka.lida napsal(a):

navíc- zabíjeny jsou i heterosexuální postavy.

Presne, keď si to tak zoberieme tak heterosexuálnych postáv je zabitých oveľa, oveľa viac. S tým sa LGBTQ, nemôže rovnať :D

Ja som si sama všimla, že vo freeform majú toho najviac z toho čo pozerám, v každom reprezentujú LGBTQ.. Baby Daddy, PLL, Young and Hungry a Shadowhunters. A pokiaľ viem tak aj v The Fosters.

“Kidneys! I've got new kidneys. I don't like the color!”
Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
28. 11. 2016 / 16:41:49 (před 8 roky)
off

Tak to prostě je. Běloh, černoch, asiat, lesba a vlčák. Hlavně aby každý našel postavu s kterou se může identifikovat a aby nikdo nemohl být nařčený z rasismu...

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
andromache
28. 11. 2016 / 16:46:14 (před 8 roky)
off
ragelly napsal(a):

Ne, to je opravdu jen náhoda :D Zdrojový článek vyšel už asi 2 týdny zpátky, ale doteď nebyl čas ho sepsat :D

Jenom aby :D. Na náhody moc nevěřím :D.

liskulka.lida + klik: Dámy dámy.. Jediné co můžu udělat, je odkázat vás sem, kde se to všechno snažím trpělivě vysvětlovat, jak to vlastně je a proč je kolem toho takový humbuk... Ale občas mám pocit, že je to jako házet perly sviním.... Nebo hrách na stěnu.

Klik napsal(a):

Presne, keď si to tak zoberieme tak heterosexuálnych postáv je zabitých oveľa, oveľa viac. S tým sa LGBTQ, nemôže rovnať :D

Jasně, ale taky si vem, že heterosexuálních postav je o nějakých 500% v seriálech víc, takže když zemře jeden z deseti není to tak katastrofické, jako když máš suma sumárum 20% homosexuálních postav a z nich ti významné procento zabijí. A vůbec, viz můj odkaz.

Klik napsal(a):

Ja som si sama všimla, že vo freeform majú toho najviac z toho čo pozerám, v každom reprezentujú LGBTQ.. Baby Daddy, PLL, Young and Hungry a Shadowhunters. A pokiaľ viem tak aj v The Fosters.

Tak celá premisa Fosters je o tom, že lesbický manželský pár vychovává bandu dětí ;) (napřed coby pěstounky, později jako adoptivní rodiče). A podle mě je takových seriálů potřeba víc a víc. Ukazuje, že puberťáci budou pořád nezvladatelná hovada (ehm Brandon ehm), lhostejno, kdo je bude vychovávat a že každá rodina má svoje problémy i svoje radosti.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
andromache
28. 11. 2016 / 16:51:46 (před 8 roky)
off

A navíc mi to občas příjde, že když před scénáristu položíte dilema, že musí zabít tři postavy ze čtyř a dáte mu na výběr mezi bělochem, černochem, černoškou a LGBT postavou, tak první půjde LGBT postava, potom černoška, pak černoch a jenom bílý muž jako obvykle přežije všechno.... I když by zasluhoval hlavu useknout jako první.

liskulka.lida
28. 11. 2016 / 16:58:05 (před 8 roky)
off

Většinou, když nějakého homosexuála zabijí, vypadá to jako tak vysoká oběť, že je za většího hrdinu než heterosexuál. I homosexuální vztahy jsou v určitých seriálech podávány, jako ty skutečný, opravdový a heterosexuální se jim nemůžou rovnat. Mně nevadí, že v těch seriálech jsou, ale nemyslím si, že by měl být vymezen limit, kolik homosexuálů bude v seriálu. Nezakládá se to ani na pravdě. Ano, chápu, že homofóbie je problém, ale už mě opravdu unavuje, jak strkají do homosexuály seriály jenom z povinnosti. Když už je tam strčí, ať to má větší a hlubší smysl, než jen politickou korektnost.

Editováno: 1x | Naposledy: 28. 11. 2016 / 16:58:55
Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
28. 11. 2016 / 17:19:49 (před 8 roky)
off

Je to překvapivé a je to dobře, nicméně ani to nestačí, aby na soc.sítích lidi nepeskovali o tom, jaká je to diskriminace, když homo postava zemře, ale to platí o všech menšinách.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
andromache
28. 11. 2016 / 17:33:19 (před 8 roky)
off

Jasně, na to se nejlíp hodí jedna scéna z Legends of tomorrow: 50 léta byla idylická, pokud jsi white and male and straight.. Ono se to hodí i na dnešní seriálové prostředí.. Protože co se třeba mě týče, tak kdykoli se objeví někdo LGBT, tak už k té postavě radši nechci ani moc přilnout, protože jenom čekám, kdy ji nějakým způsobem odpraví.

Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
28. 11. 2016 / 17:45:38 (před 8 roky)
off

Toto je dosť mimo.
niekde zašli až takto ďaleko:
https://www.autostraddle.com/all-65-dead-lesbian-and-bisexual-characters-on-tv-and-how-they-died-312315/
Pozor spoilery samozrejme.

Súhlasím, že niekde to pôsobí, ako keby tam dávali tie LGBT postavy nasilu, z donútenia vedenia, alebo tlaku verejnosti. Nemal by byť tvorca príbehu a seriálu jeho "tvorca" a teda tvoriť tak ako uzná za vhodné? Ak chce príbeh o aziatoch v ponorke, spraví ho. Ak chce príbeh o heterosexuáloch vo vesmírnej lodi, o čisto čiernej, či bielej skupine ľudí na opustenom ostrove, o rytieroch, či mimozemšťanoch, o čomkoľvek, tak ho spraví. A on si tam premyslí postavy, aké by tam chcel mať, nie vkladať ich pod nátlakom.

Brilantne to mal seriál Lost Girl. Tam sa nikto nepozastavoval nad sexom/ láskou rovnakého pohlavia. Proste to bolo podané ako samozrejmá vec. A tak by to malo byť.
Nie robiť z toho veľkú vec, zvlášť keď nie je prechod milénia, kedy to bolo ešte niečo netypické, ale teraz je to už samozrejmé. Okrem teda príbehov, ktoré sú zamerané čisto na konflikt LGBT a zvyšku sveta.

Samozrejme, že zabíjajú aj hetero postavy. To poukazovanie na zabíjanie LGBT je ako tie protesty v Amerike "Black Lives Matters". Miesto toho, aby skandovali "All Lives Matters". Lexa bola myslím zabitá, lebo herečka chcela opustiť seriál. Ale poväčšine je to len zabitie vedľajších, málo podstatných postáv bez ohľadu na orientáciu, ktoré sú zväčša vytvorené, aby boli na odstrel. Pochybujem, že nejaký tvorca vytvorí LGBT postavu len preto, aby ju mohol nechať zabiť.
Niekedy je to zabitie preto, že málo seriálov drží veľa postáv a pravidelne ich používa - stojí to peniaze, nie všetci herci sú k dispozícii. A neraz asi nevedia čo s postavami a keďže sú v tomto tvorcovia naozaj debilní tak nechajú väčšinu odchádzajúcich postáv zomrieť, aby vytvorili "dramatický moment". Nemôžu nechať niekoho proste odsťahovať sa, ísť na výlet, študovať.

Je ich menej, lebo ich je aj v skutočnosti menej. To sú prosté čísla. Tak ako chcú mať všade rovnaké zastúpenie mužov a žien kvôli rovnosti. Som za, aby mali možnosť. Ale nie to vynucovať. Len málo žien túži po tom, aby sa stalo napríklad požiarničkami. Preto nikdy nebude medzi požiarnikmi rovnaký pomer žien a mužov. A keby horelo, asi by som chcel aby to hasil niekto kto to chce robiť, než niekto, kto je tam daný pre štatistiku.

ragelly
28. 11. 2016 / 17:58:10 (před 8 roky)
off

Vidím to podobně jako Alias.

U mě je to tak, že miluju a vyhledávám chemii mezi postavami. Je mi úplně jedno, jestli tu chemii mají mezi sebou kluk a holka, nebo dvě holky, nebo dva kluci. Důležité pro mě je, aby to mezi nimi jiskřilo, pak jim budu fandit a budu s nimi prožívat dobré i zlé. Miluju páry kluk+holka, oblíbených jich mám spoustu, aktuálně jsem rozvášněná z Rory a Logana :D Ale stejně tak mám husinu taky třeba z mého milovaného dua Brian+Justin, které jsem obrečela, ať už se rozcházeli, nebo dávali dohromady, prostě ta chemie tam byla a na mě to fungovalo. Za to má vždycky seriál u mě plusové body, pro mě je to jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) zdrojů seriálové zábavy.

A stejně tak to je v podstatě i s tím úmrtím. Když mi postavu zabijí, tak nepřemýšlím o tom, jestli je na holky, nebo na kluky, ale nad tím, že už ho/ji neuvidím s tou spřízněnou duší a v tom ohledu přemýšlím, jak moc mě to zasáhne.

liskulka.lida
28. 11. 2016 / 18:31:44 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

kdykoli se objeví někdo LGBT, tak už k té postavě radši nechci ani moc přilnout, protože jenom čekám, kdy ji nějakým způsobem odpraví.

Já si teda pamatuji mrtvou jenom Lexu ze 100, The Originals (jeden mrtvej gay, druhý žije- ten, co zemřel, zemřel za velkých ovací) jinak budu jmenovat: Grey's Anatomy (dvě hlavní postavy, obě živé- jedna odchází z vlastního rozhodnutí), Arrow (nově hlavní postava), již zmíněné LoT (hlavní postava- jen mě nějak přestali bavit, tak nevím, co s ní je, asi žije), nově Supergirl (badass hlavní postava, žije), Quantico (vedlejší postavy? Těžko říct, zatím, ale žijí), The Royals (bisexuální hlavní postava, žije), Shadowhunters (hlavní postava, žije), Wynonna Earp (hlavní postavy, tady není ani o čem mluvit, obě žijí a jsou tam největší drsňačky v okolí).

To by asi na ukázku stačilo- je to tedy z mého watchlistu...

andromache
28. 11. 2016 / 20:22:38 (před 8 roky)
off

Pomalu ale jistě to fakt vzdávám.. Jako co vám sakra furt vadí? Že nám vadí, že jsme na odstřel? Nebo to, že násilím cpou LGBT postavy? A co všechny ty hetero pairingy na sílu, kdy hlavní postavy měli větší chemii i s koštětem než sami se sebou (náhodně mě teď napadá Kara a Mon-el ze Supergirl nebo Clarke a Bellamy z the 100). No nic.

Alias napsal(a):

Toto je dosť mimo.
niekde zašli až takto ďaleko:
https://www.autostraddle.com/all-65-dead-lesbian-and-bisexual-characters-on-tv-and-how-they-died-312315/

Ano, ten článek znám a citovala jsem ho někde pod tématem XWP nebo pod Lexou nebo tak nějak

Alias napsal(a):

Brilantne to mal seriál Lost Girl. Tam sa nikto nepozastavoval nad sexom/ láskou rovnakého pohlavia. Proste to bolo podané ako samozrejmá vec. A tak by to malo byť.
Nie robiť z toho veľkú vec, zvlášť keď nie je prechod milénia, kedy to bolo ešte niečo netypické, ale teraz je to už samozrejmé. Okrem teda príbehov, ktoré sú zamerané čisto na konflikt LGBT a zvyšku sveta.

Lost girl sem netahej, protože to je Kanada a Kanada to má totálně jinak než USA. V Kanadě se tohoto tématu nebojí a přesně jak píšeš, každému je šumák, jaké orientace je ta postava. I proto v Kandaských seriálech najdeš pairingů co jen hrdlo ráčí (namátkou Bo/Lauren, Bo/Tamsin, Cosima/Delphne (a to Orphan Black ani nesleduju), dokonce i postava z druhé světové tam zvládla mít románek s armádní důstojnicí a tak bych mohla pokračovat). I Wynonna je tuším kanadská (minimálně za ní stojí Emily Andars, což je stejná showrunnerka jak u Lost girl) a proto Nicole na konci přežila. Být to v USA, tak je natuty po ní, protože američtí policisté nosí neprůstřelnou vestu jenom když se jim to hodí, ale to jen tak na okraj.

liskulka.lida napsal(a):

Já si teda pamatuji mrtvou jenom Lexu ze 100, The Originals (jeden mrtvej gay, druhý žije- ten, co zemřel, zemřel za velkých ovací)

Jinak co se týče mě, tak jsem zahořklá ještě z minula. Namátkou Tara (být to teď, tak Whedon taky leze kanálama), Sandy (hasička z ER, kterou zabili prostě proto, aby dostala její partnerka novou zápletku ve sporu o dítě, jinak se tam moc nevyskytovala, ale všichni věděly, že ty dvě jsou pár), Sáru pokud vím taky napřed zabili aby ji pak s velkou pompou oživili, což ale nikdo nevěděl, Leslie Shay z Chicago Fire taky zabita jen tak pro nic za nic, jiné postavy tam měli daleko míň prostoru, ale scénáristi se prostě rozhodli odbouchnout ji a tak. Jediné rozhodnutí ohledně zabití LGBT postavy, které chápu a souhlasím s ním, je zabití Root v Person of Interst, kde to pro děj bylo důležité. Ale jinak...

liskulka.lida napsal(a):

jinak budu jmenovat: Grey's Anatomy (dvě hlavní postavy, obě živé- jedna odchází z vlastního rozhodnutí), Arrow (nově hlavní postava), již zmíněné LoT (hlavní postava- jen mě nějak přestali bavit, tak nevím, co s ní je, asi žije), nově Supergirl (badass hlavní postava, žije), Quantico (vedlejší postavy? Těžko říct, zatím, ale žijí), The Royals (bisexuální hlavní postava, žije), Shadowhunters (hlavní postava, žije), Wynonna Earp (hlavní postavy, tady není ani o čem mluvit, obě žijí a jsou tam největší drsňačky v okolí).

Co si pamatuju první řadu Quantica, tak tam chlap jenom předstíral, že je gay (třeba se to ve druhé zlepšilo, šetřím na maraton až budou přes svátky v televizi kraviny), Greys Anatomy je Shondaland a ten naopak chválím, že to tam jde, když se chce (opět na pozici showrunnerky žena, čím to asi bude, že u nich to jde a u chlapa ne?), Sára viz vejš, s tou Alex ze Supergirl ještě nekřič.. Sice pochybuju, že to odnese ona, ale Maggie by klidně mohla...

Suma sumárum mi z toho vychází, že když je showrunnerkou žena, tak to jde, protože si na to umí dohlídnout, ale když je u kormidla chlap, tak je zle. A taky že když chci kvalitně napsanou LGBT postavu, tak musím do Británie (namátkou Skins, do minisérií adaptované všechny knížky od Sarah Watersové, nebo Sugar Rush), do Kanady (Lost Girl, Bomb Girls, Wynonna Earp) nebo do Austrálie (Wentworth). Američani se té svojí homofóbie zbaví možná tak za milion let.

A vůbec, zase mě napadá něco o hrachu, takže howgh.

Matuush
Redaktor | Cool level: 53 | Roy
28. 11. 2016 / 20:28:51 (před 8 roky)
off
ragelly napsal(a):

A stejně tak to je v podstatě i s tím úmrtím. Když mi postavu zabijí, tak nepřemýšlím o tom, jestli je na holky, nebo na kluky, ale nad tím, že už ho/ji neuvidím s tou spřízněnou duší a v tom ohledu přemýšlím, jak moc mě to zasáhne.

Tohle je asi to nejdůležitější pojítko celého problému - mrzí nás, když naše oblíbená postava zemře. Bez ohledu na její/jeho orientaci je to prostě pro nás emoční zásah (stupidní televize!).
Jenže u LGBT diváků bývá motivace sledovat seriál i jiná, než jen poutavý seriálový příběh. Často v seriálech hledáme nějakou reprezentaci, postavu, se kterou se můžeme nějak ztotožnit - a to vlastně přece platí pro všechny, ne? Nejlepší tedy je, když objevíme, že je někde nová LGBT postava a jdeme seriál sledovat (a jo, občas toho showrunneři zneužívají, protože vědí, jak jim to navýší following).
Takhle jsem třeba sledovala minulou sérii Vampire Diaries či The Family, protože jsem tak snadno zaprodatelná. Jenže přijde konec února a bang bang, Rose je pod kytkama, Lexa má díru v břiše, Nora a Luise zuhelní, Empire zabije dvě mouchy jednou ranou, Felicity taky jednu schytá, Bridey prostě z nějakého důvodu zabijí, Root tomu nasadí korunu a Poussey... Během necelých 4 měsíců mi povybíjeli oblíbené LB postavy (a to jsem nejmenovala všechny), tak se nedivte, že nás to tak bolí a dožadujeme se spravedlivé reprezentace, i když se už i tak zdá být "vysoká".

Well, what can you do, Yoko? Can you play the tambourine?
andromache
28. 11. 2016 / 20:32:19 (před 8 roky)
off
Matuush napsal(a):

Tohle je asi to nejdůležitější pojítko celého problému - mrzí nás, když naše oblíbená postava zemře. Bez ohledu na její/jeho orientaci je to prostě pro nás emoční zásah (stupidní televize!).
Jenže u LGBT diváků bývá motivace sledovat seriál i jiná, než jen poutavý seriálový příběh. Často v seriálech hledáme nějakou reprezentaci, postavu, se kterou se můžeme nějak ztotožnit - a to vlastně přece platí pro všechny, ne? Nejlepší tedy je, když objevíme, že je někde nová LGBT postava a jdeme seriál sledovat (a jo, občas toho showrunneři zneužívají, protože vědí, jak jim to navýší following).
Takhle jsem třeba sledovala minulou sérii Vampire Diaries či The Family, protože jsem tak snadno zaprodatelná. Jenže přijde konec února a bang bang, Rose je pod kytkama, Lexa má díru v břiše, Nora a Luise zuhelní, Empire zabije dvě mouchy jednou ranou, Felicity taky jednu schytá, Bridey prostě z nějakého důvodu zabijí, Root tomu nasadí korunu a Poussey... Během necelých 4 měsíců mi povybíjeli oblíbené LB postavy (a to jsem nejmenovala všechny), tak se nedivte, že nás to tak bolí a dožadujeme se spravedlivé reprezentace, i když se už i tak zdá být "vysoká".

S dovolením si Matuushku půjčuju:

andromache
28. 11. 2016 / 20:34:08 (před 8 roky)
off
Matuush napsal(a):

Ještěže já tak zaprodatelná nejsem :D. Doteďka odmítám OITNB (Wentworth stačí děkuju pěkně) a Orphan Black :D. Naposledy jsem se nechala ukecat na díl San Junipero ze série Black Mirror a dodneška mi to nejde z hlavy, takže toho lituju :D.

Janiss
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
28. 11. 2016 / 20:42:44 (před 8 roky)
off

Tenhle článek jsem před 14 dnema četl v originále a už tenkrát jsem čekal, že se brzo objeví tady a bude tady vášnivá diskuse. No nezklamalo

liskulka.lida
28. 11. 2016 / 20:54:52 (před 8 roky)
off

Nemyslím si, že by seriály měly léčit homofóbii... k tomu je snad nepotřebujeme, ne? Třeba ČR si myslím, že není moc homofóbní a teď si nevybavuju jedinej seriál, ve kterém by byli homosexuálové ... prostě si myslím, že cpát je tam násilím a vydupávat si respekt skoro až limitama mě štve u jakékoliv skupiny- včetně jakékoliv, do které bych čirou náhodou patřila (např sestry v seriálech, ženy v politice), dokážu si respekt vydupat sama, nemusím mít ústupky- naopak ty mě ještě víc rozčilují.

Editováno: 1x | Naposledy: 28. 11. 2016 / 21:00:24
litllewitch
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
28. 11. 2016 / 21:00:21 (před 8 roky)
off

Vždycky když už si začínám říkat, že téma těchto článků patří do minulosti, protože dneska už přece tyhle věci nikdo neřeší (ach, jak jsem chvílema naivní), tak mě diskuze velmi rychle vyléčí.
Ano, umírají i hetero bílé postavy, ale procenta jsou vzhledem k jejich počtu oproti LGBTQ postavám v úplně jiných rovinách.
Druhá věc je (a to už tu myslím, že to byla Matuush, zmiňovala), že ty smrti jsou prostě ve velkém množství případů naprosto k ničemu a čistě pro efekt. Děj to nikam neposune, ale pojďme šokovat. A obzvlášť letos se to rozjelo ve velkém stylu (ať už mluvíme o Poussey, nebo Lexa). Chudák Joss Whedon, který tenhle typ zabíjení lesbický postav nevědomky zavedl, asi teď mlátí hlavou o zeď. Ač v Buffy to mělo alespoň dobrou linku na několik dalších epizod.
Scénáristi moc dobře ví, že LGBTQ skupina je velmi početná, co se týče fanouškovské fanbase a v poslední době (obzvláště CW) provádí hojně queer-bait, ale s postavami pak zachází takovým způsobem, že se fanoušek nestačí divit. Ať už se jedná o účelové naznačování homosexuální orientace, nebo oddělávání postav po předchozí obrovské kampani, že daná postava opravdu neumře. To je prostě nechutný.
Chápu, že hetero lidi to pravděpodobně nemůžou úplně pochopit, protože mají svoje hetero potavy, u kterým se jich nic takovýho z 90% nestane, ale můžete se před tím svým otráveným stěžováním, na to podívat aspoň z druhé strany.
Btw. koment, že můžeme být rádi, že nějaká reprezentace LGBTQ v seriálech vůbec je, mě fakt pobavil... Tesat do kamene...
A ještě perlička: V návaznosti na velkou úmrtnost LGBTQ postav vznikl na dokument, který žádá režiséry a scénáristy, aby jednali s LGBTQ postavami s respektem a zobrazovali je reálně a když si neví rady, tak se obrátili na někoho z LGBTQ, kdo jim může poradit. Ze známějších tváří to podepsal pouze někdo od HTGAWM. Tolik k tomu, že scénáristi nedělaj něco účelově...

Bored now...
litllewitch
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
28. 11. 2016 / 21:05:57 (před 8 roky)
off
liskulka.lida napsal(a):

Nemyslím si, že by seriály měly léčit homofóbii... k tomu je snad nepotřebujeme, ne? Třeba ČR si myslím, že není moc homofóbní a teď si nevybavuju jedinej seriál, ve kterém by byli homosexuálové ... prostě si myslím, že cpát je tam násilím a vydupávat si respekt skoro až limitama mě štve u jakékoliv skupiny- včetně jakékoliv, do které bych čirou náhodou patřila (např sestry v seriálech, ženy v politice), dokážu si respekt vydupat sama, nemusím mít ústupky- naopak ty mě ještě víc rozčilují.

Tak to by ses divila, jak to vypadá v ČR. Nikdo není homofóbní, ale jak dojde na diskuzi o svatbách, nebo adopcích, tak už to lítá.
Zobrazování homosexuálních postav v televizní či filmové tvorbě přece není o dělání ústupků... Jako jsou muži a ženy, tak jsou hetero, homo, trans, asexuálové... Whatever... Jen kvůli tomu, že nepatří do většinové společnosti, tak je nebudeme zobrazovat? To snad ne...
Obzvláště v ČR se zobrazování homosexuálních postav tvůrci dost bojí, protože by půlce národa vybuchovali hlavy, kdyby si na televizní obrazovce dali dva chlapi, nebo dvě ženský pusu. Kdysi dávno to zkusili v Ulici a nevyšlo to. A přitom jde o naprosto běžnou věc.
Bohužel, pokud už se v ČR filmu někdo z LGBTQ objeví, tak je to většinou klišoidní comic relief. To taky není dobře.

Bored now...
ragelly
28. 11. 2016 / 21:14:58 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

Pomalu ale jistě to fakt vzdávám.. Jako co vám sakra furt vadí? Že nám vadí, že jsme na odstřel? Nebo to, že násilím cpou LGBT postavy? A co všechny ty hetero pairingy na sílu, kdy hlavní postavy měli větší chemii i s koštětem než sami se sebou (náhodně mě teď napadá Kara a Mon-el ze Supergirl nebo Clarke a Bellamy z the 100). No nic.

Doufám, že z mého názoru nevyplynulo, že by mi názor jakékoliv strany vadil. Čtu si všechny příspěvky pozorně a přemýšlím o jednotlivých bodech z obou stran, rozhodně neodsuzuju vás a váš názor, naopak se mi líbí, že ho vyjadřujete tak vášnivě :) Jen jsem napsala, jak to vnímám v seriálech já :) Jinak ale btw. taky se mi líbí, když v seriálu najdu postavy, s nimiž se můžu jakkoliv ztotožnit. Už je to pár let, co jsem koukala na Whitney, která je téměř věrnou kopií mého vlastního vztahu, a u seriálu jsem seděla jako přikovaná a bavila se od začátku do konce. A o to přece jde, takže naprosto chápu, když si každý divák přeje objevit seriál s postavami, ve kterých by se mohl sám najít, protože pak je to sledování úplně něco jiného :)

liskulka.lida
28. 11. 2016 / 21:16:44 (před 8 roky)
off
litllewitch napsal(a):

Tak to by ses divila, jak to vypadá v ČR. Nikdo není homofóbní, ale jak dojde na diskuzi o svatbách, nebo adopcích, tak už to lítá.
Zobrazování homosexuálních postav v televizní či filmové tvorbě přece není o dělání ústupků... Jako jsou muži a ženy, tak jsou hetero, homo, trans, asexuálové... Whatever... Jen kvůli tomu, že nepatří do většinové společnosti, tak je nebudeme zobrazovat? To snad ne...
Obzvláště v ČR se zobrazování homosexuálních postav tvůrci dost bojí, protože by půlce národa vybuchovali hlavy, kdyby si na televizní obrazovce dali dva chlapi, nebo dvě ženský pusu. Kdysi dávno to zkusili v Ulici a nevyšlo to. A přitom jde o naprosto běžnou věc.
Bohužel, pokud už se v ČR filmu někdo z LGBTQ objeví, tak je to většinou klišoidní comic relief. To taky není dobře.

Neříkám zobrazovat vůbec. Říkám zobrazovat s větším záměrem než jen: černoch: splněno, asiat: splněno, homosexuál: splněno. To přece LGBT nemůže chtít. Když už zobrazit homosexuála, tak ať to má hlavu a patu, ne jen proto, abych si splnil povinnost. Ale chápu, že nerealistické zobrazování je problém.

ragelly
28. 11. 2016 / 21:18:58 (před 8 roky)
off
litllewitch napsal(a):

Vždycky když už si začínám říkat, že téma těchto článků patří do minulosti, protože dneska už přece tyhle věci nikdo neřeší (ach, jak jsem chvílema naivní), tak mě diskuze velmi rychle vyléčí.

Tady je to ještě v rámci slušnosti, ale stačí se podívat na FB, co je pod článkem za komentáře.

Alias
28. 11. 2016 / 21:20:24 (před 8 roky)
off
Matuush napsal(a):

presne.

Matuush napsal(a):

Toto mi príde divné. Aby LGBT pozeral seriál len preto, že je tam LGBT? Keby bol seriál v ktorom je kľudne aj hlavná postava Slovák, no ak by ma seriál nezaujal, tak ho nesledujem len kvôli tomu. A iste národnosť nebola utláčaná, ako kedysi LGBT (hoci niektorí Maďari stále považujú ČSR za okupované územie), takže tu nejde o porovnávanie toho, kto je na tom horšie, ale toho, čo ma motivuje sledovať seriál.

Takže pointa je v tom, že dokážem fandiť žene, aziatovi, černochovi, aj LGBT, keď ma tá postava zaujme. Mal som rád seriál Nikita. Obe hlavné postavy boli ženy. Ten fešáčik tam bol len tak do počtu ako love interest pre Nikitu, presne ako v iných bývajú ženy. Sledoval som to, fandil som im a nepotreboval som sa s nimi stotožňovať.
Rovnako sa nestotožním so svalnatým barbarom Conanom. Iste fandím mu, nech zotne čarodeja, nech pretiahne princeznú, prežívam to s ním tak ako s Nikitou, ale nejde o žiadne stotožňovanie sa, lebo je to nemožné. Ide o prežívanie príbehu s postavami (pekne polopatisticky to vysvetlil Nekonečný príbeh, ak sú tu ešte pamätníci).

Takto to totiž vyznieva, ako keby bolo stotožňovanie hlavný dôvod sledovania a nie príbehy samotné.
Lightspeed (ženská postava z Marvel komiksu) sa raz pýtali v rámci príbehu, či sa z nej stala lesba. Lebo predtým chodila s chalanom a potom so ženami. Povedala že nie, že ona nerozlišuje pohlavie ale osoby. Nemá rada niekoho kvôli pohlaviu, ale kvôli tomu, aká je to osoba. Krásna myšlienka pri ktorej by sa v podstate mohli hanbiť aj heterosexuáli, aj LGBT, lebo všetci vyhradzujeme.
Čiže sa tu nedá oháňať ani veľkými myšlienkami, keďže tie viacstranné.

andromache napsal(a):

Lost girl sem netahej, protože to je Kanada a Kanada to má totálně jinak než USA.

To som písal ohľadne toho, ako by to malo byť. Nie ako to beží v USA seriáloch.
LGBT je už bežná vec. To že to niektorí nechcú akceptovať je tiež bežná vec. Vždy je tu nejaká miera nenávisti. Voči menšinám, západnej Európy voči Východnej, Islamu voči všetkým, Kapitalistov voči Rusku, Baskov a Španielov, Írov a Britov, tučných a chudých, bohatých a chudobných.
Vždy sa nájde niečo. Tak ako aj rasizmus voči bielym. Nie je tak častý, ale to neznamená, že nie je. Rovnako ako sú aj týraní muži, hoci väčšinou sú týrané ženy, tak sa svet tvári, že naopak to neexistuje.

litllewitch napsal(a):

Ano, umírají i hetero bílé postavy, ale procenta jsou vzhledem k jejich počtu oproti LGBTQ postavám v úplně jiných rovinách.

Tie percentá sú kvôli množstvu. Ako som uvádzal vyššie. Hasičok bude vždy menej než hasičov, lebo to ženy nebaví. Hetero je väčšina, tak tvorí aj väčšinu v seriáloch. V ČSR seriáloch by tiež bolo divné, keby polovicu postáv tvorili černosi. Nejde o rasizmus, ale o prostý fakt, že je tu väčšinou biele obyvateľstvo.

litllewitch napsal(a):

Druhá věc je (a to už tu myslím, že to byla Matuush, zmiňovala), že ty smrti jsou prostě ve velkém množství případů naprosto k ničemu a čistě pro efekt. Děj to nikam neposune, ale pojďme šokovat. A obzvlášť letos se to rozjelo ve velkém stylu (ať už mluvíme o Poussey, nebo Lexa). Chudák Joss Whedon, který tenhle typ zabíjení lesbický postav nevědomky zavedl, asi teď mlátí hlavou o zeď. Ač v Buffy to mělo alespoň dobrou linku na několik dalších epizod.

To som spomínal tiež. Sú. Ale to sa týka drvivej väčšiny smrtí všetkých postáv. Aj v seriáloch, ktoré nie sú vôbec akčné, krimi, či inak rizikové, tak keď chce herec odísť, alebo nevedia kam ďalej s postavou, tak ho zabijú. Brenda z Beverly Hills odišla študovať a zostala žiť v zahraničí. Kedysi sa to dalo. Ale už nie je podstatné, aby mohla prísť postava zahosťovať do záveru, alebo výročnej epizódy, podstatné je vytvárať napätie, tak keď nevedia čo s postavou, žiadne cesty po svete, ale smrť.

andromache
28. 11. 2016 / 22:00:53 (před 8 roky)
off
ragelly napsal(a):

Doufám, že z mého názoru nevyplynulo, že by mi názor jakékoliv strany vadil. Čtu si všechny příspěvky pozorně a přemýšlím o jednotlivých bodech z obou stran, rozhodně neodsuzuju vás a váš názor, naopak se mi líbí, že ho vyjadřujete tak vášnivě :) Jen jsem napsala, jak to vnímám v seriálech já :) Jinak ale btw. taky se mi líbí, když v seriálu najdu postavy, s nimiž se můžu jakkoliv ztotožnit. Už je to pár let, co jsem koukala na Whitney, která je téměř věrnou kopií mého vlastního vztahu, a u seriálu jsem seděla jako přikovaná a bavila se od začátku do konce. A o to přece jde, takže naprosto chápu, když si každý divák přeje objevit seriál s postavami, ve kterých by se mohl sám najít, protože pak je to sledování úplně něco jiného :)

Ne, na tebe to rozhodně myšleno nebylo ;). To spíš na jiné identity co se vyjádřili v tomhle směru ;). A jo, přesně o tom tady vlastně mluvíme celou dobu. Někdo by z toho nakonec ještě i mohl získat dojem, že zabíjet nás je normální (ehm Orlando ehm)....

Alias napsal(a):

Toto mi príde divné. Aby LGBT pozeral seriál len preto, že je tam LGBT?

To by ses asi hodně divil :D. Já to tak mám třeba u hereček.. Jakmile někde zavětřím, že někde hraje moje oblíbenkyně, tak se na to podívám, i kdyby to měl být jenom ten jeden díl a nechápala bych tomu hlavu ani patu (jako jsem to udělala třeba u Body of Proof, kdy jsem se dívala jenom na jeden konkrétní díl, protože v něm hrála Lindsey Shaw :D). Nebo případně trpím u celého seriálu, i když mě to nebaví, ale prostě je tam někdo na koho chci koukat tak na to koukám i když je to hrozná otrava (ano, ukazuju prstem na tebe Ashi Slashi... Nebýt tam Lucy Lawless, tak s tím ani neztrácím čas, ale když zrovna u ní je tak těžké najít ve filmografii něco normálního). A přes LGBT postavu jsem se dostala k Pretty little liars.. Glee sice taky mělo dost postav, ale můj odpor k muzikálům všeho druhu to prostě přebil. Ale neříkám, že nějaký jiný zástupce právě kvůli tomuhle nevydržel až do hořkého konce :-) (a znám z tumbrl pár takových).

Alias napsal(a):

To som písal ohľadne toho, ako by to malo byť. Nie ako to beží v USA seriáloch.

Jestli to bylo míněno jako ukázka toho, jak se to dělat má, tak to se omlouvám, jestli jsem vyjela nějak příkřeji ;).

ragelly napsal(a):

Tady je to ještě v rámci slušnosti, ale stačí se podívat na FB, co je pod článkem za komentáře.

Nechceš mi do pošty hodit odkaz, ať si zvednu žluč ještě víc ;)? Masochistka ve mě ještě nějak nemá dost :D.

spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
28. 11. 2016 / 22:12:12 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

Ano, ten článek znám a citovala jsem ho někde pod tématem XWP nebo pod Lexou nebo tak nějak

Lost girl sem netahej, protože to je Kanada a Kanada to má totálně jinak než USA. V Kanadě se tohoto tématu nebojí a přesně jak píšeš, každému je šumák, jaké orientace je ta postava. I proto v Kandaských seriálech najdeš pairingů co jen hrdlo ráčí (namátkou Bo/Lauren, Bo/Tamsin, Cosima/Delphne (a to Orphan Black ani nesleduju), dokonce i postava z druhé světové tam zvládla mít románek s armádní důstojnicí a tak bych mohla pokračovat). I Wynonna je tuším kanadská (minimálně za ní stojí Emily Andars, což je stejná showrunnerka jak u Lost girl) a proto Nicole na konci přežila. Být to v USA, tak je natuty po ní, protože američtí policisté nosí neprůstřelnou vestu jenom když se jim to hodí, ale to jen tak na okraj.

Jinak co se týče mě, tak jsem zahořklá ještě z minula. Namátkou Tara (být to teď, tak Whedon taky leze kanálama), Sandy (hasička z ER, kterou zabili prostě proto, aby dostala její partnerka novou zápletku ve sporu o dítě, jinak se tam moc nevyskytovala, ale všichni věděly, že ty dvě jsou pár), Sáru pokud vím taky napřed zabili aby ji pak s velkou pompou oživili, což ale nikdo nevěděl, Leslie Shay z Chicago Fire taky zabita jen tak pro nic za nic, jiné postavy tam měli daleko míň prostoru, ale scénáristi se prostě rozhodli odbouchnout ji a tak. Jediné rozhodnutí ohledně zabití LGBT postavy, které chápu a souhlasím s ním, je zabití Root v Person of Interst, kde to pro děj bylo důležité. Ale jinak...

Co si pamatuju první řadu Quantica, tak tam chlap jenom předstíral, že je gay (třeba se to ve druhé zlepšilo, šetřím na maraton až budou přes svátky v televizi kraviny), Greys Anatomy je Shondaland a ten naopak chválím, že to tam jde, když se chce (opět na pozici showrunnerky žena, čím to asi bude, že u nich to jde a u chlapa ne?), Sára viz vejš, s tou Alex ze Supergirl ještě nekřič.. Sice pochybuju, že to odnese ona, ale Maggie by klidně mohla...

Suma sumárum mi z toho vychází, že když je showrunnerkou žena, tak to jde, protože si na to umí dohlídnout, ale když je u kormidla chlap, tak je zle. A taky že když chci kvalitně napsanou LGBT postavu, tak musím do Británie (namátkou Skins, do minisérií adaptované všechny knížky od Sarah Watersové, nebo Sugar Rush), do Kanady (Lost Girl, Bomb Girls, Wynonna Earp) nebo do Austrálie (Wentworth). Američani se té svojí homofóbie zbaví možná tak za milion let.

Nezlob se na mě, ale mám pocit, že si taková moc přepjatá. Z diskuze a z vlastní zkušenosti z nějakých seriálů mám pocit, že lidem často vadí, že postavy LGBT působí hrozně nepřirozeně jako kdyby tam byli umístěny hodně na sílu jen, aby vyvolali pozornost. Poslední příklad je minulá série TVD kde bylo evidentní, že ty dvě holky jsou tam spíš pro ozdobu než jako plnohodnotné postavy. Prostě ta účelovost je někdy tak viditelná, že to té komunitě samotné spíše škodí než, aby ji divák bral vážně.

Náhodou Kara a Mon-el jsou v pohodě a podle mě je ten jejich vztah celkem komplikovaný a také je v něm skrytý jakýsi prvek boje z předsudky tady pro změnu o nesmyslném nepochopení a nesnášenlivosti mezi národy (přirovnal bych to k nenávisti mezi Rusy a Poláky, kteří si vzájemně vyčítají kde co i přesto, že mluví podobnými jazyky a patří do stejné skupiny národů a tak by se přece měli umět usmířit) mezi, kterými jsou nevyřešené spory a hádky z jejich společné historie plné válek a konfliktů, které je nutné překonat.

Co se týká zabíjení těchto postav tak mě nejvíce dodnes štve zabití Tary a stále nově smrt Lexy, protože obě byli super. Na straně druhé Bellamy mě zase tolik nevadí a nemyslím, že jeho vtah s Clarke by neměl nějaký náboj. Jen byl a je jiný než ten mezi ní a Lexou.

PS: Drtivá většina populace v USA je konzervativní a podporuje republikány nebo nechodí k volbám a je tam jen pár modrých liberálních ostrůvků a to jsou velká města. Snad jediný velký stát kde je podpora demokratů nezlomitelná je Kalifornie a to jen díky velkému množství přistěhovalců z jižní a střední Ameriky. Stačí se ostatně podívat na výsledky prezidentských voleb v USA.

spike
andromache
28. 11. 2016 / 22:24:16 (před 8 roky)
off
spike napsal(a):

Nezlob se na mě, ale mám pocit, že si taková moc přepjatá. Z diskuze a z vlastní zkušenosti z nějakých seriálů mám pocit, že lidem často vadí, že postavy LGBT působí hrozně nepřirozeně jako kdyby tam byli umístěny hodně na sílu jen, aby vyvolali pozornost. Poslední příklad je minulá série TVD kde bylo evidentní, že ty dvě holky jsou tam spíš pro ozdobu než jako plnohodnotné postavy. Prostě ta účelovost je někdy tak viditelná, že to té komunitě samotné spíše škodí než, aby ji divák bral vážně.

Přepjatá? Spíš unavená. Občas si připadám jako Don Quijote... A však i o tom umisťování postav na sílu se tu bavíme celou dobu... Že ani zabíjení na jedné straně, ani strkání podobných postav pro doplnění kvót na straně druhé prostě není pro reprezentaci jako takovou vůbec dobře.

spike napsal(a):

Náhodou Kara a Mon-el jsou v pohodě a podle mě je ten jejich vztah celkem komplikovaný a také je v něm skrytý jakýsi prvek boje z předsudky tady pro změnu o nesmyslném nepochopení a nesnášenlivosti mezi národy (přirovnal bych to k nenávisti mezi Rusy a Poláky, kteří si vzájemně vyčítají kde co i přesto, že mluví podobnými jazyky a patří do stejné skupiny národů a tak by se přece měli umět usmířit) mezi, kterými jsou nevyřešené spory a hádky z jejich společné historie plné válek a konfliktů, které je nutné překonat.

Co se týče Kary a Mon-Ela tak mě tam spíš štve to, že jednou podle zajeté šablony: "Hele mimozemšťan zhruba stejného věku jako Kara, dokonce se ze sousedské planety.. Pojďme je dát dohromady!" Jako nemám nic proti překonávání letité nenávisti, ale nemůžu si pomoct, abych v něm neviděla spíš otravného mladšího bráchu (něco jako byla Kara pro Alex), než objekt milostných vzplanutí...

spike napsal(a):

Co se týká zabíjení těchto postav tak mě nejvíce dodnes štve zabití Tary a stále nově smrt Lexy, protože obě byli super. Na straně druhé Bellamy mě zase tolik nevadí a nemyslím, že jeho vtah s Clarke by neměl nějaký náboj. Jen byl a je jiný než ten mezi ní a Lexou.

Mě Bellamy neskutečně vytočil ve třetí sérii.. Když už jsem si začínala myslet, že se stává trochu normálním, tak otočí a začne se chovat jako totální k**t s prominutím... Co mu zemšťani provedli tak hrozného, že se hned přidal k Pikeovi a povraždil armádu nevinných (což mu mimochodem prošlo, být to Lexa, tak je zle). Plus se bojím aby někteří smrt Lexy neviděli jako dokořán otevřená vrata příležitosti právě pro Bellarke. Když ti dva přitom milostnou chemii taky nemají veškerou žádnou...

liskulka.lida
28. 11. 2016 / 22:24:39 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

Ne, na tebe to rozhodně myšleno nebylo ;). To spíš na jiné identity co se vyjádřili v tomhle směru ;). A jo, přesně o tom tady vlastně mluvíme celou dobu. Někdo by z toho nakonec ještě i mohl získat dojem, že zabíjet nás je normální (ehm Orlando ehm).....

To doufám není myšleno na mě. Pokud ano, jsem absolutně proti jakémukoliv zabíjení (postavy seriálů nepočítám), takže tohle je poměrně nechutná urážka nebo velice nemístný vtip... Navíc si nemyslím, že by moje názory zde prezentované byly homofóbní. Nesoudím lidi podle jejich sexuální orientace, jen nesouhlasím s tím, aby byli v seriálech kvůli jakémukoliv jinému důvodu, než je hloubka postavy a její smysl v dějové lince. To není homofóbní, to je úplně normální názor. Pokud si myslíš, že ne, mýlíš se.

Editováno: 1x | Naposledy: 28. 11. 2016 / 22:25:27
andromache
28. 11. 2016 / 22:26:12 (před 8 roky)
off

Spike: Jo a ještě k té přepjatosti.. To jsi mě hochu nezažil před takovými deseti lety.. Teď se snažím trpělivě vysvětlovat. Tenkrát jsem okamžitě vypěnila a to co jsem psávala na adresu některých identit otřáslo i otrlými hádkaři :D. Teď už jsem se naštěstí zklidnila :-D. Trochu :D.

spike
28. 11. 2016 / 22:29:03 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

Ne, na tebe to rozhodně myšleno nebylo ;). To spíš na jiné identity co se vyjádřili v tomhle směru ;). A jo, přesně o tom tady vlastně mluvíme celou dobu. Někdo by z toho nakonec ještě i mohl získat dojem, že zabíjet nás je normální (ehm Orlando ehm)....

Problém je, že pro náboženské fanatiky nejen v Americe ať už jsou to islamisté nebo křesťané to je nejen normální, ale dokonce to berou jako svou "svatou" povinnost. Ještě v relativně nedávné době se v celé Evropě tito lidé z podobných iracionálních důvodů likvidovali. Inkvizice řádila podobně jako dnes Islámský stát. :-(

spike
andromache
28. 11. 2016 / 22:32:43 (před 8 roky)
off

liskulka.lida: Víš, částečně to na tebe bylo. Ale ne za to, že bys podporovala zabíjení nebo tak něco. To jsem neřekla. Mě otrávil tenhle názor:

liskulka.lida napsal(a):

Tak nějak si myslím, že LGBTQ komunita mže být ráda, že tam vůbec je- vždyť do každého seriálu strkají homosexuály- vypadá to, že to mají nařízeno- upřímně neznám osobně tolik homosexuálů ve skutečnosti jako ze seriálů... navíc- zabíjeny jsou i heterosexuální postavy.

Jako jak, že můžeme být rádi, že v seriálech vůbec jsme? Osobně jsem to pochopila tak, že můžeme být vůbec rádi, že nás vy heteráci akceptujete a že nám čas od času milosrdně hodíte nějakou ohlodanou kost. Nebo že byla homosexualita vyřazena z rejstříku trestů a z rejstříku duševních chorob. To, že ty osobně tolik homosexuálů neznáš neznamená, že ve tvém okolí nejsou. Protože jak psalal Matuushek, ne každý nechává svou duhu zářit do okolí. Takže ano, tohle se mě poněkud dotklo. Ale nějakým podporovatelem zabíjení kohokoli jsem tě nenazvala, to zas prrr. Možná to jenom tak blbě vyznělo. Jestli ano, tak příjmi mou omluvu prosím.

andromache
28. 11. 2016 / 22:39:49 (před 8 roky)
off
spike napsal(a):

Problém je, že pro náboženské fanatiky nejen v Americe ať už jsou to islamisté nebo křesťané to je nejen normální, ale dokonce to berou jako svou "svatou" povinnost. Ještě v relativně nedávné době se v celé Evropě tito lidé z podobných iracionálních důvodů likvidovali. Inkvizice řádila podobně jako dnes Islámský stát. :-(

Já to pořád říkám, že náboženství všeho druhu je největší zlo na světě.

Římanka
28. 11. 2016 / 22:40:19 (před 8 roky)
off

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
liskulka.lida
28. 11. 2016 / 22:40:57 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

Jako jak, že můžeme být rádi, že v seriálech vůbec jsme? Osobně jsem to pochopila tak, že můžeme být vůbec rádi, že nás vy heteráci akceptujete a že nám čas od času milosrdně hodíte nějakou ohlodanou kost. Nebo že byla homosexualita vyřazena z rejstříku trestů a z rejstříku duševních chorob. To, že ty osobně tolik homosexuálů neznáš neznamená, že ve tvém okolí nejsou. Protože jak psalal Matuushek, ne každý nechává svou duhu zářit do okolí. Takže ano, tohle se mě poněkud dotklo. Ale nějakým podporovatelem zabíjení kohokoli jsem tě nenazvala, to zas prrr. Možná to jenom tak blbě vyznělo. Jestli ano, tak příjmi mou omluvu prosím.

Přiznávám, že to jsem psát nemusela. Nemyslím si, že jste podřadnější a nezasloužíte si svůj Happy Ending.

andromache
28. 11. 2016 / 22:43:37 (před 8 roky)
off
liskulka.lida napsal(a):

Přiznávám, že to jsem psát nemusela. Nemyslím si, že jste podřadnější a nezasloužíte si svůj Happy Ending.

Tak hlavně že si rozumíme ;). Teď už ;)

IcePrincess: Ten Colbert s popcornem je nějakej populární :D.

spike
28. 11. 2016 / 22:44:26 (před 8 roky)
off
Mě Bellamy neskutečně vytočil ve třetí sérii.. Když už jsem si začínala myslet, že se stává trochu normálním, tak otočí a začne se chovat jako totální k**t s prominutím... Co mu zemšťani provedli tak hrozného, že se hned přidal k Pikeovi a povraždil armádu nevinných (což mu mimochodem prošlo, být to Lexa, tak je zle). Plus se bojím aby někteří smrt Lexy neviděli jako dokořán otevřená vrata příležitosti právě pro Bellarke. Když ti dva přitom milostnou chemii taky nemají veškerou žádnou...

Na to mě napadá možná taková řečnická otázka: Proč se miliony Američanů přidali k Trumpovy, kterého otevřeně podporuje i krajní pravice? Protože jim nabídl úderná a hlavně jednoduchá řešení něco jako: "Jak rozeznáme umírněného muslima od teroristy? Vždyť vypadají všichni stejně! Postřelíme je všechny a bůh už si je přebere!" je to sice trochu přehnané, ale v podstatě svým voličům přesně toto sliboval. Bellamy se nechal strhnout podobným radikalismem kdy získal přesvědčení, že jediné správní řešení je silové jinými slovy "zabít je všechny dříve než oni nás" a stal se z něj tak trochu fašista.

spike
spike
28. 11. 2016 / 22:48:43 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

Já to pořád říkám, že náboženství všeho druhu je největší zlo na světě.

Na tom se jednoznačně shodneme. Zatím jsem nepotkal normálního věřícího člověka, který by na mě nepůsobil jako nebezpečný blázen.

spike
andromache
28. 11. 2016 / 22:51:00 (před 8 roky)
off
spike napsal(a):

Na to mě napadá možná taková řečnická otázka: Proč se miliony Američanů přidali k Trumpovy, kterého otevřeně podporuje i krajní pravice? Protože jim nabídl úderná a hlavně jednoduchá řešení něco jako: "Jak rozeznáme umírněného muslima od teroristy? Vždyť vypadají všichni stejně! Postřelíme je všechny a bůh už si je přebere!" je to sice trochu přehnané, ale v podstatě svým voličům přesně toto sliboval. Bellamy se nechal strhnout podobným radikalismem kdy získal přesvědčení, že jediné správní řešení je silové jinými slovy "zabít je všechny dříve než oni nás" a stal se z něj tak trochu fašista.

No právě.. A tím mě neskutečně nakrknul.. A navíc, miliony Američanů se s muslimem ani nikdy přímo nesetkali. Mě zarazilo spíš to, že Bellamy tam nějaký ten pátek už žil a trochu je poznal. Především ty, co tak nehezky pomáhal zabíjet měl znát, když je vedla Indra, se kterou se už nejednou setkal a věděl, že poslouchá rozkazy... Ale jinak jo, něco na té podobnosti asi bude... Asi ne nadarmo komentovala Eliza Taylor výsledek amerických voleb slovy: Mám dojem, že nějak takhle začala apokalypsa na Zemi v The 100....

liskulka.lida
28. 11. 2016 / 22:55:29 (před 8 roky)
off
spike napsal(a):

Na tom se jednoznačně shodneme. Zatím jsem nepotkal normálního věřícího člověka, který by na mě nepůsobil jako nebezpečný blázen.

Tak to se asi řadím do fronty za dalšího nebezpečnýho blázna... :D Když jsme u té politické korektnosti :D

Cosima
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
28. 11. 2016 / 23:06:35 (před 8 roky)
on

Musím říct že je to velice silná diskuze. Já si myslím že nikdy není dost LGBT postav. Je to součást dnešní doby, už to není nic zapovězeného. Já mám spoustu oblíbených postav jak hetero tak LGBT a je mi vždycky líto když nějaká umře. Bohužel to většinou odnese LGBT. Věřím že ve spoustě seriálů jde vymyslet mnohem lepší konec.

spike
28. 11. 2016 / 23:13:07 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

No právě.. A tím mě neskutečně nakrknul.. A navíc, miliony Američanů se s muslimem ani nikdy přímo nesetkali. Mě zarazilo spíš to, že Bellamy tam nějaký ten pátek už žil a trochu je poznal. Především ty, co tak nehezky pomáhal zabíjet měl znát, když je vedla Indra, se kterou se už nejednou setkal a věděl, že poslouchá rozkazy... Ale jinak jo, něco na té podobnosti asi bude... Asi ne nadarmo komentovala Eliza Taylor výsledek amerických voleb slovy: Mám dojem, že nějak takhle začala apokalypsa na Zemi v The 100....

Jen pro pořádek Clintonovou bych rozhodně nevolil, protože její zkorumpovanost a touha po válce s Ruskem a celkově její selhání ve funkci ministryně zahraničí (nebýt jí tak by nebylo války v Sýrii) jí prostě diskvalifikovalo z možnosti být prezidentkou.

spike
andromache
28. 11. 2016 / 23:18:50 (před 8 roky)
off
spike napsal(a):

Jen pro pořádek Clintonovou bych rozhodně nevolil, protože její zkorumpovanost a touha po válce s Ruskem a celkově její selhání ve funkci ministryně zahraničí (nebýt jí tak by nebylo války v Sýrii) jí prostě diskvalifikovalo z možnosti být prezidentkou.

Politiku sem pravda radši neplést a nechat si ji do seriálů typu Madam Secretary nebo Designated survivor :D.

spike
28. 11. 2016 / 23:31:12 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

Politiku sem pravda radši neplést a nechat si ji do seriálů typu Madam Secretary nebo Designated survivor :D.

Designated survivor sleduji, ale žádné LGBT postavy jsem si tam nevšiml, takže se nemusíš bát, že by tam nějakou zabili. :-)

spike
andromache
28. 11. 2016 / 23:35:33 (před 8 roky)
off
spike napsal(a):

Designated survivor sleduji, ale žádné LGBT postavy jsem si tam nevšiml, takže se nemusíš bát, že by tam nějakou zabili. :-)

Myslím, že sem ji ani nenacpou :D. Nějak pro to není přes všechny ty zrádce prostor :D. A aby bylo jasno, já nesleduju jenom seriály, kde je nějaká LGBT postava.. To bych měla ten watchlist o dost chudší :D.

dagsoftware
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
28. 11. 2016 / 23:39:59 (před 8 roky)
off

Nehorázne, ako sa už skoro v každom seriále zbuzerantieva.

Nesúhlasíš? Trhni si!
Klik
28. 11. 2016 / 23:44:28 (před 8 roky)
off

Nechcela som nikoho uraziť, nemyslela som si že sa tu rozbehne takáto diskusia. Ja proti LGBTQ nič nemám. A keď sledujem seriál, tak je mi úplne jedno či je to v pomere D/D alebo CH/CH, či je černoch alebo aziat. Sledujem ich preto, pretože ich mám rada a vôbec ma to netrápi. Samozrejme že keď umrie postava, tak mi to je ľúto, niekedy som aj nahnevaná, ako napríklad v prípade Lexi.
Na druhej strane, musím povedať že to vážne neberiem ako vy. Naozaj rozumiem že keď už si pozriete seriál kvôli tomu a tá postava v polovici seriálu zomrie tak je to dosť na nič.Treba sa na to naozaj pozrieť, aj z druhej strany. Momentálne z tých seriálov čo teraz pozerám tak prišla iba Lexi a v PLL, čo si spomínam, takže iba toľko k tomu. Diskusiu som si stihla ešte len do polovice prečítať, snáď to dnes ešte dokončím.

spike
28. 11. 2016 / 23:52:39 (před 8 roky)
off
liskulka.lida napsal(a):

Tak to se asi řadím do fronty za dalšího nebezpečnýho blázna... :D Když jsme u té politické korektnosti :D

Neboj já politickou korektnost nesnáším, protože je podle mě pokrytecká. Tebe neznám, takže je tu slušná možnost, že si normální věřící, který mě nebude chtít upálit, protože jsem ateista. :-D

spike
Vachisek
29. 11. 2016 / 08:15:04 (před 8 roky)
off

a pak přijde islám a bude 0% na tom západě jsou blbý :D

Pipa22
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
29. 11. 2016 / 08:51:38 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

.... Protože co se třeba mě týče, tak kdykoli se objeví někdo LGBT, tak už k té postavě radši nechci ani moc přilnout, protože jenom čekám, kdy ji nějakým způsobem odpraví.

absolutni souhlas

Římanka
29. 11. 2016 / 11:28:11 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

Toto tvrzení je poněkud sporné. Co Alan Ball? On sám je gay, ale pořád je to chlap a jeho gay postavy jsou tip top, nicméně mu psaní lesbických postav nedělalo vůbec žádný problém, taková Pam z True Blood je jedna z nejlepších postav, co znám(paradoxně se mi se mi nejvíce hodí k Ericovi). Nebo Joss Whedon. Sice Taru zabil, ale nemělo to s nějakou satisfakcí pro ty, co Taru nesnášeli co dělat, on to udělal, aby vytvořil temnou Willow, což byl úplně jiný druh záporáka, než většina těch, se kterýma se show doposud potýkala a nikdo nemůže říct ani fn, že by nebyla perfektní. Kdyby to dělal pro fanoušky Oze, tak by šel odprosit Setha Greena, aby se vrátil na poslední sérii a znovu ho dal dohromady s Willow, ale on jí dal dohromady s další holkou a v komiksu s další holkou. :D A i kdyby Oz neodešel(Seth se chtěl vrhnout na filmovou kariéru), tak by z Willow i tak byla lesba, původně to měl být Xander, ale nakonec to padlo na Willow, u Oze se plánovalo, že se bude nějak budovat vztah s tou Verucou, takže Willow by měla holku tak, jako tak.
Zda je USA homofobní je taky sporné, protože má své státy, kde jsou lidi všehodruhu, v Texasu jsou hodně nábožensky založení a homofobie tam je, ale třeba v Kalifornii zase vůbec. A největší zastání LGBT, co vidím na netu, přichází právě z USA. A právě kvůli těm tam tvůrci cpou ty LGBT postavy a vzhledem k tomu, že to třeba neumí, tak to dopadá tak, jak to dopadá. Postava je tam natlačená a pak nezbývá nic jiného, než jí oddělat, protože je prostě nekvalitní, není do ní tolik dáno toho spisovatelského umu, protože jí tam dáva, pač musí, je to ve výsledku spíše vlichocená postava s né moc velkým významem, jako třeba Nora a Mary Louise v TVD(které kupodivu píšou dvě baby! Takže si to né každá ženská umí vošéfovat). Celkově všichni ti heretici v TVD byli jedna velká přehlídka politické korektnosti- dvě lesby, černoch, asiat, holka s australským přízvukem, týpek s britským přízvukem.
Jak již někdo napsal, ty postavy by tam měly být, když je tam tvůrci budou chtít a ne je tam švihnout pro korektnost.

Editováno: 6x | Naposledy: 29. 11. 2016 / 20:24:14
eliska.musilova
29. 11. 2016 / 11:39:09 (před 8 roky)
off

To je teda diskuze, ani nevím, jestli se vůbec zapojit :D Mně upřímně vůbec nezáleží, jaký typ herců v seriálech hraje. Můžou tam být samé ženy, samí muži, samí běloši, samí černoši, všechny postavy homosexuální, všechny postavy hetero a já v tom nevidím problém. Mně jde v seriálech o příběh, děj a taky o samotné postavy. Nezáleží mi na tom, jestli herec hraje gaye, ale záleží jak ho hraje. Jde mi postavy a o to, jak hodnověrně je herci zahrají. S tím mívám problém, protože pokud je herec "dřevo", tak to stojí za houby, kazí to dojem z celého seriálu a může to vést až k přestání sledování. No a co se týče mě, tak gay postavy mám ráda, až na tu Lexu, ta mi prostě nebyla sympatická, takže jsem jako asi jediná její smrt neoplakala. Naopak miluju kapitána Jacka Harknesse, i když, to není tak úplně čistě gay (ač jeho představitel je), ten totiž ohne cokoli, co se ve vesmíru pohne :D Ale docela mě překvapilo (příjemně), kolik gayů se v seriálech objevuje ze strany herců a nehrají gaye, ale hetero postavy.

" I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath. Merry Christmas!"
LuciaG
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
29. 11. 2016 / 13:33:15 (před 8 roky)
off

Ja celkom dobre nerozumiem kto a za akým účelom robí tieto štatistiky. Nie je to jedno? Tiež si myslím, že ide v prvom rade o príbeh a chémiu medzi postavami. Bolo obdobie, kedy som mala pocit, že LGBT postavy boli pridávané dosť nasilu, ale teraz už sú seriály vopred tak napísané a nehrozia nejaké šokujúce zmeny orientácie. Tak som si teraz zaspomínala a myslím, že úplne prvý gay, čo ma šokoval v niektorom zo seriálov bol Jack z Dawsonvho sveta. To bol ale rozruch.

ragelly
29. 11. 2016 / 14:49:49 (před 8 roky)
off
LuciaG napsal(a):

Tak som si teraz zaspomínala a myslím, že úplne prvý gay, čo ma šokoval v niektorom zo seriálov bol Jack z Dawsonvho sveta. To bol ale rozruch.

:OOO Na toho jsem úplně zapomněla! Pamatuju si, jak jsem jim zatleskala, když to oznámil, protože jsem ho s Joey nesnášela :D Ale pak jak byli s Jen BFFs, tak byli oba boží :)

Lucig
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
30. 11. 2016 / 00:38:32 (před 8 roky)
off

LGBT komunita zjevně stále nechápe, kam vede vynucená pozitivní diskriminace. Přes svůj komplex nevidí, přes dupání nohou a výkřiky "já chci", neslyší. Andromache je dokonalý příklad.

Vážně máte pocit, že vás lidé budou víc akceptovat a respektovat, když si budete víc vynucovat, víc druhé nálepkovat a stigmatizovat homofobií za každý křivý pohled, peskovat je za každé procento toho či onoho? Když nikdo nebude moci svobodně tvořit jak chce, ale na všechno bude mít vámi vydupaná psaná či nepsaná pravidla? Nepoučili jste se z "léčení" rasismu podobně chorým způsobem?

Jak jste přišli na to, že právě seriály (a zábavní průmysl obecně) jsou tu od toho, aby řešily postavení skupin s různou sexuální orientací? Na základě čeho máte pocit, že se vám má někdo zodpovídat za to, kolik do svého díla vloží postav s tou či onou orientací a zda a jak je zase odstraní? Nikdo přece nikomu gay postavy nezakazuje. Smějí vznikat díla s kýmkoli (černými, bílými, puntíkovanými, gay, hetero i zcela asexuálními, lidmi všech pohlaví i bezpohlavními, s mimozemšťany, avatary...) - a tak to má být. Tvorba má být svobodná. Názory mají být svobodné. I vy z té svobody těžíte, tak proč ji chcete druhým brát?

Dokud LGBT komunita žádala neposuzovat nikoho podle sexuální orientace, aby získala rovnost, měla moje plné sympatie. Jenže teď, když rovnost má, začala naopak žádat posuzovat lidi podle orientace, aby získala privilegia. A tady už se rozcházíme. Vy chcete respekt, který nedáváte, žádáte posuzování děl na základě optiky, kterou u druhých kritizujete. Být jakoukoli menšinou jistě nemá vést k utiskování, ale ani k privilegiím na úkor svobody všech.

Můj názor.

Atenecka
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
30. 11. 2016 / 05:35:59 (před 8 roky)
off
Alias napsal(a):

Tak ako aj rasizmus voči bielym. Nie je tak častý, ale to neznamená, že nie je.

Není tak častý? je ještě častější, páč běloši už mají vymyté mozky... Co třeba Black live matters? gadžové? nebo Rhodesie, teda pardon Zimbabwe (nedávno Mugabe sebral farmy bilým farmářům (tisíce jich pozabíjel, desetitisíce vyhnal), dosadil tam svoje kamarády, země začla hladovět - páč když černoši neměli nad sebou bič, tak nedělali a pak ještě Mugabe měl tu drzost obvinit z toho bělochy, že odešli... A tak bych mohla pokračovat... Kdy naposledy byl zabit černoch jen kvůli tomu, že je černý? No ono to je asi jako ten zfetovanej róm, co exnul v pizzerii a už je to rasová vražda (podle tlupy rómů, co chtěli lynčovat majitele pizzerie)...

Diskuzi sem dočetla jen asi do půlky (pak už to ne mě bylo moc). Co to sakra znamená lgbtQ? tím myslím to Q, nedávno jsem slyšela LGBTI co tam znamená to I?

Osobně mám ráda lesbické postavy, ale nepřipadá mi, že je zabíjejí více než normální. Za poslední roky si pamatuji akorát Taru (z Buffy - tu sem fakt obrečela), pak Charlie (Supernatural - furt doufám, že se nějak vrátí) a Talii Winters (Babylon 5 - teda ta neumřela, ale byla velmi ošklivě odstraněna) a samozřejmě Jenny Schecter (té sem to přála od druhé série). Btw. kdo zabil Jenny? vím, že se plánovali nějaké webepizody z výslechu postav a ty už sem neviděla.D

Editováno: 1x | Naposledy: 30. 11. 2016 / 05:51:41
Alias
30. 11. 2016 / 08:51:12 (před 8 roky)
off
Atenecka napsal(a):

Není tak častý? je ještě častější, páč běloši už mají vymyté mozky... Co třeba Black live matters? gadžové? nebo Rhodesie, teda pardon Zimbabwe (nedávno Mugabe sebral farmy bilým farmářům (tisíce jich pozabíjel, desetitisíce vyhnal), dosadil tam svoje kamarády, země začla hladovět - páč když černoši neměli nad sebou bič, tak nedělali a pak ještě Mugabe měl tu drzost obvinit z toho bělochy, že odešli... A tak bych mohla pokračovat... Kdy naposledy byl zabit černoch jen kvůli tomu, že je černý? No ono to je asi jako ten zfetovanej róm, co exnul v pizzerii a už je to rasová vražda (podle tlupy rómů, co chtěli lynčovat majitele pizzerie)...

Diskuzi sem dočetla jen asi do půlky (pak už to ne mě bylo moc). Co to sakra znamená lgbtQ? tím myslím to Q, nedávno jsem slyšela LGBTI co tam znamená to I?

Osobně mám ráda lesbické postavy, ale nepřipadá mi, že je zabíjejí více než normální. Za poslední roky si pamatuji akorát Taru (z Buffy - tu sem fakt obrečela), pak Charlie (Supernatural - furt doufám, že se nějak vrátí) a Talii Winters (Babylon 5 - teda ta neumřela, ale byla velmi ošklivě odstraněna) a samozřejmě Jenny Schecter (té sem to přála od druhé série). Btw. kdo zabil Jenny? vím, že se plánovali nějaké webepizody z výslechu postav a ty už sem neviděla.D

Samozrejme, že sú. Myslel som, že nie v tak veľkej miere, ako bolo napríklad otroctvo čo bol celosvetový fenomén. Ale sú diskriminovaní na mnohých miestach. A neraz aj inými bielymi na úkor ostatných menšín, pretože ukázať, že nie sme rasisti a nasilu začleniť nejakú menšinu sa dá len na úkor časti väčšiny.
Veď to som písal, že správne by malo byť All Lives Matters! Keď je len Black Lives Matters, tak to vyznieva, ako keby na ostatných životoch nezáležalo.
Rovnako ako vyhlásenia "aj heterosexuálne postavy zomrú v seriáloch, ale je ich viac, tak to tak strašné nie je, keď niekto z nich zomrie", takže ako keby na ich životoch tiež nezáležalo, alebo záležalo menej.
Čo popisuješ je hlúposť ľudí momentálne silno presadzovaná z diktátorského západu, kedy očividne zákony platia pre jedných viac a pre druhých menej. No to je na inú debatu.

Q - ani som si nevšimol, stále som písal len LGBT. Q je Queer, čudný, divný. Pre mňa je čudné, že je to jednotná skratka, lebo Queeri neuznávajú podľa definície ani gayov a lesby. V podstate celé delenie na heterosexuálov a homosexuálov a chceli by všetkým diktovať svoje pojmy a vnímanie sexuálnej orientácie. Vraj ich kritizujú aj homosexuáli za ich radikálne názory.
To už sa asi zachádza priďaleko. tak ako keď v Anglicku schválili tretie pohlavie. Veď to je blbosť, žiadne tretie pohlavie neexistuje. Existuje penis a vagína, s tým nikto nič nespraví. A výnimočne má človek oboje. Muž chce byť so ženou, alebo s mužom. Žena chce byť so ženou, alebo s mužom. Muž chce byť ženou, žena mužom. Nič iné naviac neexistuje.

ragelly
30. 11. 2016 / 14:04:32 (před 8 roky)
off

Téma nám očividně zrovna padlo do správného období :) Včera byly zveřejněny nové castingy do Star Trek: Discovery a bylo oznámeno, že se v seriálu objeví druhá homosexuální postava ze světa Star Treku (první se objevila až letos ve Star Trek Beyond, resp. bylo až letos prozrazeno, že Sulu je gay).

zdenka99
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
30. 11. 2016 / 15:37:25 (před 8 roky)
off
Lucig napsal(a):

LGBT komunita zjevně stále nechápe, kam vede vynucená pozitivní diskriminace. Přes svůj komplex nevidí, přes dupání nohou a výkřiky "já chci", neslyší. Andromache je dokonalý příklad.

Vážně máte pocit, že vás lidé budou víc akceptovat a respektovat, když si budete víc vynucovat, víc druhé nálepkovat a stigmatizovat homofobií za každý křivý pohled, peskovat je za každé procento toho či onoho? Když nikdo nebude moci svobodně tvořit jak chce, ale na všechno bude mít vámi vydupaná psaná či nepsaná pravidla? Nepoučili jste se z "léčení" rasismu podobně chorým způsobem?

Jak jste přišli na to, že právě seriály (a zábavní průmysl obecně) jsou tu od toho, aby řešily postavení skupin s různou sexuální orientací? Na základě čeho máte pocit, že se vám má někdo zodpovídat za to, kolik do svého díla vloží postav s tou či onou orientací a zda a jak je zase odstraní? Nikdo přece nikomu gay postavy nezakazuje. Smějí vznikat díla s kýmkoli (černými, bílými, puntíkovanými, gay, hetero i zcela asexuálními, lidmi všech pohlaví i bezpohlavními, s mimozemšťany, avatary...) - a tak to má být. Tvorba má být svobodná. Názory mají být svobodné. I vy z té svobody těžíte, tak proč ji chcete druhým brát?

Dokud LGBT komunita žádala neposuzovat nikoho podle sexuální orientace, aby získala rovnost, měla moje plné sympatie. Jenže teď, když rovnost má, začala naopak žádat posuzovat lidi podle orientace, aby získala privilegia. A tady už se rozcházíme. Vy chcete respekt, který nedáváte, žádáte posuzování děl na základě optiky, kterou u druhých kritizujete. Být jakoukoli menšinou jistě nemá vést k utiskování, ale ani k privilegiím na úkor svobody všech.

Můj názor.

Veľký súhlas. Cítim to presne rovnako!

Editováno: 2x | Naposledy: 30. 11. 2016 / 15:50:11
Koldik
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
1. 12. 2016 / 14:42:05 (před 8 roky)
off
andromache
4. 12. 2016 / 03:01:44 (před 8 roky)
off

Sice jsem říkala, že se další debaty už zdržím, ale narazila jsem na jeden příběh a nedá mi to, abych ho sem nedala.. Kdyby se náhodou někdo podivoval, proč chceme reprezentaci a proč je tak důležité nás imrvére nezabíjet, tak tady má minimálně jeden důvod.

Klik
5. 12. 2016 / 01:19:13 (před 8 roky)
off
andromache napsal(a):

Sice jsem říkala, že se další debaty už zdržím, ale narazila jsem na jeden příběh a nedá mi to, abych ho sem nedala.. Kdyby se náhodou někdo podivoval, proč chceme reprezentaci a proč je tak důležité nás imrvére nezabíjet, tak tady má minimálně jeden důvod.

To je citové týranie, keby som vedela na 100% anglicky a rozumela úplne každému slovu, tak by som určite plakala, teraz som od toho nemala ďaleko...