Hospoda a dědek Horáček, to je pán :)
Pajky napsal(a):
Hospoda a dědek Horáček, to je pán :)
To mi nemusíš říkat. ;))
----------------------------------------
Minulý rok sme mali možnosť pridať do vianočných špeciálov iba malú hŕstku seriálov, tak snáď sa vám pokračovanie tejto tradície a pripomenutie ďalších super seriálov bude páčiť a aspoň trochu vám to spríjemní vianočné obdobie. :)
Jééé, Black Books!!! Zrovna nedávno jsem na tuhle scénu koukala a smála jsem se u ní jak blázen :-D Black books by si samo o sobě zasloužilo samostatný hláškoviny :-D
všetky hlášky boli super ;)
Ja ešte pridávam pár, ktoré sa nedostali do článku :P
EUREKA
(Allison a Carter jsou přilepení tváří k sobě u magnetického plotu.)
Allison: Víš co? Něco zkusím. (Šátrá rukou v okolí Jackova pasu.)
Jack: Co to děláš?
Allison: Jen se snažím... pokouším se...
Jack: Počkej, počkej... Přestaň se vrtět...
Allison: Nech mě... (najednou se zarazí a začervená) Oh... Ouu... Ahh...
Jack: (pevně zavře oči) Lehni, lehni, lehni!
Zoe: Prosím tě, vůbec nejsi můj typ.
Lucas: Hm, to říkají všechny.
Zoe: Dokud se do tebe nezamilujou?
Lucas: Ne. Tohle mi říkají od začátku do konce.
(Fargo a Zane se hádají, kdo se dostane do počítačů GD.)
Jo: Kluci, dovnitř se můžete dostat oba dva! (oba zmlknou a podívají se na ní) Teda... to zní blbě.
Jo: (o Zoe) Musíš jí víc podporovat. Trocha nezávislosti jí prospěje.
Jack: Jo, tak to začíná. Příště to bude "chci vlastní byt", pak "stěhuje se sem můj kluk" a "proč čekat se svatbou, když se milujeme" a "gratuluju, budeš děda".
Jo: Jen doufám, že v tomhle pořadí.
(Fargo je nakažen něčím z egyptské hrobky.)
Jack: Takže ta... královna na to taky zemřela?
Dr. Wilding: Ne. Vysocí kněží ji zřejmě zabili sami, aby jí zachránili před morem.
Jack: Takovou léčbu bych u Farga vynechal.
(Po Heuréce se šíří nákaza ze staré egyptské hrobky.)
Eva Thorne: Jak ten problém vyřešili staří egypťané?
Zane: Ti zabili nakažené a vypálili město.
Jack: To nazveme plán B.
Tess: Nejstarší příběh na světě. Kluk má holku, kluk ji ztratí a potká počítač.
Dr. Isaac Parrish: Nejdřív mě přede všemi poníží Fargo a vy mě teď nenecháte ani v klidu mastikovat.
Jack: Na veřejnosti ne!
Dr. Isaac Parrish: To znamená žvýkat!
THE OUTER LIMITS
závěrečné motto epizody: Prastará moudrost praví: Pozor na to, co si přeješ, mohlo by se to splnit. A přát si nesmrtelnost? Člověk by pak musel žít velmi velmi dlouho...
závěrečné motto epizody: Vzdálenosti mezi námi, ty ohromné, i ty malé, dají se snadno překlenout ne tím, co děláme, ale tím, co cítíme.
závěrečné motto epizody: Proč toužíme po tom někam patřit? Je to pro pocit přátelství a sounáležitosti s ostatními, nebo je to ze strachu, že zůstaneme opuštěni v chladu lhostejnosti...
závěrečné motto epizody: Jaký význam má v dlouhém běhu historie ten či onen lidský život? Tím pravým měřítkem hodnoty života není to, kolik lidí zná naše jméno, když my tu už nejsme, ale to, zda jsme trochu ulehčili život těm ostatním.
závěrečné motto epizody: Život je cesta v nejlepším případě nejistá. Možná bychom měli být vděčni za to, co máme, protože i tohle bohatství nám může nečekaně zmizet.
závěrečné motto epizody: Měříme-li to, jak si ceníme života pouze svým strachem z umírání, je docela možné, že nemáme vůbec ponětí o jeho ceně.
závěrečné motto epizody: Spoléháme na druhé, že nás informují. Ale moudrosti nás nemůže nikdo naučit. Sami musíme poznat, co je pravda.
závěrečné motto epizody: Říká se, že ti, co se nepoučí z historie, jsou odsouzeni ji opakovat. Budeme my ti moudří, kteří se poučí?
závěrečné motto epizody: Když se posmíváme tomu, čemu nerozumíme, může se stát, že až příliš pozdě poznáme, že trestem za takovou aroganci, je naše zkáza.
závěrečné motto epizody: Největší poučení, které jedna generace může vštípit generaci následující je, že úcta k minulosti zajišťuje budoucnost.
závěrečné motto epizody: Cesta k našemu zničení nespočívá tolik ve zbraních, které vymýšlíme, ale spíše v násilí, které máme v srdcích.
závěrečné motto epizody: Ve stále složitějším a nebezpečnějším světě vyžadují naší bdělost a prozíravost vůči jeho krutostem ti nezranitelnější... naše děti.
inekafe napsal(a):
To mi nemusíš říkat. ;))
Tvá reakce měla být - Neříkej mu dědku, on ti taky neříká cucáku :D
Tie záverešné hlášky z Krajných medzí nemajú chybu. Pre mňa samozrejme naj je hněď ten začiatok:
Závada není na vašem přijímači. Nesnažte se srovnat obraz. Vysílání teď řídíme my. My nastavujeme obraz horizontálně i vertikálně. Můžeme vás zaplavit tisícem různých vysílacích kanálů nebo rozvinout jen jeden obraz do křišťálového jasu. A umíme ještě víc, můžeme vám vytvořit vizi čehokoliv, stanete se otroky naší fantazie. Příští hodinu budeme řídit všechno, co uvidíte a uslyšíte. Pocítíte strach z neznámého, sahající do nejzazších hlubin vědomí ... až po krajní meze
phoboska napsal(a):
Tie záverešné hlášky z Krajných medzí nemajú chybu. Pre mňa samozrejme naj je hněď ten začiatok:
Závada není na vašem přijímači. Nesnažte se srovnat obraz. Vysílání teď řídíme my. My nastavujeme obraz horizontálně i vertikálně. Můžeme vás zaplavit tisícem různých vysílacích kanálů nebo rozvinout jen jeden obraz do křišťálového jasu. A umíme ještě víc, můžeme vám vytvořit vizi čehokoliv, stanete se otroky naší fantazie. Příští hodinu budeme řídit všechno, co uvidíte a uslyšíte. Pocítíte strach z neznámého, sahající do nejzazších hlubin vědomí ... až po krajní meze
Jasné, že ten začiatok je boží! Znělky si ja väčšinou u seriálov preskakujem, ale tuto som si to vždy pozrel ;) Hlavne hlas Radovana Lukavského je nezapomenuteľný ;) A čo sa týka tých záverečných hlášok, bol to neskutočne ťažký úkol vybrať iba jednu zo 150 epizod! Každá hláška bola dobrá ;)
Skvelé hlášky!!! Ďakujem za pripomenutie Alias, ten seriál som milovala.
Perfektní :D
Výborné hlášky v článku i komentářích, díky všem. Black Books miluju, souhlas s Caroline115 - samostatné hláškoviny, ale takových seriálů by asi bylo víc :-) Na Being Human (UK) a Eureka se už dlouho chystám.
díky za skvělé hlášky
Leverage a nezapomenutelná Parker v tom kostýmu :D :D
a klasika Hospoda :D
Venca: čau dědu
děda Horáček: neříkej mi dědku, já ti taky neříkám cucáku :D
Prvá hláškovina a hneď jedna z mojich obľúbených. Hneď som si vybavil celú scénu.
Super jako vždy. Díky.
Jééé, Black Books!!! Zrovna nedávno jsem na tuhle scénu koukala a smála jsem se u ní jak blázen :-D Black books by si samo o sobě zasloužilo samostatný hláškoviny :-D
Naprosto souhlasím. :)
Díky za připomenutí Krajních mezí. Ne, že bych je cíleně vyhledával, ale snad vždy, když jsem na ně náhodou narazil, tak mě to přikovalo a musel jsem se dodívat až do konce.
Hospoda je stará,ale pořád dobrá :)
funny funny funny...