Diskuze k článku S lupou do historie: Firefly
Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
18. 1. 2017 / 10:13:36 (před 7 roky)
off

Pro mě láska na první pohled :-) Což mi připomíná, že je čas na rewatch (až dojedu Přátele)

Non cuspi causa qui non debe cuspire
Katka Mrkvicová
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
18. 1. 2017 / 10:26:59 (před 7 roky)
off

Firefly je moje neskutečná srdcovka. Pokud by se k ní vrátily skákala bych radostí. Jistě seriál má pár slabších míst,ale ty jsou mnohonásobně vynahrazeny zbylým dějem. Za mě hodnocení 90 %.

singularita
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
18. 1. 2017 / 10:41:10 (před 7 roky)
off

Díky za článek. S přibývajícími roky si čím dál méně dokáži představit, že by na to někdo s úspěchem navázal. A o to více je to pro mne Firefly kultem.
/
"Two By Two, Hands Of Blue"

CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
18. 1. 2017 / 10:51:42 (před 7 roky)
on

Já jsem odkojený SG1 i Battlestar, patřím do týmu Star Wars, ale ten hype kolem Firefly jsem nějak nepochopil. Je to rozhodně zajímavý seriál. Viděl jsem všechny díly. Nicméně, že bych se na něj díval opakovaně, to bohužel ne. Omlouvám se)

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
teraxa
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
18. 1. 2017 / 11:04:56 (před 7 roky)
off

Ragelly, Drunk_queen, asi si na vás pořídím rákosku :D
Každopádně Firefly buď milujete, nebo vás naprosto nechá chladnými.
No a my, skalní fanoušci, neradi vidíme takovou neuctu :)
No myslím, že po tomhle šoku si budu muset opět celou sérii pustit.

Když se opijeme, říkáme hloupé věci - například pravdu.
sarhod79
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
18. 1. 2017 / 11:08:03 (před 7 roky)
off

Hm, tak do Firefly se odhodlávám dlouho, moc díky za článek a rozporuplné recenze mě třeba nakopnout a půjdu si ho pustit:)

"Vím, že nic nevím."
ragelly
Boss přes články | Cool level: 119 | Jack O'Neill
18. 1. 2017 / 11:56:01 (před 7 roky)
on
teraxa napsal(a):

Já jsem včera Drunk_Queen říkala, že po všech lednových názorech u NPL i SLDH mě zdejší uživatelé půjdou upálit na hranici :D A ona odpověděla, že pak SerialZone umře pomalou a bolestivou smrtí, protože pak už nikdo ty všechny články psát nebude :'D

Tulrika
18. 1. 2017 / 13:19:07 (před 7 roky)
off

Firefly miluju, ale asi ne tolik jako moje máma. Ta si celou sérii pouští minimálně jednou měsíčně. Takže Firefly nás spojuje :-)

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
Nyx
Redaktor | Cool level: 74 | Eric Cartman
18. 1. 2017 / 13:51:12 (před 7 roky)
off
teraxa napsal(a):

Pridávam sa a veľmi veľkú trstenicu mám už v ruke :D
Pre mňa je to naj, naj seriál a nedám na neho dopustiť a pravidelne si ho púšťam dookola a dookola....

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
Nira
18. 1. 2017 / 13:55:11 (před 7 roky)
off

Přestože se mi tento seriál v minulosti úplně vyhnul, toto je dnes podruhé, co jsem na něj narazila. První byl článek "Top 10 párů, které se nikdy nedaly dohromady", u kterého někdo po dlouhé přidal komentář. Při čtení jsem si říkala, jak je možné, že Firefly vůbec neznám - a pak narazím na tuhle novou historickou lupu a už chápu. Patří mezi "hvězdné sci-fi", kterým moc nerozumím, proto mě nebaví a nedokážu je ocenit.

007.dany
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
18. 1. 2017 / 14:15:26 (před 7 roky)
off

Firefly je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů a viděl jsem ho mnohokrát.Všechny postavy jsem si zamiloval.Jediné co se mi nelíbí,tak je film Serenity,ale v seriálu se mi líbí všechno a to je hlavní. :)

Dan
Editováno: 1x | Naposledy: 18. 1. 2017 / 14:16:52
Nyx
Redaktor | Cool level: 74 | Eric Cartman
18. 1. 2017 / 14:18:09 (před 7 roky)
off
007.dany napsal(a):

Firefly je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů a viděl jsem ho mnohokrát.Všechny postavy jsem si zamiloval.Jediné co se mi nelíbí,tak je film Serenity,ale v seriálu se mi líbí všechno. :)

Mne Serenity nevadí, dokonca som ho videla už aspoň 5x. No na druhej strane treba priznať, že na seriál samozrejme nemá, ale zas nedá sa všetko napchať do 120 min.

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
ragelly
18. 1. 2017 / 14:54:32 (před 7 roky)
on

A já jsem na tom zase úplně opačně, Serenity pro mě bylo to nejlepší z celého seriálu :D Mělo to takový jiný, víc sci-fi a akčnější nádech, což mi vyhovovalo.

spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
18. 1. 2017 / 15:03:53 (před 7 roky)
off

Firefly je jedna z mých srdcovek! Hodnocení některých redaktorů sice respektuji, ale moc mu nerozumím. :-)

spike
Římanka
18. 1. 2017 / 15:42:53 (před 7 roky)
off

Přečíst si něco ošklivého na něco tak úžasného jako je Firefly..safra ženský, vy mi dávate. Názor jako názor, respektuji to, ale...ouch. Holt jsem dost citlivý hnědokabátník.

Já a Firefly jsme byli taková láska na první pohled, jak výše někdo již napsal. Malcolm Reynolds mi sedl, protože mi hrozně připomněl Hana Sola ze Star Wars a vlastně se mi líbili úplně všichni až na Inaru, ona moralizující šlapka je spíše ke smíchu a pláči dohromady, ale nebyla to postava, kterou bych nepřežila, jen mi tohle nad ní viselo. Já vlastně ani nevím, co negativního bych na seriál řekla, podle mě byl prostě super.
Ukončení naštve už jen proto, že seriál měl dost slušně nakročen k tomu, aby se stal kultovkou, která by tu s námi byla několik let a zanechala spoustu skvělých zážitků.
Je škoda, že něco z řad space-westernu prakticky nikdy nevidím, snad jen filmový Kovbojové vs. Vetřelci.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Athronitas
18. 1. 2017 / 16:19:53 (před 7 roky)
off

ragelly: V seriáli sa často hovorí čínsky, pretože USA a Čína sú poslednými veľmocami, a zároveň tvorcovia vďaka tomu mohli používať nadávky, ktoré by v angličtine FOX zakázal. :)

teraxa
18. 1. 2017 / 16:45:34 (před 7 roky)
off
ragelly napsal(a):

Já jsem včera Drunk_Queen říkala, že po všech lednových názorech u NPL i SLDH mě zdejší uživatelé půjdou upálit na hranici :D A ona odpověděla, že pak SerialZone umře pomalou a bolestivou smrtí, protože pak už nikdo ty všechny články psát nebude :'D

Tak to ne pravda, víš jak to vypadá s poddanými. Jsme věčně nespokojená cháska :D
Já si tyhle rozpory přímo užívám! Není lepší věc než zanícená debata se seriálovým maniakem s opačným názorem <3
Víš jaká by to byla nuda, kdyby se všem všechno líbilo?
Každopádně body vám oběma, že jste se tak odvážně vrhli ke žralokům :)

ragelly
18. 1. 2017 / 17:46:57 (před 7 roky)
on
teraxa napsal(a):

Tak to ne pravda, víš jak to vypadá s poddanými. Jsme věčně nespokojená cháska :D
Já si tyhle rozpory přímo užívám! Není lepší věc než zanícená debata se seriálovým maniakem s opačným názorem <3
Víš jaká by to byla nuda, kdyby se všem všechno líbilo?
Každopádně body vám oběma, že jste se tak odvážně vrhli ke žralokům :)

Jojo, my jsme holky odvážné :D Co na srdci, to na jazyku, tedy na internetu :D

kopernickak
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
18. 1. 2017 / 18:17:58 (před 7 roky)
off

Dík za vzpomínku na moji velkou srdcovku, jenom co dokoukám Charmed, vrhnu se na Firefly (opět)...

Gae
Squerago
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
18. 1. 2017 / 18:30:47 (před 7 roky)
off

Já asi nikdy nepochopim, co se lidem na tomto seriálu líbí.

Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
18. 1. 2017 / 18:51:33 (před 7 roky)
off

Hm, čekala jsem, že budeme s ragelly vražděné víc :D.

Destiny
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
18. 1. 2017 / 19:13:08 (před 7 roky)
off

Firefly je neobvyklí, ale velice dobrý seriál. Je věčná škoda, že má jen jednu sérii.

anjoa
Uživatel od první verze | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
18. 1. 2017 / 21:03:39 (před 7 roky)
off

Teda, zatím nejhorší díl S lupou do historie. Takhle jitřit rány fanoušků, sypat do nich zlomyslně sůl, no, že se nestydíte:-) Nic horšího nás snad už nepotká. Určitě nemáte v plánu Chucka, O.C. ani nic podobného, že ne:-)

Teď vážně - díky za připomenutí, že je čas na rewatch:-)Western ve vesmíru, super členové posádky, hon za svobodou, úvodní song, Firefly je prostě moje velká srdcovka. A "Hero of Canton" už mi zase jede v hlavě:-)

Gabik.029
Autorka článku | Cool level: 101 | strýček Skrblík
18. 1. 2017 / 21:21:35 (před 7 roky)
off

Ta hodnocení jsou 50/50, ale každý komentuje jen ta negativní :DDDDD

- Do I look like a killer to you? - Yes, you kill my patience.
Pipa22
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
18. 1. 2017 / 21:41:35 (před 7 roky)
off

... patrim do casti, kterou serial fakt nedostal a vzdycky jsem si rikala, ze jsem asi divna. Ta rozdilna hodnoceni me trochu uklidnila ;-).

Římanka
18. 1. 2017 / 21:43:40 (před 7 roky)
off
Gabik.029 napsal(a):

Ta hodnocení jsou 50/50, ale každý komentuje jen ta negativní :DDDDD

Pozitivní jsou přeci samozřejmost. :D Ty negativní, to jsou pravé unikáty, do kterých je třeba se zahryznout, dokud jsou čerstvé. :D

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
minion93
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
18. 1. 2017 / 22:05:52 (před 7 roky)
off

k seriálu som sa dostala cez Castla :) a som za to rada :! páčilo sa mi to škoda, že bolo tak málo častí, bola to fajná oddychovka

Bee Doo, Bee Doo
kody.p
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
18. 1. 2017 / 22:32:09 (před 7 roky)
off

tagelly: "Celou dobu mluví anglicky, ale místy jako by dostali mrtvičku a na pár vteřin začali mlít nějak jinak"... cinstina zlato! :) Ne, sry, jsem velkej fanta tutoho serialu, tak jsem si neodpustil rejpnuti. :) Chapu ze ne kazdymu to musi sedet.

ragelly
18. 1. 2017 / 23:01:30 (před 7 roky)
on
kody.p napsal(a):

tagelly: "Celou dobu mluví anglicky, ale místy jako by dostali mrtvičku a na pár vteřin začali mlít nějak jinak"... cinstina zlato! :) Ne, sry, jsem velkej fanta tutoho serialu, tak jsem si neodpustil rejpnuti. :) Chapu ze ne kazdymu to musi sedet.

To nevadí, fanty my rádi :D

Atenecka
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
18. 1. 2017 / 23:19:15 (před 7 roky)
off

pokaždé, když už skoro zapomenu, tak Firefly někde vyskočí. Ach jo, to je prostě seriál u kterého mě strašně mrzí zrušení (fůůha, to už je tolik let, to bych si netipla.D ) . Stále mám znělku jako vyzvánění telefonu .-)

teraxa
19. 1. 2017 / 12:20:09 (před 7 roky)
off
IcePrincess napsal(a):

Pozitivní jsou přeci samozřejmost. :D Ty negativní, to jsou pravé unikáty, do kterých je třeba se zahryznout, dokud jsou čerstvé. :D

Lepe bych to rici nemohla :D

Mr.Ripley
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
19. 1. 2017 / 13:10:52 (před 7 roky)
off

Ragelly nezklamala:D

Mr.Ripley
milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
19. 1. 2017 / 22:35:36 (před 7 roky)
off

Pamatuju si, že když jsem si já šel pustit pilot, čekal jsem absolutní bombu (z diskuzí a webů mám ten seriál zafixovaný jako synonymum pro "nic lepšího neexistuje") a on z toho byl jen "normální seriál", který sice zaujal, ale vyloženě nenadchl, takže putoval na čekačku. Třeba jednou změním názor, až těch dílů uvidím víc...

arthurcz
VIP | Cool level: 23 | Denholm
19. 1. 2017 / 22:54:18 (před 7 roky)
off

Tenhle "kult" mi bohužel pžišel spíše směšný, občas až trapný. Odsledoval jsem celé nedávno a evidentně jsme si vzájemně nesedli.

felisr
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
22. 1. 2017 / 18:45:02 (před 7 roky)
off

Přidávám se k místním uctívačům Firefly. Objevila jsem ho se zpožděním až předloni, ale byla to opravdová trefa do černého! Vtipná oddychovka s okouzlujícím (a štíhlým!) Nathanem Fillionem byla svého času opravdu nedoceněná. Se zájmem jsem proto začala koukat na nejnovější sci-fi western Westworld a to mě tak nebavilo, že jsem s přemáháním dala jen do půlky 4. dílu.

Koldik
2. 2. 2017 / 11:08:32 (před 7 roky)
off

Serial som si pozrel len kvoli tomu, ze ho kazdy ospevoval a dal som mu 90%, no s odstupom casu by som nebol az taky stedry...

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
9. 6. 2017 / 11:16:55 (před 7 roky)
off

Tenhle seriál jsem zkusila před pár lety, a i když jsem fakt chtěla mít ho ráda kvůli Whedonovi, nějak mi to nesedlo. Vydržela jsem asi tři díly a pilot pro mě nebyl až tak hrozný, i když byl tak dlouhý. Myslím, že to bylo tím, že na westerny jsem nikdy nebyla. My doma měli kompletního Karla Maye a já se těch knížek ani nedotkla. Tahle část mi byla prostě proti srsti. Nemůžu ale říct, že bych šla jak ragelly do 30%, tak hrozné mi to nepřišlo. Proto mě překvapuje, že to narozdíl ode mě vydržela dosledovat celé :D.

ragelly
9. 6. 2017 / 11:48:29 (před 7 roky)
on
ševča napsal(a):

Tenhle seriál jsem zkusila před pár lety, a i když jsem fakt chtěla mít ho ráda kvůli Whedonovi, nějak mi to nesedlo. Vydržela jsem asi tři díly a pilot pro mě nebyl až tak hrozný, i když byl tak dlouhý. Myslím, že to bylo tím, že na westerny jsem nikdy nebyla. My doma měli kompletního Karla Maye a já se těch knížek ani nedotkla. Tahle část mi byla prostě proti srsti. Nemůžu ale říct, že bych šla jak ragelly do 30%, tak hrozné mi to nepřišlo. Proto mě překvapuje, že to narozdíl ode mě vydržela dosledovat celé :D.

Tak ono to bylo jen pár dílů :D Už jsem vydržela i u horších seriálů.

Katka Mrkvicová
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
10. 6. 2017 / 17:12:34 (před 7 roky)
off

Pro mně láska na první pohled. Sice jsem nejdřív začala Serenity :-D ,ale i tak jsem se zamilovala.Šikovná věc u které mně skutečně mrzí,že nemá víc dílů.