Můj oblíbený POI !! Hudba, střípek skvělého seriálu, je prostě skvělá! A jsem moc ráda, že autoři článku to vidí stejně :) !
malina2035 napsal(a):
Můj oblíbený POI !! Hudba, střípek skvělého seriálu, je prostě skvělá! A jsem moc ráda, že autoři článku to vidí stejně :) !
Tam nebolo o čom, už dávno som nepočula takú kvalitnú podmazovú hudbu, ktorá funguje aj bez obrazu. ;)
Djawadi je král :)
ach jaaaj. SMutno mi je ked citam nieco o PoI. Chýba mi tento seriál, FInch, Rees , Root a Shaw a Fusco. Vyborný. Stále chcem verit, ze vznikne nieco ako ver 2,0
Musím říct, že za dobu, co jsem začala vnímat hudbu k seriálu samostatně a ne jenom jako podkres mi v playlistech dominují tři pánové: Bear McCreary, Joseph LoDuca a právě Ramin Djawadi...
Byla jsem překvapená, když jsem zjistila, že Ramin skládal hudbu jak k PoI tak ke GoT (protože se mi obě zdály tak odlišné), ale při trochu detailnějším poslechu tam člověk jisté společné rysy najde (třeba způsob jak pracuje se smyčcovými nástroji). Musím někde sehnat zbytek, protože mám soundtrack jenom k prvním dvěma řadám a tam navíc ještě dominují klasické hudební kousky (aneb kdo by si nevzpoměl na využití Johnyho Cashe, když se Reese hnal za pomstou, z toho mě mrazí jenom si na vzpomenu), ale vlastní soundtrack toho má rozhodně taky dost co nabídnout... Ach jaká škoda že PoIka už zkončila :(.
PS: Doufám, že i na Medvěda a Joea se někdy dostane ;).
V textu (modry radek) je uvedeno "Banshee".
Jerremy napsal(a):
V textu (modry radek) je uvedeno "Banshee".
Sakra, zabudla som to zmeniť. Ďakujem za upozornenie, musím napísať vedeniu, nech to opraví;)
PoI má skvělou hudbu, která podkreslí jakoukoli situaci. Ale že se tvůrce podílel i na GoT jsem netušila a ani by mě to nenapadlo, jelikož jde o úplně rozdílné žánry a tak se nějaké podobné znaky v hudbě ztratí.
Tenhle vymazlený seriál a to po všech stránkách mi hodně chybí :-o
Vynikající článek,výborná hudba a dobrý seriál. :)
Ďakujem za skvelý článok. Ramina mám veľmi rada a netušila som, že robil hudbu aj k PoI, to ma veľmi prekvapilo.
Ramin Djawadi je dneska už naprostá špička ve svém oboru. K soundtracku jsem přistupoval, že by mohl být podobný GoT. A i když jsou tam občas pasáže jej připomínající, tak je to vcelku jiná hudba, než bych čekal. Takže pro mě je to příjemné překvapení a soundtrack putuje na playlist. Díky za článek. ;)
La.Volpe napsal(a):
Ramin Djawadi je dneska už naprostá špička ve svém oboru. K soundtracku jsem přistupoval, že by mohl být podobný GoT. A i když jsou tam občas pasáže jej připomínající, tak je to vcelku jiná hudba, než bych čekal. Takže pro mě je to příjemné překvapení a soundtrack putuje na playlist. Díky za článek. ;)
Presne moje slová toto, ja som tiež čakala niečo podobné ako GoT a musím povedať, že hudba k PoI sa mi páči ešte viac ako tá z GoT. A niet zač ;)