Mě se pilot líbil hodně, dobrý bojový scény a záporaci :D. Nalákal na další sledování. A taky konečně na dosledování zbývajících příbuzných seriálů :D.
Ten seriál hoří na tom že nedokázal za 13 dílů vybudovat opravdového záporáka. Jinak je to dobrý. Akorát hrozně naivní hlavní postava jak dítě, ale to k tomu asi sedí. Ikdyž mě to vadilo. :)
Postavy jsou víceméně černobílé, všichni se chovají tak, jak předpokládáte – zlý hoch v čele, jeho hodnější ségra, která bude jasně romantickou známostí.
Keďže už mám pozretý celý seriál, toto ma rozosmialo :) Ragelly asi medzitým tiež zistila, ako ďaleko od pravdy bola :) Za mňa seriál super, aj keď výhrady by sa našli, ale ubehlo to pekne (na rozdiel od Luka Cagea, ktorého sa doteraz neviem dokopať dopozerať) a už sa teším na Defenderov.
sonkad napsal(a):
Keďže už mám pozretý celý seriál, toto ma rozosmialo :) Ragelly asi medzitým tiež zistila, ako ďaleko od pravdy bola :) Za mňa seriál super, aj keď výhrady by sa našli, ale ubehlo to pekne (na rozdiel od Luka Cagea, ktorého sa doteraz neviem dokopať dopozerať) a už sa teším na Defenderov.
Nezjistila, dál než za pilot jsem se nedostala zatím :)
ragelly napsal(a):
Nezjistila, dál než za pilot jsem se nedostala zatím :)
Haha, sorry, snáď som nič nevyspoilerovala :)
Taky už mám dokoukáno a musím říct, že po druhé sérii Daredevila mě to asi bavilo nejvíc. I když je pravda, že se opět ukazuje, že jim nejde vytvořit pořádnej záporák, snad budou Defenders čelit něčemu zajímavějšímu.
Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, komu se to celkem líbilo, navzdory kritikům :-)
Předně bych chtěl říct, že celkově se mi seriál líbil, žádná velká očekávání jsem neměl. Předlohu jsem nikdy nečetl, viděl jsem jen popis komiksu na wikipedii. Když jsem viděl seriál, hodně věcí mi přišlo, že jsou divné. Po přečtení wiki mi bylo jasné proč. Seriál si totiž přivlastnil jen postavy a děj moc nesouvisí s komiksem, snad jen až na dobro bojující se zlem. Hlavní hrdina se choval jako blázen (přesně podle definice: na základě stejného postupu očekával odlišné výsledky). Vedlejší postavy se chovaly zvláštně a pokud nebyly postiženy sníženou inteligencí, nechovaly se příliš reálně. U pilotu to nebylo ještě tak dobře vidět, ale v závěru to vypadalo, jako by scénáristi najednou museli vařit z vody, protože postavy najednou se nebyly schopné chovat tak, aby to v závěru dávalo smysl.
Nevím, jestli teď neprozradím něco co se bude řešit v dalších dílech, tak to dám raději do spoileru:Připadne mi, že když se měl hlavní hrdina učit v klášteře, navíc který ještě označuje za svatý, neměl by se tam naučit pouze to,
jak ubližovat ostatním (byť kvůli ochraně kláštera), ale měl by rozvíjet i svou osobnost. Po 15ti letech v klášteře, by měl být také mnohem vyrovnanější, což se evidentně nestalo. Takže celé to vyvolává dojem, že klášter nebyl až tak svatý,
jak to na první pohled vypadá. Zřejmě špatný student.:-)
Už mám dokoukáno a nejvíc mě bavila postava Warda, ta si prošla parádní proměnou.. naopak Dannyho naivní chování mě hrozně štvalo :D
Celkově bych to zařadil na druhé místo za Daredevila, který suverénně vede. Jessica Jones měla lepšího záporáka, ale její příběh mě nezaujal tak, jako Iron Fist.
btw. tu Claire tam vecpali dost na silu, ale chápu no, potřebovali to nějak propojit.
Konečně! Na tuhle NpL jsem se těšil už od premiéry a jsem rád, že se pilot líbil. :) Celý seriál jsem viděl během dvou dnů a nemůžu si stěžovat. Lepší než Jessica i Luke (i když ten mi nepřišel tak hrozný, jak všichni tvrdí), o něco horší než Daredevil (ale divíte se? :D). Natěšenost na Defenders narostla zase o něco výš (a to jsem už nevěřil, že to ještě jde).
Pro mě příjemné překvapení, taková pomalá, ale zatím neunavující dramedy...u ostatních dílů Defenders jsem nepřešel přes pilot, ale tohle myslím zvládnu :)
Romix napsal(a):
Už mám dokoukáno a nejvíc mě bavila postava Warda, ta si prošla parádní proměnou.. naopak Dannyho naivní chování mě hrozně štvalo :D
Ward byl snad nejlepší postava z celého seriálu :D Na začátku to tak nevypadalo, celkem solidně mě štval, ale postupně si mě získal :)
Má očekávání byla splněna, jsem spokojená. A díky Netflixu a jeho vypuštění celé řady naráz zhlédnuto za rekordní čas - prostě to nešlo jinak :D
Iron Fist je pro mě bohužel dost zklamání. Komiks sem kdysi nějaký četl, kung fu filmy miluju a mám nakoukáno, takže tohle pro mě měla být pecka. Bohužel souboje jsou strašně ubohý, je vidět, že Finn Jones na to nemá žádnou průpravu. Luke i Jessica jsou na tom po bojové stránce daleko líp. Co se týče samotného Iron Fista, tak v komiksech je to neporazitelný mistr bojového umění, bohužel v seriálu mu dá přes hubu i obyčejná ochranka. Mělo to obrovský potenciál, ale ten strašně zazdili, škoda. Jinak příběh a výběr herců slušný. Jen ty souboje jsou pro pláč a to přitom stačilo jen najít slušného choreografa.
Tak to vypadá dost dobře... :)
Osobně souhlasím s Pajkym. Docela mě překvapilo, jak mě seriál přilepil a musela jsem se dívat dál. Znělka je pěkná, postavy se mi taky líbí. Za mě rozhodně dobrý seriál. Ani mi neavdí, že záporák není tak silný, jak všichni píší.
Já sledovat neplánuji, tento žánr mě úplně míjí, neviděla jsem ani předchozí části projektu - přesto jsem si se zájmem přečetla vaše názory :-)
Ještě mi pár dílů do konce zbývá, ale seriál mě baví a zahraniční recenze jsou podle mě dementní, protože v nich nejvíce řeší, že hlavní hrdina je běloch a to se jim nelíbí. Amíci jsou prostě blázni. :-)
spike napsal(a):
Ještě mi pár dílů do konce zbývá, ale seriál mě baví a zahraniční recenze jsou podle mě dementní, protože v nich nejvíce řeší, že hlavní hrdina je běloch a to se jim nelíbí. Amíci jsou prostě blázni. :-)
Multikulturní šílenství no. :D
Pro mne to bylo, když se na to dívám zpětně, vcelku zklamání. Na potenciál, který to mělo, je to bída. Hlavní postava je zmatená, naivní a trochu plochá. Záporák - snad jen opilý bojovník stojí za zmínku. Intelektem pak Madame Gao. Bohužel pokud pominu dějovou a dialogovou stránku, tak největší potenciál - tj. bojové scény - kazil hlavní představitel Finn Jones, který je dřevo a měl dostat pár měsíců k tréninkům choreografie. Škoda.
Jako nenáročná zábava na jedno shlédnutí - klidně. Znova to dávat nebudu. Doufám, že Defenders dostanou tu špetku jisker.
BTW: Jessica měla atmosféru, Luke pěsti. Iron Fist má… Já vlastně nevím… znělku?
PS: Ano uvědomuji si, že to není John Wick s Keanu Reevesem, ale stejně mi ty bitky vadí. Na laťku Netflixu…
To nevypadá špatně.
Sice si říkám, že se do toho nepustím, ale znám se. Až nebude na co koukat... :D
Stiahnute, ideme na to...