To sú teda názory. Ja viem, že sledujete takmer všetko, čo vychádza, ale prečo sa do niektorých vecí až nútite? Potom to takto dopadne :/
Ja som Anne ešte nevidela, a to pravidelne kontrolujem Netflix, ale ešte mi nešiel spustiť (nevie niekto, prečo? premiéru to malo takmer pred mesiacom). Ale teším sa na ňu riadne, no vašimi názormi ste ma trochu vytočili, sorry. :D U hlavnej hrdinky ide o to, že toľko kecá. To je jej osobnosť. A k tomu, že nie je škaredá, ako to stále hovorí, však jasné, že tam neobsadia škaredú herečku. :D Plus to je ďalšia vec, ktorá k nej patrí, že je večne nespokojná so svojimi vlasmi a pehami. Jasné, že si potom myslí, že je škaredá.
Och. Seriál ešte nejdem hodnotiť, ale teším sa naň riadne, Annu zbožňujem a všetky knihy mám mnohokrát prečítané.
Prosím vás, tí, čo ste nečítali knihy a ani zďaleka nepoznáte predlohu, nepozerajte to, lebo potom to tu budete len haniť. Ďakujem. :D
Tak zrovna hodnocení 80/60 nejsou podle mě nějak moc tragická :)
Myslím, že můžu mluvit i za Drunk_Queen, že tohle není seriál, do kterého bychom se musely nutit. Jen jsme napsaly, co se nám líbilo a nelíbilo, ostatně jako v každém jiném názoru, ať už je podle předlohy, nebo není.
A o tom, že je škaredá, nemluvila jen ona, ale i jiné postavy, proto jsem to tam zmínila.
Na Netflixu to není, protože to vzniklo ve spolupráci s kanadskou stanicí, která to vysílá už teď, na Netflixu to má být až někdy na konci dubna nebo v květnu.
Jak to jako dopadne? Netuším sice, jak často čteš tuto rubriku, ale pokud pravidelně, jistě jsi pochopila, že to, že nedáme něčemu stovku, hned neznamená, že se nám to nelíbilo (to znamená 0 - 40 %; 50 % je pro nerozhodnost; 60 - 100 % znamená líbilo).
To, že si dokážeme přiznat, že se nám některé části a součásti příběhu zamlouvaly více a jiné méně, už prostě k naší rubrice patří a rozhodně to NEZNAMENÁ, že něco hned haníme.
Je mi líto, pokud si od nás čekala, že napíšeme, že seriál je perfektní, dokonalý a bezchybný, ještě víc je mi ale líto, že naši rubriku vidíš tak černobíle.
Arrivederci!
Tohle bude seriál spíš pro nadšence knížky, kdy Anna opravdu má být neuvěřitelně ukecaná, takže vlastně se to povedlo. Ještě jsem neviděla, ale moc se těším. Knížku už jsem jednou zfilmovanou viděla a tehdy mi přišla Anna unylá, takže to dost ztratilo. Tak to vypadá, že tentokrát se trefili. Ale také nevím, jaká je cílová skupina. Já to četla jako teenager a strašně jsem jí milovala, ale dnes jsou opravdu někde jinde a nad tímto ohrnou nos.
ragelly, Drunk_Queen: Mne nejde o %, popravde, na tie som sa ani moc nepozerala, ani som nechcela, aby ste seriálu dali 100% a vychválili ho do nebies, ale ide o to, čo ste napísali, resp. kritizovali. Keď sa povie Anna zo Zeleného domu, tak každému, kto ako-tak pozná predlohu, napadnú tri veci: ukecaná, ryšavá, pehavá. A vy ste práve to kritizovali. Možno to tak nevnímate, lebo nepoznáte predlohu, ale keď som to ja čítala, tak pre mňa to bolo ako keby ste pri recenzii napr. na Flasha kritizovali, že sú v seriáli nadprirodzené schopnosti. :D
A ragelly, ďakujem za info, to som nevedela, tak si ešte zo dva týždne počkám. :)
Lill: Tak víš co, nemluvím za ostatní, ale já v 99 % případů u seriálů předlohu neznám. Hodnotím ho podle toho, co vidím před sebou na obrazovce a píšu, co mě při sledování napadá, neovlivněná ničím jiným. Vy, kteří znáte předlohu, se nad tím třeba zasmějete, protože to jsou základní znaky, ale to já nevím a při psaní názoru je mi to jedno, stejně bych ho nezměnila, ani kdyby mi předtím někdo řekl, že to tak je v knížce, ostatně to jsem si i domyslela. Na seriál určitě nebudou koukat jen ti, kteří to někdy četli, takže třeba pro ně bude poznámka o tom, že hrdinka hodně mluví (a na neznalce to působí přehnaně) třeba důležitá, nebo ji minimálně ocení.
To, že je zrzavá a pihatá, nikdo nekritizoval, takže ses trefila jen v jedné ze tří našich "nekalých kritik".
Je nutno brát v potaz, že my víceméně zastupujeme "normální diváky". A jestli čekáš, že se ti každý divák bude piplat před sledováním čtením předlohy... kdyby tohle byla povinnost, televize by hodně rychle zkrachovaly. Od znalosti předlohy tu SerialZone není, pokud chceš tohle, podívej se na fanpage knihy :).
Trailer vypadá dobře, názory jsou zajímavé:D, zkusím se podívat na pilot až pak se rozhodnu :)
Anna zo Zeleného domu je jedna z mojich obľúbených kníh. Rovnako mám rada aj adaptáciu s Megan Follows.
Už trailer mi pripadá čarovný, takže sériu si určite nenechám újsť :).
Jé, Anne už je venku! To mi úplně uniklo. Zítra se podívám, jsem hrozně zvědavá. :)
Tak toto nie.
Konečne som sa k Anne dostala a mením svoj názor. Pôvodne som bola toho názoru, že je to ako stvorené pre tých, ktorí poznajú knihy, no ak ste knihy čítali a Annu zbožňujete, nepozerajte to. :D
Alebo to je iba moja posadnutosť, že keď už k niečomu poznám predlohu, očakávam presne do bodky to isté? :D Z Anny som mala rozporuplné pocity - cez prvú epizódu som sa prelúskavala veeľmi dlho, pri druhej ma ešte vytáčalo, že je všetko úplne inak ako v knihe, no od tretej som si povedala, že nemôžem toľko porovnávať a aj dianie sa celkom rozbehlo, tak ďalšie epizódy mi už ušli. Pocity zo začiatku sa zase vrátili pri poslednej epizóde, ktorá je zase úplne inak ako to bolo v knihe. Ja viem, že sa tou predlohou iba inšpirovali, a ako som písala, pravdepodobne je to iba moja posadnutosť mať to rovnaké.
Postavy mi boli sympatické, nik mi vyložene nevadil, taktiež sa mi veľmi zapáčila znelka. Koniec naznačuje, že príde aj druhá séria, no váham, či si ju pozriem. Príbeh mi nevadí, bol by v poriadku, keby to bolo o iných postavách. Takto mám s týmito postavami spojené úplne iné zážitky, a neviem, či si to chcem domiešať.
Prvú sériu som po predposlednej epke ohodnotila na 80%, po skončení to trošku kleslo, ale nechávam.
Lill napsal(a):
Koniec naznačuje, že príde aj druhá séria, no váham, či si ju pozriem.
Zrovna dneska se objevila zpráva o prodloužení :) Ale zatím jen na jednom zdroji, takže kdo ví, kdy se to oznámí oficiálně.
Já jsem knihy nečetla. Mám pocit, že jsem jako dítě možná viděla verzi s Follows, která je považována za takřka dokonalou, ale nejsem si jistá, protože jestli, tak jsem to viděla jen jednou, což bylo v mém dětství neobvyklé, takže to zapadlo. Pustila jsem si video na youtube a je mi to matně povědomé, ale... Četla jsem, že milovníci knih byli přímo znechucení a i ti k předloze neutrální kritizují, že Anne má v téhle verzi všechno těžší atd. To jsem všechno četla před pilotem.
Věci, se kterými se musí potýkat, mi připadají realistické. Chápu, že v dětské knížce v té době autorka udělala všechno idiličtější, ale je jiná doba. Nevím, že by u jiné adaptace kritizovali totéž. Co se hlavní hrdinky týče, taky mi nejprve připadala otravná, ale pak jsem si uvědomila, že jsem jako dítě byla úplně stejná - pusa jako kulomet, vychrtlá, že mi byly vidět žebra, mindráky kvůli hřívě vlasů (asi tolik, kolik mají obvykle členové celé rodiny dohromady) a po přestěhování jsem taky měla problém zapadnout mezi děcka, co se znaly od narození. Nebyla jsem sice sirotek a k přírodě jsem měla od dětství odpor, ale... Většinu věcí vyřešila puberta, a když jsem si uvědomila, jak je to pro všechny otravné, pokud mě ovšem poslouchají, zmírnila jsem i ten tok slov. Proto se hezky dívá na seriál, kde takovou holku přijmou, dokonce se najde někdo, kdo má její mletí rád.
Jeden z mých restů z výzvy 2017., kdy jsem viděla jen pilot a teď to doháním. :D
Pilot jsem si teď pustila znovu a je úžasnej. Ta ukecaná holka je mi sympatická, má dobrý názory a hlavně je skvěle zahraná! První série byla něco úžasnýho. Druhá je lehce slabší.
Knihu si rozhodně musím sehnat. :)
Destinytte napsal(a):
Jeden z mých restů z výzvy 2017., kdy jsem viděla jen pilot a teď to doháním. :D
Pilot jsem si teď pustila znovu a je úžasnej. Ta ukecaná holka je mi sympatická, má dobrý názory a hlavně je skvěle zahraná! První série byla něco úžasnýho. Druhá je lehce slabší.
Knihu si rozhodně musím sehnat. :)
Knížka je moje srdcovka a snad proto jsem se zasekla někde v půlce pilotu, protože (jak už tady bylo napsáno) tam to celé vyznívá jinak - možná realističtěji, ale prostě se to moc neslučuje s milovanou dětskou knihou. No co, žádná adaptace a interpretace se nemůže líbit všem (a třeba aspoň ten pilot někdy dokoukám, protože Anna je tedy vybraná dost přesně).
Litocha napsal(a):
Knížka je moje srdcovka a snad proto jsem se zasekla někde v půlce pilotu, protože (jak už tady bylo napsáno) tam to celé vyznívá jinak - možná realističtěji, ale prostě se to moc neslučuje s milovanou dětskou knihou. No co, žádná adaptace a interpretace se nemůže líbit všem (a třeba aspoň ten pilot někdy dokoukám, protože Anna je tedy vybraná dost přesně).
Ja som to bola schopná dopozerať a užiť si dokonca aj druhú sériu po tom, čo som sa úplne odosobnila od knihy a jednoducho som to brala ako trochu iný príbeh o postavách, ktoré poznám a zbožňujem. Ale knihy budú aj tak navždy najlepšie :)
Litocha napsal(a):
S tímhle naštěstí problém nemívám. Knihu a seriál/film beru jako rozdílná díla a umím si užít oboje. Kdysi mě to taky trápilo, ale jakožto velkej čtenář a sledovač jsem se to musela naučit. :D