Diskuze k článku S lupou do historie: The Walking Dead
luckily
Dlouholetý uživatel | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
9. 4. 2017 / 10:58:56 (před 7 roky)
off

U hodnocení pilotu se přikláním spíše k Drunk_Queen a Esgalnor, pilot byl vážně hodně pomalý a měla jsem problém se do něj úplně ponořit. Navíc na některé postavy jsem si musela dlouho zvykat a na některé jsem si za dobu seriálu nezvykla vůbec. Ale jsem ráda, že jsem u TWD zůstala, ten seriál se potom tak úžasně rozjel, že se zařídí mezi jeden z mých nejoblíbenějších seriálů.

Destinytte
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
9. 4. 2017 / 11:50:22 (před 7 roky)
off

Pilot mě také úplně nechytil, ale sledovala jsem dál a z prvních sérií jsem byla hodně nadšená. Nadšení postupem času klesalo a ze zatím poslední série jsem viděla jen pár prvních dílů. Nevím, jestli se časem pustím do zbytku...

patrik1177
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
9. 4. 2017 / 12:02:43 (před 7 roky)
off

Několikkrát jsem přemýšlel o tom, jestli mám tomuto seriálu dát šanci nebo raději ne. Četl jsem snad milion recenzí, ale neviděl jsem z Walking Dead ani vteřinu a rozhodl jsem se, že ani vteřinu neuvidím, protože na novější série se snáší vlna kritiky a já osobně seriály, které mají nad 100 epizod moc nemusím :) Takže Hasta la Vista, Walking Dead! :)

Caroline115
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
9. 4. 2017 / 12:14:46 (před 7 roky)
off

Já se teda přikláním s názorem spíš k Ragelly, vlastně ani to nemusím moc rozepisovat, Ragelly to za mě fakt vystihla přesně.

Jinak na TWD jsem ráda koukala, z 1. série jsem byla hodně nadšená, no nakonec jsem zkoukla asi jen 3 série a kousek 4. a pak už jsem přestala sledovat. Uvidím, možná se k tomu zase někdy vrátím. Viděla jsem hodně seriálů a musím říct, že dost momentů z TWD se mi zaryly do paměti a kdybych si dělala nějaký žebříček top momentů ze seriálů, TWD tam určitě bude figurovat někde na předních příčkách.

eliska.musilova
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
9. 4. 2017 / 12:28:48 (před 7 roky)
off

Je fakt, že první díl moc neupoutá. Volnější děj, spíš uvedení problematiky. Pozdější díly, ve kterých je skupina rozdělená, jsou mnohem nudnější. Síla 1.série byla v tom, že se věnovala čistě zombíkům a měla jen 6 dílů. Ale i tak sleduju WD dál, něco se mi líbí víc, něco míň, ale nezvažuju, že bych se sledováním skončila.

" I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath. Merry Christmas!"
Briggan32
9. 4. 2017 / 13:18:18 (před 7 roky)
off

tesim sa, ze nie som jediny kto nie je uplne nadseny z TWD :D pozeram serial stale ale niektore epizody byvaju fakt nudne.. pri niektorych som mal pocit, ze postavy len bezcielne bludia lesom..

sarhod79
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
9. 4. 2017 / 14:02:31 (před 7 roky)
off

Tento seriál mě nikdy nechytl, přikláním se k názoru Drunk_Queen a ani už nechytne :)

"Vím, že nic nevím."
Esgalnor
9. 4. 2017 / 15:16:41 (před 7 roky)
off

Jsem fakt rád, že nejsem jediný, kdo nechápe to haló kolem TWD. Mě to totiž šíleně nudilo a místo kvalitní zombíkárny jsem dostal takovou extranudnou telenovelu, která je teda dobře natočená a v pozadí chodí zombies (a ještě se šouraj takovým hlemýždím tempem). Uf, díky za Drunk_Queen, protože jsem si už začínal myslet, že jsem divnej. :D

Z TWD raději hry od Telltale :)

Důvtip je nade všechna bohatství lidí.
hanee
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
9. 4. 2017 / 18:58:52 (před 7 roky)
off

Po skončení sedmé série TWD jsem neodolala myšlence, dát si seriál znova od začátku. Pilot je sice občas nudný, ale mě se to prostě jako celek líbí. Jen mě překvapilo, jak se chodci chovali víc inteligentně, ale tvůrci od toho naštěstí upustili.

Nejlepší film je seriál.
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
9. 4. 2017 / 20:27:08 (před 7 roky)
off
Esgalnor napsal(a):

Uf, díky za Drunk_Queen, protože jsem si už začínal myslet, že jsem divnej. :D

Nápodobně :D. Jsem ráda, že se mi potvrzuje, že to takhle nevidím jediná.

rebeccacarf
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
11. 4. 2017 / 10:32:56 (před 7 roky)
off

Na začátku, co si tak vzpomínám, mě TWD bavilo hodně. Ale poslední sérii už jsem ani neviděla, protože nejen, že mě to začlo nudit a stalo se to zde již zmiňovanou telenovelou, ale taky mi přišlo, že začali zabíjet některé postavy prostě nelogickým způsobem, jen aby byly mrtvé a bylo to větší drama (konkrétně myslím např. Denise). Předlohy se to stejně už dávno nedrželo, takže mohli ušetřit třeba i Glena, protože si myslím, že byl divácky oblíbený.

libor42
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
12. 4. 2017 / 12:08:04 (před 7 roky)
off

Tak jsem ani netušil, že se shodnu v názoru s velkou většinou. Na pilot jsem pohlížel skepticky, de facto jsem ho zkusil, protože spousta lidí mi to líčila jako skvělý seriál, líbil se mi. První řadu jsem sjel na jeden dech a byl jsem spokojen...ale dál už to rapidně klesalo a poslední řady (skončil jsem zatím 5.) už koukám spíš ze zvyku. Musím řici, že původní komiks mi přišel i zajímavější...

Michalenka
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
13. 4. 2017 / 14:51:02 (před 7 roky)
off

Díky za článek:). Vidím to stejně jako Ragelly. Všichni o TWD mluví jen já ho ještě neviděla. Ale třeba o prázdninách bude čas...:)

Keep calm & Be Fan of TV Shows :P
Zetha
Redaktor | Cool level: 44 | Captain Hammer
13. 4. 2017 / 20:41:32 (před 7 roky)
on

Přetrpěla jsem první dvě série a na 3. nějak nemám nervy :D Hrozně mě štve ta jeho rodinka xD A přála jsem tam smrt polovině postav. :D
Fear the walking dead se mi líbilo víc, tam bych zabila jen toho protivnýho kluka, ostatní docela ok xD
Ale ani tak nechápu, co je na tom seriálu tak "božího"...

Koldik
2. 6. 2017 / 14:00:35 (před 7 roky)
off

My so zenou ako sme uvideli pilot prvykrat na JOJke tak sme hned isli tahat vsetky dostupne casti a ostali sme mu verni az doteraz...

Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
2. 6. 2017 / 14:19:05 (před 7 roky)
off
Esgalnor napsal(a):

Jsem fakt rád, že nejsem jediný, kdo nechápe to haló kolem TWD. Mě to totiž šíleně nudilo a místo kvalitní zombíkárny jsem dostal takovou extranudnou telenovelu, která je teda dobře natočená a v pozadí chodí zombies (a ještě se šouraj takovým hlemýždím tempem). Uf, díky za Drunk_Queen, protože jsem si už začínal myslet, že jsem divnej. :D

Z TWD raději hry od Telltale :)

To haló je jednoduché. Tak ako GoT prinieslo sex a krv do historického prostredia, tak toto prinieslo drsnú krv do postapo prostredia. Navyše to nie je horor, kde by sa len píli telá a zobrazovali nechutnosti. To má špecifickejšiu skupinu ľudí. Tu je to nechutne krvavé, ale tí preživší predstavujú dobrodružnú vložku.
Nehovorím, že na mňa to tak pôsobí, ale chápem to.

Mňa osobne otravujú zombíci, pretože je ich už príliš. WD je výnimka. chytilo ma to, ale ako normálny seriál, nie ako boom. No inak ich trepú všade, toľko filmov (aj áčkových, béčkových a tucty céčkových), do hier ich všade trepú. Chápem to z finančného hľadiska. Nemusia byť dobrí herci, zahrá to hocikto, v hrách zas netreba programovať umelú inteligenciu nepriateľov u zombíkov. Ale je to prehnané. Nacistikcí zombíci, mimozemskí zombíci, zombíci na divokom západe, proste fuj.

Telltale skončili s kvalitou pri Sam & Max. TWD nebola hra. Bola to jedna veľká lož, kde stále opakovali, že záleží na rozhodnutiach hráča, ale hra aj tak vnútila to čo chcela a na konci bolo úplne jedno čo hráč spravil. Navyše to je len interaktívny príbeh, nie sú tam žiadne logické hádanky, hľadanie cesty, len otvor bránku a pokecaj, potlač traktor a pokecaj, utekaj a pokecaj. "Hra", ktorá vsádza len na emócie a atmosféru.

A čo je tu najdebilnejšie sú títo nindža zombíci. Šúchajú sa prispatým krokom, chrčia, búchajú do všetkého a vydávajú hluk. Navyše rozkaldajúce sa mäso hrozne smrdí. Ale ak má zomrieť dôležitá postava, tak použije zombík super deodorant a ako nindža sa priplíži úplne nenápadne, aby sa dramaticky objavil za postavou tesne, tesne, tesne za ňou a mohol ju zabiť na prekvapenie diváka.

Editováno: 1x | Naposledy: 2. 6. 2017 / 14:20:55