Diskuze k článku HBO vyvíjí čtyři spin-offy Game of Thrones
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
4. 5. 2017 / 22:25:13 (před 7 roky)
off

Nikdy jsem neviděla ani vteřinu, takže jen z principu - ale fuj.

Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
4. 5. 2017 / 22:49:30 (před 7 roky)
off

Zvláštna logika. GoT fičí na popularite a tomu zrežú z 10 častí na 7. Namiesto toho, aby počet častí navýšili, keďže do 10 častí nezmestili ani polovicu toho, čo bolo v knihách. Ale miesto toho, aby dali to čo ľudia momentálne chcú a pričom majú aj predlohu z ktorej môžu čerpať a vďaka ktorej vôbec majú tento úspešný seriál, tak idú tlačiť niečo iné.

Alias
4. 5. 2017 / 22:57:37 (před 7 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Takže si si na seriál spravila názor za pol sekundy a zavrhla ho? To už hej, niektorým nám treba na posúdenie aspoň 10-15 minút. Sme pomalí.

Ľudovít Ace Bandžuch
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
4. 5. 2017 / 23:04:47 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Zvláštna logika. GoT fičí na popularite a tomu zrežú z 10 častí na 7. Namiesto toho, aby počet častí navýšili, keďže do 10 častí nezmestili ani polovicu toho, čo bolo v knihách. Ale miesto toho, aby dali to čo ľudia momentálne chcú a pričom majú aj predlohu z ktorej môžu čerpať a vďaka ktorej vôbec majú tento úspešný seriál, tak idú tlačiť niečo iné.

Ono ide o rozpočet.To už neni nejaky študiovy vtip ako priatelia ale každa epizoda ma obrovsku vypravu a neskutočne naklady na efekty.

Esgalnor
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
4. 5. 2017 / 23:49:23 (před 7 roky)
off

No, já mám radost, svět Game of Thrones je parádní, je to perfektní fantasy. Navíc, je tam spousta možných odboček, z nichž se dá vytvořit kompletně samostatný košatý příběh, nemluvím navíc o bohaté historii...

Ale neee :D Je to super, fakt, dej tomu šanci (a ne jen prvnímu dílu, musíš min. půlku série, já to taky po prvním dílu zavrhoval).

Důvtip je nade všechna bohatství lidí.
Ivy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 44 | Captain Hammer
5. 5. 2017 / 00:06:07 (před 7 roky)
off

Bože, tak to už je fakt moc.

Don't you know that two can keep a secret only if one of them is dead?
patrik1177
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
5. 5. 2017 / 05:10:23 (před 7 roky)
off

Na jedné ztraně jsem rád, na druhé mi přijdou 4 nezávislé spin-offy trochu moc. Prozatím by stačil i 1, max. 2. I když chápu, že HBO pak možná některý/některé plánované spin-offy vyřadí.

Destinytte
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
5. 5. 2017 / 08:47:39 (před 7 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Já viděla necelé dvě série a souhlasím. :D

CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
5. 5. 2017 / 09:02:24 (před 7 roky)
off

Můžou jich udělat desítky. Všetně Vaříme s R.R. Martinem. Písní pro Lyu a Písečníky. K čemu to ale bude? Určitě všechny zmrší. Stejně, jako se to stalo s GoT.

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
Alias
5. 5. 2017 / 10:31:31 (před 7 roky)
off
Ľudovít Ace Bandžuch napsal(a):

Ono ide o rozpočet.To už neni nejaky študiovy vtip ako priatelia ale každa epizoda ma obrovsku vypravu a neskutočne naklady na efekty.

Ja viem že to je drahé. Ale myslíš, že spin-offy budú robiť lacnejšie? Ak chcú udržať kvalitu a priťahovať divákov, musia byť tiež nákladné. Preto je to blbosť.
A keby sa im to neoplatilo doteraz, tak už by seriál zrušili, alebo by znížili počet častí skôr. Ale stále sledovanosť stúpa. Preto je zníženie počtu epizód proti logike.
Čítal som články, kde písali ako sa poučili z chýb seriálu Rome, ktorý zrušili práve kvôli financiám a že len vďaka nemu mohli GoT natáčať. Celkovo sa tvorba na niektorých staniciach navyšuje, lebo sa zvyšuje kvalita seriálov, ktoré už nie sú tak zatracované popri filmoch. A keby sa im to neoplatilo, tak to nerobia.

STOUPA
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
5. 5. 2017 / 13:30:45 (před 7 roky)
off

4 nezávislé spin-offy a není to málo?

kacka.irena
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
5. 5. 2017 / 16:57:43 (před 7 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Tak hlavně, že máš názor :-D
Viděla jsem​ zhruba tři řady, takže můžu psát ze zkušenosti. Dějovou linii chytám z popisu epizod. Ale koukat už nemůžu. Toho nesmyslného násilí bylo už na mě moc... Ale jsem zvědavá, jak to bude pokračovat

Ajka1993
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
5. 5. 2017 / 17:12:06 (před 7 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Až budeš psát: S lupou do historie o GoT, tak se to změní z 0 vteřin aspoň na pilotní díl :-D

Verity
Dlouholetý uživatel | Cool level: 28 | Timothy McGee
5. 5. 2017 / 17:18:21 (před 7 roky)
off
STOUPA napsal(a):

4 nezávislé spin-offy a není to málo?

Přesně to jsem si říkala taky.

Always be yourself. Unless you can be a dragon... then always be a dragon.
singularita
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
5. 5. 2017 / 17:50:47 (před 7 roky)
off

Proč jen jeden, když můžete zkoušet rovnou čtyři. :D

Alias
5. 5. 2017 / 18:05:49 (před 7 roky)
off
kacka.irena napsal(a):

Tak hlavně, že máš názor :-D
Viděla jsem​ zhruba tři řady, takže můžu psát ze zkušenosti. Dějovou linii chytám z popisu epizod. Ale koukat už nemůžu. Toho nesmyslného násilí bylo už na mě moc... Ale jsem zvědavá, jak to bude pokračovat

Hej, názor je dôležitý, aj keď bez podkladov :)

Aké nezmyselné násilie? Nehovorím, že je dôležité ho ukazovať, ale rovnako nie sú dôležité naháňačky v Kobre 11 a podobné veci. Dali by sa preskočiť, ale niektoré seriály ich zvolili pre vyobrazenie.
A tu ani nie je bezmyšlienkovité. GoT más síce zombíkov a mágiu, ale vychádza zo stredoveku, čo bola drsná doba. Napríklad aj príbehy z hry a knižnej série Zaklínač od poľského autora sú plné sexu a násilia. Obesenci, sekanie končatín, trestanie sťatím a podobne boli bežnou praxou tých dôb.
Takže je možné to natočiť ako romantický príbeh v štýle Angeliky a neukázať to zlé, alebo ukázať a ísť na to reálnejšie. Ako povedzme CSI, kde celý tým rieši jednu vraždu, alebo Wire, kde dva policajti majú x prípadov, ktoré riešiť vôbec nestíhajú.
Ťažko polemizovať, či je vhodné mať jedno rozpárané telo za epizódu, alebo 10 tiel. Ale nezobrazovať to vôbec v seriály, ktorý poukazuje na tvrdosť sveta a bezcharakternosť postáv by bolo ako prvé dva diely filmovej trilógie Wolverine. Dať hlavnej postave nezničiteľné pazúre, ktorými nikoho nezabije, lebo PG13 a tak ani kvapka krvi nevystrekne a celý zmysel filmu sa vytráca.

Verity
Dlouholetý uživatel | Cool level: 28 | Timothy McGee
5. 5. 2017 / 18:29:49 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Aké nezmyselné násilie? Nehovorím, že je dôležité ho ukazovať, ale rovnako nie sú dôležité naháňačky v Kobre 11 a podobné veci. Dali by sa preskočiť, ale niektoré seriály ich zvolili pre vyobrazenie.
A tu ani nie je bezmyšlienkovité. GoT más síce zombíkov a mágiu, ale vychádza zo stredoveku, čo bola drsná doba. Napríklad aj príbehy z hry a knižnej série Zaklínač od poľského autora sú plné sexu a násilia. Obesenci, sekanie končatín, trestanie sťatím a podobne boli bežnou praxou tých dôb.
Takže je možné to natočiť ako romantický príbeh v štýle Angeliky a neukázať to zlé, alebo ukázať a ísť na to reálnejšie. Ako povedzme CSI, kde celý tým rieši jednu vraždu, alebo Wire, kde dva policajti majú x prípadov, ktoré riešiť vôbec nestíhajú.
Ťažko polemizovať, či je vhodné mať jedno rozpárané telo za epizódu, alebo 10 tiel. Ale nezobrazovať to vôbec v seriály, ktorý poukazuje na tvrdosť sveta a bezcharakternosť postáv by bolo ako prvé dva diely filmovej trilógie Wolverine. Dať hlavnej postave nezničiteľné pazúre, ktorými nikoho nezabije, lebo PG13 a tak ani kvapka krvi nevystrekne a celý zmysel filmu sa vytráca.

+1

Always be yourself. Unless you can be a dragon... then always be a dragon.
Drunk_Queen
5. 5. 2017 / 21:16:51 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Takže si si na seriál spravila názor za pol sekundy a zavrhla ho? To už hej, niektorým nám treba na posúdenie aspoň 10-15 minút. Sme pomalí.

Šmarja, chlape, to nemáš nic, o čem kolem tebe každý mluví a tebe to začne štvát, ač to neznáš? Seriál jsem nehodnotila, takže tvé fanouškovské srdce může být v klidu :).

Drunk_Queen
5. 5. 2017 / 21:17:32 (před 7 roky)
off
Ajka1993 napsal(a):

Až budeš psát: S lupou do historie o GoT, tak se to změní z 0 vteřin aspoň na pilotní díl :-D

Na SLDH ke GOT si ještě chvíli počkáme :D.

Alias
5. 5. 2017 / 21:43:53 (před 7 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Šmarja, chlape, to nemáš nic, o čem kolem tebe každý mluví a tebe to začne štvát, ač to neznáš? Seriál jsem nehodnotila, takže tvé fanouškovské srdce může být v klidu :).

Tu nejde o nejaké fanúšikovské urazenie sa. Skôr ma občas vytáčajú názory ako "nebudem to sledovať už len zo zásady, keď to všade tak propagujú, nie som komerčný". Čo je zas podobné ako "nebudem sledovať niečo, čo hodnotili dvaja ľudia a nik na sociálnych sieťach to nepozná".

Samozrejme že mi tiež vadí hype okolo mnohých vecí. Ale názor si robím sám. Nikdy nejdem s prúdom a vyberám si veci podľa toho, či sa mi páčia. Je jedno, či sú okrajové a neznáme, alebo komerčné hity. Fantasy veci mám rád od detstva a GoT sledujem od prvej časti, kým o tom naozaj ešte takmer nik nepočul, mimo čitateľov kníh.

Drunk_Queen
5. 5. 2017 / 22:10:22 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Tu nejde o nejaké fanúšikovské urazenie sa. Skôr ma občas vytáčajú názory ako "nebudem to sledovať už len zo zásady, keď to všade tak propagujú, nie som komerčný". Čo je zas podobné ako "nebudem sledovať niečo, čo hodnotili dvaja ľudia a nik na sociálnych sieťach to nepozná".

Samozrejme že mi tiež vadí hype okolo mnohých vecí. Ale názor si robím sám. Nikdy nejdem s prúdom a vyberám si veci podľa toho, či sa mi páčia. Je jedno, či sú okrajové a neznáme, alebo komerčné hity. Fantasy veci mám rád od detstva a GoT sledujem od prvej časti, kým o tom naozaj ešte takmer nik nepočul, mimo čitateľov kníh.

Fakt to tak někdo má? Nebo je to zase zraněné fanouškovské srdce? Třeba já to prostě nikdy sledovat netoužila, úspěch neúspěch.

Alias
5. 5. 2017 / 22:31:59 (před 7 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Fakt to tak někdo má? Nebo je to zase zraněné fanouškovské srdce? Třeba já to prostě nikdy sledovat netoužila, úspěch neúspěch.

Nerozumiem presne otázke. Že ako to mám.
Ako dieťa som videl Star Wars a čítal Pána prsteňov a odvtedy mám rád sci-fi a fantasy. Prosté. Samozrejme že nie všetko a tiež si vyberiem kvalitné. A áno, GoT je kvalitná vec v tejto oblasti. Ak máš vyhradený štýl a neznášaš žáner, tak samozrejme nemôžeš posúdiť či je niečo dobré, či nie. Navyše aj to je objektívne.

Ak sa pozrieš sem: https://www.serialzone.cz/forum/cteni/8420-kolik-serialu-pravidelne-sledujete/strana-4/ uvidíš, že nemám vyhradených len pár žánrov.

Takže ak ťa neberie fantasy a historické veci, tak ťa logicky nebudú lákať ani GoT. Na tom nie je nič zlé. Len neraz sú ľudia, čo kritizujú veci len zo zásady. Napríklad na herných stránkach je to časté. Niekto vpadne do diskusie s tým, že akí sú tam všetci obmedzení, keď sa im páči tak debilná hra a aký je on šťastný, že ju nikdy nehral. Ale to je aj pri filmoch a iných veciach.
A samozrejme, ak sa mi nepáči farmár hľadá ženu, tak viem odhadnúť, že sa mi nebude páčiť ani farmárka hľadá muža. Ale niečo odsúdiť ak to vôbec nepoznám? Iste, na základe trailerov a obrázkov aj ja poviem, že to vyzerá na dobrú vec, alebo na blbosť, ale posúdiť môžem až keď to skúsim.

Takže ako v poho :) Nie som zarytý fanúšik. Asi najväčší fanúšik som bol do Star Wars a z toho ma vyliečil J.J.Abrams, keď ich úplne zničili a tým pádom pre mňa Star Wars už neexistujú :) To bolo ako fakt fanúšikovské sklamanie a strata. Ale inak som v ostatných veciach normálny fanúšik, alebo priaznivec, ak je slovo fanúšik taký extrém.

liskulka.lida
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
5. 5. 2017 / 23:19:59 (před 7 roky)
off

Já vím, že stanice a seriály jsou tu k tomu, aby vydělávaly peníze. Ale tohle mi přijde jako kdyby to přeháněly... 4 spin-offy?! WTF proč?! Neřeknu jeden a pak se uvidí, ale čtyři? To je fakt moc :D Ožralí milionáři :D
A to prohlašuji, že se na GoT pravidelně koukám, jenom mi někdy připadá, že je kolem toho obrovská hysterie...

Raději krátký, kvalitní seriál než bolestivé natahování za každou cenu.
Alias
5. 5. 2017 / 23:24:42 (před 7 roky)
off
liskulka.lida napsal(a):

Já vím, že stanice a seriály jsou tu k tomu, aby vydělávaly peníze. Ale tohle mi přijde jako kdyby to přeháněly... 4 spin-offy?! WTF proč?! Neřeknu jeden a pak se uvidí, ale čtyři? To je fakt moc :D Ožralí milionáři :D
A to prohlašuji, že se na GoT pravidelně koukám, jenom mi někdy připadá, že je kolem toho obrovská hysterie...

Píšu 4 piloty. Nemusia vybrať ani jeden. Alebo všetky štyri. To sa ešte nevie. Môže do dopadnúť ako Rawenswood, Blacklist: Redemption, alebo ako Better Call Saul a Frasier.

liskulka.lida
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
5. 5. 2017 / 23:26:47 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Já to tak třeba taky někdy mám... mám potřebu se vyhranit k něčemu, co jsem neviděla a co všichni adorují.. Prostě mě to automaticky vytočí. Není to sice něco, čím bych se chlubila, ale nezavrhuju lidi, kteří to taky tak mají :D

Raději krátký, kvalitní seriál než bolestivé natahování za každou cenu.
Drunk_Queen
6. 5. 2017 / 10:12:58 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Nerozumiem presne otázke. Že ako to mám.
Ako dieťa som videl Star Wars a čítal Pána prsteňov a odvtedy mám rád sci-fi a fantasy. Prosté. Samozrejme že nie všetko a tiež si vyberiem kvalitné. A áno, GoT je kvalitná vec v tejto oblasti. Ak máš vyhradený štýl a neznášaš žáner, tak samozrejme nemôžeš posúdiť či je niečo dobré, či nie. Navyše aj to je objektívne.

Ak sa pozrieš sem: https://www.serialzone.cz/forum/cteni/8420-kolik-serialu-pravidelne-sledujete/strana-4/ uvidíš, že nemám vyhradených len pár žánrov.

Takže ak ťa neberie fantasy a historické veci, tak ťa logicky nebudú lákať ani GoT. Na tom nie je nič zlé. Len neraz sú ľudia, čo kritizujú veci len zo zásady. Napríklad na herných stránkach je to časté. Niekto vpadne do diskusie s tým, že akí sú tam všetci obmedzení, keď sa im páči tak debilná hra a aký je on šťastný, že ju nikdy nehral. Ale to je aj pri filmoch a iných veciach.
A samozrejme, ak sa mi nepáči farmár hľadá ženu, tak viem odhadnúť, že sa mi nebude páčiť ani farmárka hľadá muža. Ale niečo odsúdiť ak to vôbec nepoznám? Iste, na základe trailerov a obrázkov aj ja poviem, že to vyzerá na dobrú vec, alebo na blbosť, ale posúdiť môžem až keď to skúsim.

Takže ako v poho :) Nie som zarytý fanúšik. Asi najväčší fanúšik som bol do Star Wars a z toho ma vyliečil J.J.Abrams, keď ich úplne zničili a tým pádom pre mňa Star Wars už neexistujú :) To bolo ako fakt fanúšikovské sklamanie a strata. Ale inak som v ostatných veciach normálny fanúšik, alebo priaznivec, ak je slovo fanúšik taký extrém.

Spíš mě zajímalo, jestli fakt existuje někdo seriál jen podle toho, aby byl in. Či co. Takže tvá odpověď je, s prominutím, úplně mimo. Podle tebe totiž člověk, který dosud nepropadl tomuto seriálu, automaticky nenávidí žánr, možná i lidi a celou planetu. Jak se pak má člověk zbavit dojmu zrazeného fandy, který nesnese, že z toho prostě někdo není unešen?

patrik1177
6. 5. 2017 / 10:17:51 (před 7 roky)
off

Lidi, nehádajte se. Pokud to někdo sledovat chce, tak ať to sleduje. Pokud ne, tak ne, je to jeho věc. Třeba GOT u mě mezi top 5 nejoblíbenějšími seriály, ake doufám, že 4 spin-offy nevzniknou. Max. 1-2.

Alias
6. 5. 2017 / 11:29:53 (před 7 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Spíš mě zajímalo, jestli fakt existuje někdo seriál jen podle toho, aby byl in. Či co. Takže tvá odpověď je, s prominutím, úplně mimo. Podle tebe totiž člověk, který dosud nepropadl tomuto seriálu, automaticky nenávidí žánr, možná i lidi a celou planetu. Jak se pak má člověk zbavit dojmu zrazeného fandy, který nesnese, že z toho prostě někdo není unešen?

Moja odpoveď je mimo? Doteraz som sa snažil byť milý a aj vysvetľovať veci. Ale tvoje reakcie sú stále mimo. Snažili sa byť frajersky nad vecou, akože si príliš cool na to, aby si to sledovala.
Potom si len na obyčajný sarkazmus zareagovala, že to nemáš rada, lebo to všetci chvália a hneď som bol urazený fanúšik. Nato napíšeš, že si to netúžila sledovať a že som urazený fanúšik. A napokon, že som mimo a urazený fanúšik.

A hlavne si povedala, že ťa to nikdy nelákalo. Z toho sa dá len usúdiť, že nemáš rada žáner. Prečo inak by ťa to nikdy nelákalo aspoň vyskúšať? Iste nie kvôli hypu, ktorý sa objavil až časom. A z tohto žánru je tak málo seriálov, že človek nemá veľmi možnosť byť prieberčivý.
Ja považujem diskusiu za diskusiu. Napíšem názor a aj vyjadrím prečo. Prečítam si čo píšu ostatní. Ty len hodíš jednu, dve vety bez vysvetlenia a ešte stále útočíš na mňa ako keby som nemohol mať vlastný názor, ale len neobjektívny názor zaslepeného fanúšika. Kde konkrétne som písal, že kto neprepadol tomuto seriálu nenávidí žáner a všetkých? Kde som písal, že som ja prepadol tomuto seriálu? Kde píšem, že človek z toho musí byť unesený a nemôže sa mu to nepáčiť?

S ľuďmi čo útočia bez poznania sa stretávam dávno, lebo už 20 rokov píšem na pár stránok. Ponúkal som aj sem, ale jazyková bariéra nepustí. Takže poznám zarytých fanúšikov aj večných kritikov. A sú aj ľudia, ktorí chodia do diskusií k veciam, o ktorých hlásajú že ich nezaujímajú. Prečo tam potom chodia?
Áno, sú ľudia, ktorí niečo sledujú lebo je to in. Prečo myslíš, že sú Karadshianky populárne? Niektorí sledujú veci, lebo sú in v kolektíve v ktorom trávia veľa času a nechcú byť mimo a vynechaní z diskusie. Alebo sa dajú proste nahovoriť na odporúčanie. Sú ľudia, čo dajú na recenzie a hodnotenia seriálu a tým pádom ho uprednostnia, lebo o ňom viac počuť než o iných. A niektorí zas kritizujú a zhadzujú veci len preto, lebo sú populárne a oni sú tí "nezávislí", ktorí se nenechajú zlákať komerčnou mašinériou. Ty píšeš, ako keby si nič o svete netušila.

Nemám nič proti tomu, ak sa niekomu nepáčia veci, ktoré sa páčia mne. Ale odsudzovať niečo čo nepoznám? Alebo škatuľkovať niekoho, koho nepoznám?

Drunk_Queen
6. 5. 2017 / 13:38:34 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Moja odpoveď je mimo? Doteraz som sa snažil byť milý a aj vysvetľovať veci. Ale tvoje reakcie sú stále mimo. Snažili sa byť frajersky nad vecou, akože si príliš cool na to, aby si to sledovala.
Potom si len na obyčajný sarkazmus zareagovala, že to nemáš rada, lebo to všetci chvália a hneď som bol urazený fanúšik. Nato napíšeš, že si to netúžila sledovať a že som urazený fanúšik. A napokon, že som mimo a urazený fanúšik.

A hlavne si povedala, že ťa to nikdy nelákalo. Z toho sa dá len usúdiť, že nemáš rada žáner. Prečo inak by ťa to nikdy nelákalo aspoň vyskúšať? Iste nie kvôli hypu, ktorý sa objavil až časom. A z tohto žánru je tak málo seriálov, že človek nemá veľmi možnosť byť prieberčivý.
Ja považujem diskusiu za diskusiu. Napíšem názor a aj vyjadrím prečo. Prečítam si čo píšu ostatní. Ty len hodíš jednu, dve vety bez vysvetlenia a ešte stále útočíš na mňa ako keby som nemohol mať vlastný názor, ale len neobjektívny názor zaslepeného fanúšika. Kde konkrétne som písal, že kto neprepadol tomuto seriálu nenávidí žáner a všetkých? Kde som písal, že som ja prepadol tomuto seriálu? Kde píšem, že človek z toho musí byť unesený a nemôže sa mu to nepáčiť?

S ľuďmi čo útočia bez poznania sa stretávam dávno, lebo už 20 rokov píšem na pár stránok. Ponúkal som aj sem, ale jazyková bariéra nepustí. Takže poznám zarytých fanúšikov aj večných kritikov. A sú aj ľudia, ktorí chodia do diskusií k veciam, o ktorých hlásajú že ich nezaujímajú. Prečo tam potom chodia?
Áno, sú ľudia, ktorí niečo sledujú lebo je to in. Prečo myslíš, že sú Karadshianky populárne? Niektorí sledujú veci, lebo sú in v kolektíve v ktorom trávia veľa času a nechcú byť mimo a vynechaní z diskusie. Alebo sa dajú proste nahovoriť na odporúčanie. Sú ľudia, čo dajú na recenzie a hodnotenia seriálu a tým pádom ho uprednostnia, lebo o ňom viac počuť než o iných. A niektorí zas kritizujú a zhadzujú veci len preto, lebo sú populárne a oni sú tí "nezávislí", ktorí se nenechajú zlákať komerčnou mašinériou. Ty píšeš, ako keby si nič o svete netušila.

Nemám nič proti tomu, ak sa niekomu nepáčia veci, ktoré sa páčia mne. Ale odsudzovať niečo čo nepoznám? Alebo škatuľkovať niekoho, koho nepoznám?

Proč se furt nemůžu zbavit dojmu, že jsi uražený fanda? Protože se tak pořád chováš. Pořád o mně říkáš, že se snad cítím příliš cool na to, abych to snad sledovala, přitom ignoruješ, že ti celou dobu říkám, že o tohle mi vůbec nejde, jen, ač proti žánru nic nemám a sleduju ho, mě tohle prostě neláká. To, že mě neláká jeden konkrétní seriál, neznamená, že nemám ráda celý žánr.

Kdybych seriál urážela u každé bleskovky, která o něm vyjde, neřeknu proti tobě nic. Ale očividně je špatně i to, že neskáču do vzduchu z toho, že místo jednoho seriálu z něj bude třeba pět.

A když už píšeš o neškatulkování lidí, které neznáš, proč to děláš ty mně? Celou dobu? Já jen slušně vyjádřila svůj názor, ale ty na mě celou dobu útočíš (aniž bych chápala proč), odpovídáš mi na úplně jiné otázky, než jaké ti vůbec kladu, ale ta mimo jsem tu já :). A propo, furt na mě křičíš jako nějaký uražený fanda, tak se mi nediv, že ti furt nedokážu uvěřit, když mi neustále tvrdíš, že žádný fanda nejsi.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
6. 5. 2017 / 13:47:55 (před 7 roky)
on

Celá tahle diskuze je podle mě zbytečná. Myslím, že Drunk_Queen v prvním příspěvku nehodnotila z principu seriál nebo jeho potenciální piloty, ale spíš to číslo 4, že se vyvíjí čtyři různá pokračování, což je upřímně ze strany HBO trošku na hlavu. I kdyby se vyvíjel jen jeden spin-off, bude považovaný za dojnou krávu. Ale čtyři? I když nevzniknou všechny, tak je podle mě naprosto zbytečné utrácet peníze za scenáristy, jejich několikaměsíční práci na zformování konceptu příběhu a pak se rozhodovat, co stojí za to. Nevím, no.

Alias
6. 5. 2017 / 14:29:14 (před 7 roky)
off

Samozrejme že je to zbytočná debata. Ale okrem posledného môjho príspevku som sa do nej nenavážal ani raz. Ona sa do mňa navážala od začiatku ako do urazeného fanúšika a už som to nezniesol a áno, v poslednom príspevku som bol na ňu priamy.
Drunk Queen nevie čo je to diskusia. Rozobral som to v predošlom príspevku.
Kde sa od začiatku do teba navážam? Áno, na tvoj prvý príspevok som bol sarkastický, pretože si to zaslúžil. Ale celú dobu som bol v pohode a snažil som sa písať v priateľskej atmosfére.

Teraz zas píšeš, že "stále píšeš že som príliš cool". Napísal som to raz. To nevieš čítať, alebo proste musíš mať za každú cenu pravdu? Ja som sa ti snažil vysvetliť prečo ma vytáča, keď ľudia kritizujú niečo čo nevideli. Ale evidentne zbytočne, pretože to by si musela vedieť niečo o diskusii, nie len opakovať dookola svoj postoj.
To čo napísala Ragelly môže byť pravda, ale to si mohla napísať už dávno, miesto neustáleho opakovania, že som zaslepený fanúšik.
Písal som to v predošlom príspevku. A musím to na tvoj zopakovať. Kde pre boha živého píšem, že sa ti to musí páčiť? Kde? Prosím, ukázať, citovať, podčiarknuť. Prosím.

A kde ťa škatuľkujem? Opäť, kde? Ako som vysvetlil (v rámci diskusie, ako som poukázal viackrát) to že nemáš rada žáner som vydedukoval z toho, čo si napísala, že ťa to nikdy nezaujalo. Keď omieľaš "ty si zhrzený fanda", tak si naozaj môžem len domýšľať tvoje pohnútky. Ani som to nenapísal ako fakt, ale doslova som napísal "ak ťa neberie žáner". Prosím, poriadne čítať.
Zas píšeš, že sa chovám ako zhrzený fanda, lebo sa tak chovám stále. To že napíšeš že sa tak chovám z toho nerobí pravdu. Nikde si nepoukázala na nič čo by tomu naznačovalo. Nikde ani len neobhajujem GoT ako že si zaslúži tvoju pozornosť.

Odpovedám na otázky na ktoré sa nepýtaš? Nie, ty sa nepýtaš nič. Teda spýtala si sa, či tým trpím a či to tak niekto sleduje. To je všetko. Je som neodpovedal na to na čo sa nepýtaš, ale v rámci diskusie som sa snažil vysvetliť svoj postoj (a zas ti musím vysvetľovať čo je to diskusia).
Ty máš pocit, že som zhrzený fanda (hoci sa tvoj pocit neopiera o žiadny fakt), ja mám zas pocit, že musíš za každú cenu dokázať, tvoje výroky sú tu pravda.
Už sa mi stalo, že som bol v diskusii s niekým s kým sme mali na niečo opačný názor a v rámci diskusie sme prekvapivo prišli nato, že máme mnoho spoločných záujmov, len v tej jednej veci sa nezhodneme. Nie, nepýtala si sa na to, ale poukazujem na to, čo je diskusia.

Ragelly: Sorry, už končím a nebudem na toto viac reagovať. Viem že je to bezpredmetné, až detinské. Ale keď mi niekto bez jediného dôkazu štyrikrát zopakuje názor na mňa a potom ešte zo mňa spraví darebáka s tým, že ju škatuľkujem a útočím na ňu, čo nie je pravda a každý to v diskusii vidí, tak som musel zareagovať. Možno nemusel, ale mohla to uťať aj ona. Obaja sme tu boli detinský, než si to zarazila. Fakt sorry, ale som len človek a je možné ma vyprovokovať.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
15. 5. 2017 / 11:00:32 (před 7 roky)
on

Tak Martin prozradil, že spin-offy nejsou čtyři, ale je jich pět...

patrik1177
15. 5. 2017 / 13:06:50 (před 7 roky)
off
ragelly napsal(a):

Tak Martin prozradil, že spin-offy nejsou čtyři, ale je jich pět...

GoT mám moc rád, ale teď nevím, jestli se radovat, nebo raději ne. Vím, že nakonec nemusí vzniknout všech 5 spin-offů, ale i tak plánovat 5 spin-offů je podle mě šílené.

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 5. 2017 / 13:07:21
Koldik
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
8. 9. 2017 / 11:08:01 (před 7 roky)
off

Pre fanusikov GoT urcite dobre spravy