GA má jedne z naj coverov k epizódam. Samozrejme, väčšina sú krásne, pomalé, čo váš prinúti revať /tak ako celé Shondino písanie/.
Ďakujem veľmi pekne za tento článok :)
Musím souhlasit s Pajkym a ševčou, na soundtrack Grey's taky nedám dopustit, hudba je skutečně vybírána tak, aby přesně podtrhla dané scény a emoce, které má v divákovi probudit. Sice se jedná z většiny o pop, ale ten já mám ráda, takže jen tak dál :D Zároveň patřím k těm, kterým se muzikálová epizoda líbila, soundtrackové CD poslouchám dodnes :)
Díky za rozsáhlý článek!
O tom, že soundtrack sa neskutočne hodí k seriálu niet pochýb. Lenže, ak človek nepočúva pop (môj prípad), tak si tie piesne proste nedokáže ako samostatnú jednotku užiť a obľúbiť. Poviem vám úprimne, že som si vypočula ten playlist, kde je 108 skladieb a po 2 hodinách nepretržitého počúvania mi už začalo hrabať :D Úplne sa mi tie piesne zlievali a vypestovala som si alergiu na akustickú gitaru :D
Nemáte zač, ale tento sa mi asi písal zatiaľ najťažšie, keďže som sa s hudbou absolútne nevedela stotožniť :D
phoboska napsal(a):
O tom, že soundtrack sa neskutočne hodí k seriálu niet pochýb. Lenže, ak človek nepočúva pop (môj prípad), tak si tie piesne proste nedokáže ako samostatnú jednotku užiť a obľúbiť. Poviem vám úprimne, že som si vypočula ten playlist, kde je 108 skladieb a po 2 hodinách nepretržitého počúvania mi už začalo hrabať :D Úplne sa mi tie piesne zlievali a vypestovala som si alergiu na akustickú gitaru :D
Nemáte zač, ale tento sa mi asi písal zatiaľ najťažšie, keďže som sa s hudbou absolútne nevedela stotožniť :D
Přesně tyhle pocity mám, když si pouštím ty ukázky z dřívějších článků, kde je např. jen elektrická hudba nebo podobné věci, ke kterým nemám vůbec vztah :D Taky nechápu, jak někdo může poslouchat celý soundtrack najednou :D
ragelly napsal(a):
Přesně tyhle pocity mám, když si pouštím ty ukázky z dřívějších článků, kde je např. jen elektrická hudba nebo podobné věci, ke kterým nemám vůbec vztah :D Taky nechápu, jak někdo může poslouchat celý soundtrack najednou :D
Ja mám veľmi široký záber počúvam všetko možné, ale pop a country idú úplne mimo mňa a pri ich počúvaní doslova trpím. Teraz si predstav, že by si musela počúvať vyše sto elektronických skladieb a potom o nich ešte niečo napísať :D Tým som vlastne chcela povedať, že som pri najnovšom článku podala nadľudský výkon :D A ohľadne počúvania soundtracku, vždy záleží na tom, o aký soundtrack ide, ale vo všeobecnosti s tým nemám problém, aj teraz jeden počúvam :D
phoboska napsal(a):
Ja mám veľmi široký záber počúvam všetko možné, ale pop a country idú úplne mimo mňa a pri ich počúvaní doslova trpím. Teraz si predstav, že by si musela počúvať vyše sto elektronických skladieb a potom o nich ešte niečo napísať :D Tým som vlastne chcela povedať, že som pri najnovšom článku podala nadľudský výkon :D A ohľadne počúvania soundtracku, vždy záleží na tom, o aký soundtrack ide, ale vo všeobecnosti s tým nemám problém, aj teraz jeden počúvam :D
Prosím tě, já něco vím o tom, co se pro články musí vytrpět a o čem všem se musí něco napsat, i když k tomu v podstatě nejde ani nic moc říct :D Naprosto to chápu :D
Grey´s anatomy je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů a je to právě i díky hudbě, která je tam pro mě dokonalá. Přesně vystihne situace a emoce v nich a to má podle mě dobrý seriál dělat. Poslouchám téměř všechny hudební žánry, takže mi nevadí pop ani rock. Každý má ale svůj vkus a názor. Já díky GA objevila spoustu zajímavých interpretů, které poslouchám dodnes - Ella Eyre, Sleeping at Last, Ed Sheeran, Birdy... Většinu z nich jsem znala dříve, než začali být slyšet někde jinde.
Je pravda, že v GA v některých epizodách nevnímám hudbu a v některých jo, přesto hudba je tam vybraná skvěle a tento článek nestačí na těch 10 řad skladeb, které tam zazněly a zazní v jednotlivých epizodách, ale i tak děkuji za velkmi hezký článek:)
Jé, na článek Slyšte, slyšte o GA jsem se hrozně těšila! Seriál mám v oblibě a z velké části na tom má podíl výběr písní. Metál tomu, kdo o nich rozhoduje. Mně osobně se při zmínce o seriálu vybaví dvě písně: Gomez - How We Operate a Thirteen Senses - Into the Fire. Nejvíce jsem ale vděčná, že jsem díky seriálu narazila na Agnes Obel. Její Riverside sice nezněla během srdcervoucí scény, ale totálně mě dostala.
Jinak bych chtěla poděkovat za článek. Velmi si vážím toho, že jsi kvůli němu musela projít tím popíkovským peklem. :D Btw. Pro zacelení srdce jsou Muse dobrý výběr. :)
Pre mňa je hudba z Greys Anatomy absolútny TOP. Je pravda, že niekedy si musím nechať odstup. Hneď po pozretí epizódy zisťujem, čo to tam boli za pesničky, ale kým si ich hodím do prehrávača, dám tomu čas, lebo často sa mi spájajú s nejakou scénou. Po týždni zistím, že samotná hudba bez tej scény už nie je až taká silná. Ale väčšinou aj po týždni usúdim, že do môjho playlistu patrí. A super nápad mali v 10 sérii, keď sa rozhodli soundtrack zostaviť z cover-ov hitov z 80-tych rokov.
Gabik.029 napsal(a):
Musím souhlasit s Pajkym a ševčou, na soundtrack Grey's taky nedám dopustit, hudba je skutečně vybírána tak, aby přesně podtrhla dané scény a emoce, které má v divákovi probudit. Sice se jedná z většiny o pop, ale ten já mám ráda, takže jen tak dál :D Zároveň patřím k těm, kterým se muzikálová epizoda líbila, soundtrackové CD poslouchám dodnes :)
Díky za rozsáhlý článek!
Na můj vkus jsou trochu moc rádiové (nebudu to nazývat popem, protože ten už prý dnes neexistuje), vševypovídající je, že phoboska trpěla a slyšela ho celý, kdežto já musela udělat jakýsi průřez, ale sedí do seriálu jak ulité, to jim neupřu, ale jak moji hudbu tvoří z 80 % soundtracky, tak z GA toho moc nemám.