Hurá! Sladké vysvobození!
Ale musím se přiznat, že asi poslední minutu jsem se bála, že to chystají na další spin-off.
3 věci, co mi budou chybět: Troian, všechny 4 mamky pohromadě, Ariiny módní... výstřelky?
Co se týče shippingu pravda, Emily žádný její vztah by se nedal považovat za stabilní, tak se dělí na tři - Emison (ten je asi nejpopulárnější), Paily a Emaya.
Na seriálu jsem měla nejvíce ráda Troian Bellisario, ona a její Spencer mě držely natolik, abych se vydržela dodívat, k tomu patří i Spoby pár, asi nejlepší chemie v seriálu, přála jsem jim to od samého počátku. Musím uznat, že i Spencer s Calebem byla fajn, než se do toho Marlena zamotala a ve výsledku z toho Caleb vyšel jako kretén (bye bye beautiful, i loved you).
Mě seriál bavil do nějaké čtvrté série. Pak se vrátila Ali, což je asi jediné pozitivum. Vlna nelogického chování by se napoprvé předtím dala prominout, ale tohle už bylo moc. Sedmá série jakožto poslední byla o ničem do posledních dvou epizod, většinou to byly vztahovky, svatby a blbosti, co se měly vyřešit dávno předtím.
Seriál mi svým způsobem bude chybět, ty ulhané slepice měly své kouzlo(i když Aria mi vždycky přišla přecenovaná a Hanna se mi v poslední sérii zprotivila). Naštěstí seriál nesleduji od samého počátku, takže to pro mě není taková rána "Sakra, to uteklo, ten čas letí".
Finále mi nepřišlo důstojné, ale už se to nezmění, jsem ráda, že Spencer se dostala do popředí(tak ze lhářek je určitě nejvýraznější) a že to s nima dopadlo dobře.
Článek chválím, to muselo dát práce. (y)
Já Lhářky znám jen poslední měsíc, takže to vnímám určitě jinak než ostatní, co jsou se seriálem roky. Za mě to byla skvělá jízda od začátku do konce. Jistě, našly se tam slabší místa, ale nemůžu říct, že bych se nudila. O tom, jak (ne)logické chování Lhářek je, se nemá cenu bavit, ten seriál nikdy nebyl o logickém jednání, takže jsem ho tam ani nehledala, prostě jsem si jen užívala twisty a zvraty :)
Nejlepší podle mě byl Dollhouse, který nebyl překonán ani finálovým dílem, možná proto, že tato teorie lítala všude po internetu v posledních dnech. I tak ale hodnotím závěr jako podařený, Troian byla opravdu výborná.
Během sledování jsem si prošla tak nějak všemi emocemi, měla jsem holky ráda a nenáviděla je, když mi šlo jejich chování proti srsti, např. vyšilující Hanna, zdrogovaná Spencer atd. Tím chci říct, že ve mně seriál dokázal vyvolat zaujetí a pocity, což určitě vítám :) Ezria, Spoby i Haleb jsou mé oblíbené páry, cítila jsem neuvěřitelně silnou chemii u všech tří. Možná už ne tolik ke konci, ale v prvních řadách rozhodně ano. Ani si nepamatuju, kdy naposled se to seriálu podařilo, už je to hodně dlouhá doba. Asi taky proto mám ráda teen dramata, protože tam je na tohle kladený důraz :)
Lhářky mi budou chybět, klidně bych s nimi strávila i dalších pár dnů/týdnů, nestihly se mi omrzet, což je určitě dobře. Takže naposledy RIP a případně se za pár let těším na nějaký ten reunion, třeba i v podobě filmu, abychom viděli, co je s nimi dál :)
Článek super fakt díky moc všechno mi znovu od začátku naskakovalo.Jeden z prvních mých seriálu Top.Všechno jednou končí .o) bude mi chybět.
Ty jo, je to už u konce. Nemůžu úplně říct, že mi to bude chybět, mělo to podle mě skončit tak dva roky zpátky. Ale měla jsem seriál ráda....díky němu jsem objevila skvělé písničky a taky to mělo skvělé hlášky. Klidně by PLL mohlo mít svůj díl Hláškovin :-)
Don´t be so dramatic, Ali
In Rosewood, bitches get buried.
No je jich mnohem víc, tyhle jsou moje oblíbené :-D
Caroline115 napsal(a):
Klidně by PLL mohlo mít svůj díl Hláškovin :-)
Don´t be so dramatic, Ali
In Rosewood, bitches get buried.
No je jich mnohem víc, tyhle jsou moje oblíbené :-D
Bitch can see! je má nejoblíbenější :D
Budou chybět,to určitě,ale konec měl nastat dříve,o pár sérií :)
Spoiler k finále: Silně pochybuji, že měla Mona ve sklepě opravdu zavřenou Alex a Mary. Vždyť jsou ve vězení. Mělo to jen naznačit to, že si je tam takhle Mona představuje, když si hraje s těmi panenkami.
Nejdříve musím poznamenat, že je to skvěle napsaný článek a určitě musel dát hodně zabrat :)
Jinak co se týče samotného seriálu, tak jsem ráda, že už to konečně skončilo. Sice je pro mě asi nejlepší seriál, který jsem viděla, ale poslední série se už strašně moc táhly.
Článek je skvělý! Bylo pěkné si na to celé takhle zavzpomínat
Za ty roky, co seriál sleduju, jsem si už několikrát přála, aby ho ukončili. Bylo to chvílemi až tak zamotané, že jsem se v tom ztrácela.
Ale teď, když konec konečně přišel, jsem si uvědomila, jak moc mi PLL bude chybět.
Přeci jen tam bylo spoustu skvělých momentů a hlášek a holky jsem měla ráda.
Ale všechno jednou končí a myslím, že další natahování už by to vážně jenom zkazilo. Takže bye bye, lhářky a hodně štěstí. :*
K tomu se dá říct snad jen jediné :D.
A jinak já jsem sice s PLL sekla po 5x14 (asi jako většina zarytých Pailyánců), ale svůj díl komentu si taky hodím :D. Když jsem začínala sledovat PLL tak to bylo někdy v době, kdy byla pauza mezi první a druhou půlkou druhé série. Tenkrát se na Afterellen dělaly rekapitulace jak pro Glee tak pro PLL a já zrovna tenkrát hledala seriál s lesbama, protože mě ten neustálý závan heteroslintání začínal už neskonale otravovat.. Rozhodovala jsem se pak právě mezi Glee a PLL a PLL to vyhrály už jen kvůli mé naprosté nenávisti ke všemu muzikálovému :D. První řadu a půl jsem dala někdy během Vánoc asi za tři dny jak mě to chytlo.
Později už jsem na tom tempu i ubrala, protože negativa začala převažovat nad pozitivy. A když se ukázalo, že Alison žije, tak moje chuť sledovat seriál dost upadala. Jsem silně alergická na milostné trojúhelníky všeho druhu a tady se bohužel jeden rýsoval. O logice v ději ani nemluvě. Občas jsem rozpolcená a říkám si, jestli třeba nemělo PLL skončit s odhalením Mony coby A, než vymýšlet další kraviny, ale na druhou stranu bych pak přišla o 4x19, což považuju za nejlepší PLL díl vůbec. Tak jsem nakonec dospěla k názoru, že kdyby to ukončili po páté řadě, tak by to asi bylo to nejlepší rozhodnutí... Jenže prachy světem vládnou že...
Jinak se pro mě PLL stalo názornou ukázkou dvou věcí: A) Toho, co se stane, když se sociální sítě vymknou z kontroly (i když hashtag #BooRadleyVanCullen mě bavil neskutečně) a B) toho, jak platí pro homo a hetero vztahy naprosto odlišná morálka, dvojí metr a přístup. Zatímco Ezria, Haleb a Spoby jsou (jak píše Ragelly v článku) spolu prakticky od první série, tak z Emily vyrobily v podstatě tu největší kurvu v Rosewoodu, která si není schopná udržet stabilní vztah a střídá holky jako ponožky. Kdysi mě v jednom fanfiku pobavil Paigin hořký komentář o tom, že Emily má vzorec: Blonde, brunette, brunette, blond, brunette, brunnet atd. A navíc, proč zrovna ona musí trpět Gabrielinou kletbou? Proč je to ona, které umírají přítelkyně pomalu jak na běžícím páse? Můžu nakonec být ráda, že z toho Paige vyvázla se zdravou kůží zatraceně. Což mě dostává zpátky k bodu A, kam bych ráda zařadila Shipperwars.... U žádné jiné z holek nebyl tak hlasitý řev a jekot a tak choromyslná skupina fanoušků, jako u Emily a jejích přítelkyň (ano, americké Emisoňačky by zasluhovaly v Radley svoje vlastní křídlo, protože to, co byly schopné vyplodit za nesmysly na twitteru snad zdravého člověka ani nikdy nenapadne). Navíc, ten kdo má u televize na starosti marketing sociálních sítí tyhle války ještě s chutí přiživoval (a pak se IMK asi hodně divila, když jí začaly chodit na twiteru věci typu Chcípni mrcho, jestli nedáš dohromady Emison).
Takže Emily rozhodně stabilní vztah měla a to s Paige. Možná by ho měla i s Mayou, ale tu zabili hrozně rychle. Navíc ona podle mě sloužila jen jako odrazový můstek, postava, díky které si má Emily uvědomit svou orientaci a konečně kopnout Bena do zadku. Pak už pro ni bohužel neměli využití a tak ji zabili (navíc tak blbě, že to ani nemělo souvislost s hlavní zápletkou seriálu). I když je fakt, že hodně lidí si stěžovalo, že Mayu po jejím návratu z toho protidrogového kempu strašně zkazily a udělaly z ní krávu na entou... Pak se dostává na scénu Paige. Lindsey tuším někde říkala, že Paige měla zůstat jenom na tři epizody, že Paige a její hrozné vztahy s rodiči měli sloužit jako wake up call pro Pam, aby konečně přijala svou dceru takovou jaká je (viz scéna v jídelně v tuším 1x17, po které se Pam konečně probrala a po které následoval jeden z nejlepších prvních polibků páru, který jsem kdy viděla), jenže pak naplno vyplul její potenciál jako holky, která se nebála navzdory šikaně Alison postavit (a už za to ji miluju a Alison nenávidím) a holky, která pochopila, v co se popíráním vlastní identity změnila (v podstatě Alison 2.0 jen s tím rozdílem, že Alison šikanovala psychicky, zatímco Paige fyzicky), což vyústilo ve slavnou omluvnou scénu, kdy Paige jela přes celé město ve slejváku na kole až k Emilyinu domu, aby se jí omluvila za své chování (slavný a Emisoňáky neustále předhazovaný pokus o utopení, jako by Alison neměla ty svoje hnusné pracky o dost krvavější). A Paige je vlastně i postava díky které se řešil problém coming-outu z jiného pohledu než u Emily. Ano, Pam Emily nepochopila (zpočátku), ale Em měla vždycky na své straně svého tátu. Jenže Paige se v podstatě svých rodičů bála a minimálně u otce, náboženského fanatika, podporu rozhodně hledat nemohla (což je v Americe, která se strašně ráda ukazuje jako religiózní země dost problém). Takže myslím, že Emily měla skončit s Paige, s jedinou holkou, vedle které měla jakž takž stabilní zázemí a vedle holky, která by jí nikdy úmyslně neublížila (na rozdíl od Alison, která ji neustále tahala za nos a moc dobře věděla, kdy přitáhnout nitky, aby si svoji nejoddanější loutku udržela u sebe). Celá ta zápletka s Emison miminem (nebo teda miminy, úplně jsem si ublinkla, když jsem se dozvěděla, že mají dvojčata) mi přišla strašně uměle vykonstruovaná a přidaná na poslední chvíli, když už se ty Emisoňácké výlevy na sociálních sítích nedaly poslouchat.. Vždycky si říkám, že jestli byly Emison od začátku plánované jako Endgame, tak proč teda pokračovali s Paige dál? Proč prostě nezmizela po těch původních třech plánovaných epizodách? Proč nám místo toho naservírovali úžasnou holku, kterou by každá jiná brala všema deseti, jenom Emily je slepá a hloupá natolik, že to nevidí?
Kdysi jsem si říkala že se na PLL možná dodívám po pár letech, až celé tohle šílenství opadne, ale když jsem viděla, jak IMK zase zachází s Paige jako s onucí, že Emily má s Alison děcka, místo aby šla Alison jako každá normální baba v takové situaci na potrat (protože co si budem nalhávat, tohle bylo znásilnění) a jak se zase zápletky motají pořád dokola, tak mě nějak přešla chuť. A rozhodně už nikdy nechci vidět nic, v čem má IMK prsty byť jenom vzdáleně.
Sorry za elaborát, ale tak nějak musela všechna ta hořkost ven :D.
Sjuuz + queen.katy: Děkuji za pochvalu! Pár hodin jsem nad tím strávila, no :D Zvlášť "potěšilo", když jsem si omylem smazala text k Ravenswoodu, hudbě a vývoji holek a musela jsem to psát znovu (podruhé je to samozřejmě vždycky kvalitativně horší :'D )
Andromache: S Emily a jejími vztahy se zacházelo vždycky děsně. Tohle vyjádření Iana podle mě i vysvětluje proč:
Harding: One company dropped its advertising for our show in one of the early seasons, because they didn't agree with the relationship. And I was like, “No shit, our relationship is illegal!” And Marlene said, “No, it's not yours, it's Emily’s relationship [that's the problem].” So I could be seen as a statutory rapist, and people are like, “I know, but love knows no bounds, as long as there is a penis and a vagina involved.”
Caroline115 napsal(a):
Andromache: S Emily a jejími vztahy se zacházelo vždycky děsně. Tohle vyjádření Iana podle mě i vysvětluje proč:
Harding: One company dropped its advertising for our show in one of the early seasons, because they didn't agree with the relationship. And I was like, “No shit, our relationship is illegal!” And Marlene said, “No, it's not yours, it's Emily’s relationship [that's the problem].” So I could be seen as a statutory rapist, and people are like, “I know, but love knows no bounds, as long as there is a penis and a vagina involved.”
Jo, přesně tohle zmiňuju ve svém elaborátním příspěvku taky. Prostě dvojí metr. Klidně můžeme mít pedofilní vztah, ale nedej bože, aby existoval zdravý, fungující a rozvíjející vztah mezi dvěma holkama, nebo dvěma klukama.. Američani jsou fakt pokrytci nejhoršího kalibru. Ale líbí se mi, jak si Ian nikdy nebral servítky a vždycky Ezru viděl jako někoho, kdo patří do vězení :D.
andromache napsal(a):
Jo, přesně tohle zmiňuju ve svém elaborátním příspěvku taky. Prostě dvojí metr. Klidně můžeme mít pedofilní vztah, ale nedej bože, aby existoval zdravý, fungující a rozvíjející vztah mezi dvěma holkama, nebo dvěma klukama.. Američani jsou fakt pokrytci nejhoršího kalibru. Ale líbí se mi, jak si Ian nikdy nebral servítky a vždycky Ezru viděl jako někoho, kdo patří do vězení :D.
PLL je spíše jasný příklad show ovládanou největší masou fanoušků. Jako, já sama jsem Emison a Paige fakt nemám ráda(kdysi jsem jí vyloženě nesnášela, ale už mi tolik nevadí, jen jí nemám ráda), ale s fanoušky Emison se moc neztotožnuji, co ty děcka vyvádějí je někdy nad míru únosnosti. Nicméně, dokud byli Paige a Emily oblíbené, tak byly spolu(na netu je možné i najít staré trička, kde je team Haleb/Spoby/Ezria/Paily, či-li je vlastně připojili k těm hlavním lodím), ale pak se na vlně popularity vést Emison, díky tomu měly čím dál více scén a díky tomu i skončily spolu, protože si to většina fanoušků přála. A jinak, k tvému předešlému příspěvku. Mě přijde, že tvůrci od první série vůbec nevěděli, s kým Emily skončí, furt samé hofusy, pokusy, tamhleté dá Emily pusu, tamhleté se bude líbit. Kdyby to měla být Maya, nezabili by jí, Paige plánovaná taky nebyla a Alison, ačkoliv tam vztah tam byl už před seriálem, tak nebyl vykreslen zrovna pozitivně na to, aby to mohlo dobře dopadnout, to se začalo dít později, takže myslím, že tvůrci v tomhle prostě měli guláš už od začátku a o endgame prostě rozhodla většina. :D
Pokud umíte trochu anglicky, podívejte se, jak Marlene už v roce 2014 "vymyslela" finále.
Vxxx napsal(a):
Spoiler k finále: Silně pochybuji, že měla Mona ve sklepě opravdu zavřenou Alex a Mary. Vždyť jsou ve vězení. Mělo to jen naznačit to, že si je tam takhle Mona představuje, když si hraje s těmi panenkami.
No já nevím, je to MonA.. Psala jsem to už do diskuze pod seriál, ale na redditu někdo zachytil to, že Mona "zavolala 911" a ten polda, co zatkl Alex, byl její přítel z FF z Francie.
Jeden z tých seriálov, ktoré - hoci považujem za neskutočne, nepochopiteľne a smiešne scápané dokopy - som dopozerala do konca. Ale už som ozaj rada, že je konec :D
Čo môžem pochváliť je ich kostýmová dizajnérka - Mandi, ktorá seriál premenila na nekonečný zdroj módnej inšpirácie. Občasné vtipné hlášky - najmä Hanny a Spence. Caleba som tiež mala vždy rada. To sú moje subjektívne plusy.
Čo sa deja týka... :D Neverím, že to písali za triezva, možno si ťahali lístočky s najšialenejšími fantasmagóriami. Záležitosti s technikou a maskami na tvári ani nekomentujem. Miestami máte pocit, že spoza stromu vylezie Scooby a Shaggy. Shay Mitchell a jej jeden výraz tiež veľmi neprispel - je to sympatická, pekná žena, ale hranie nie je zrovna jej veľmi silná stránka.
Finále bolo už viac menej očakávané, hoci pri nich človek nikdy nevie, či nedajú Lucasovi napríklad dva copíky a nepovedia, že je to nevlastná sestra Paige a chcela sa pomstiť Ali.
A tá úplne posledná scéna... :D
IcePrincess napsal(a):
PLL je spíše jasný příklad show ovládanou největší masou fanoušků. Jako, já sama jsem Emison a Paige fakt nemám ráda(kdysi jsem jí vyloženě nesnášela, ale už mi tolik nevadí, jen jí nemám ráda), ale s fanoušky Emison se moc neztotožnuji, co ty děcka vyvádějí je někdy nad míru únosnosti. Nicméně, dokud byli Paige a Emily oblíbené, tak byly spolu(na netu je možné i najít staré trička, kde je team Haleb/Spoby/Ezria/Paily, či-li je vlastně připojili k těm hlavním lodím), ale pak se na vlně popularity vést Emison, díky tomu měly čím dál více scén a díky tomu i skončily spolu, protože si to většina fanoušků přála. A jinak, k tvému předešlému příspěvku. Mě přijde, že tvůrci od první série vůbec nevěděli, s kým Emily skončí, furt samé hofusy, pokusy, tamhleté dá Emily pusu, tamhleté se bude líbit. Kdyby to měla být Maya, nezabili by jí, Paige plánovaná taky nebyla a Alison, ačkoliv tam vztah tam byl už před seriálem, tak nebyl vykreslen zrovna pozitivně na to, aby to mohlo dobře dopadnout, to se začalo dít později, takže myslím, že tvůrci v tomhle prostě měli guláš už od začátku a o endgame prostě rozhodla většina. :D
Já bych právě neřekla, že to byla většina.. Spíš uřvanější část publika PLL.. Co jsem se tak dívala po internetu, tak Paily měly víc příznivců než Emison, ale protože Pailyánci jsou dost jako Paige po nápravě (tak trochu tišší a do ničeho se moc nepletou), tak to vyhráli Emisoňáci, kteří si Emison prostě hlasitěji vyřvali.. Pailyánci mají na rozdíl od amerických emisoňáků aspoň nějakou sebeúctu...
No lidi, jinak sice to skončilo, ale klidně bych očekávála, že za pár let bude pokračování-ono to tak trochu bylo jasné z toho, že Mona měla Alex a Mary v tom sklepě. A teď mi to jen IMK potvrdila v interview, kde řiká, že Mona ty dvě nemůže držet napořád a možná o tom v budoucnosti ještě uslyšíme.
Matuush napsal(a):
Pokud umíte trochu anglicky, podívejte se, jak Marlene už v roce 2014 "vymyslela" finále.
No já nevím, je to MonA.. Psala jsem to už do diskuze pod seriál, ale na redditu někdo zachytil to, že Mona "zavolala 911" a ten polda, co zatkl Alex, byl její přítel z FF z Francie.
No, je fakt, že jim řekla "you don't know the half of it" :D Tak asi proč ne.
Já nečekala, že konec budu nějak prožívat, ale když na konci Alison řekla "I feel like this is the end of something."... No, měla jsem husinu a zaleskly se mi oči. Seriál mi bude určitě chybět, i když bych brala konec už někdy dřív, protože to bylo šíleně zapletené, až mi to lezlo na nervy. Jsem ráda a překvapená, že všechny holky mají svůj happy end! Hlavně Hanna, protože Haleb jsem fandila od začátku a štvalo mě všechno, co to kazilo. Třeba ten hooodně špatnej Ravenswood.
Teď mám jenom takovej ten prázdnej pocit, kterej zůstane po dokoukání finále seriálu, se kterým člověk strávil roky. :D
Matuush napsal(a):
Jjjjjj, všichni jí to věříme.. ale ve skutečnosti to finále vymyslela týden před natáčením.
Lukoil Black napsal(a):
Jjjjjj, všichni jí to věříme.. ale ve skutečnosti to finále vymyslela týden před natáčením.
Tam jde spíš o to, že jednoduše ukradla nápad nějakého fanouška.
Pobavilo :DDDD #relatable
Evi, děkuju za parádní článek, ten na rozdíl od (finále) seriálu aspoň za něco stojí ;)
Gabik.029 napsal(a):
Pobavilo :DDDD #relatable
Evi, děkuju za parádní článek, ten na rozdíl od (finále) seriálu aspoň za něco stojí ;)
Ty tweety s koněm a slepou holkou pobavily :D Ale nechápu, z čeho jsou příběhově lidi tak zmatení, vždyť tam je dost jasné, kdo je kdo a všechny příbuzenské vztahy :D Jasně, příběh by v naší realitě měl pravděpodobnost vzniku 0 (a to mluvím jen o těch aférkách, vůbec ne o A/AD), ale pořád se v tom jde v pohodě vyznat :D A zodpovězené podle mě taky byly všechny otázky, ne?
ragelly napsal(a):
Ty tweety s koněm a slepou holkou pobavily :D Ale nechápu, z čeho jsou příběhově lidi tak zmatení, vždyť tam je dost jasné, kdo je kdo a všechny příbuzenské vztahy :D Jasně, příběh by v naší realitě měl pravděpodobnost vzniku 0 (a to mluvím jen o těch aférkách, vůbec ne o A/AD), ale pořád se v tom jde v pohodě vyznat :D A zodpovězené podle mě taky byly všechny otázky, ne?
Já sleduju PLL od začátku a od té doby jsem neměla odvahu to zkouknout znovu, takže spoustu věcí jsem radši zapomněla za ty roky :D Ale spíš to postrádá logiku, jde vidět, jaký díry ve scénáři nadělali a potom je látali za pochodu tím, co je zrovna napadlo. Celý je to přitažený za vlasy, přitom ty první série fakt nebyly špatný. Měli radši skončit v tom nejlepším, než to takhle nesmyslně natahovat jen kvůli penězům.
Gabik.029 napsal(a):
Já sleduju PLL od začátku a od té doby jsem neměla odvahu to zkouknout znovu, takže spoustu věcí jsem radši zapomněla za ty roky :D Ale spíš to postrádá logiku, jde vidět, jaký díry ve scénáři nadělali a potom je látali za pochodu tím, co je zrovna napadlo. Celý je to přitažený za vlasy, přitom ty první série fakt nebyly špatný. Měli radši skončit v tom nejlepším, než to takhle nesmyslně natahovat jen kvůli penězům.
Tak když si to vezmeš, ono to postrádá logiku už od začátku, patnáctiletým holkám někdo začne vyhrožovat, že je zabije, a ony si to nechají pro sebe a čím dál víc se do toho zamotávají? :D Právě proto mi přišlo, že celý seriál byl v tomhle konzistentní od začátku do konce, že tam nebylo později víc šíleností, protože to bylo šílené od začátku, nevím :D
Pořád nevěřím, že můj první "dospělácký" seriál, který jsem začal před 6 lety sledovat, právě skončil. A taky si vzpomínám, jak jsem s tím po 5 dílech seknul, protože mě to tehdy nebavilo. Ještě, že jsem se vrátil, protože ten seriál má u mě teď zvláštní místo. Po těch letech beru holky jako známé a přísun jejich příběhů jako samozřejmost, kterou prostě týden co týden očekávám. Hodně lidí bylo nespokojeno s tím, jak se seriál začal později vyvíjet, mi to osobně nijak nevadilo, byl jsem rád, že dostávám nové příběhy, plot twisty, atd. Když teď čtu ty opravdu odporné nespokojené komentáře rádoby fanoušků, tam bych jim všem dal tak maximálně přes.. pusu.. za nevděčnost. Byla to šílená jízda a já jsem (na rozdíl od mnohých) vděčný, že jsem se jí mohl zúčastnit. Klidně bych přijal spin-off. Ravenswood byl úžasný a spojení s nadpřirozenem ještě více pro mě. Tak budu doufat.
andromache napsal(a):
Já bych právě neřekla, že to byla většina.. Spíš uřvanější část publika PLL.. Co jsem se tak dívala po internetu, tak Paily měly víc příznivců než Emison, ale protože Pailyánci jsou dost jako Paige po nápravě (tak trochu tišší a do ničeho se moc nepletou), tak to vyhráli Emisoňáci, kteří si Emison prostě hlasitěji vyřvali.. Pailyánci mají na rozdíl od amerických emisoňáků aspoň nějakou sebeúctu...
No, ony ty různé průzkumy mluví docela jasně, že Emison na popularitě táhly, byly různě nominované na nějaké awardy a bůhvíco ještě, Paily fanoušci jsou, neříkám, že ne, třeba tady na serialzone jsem fanoušek Emison jenom já. :D
Když se nad tím zamyslím, my Emisonáci Paige docela dlužíme, protože Paige byla ta pomohla Alison si uvědomit, co k Emily cítí a šla jim z cesty, což je gesto, kterého je málokdo schopen a které vůbec dělat nemusela, proto moc nechápu, proč jí stále hejtí.
Matuush napsal(a):
Tam jde spíš o to, že jednoduše ukradla nápad nějakého fanouška.
a proč ukradla tu nejdebilnější teorii, co četla?
Treardorm napsal(a):
IMK má asi nějaké zlé dvojče, se kterým se dodnes nevyrovnala, jinak si tu její úchylku s dvojčatama v seriálu nedokáži vysvětlit. Alison/Charlotte, Spencer/Alex, Mary/Jessica, děti Emily a Alison jsou vlastně taky dvojčata...
Tak to je spíš asi inspirace z knížek, kde měla Alison dvojče.
Jinak pokud někoho zajímá sledovanost: Finále získalo nejlepší rating za posledních 18 měsíců. Sledovanost si polepšila o 75 % oproti předposlední epizodě. Lhářky byly druhým nejsledovanějším pořadem mezi všemi kabelovkami, hned po WWE SmackDown.
IcePrincess napsal(a):
No, ony ty různé průzkumy mluví docela jasně, že Emison na popularitě táhly, byly různě nominované na nějaké awardy a bůhvíco ještě, Paily fanoušci jsou, neříkám, že ne, třeba tady na serialzone jsem fanoušek Emison jenom já. :D
Jo, tak si zajdi na Ednu :D. Tam myslíš nenajdeš jediného Paiylánce a vždycky, když jsem tam ty hejty na Paige četla tak jsem se musela jít uklidňovat k fanfikům :D. Stejně ale nechápu, co na nich vidíte :D. Jako já zbožňuju kvalitní love/hate vztahy, jenomže přesně tohle pro mě ztělesňují Paily. Emison je vztah loutkář/loutka (a protože jednu takovou mrchu, která mě vodila za nos, protože se tak nějak dovtípila, proč za ní běhám jako pejsek stejně jako Emily za Alison milovala, tak Alison prostě nemůžu přijít na jméno a nikdy mě nikdo nepřesvědčí, že je to zdravý vztah.. prostě ne).
IcePrincess napsal(a):
Když se nad tím zamyslím, my Emisonáci Paige docela dlužíme, protože Paige byla ta pomohla Alison si uvědomit, co k Emily cítí a šla jim z cesty, což je gesto, kterého je málokdo schopen a které vůbec dělat nemusela, proto moc nechápu, proč jí stále hejtí.
Jak jsem psala vejš, já jí tu lásku prostě nevěřím... Na prettylittleliars.eu psal jeden kluk, že Alison prostě neměla štěstí na chlapy, tak se spokojila s Emmily, která by ji milovala, i kdyby Alison byla A a AD dohromady a ještě by ji chodila navštěvovat do vězení... To gesto od Paige jsem nepochopila. Ale možná proto, že já bych tak velkorysá prostě nebyla, nikdy. A ten hejt od Emisoňáků taky nechápu.. Ale jak jsem už psala tuším jinde, světoví emisoňáci by si zasloužili v Radley svoje vlastní křídlo a armádu psychiatrů k tomu...
Tesa. napsal(a):
Finále bolo už viac menej očakávané, hoci pri nich človek nikdy nevie, či nedajú Lucasovi napríklad dva copíky a nepovedia, že je to nevlastná sestra Paige a chcela sa pomstiť Ali.
A tá úplne posledná scéna... :D
Tyvole, tak to už by fakt bylo moc i na mě :D :D.
Já se teda omlouvám, ale v životě jsem neviděla stupidnější konec seriálu než konec PLL...Upřímně jsem protrpěla i konec TVD, ale tam to mělo aspoň nějaké emoce, tohle byla prostě slátanina, i ti fanoušci co tuhle teorii vymysleli by to napsali líp. Jako v klidu, Spencer twin, proč ne, ale to, že nedává smysl, proč by to těm holkám dělala a nevetřela se prostě někdy aby to vypadalo a nezjistila to z první ruky, místo dělá lautr to samé jako Cece (které prostě odmítám říkat Charlotte, protože ten její příběh dává podobný smysl), když jí to nejdřív vyčítá.
Uvažování Wrena dávám stranou, protože takhle pitomej žádnej kluk snad ani není, nakonec ho k tomu všemu zabili (což taky nechápu, mohli udělat brutálně epický konec, kdyby Twin zabil on (což by bylo daleko lepší, než Monin domeček)). Navíc když už ho zabili, tak proč háje zelenýho off screen? To si nezasloužil lepší konec? (+ nepoučilo ho už jednou spát se sestrou své bývalé? :D)
Toby...no...jako...upřímně? Jaktože by mu nebyla podezřelá jizva sotva zhojená u někoho před dlouhou dobou postřeleného? Vždyť to byl policajt, do háje!
Mary by určitě nechala do bunkru zavřít Spencer (znova!), nechat ji skoro zabít (už asi popáté) a přitom jí říkat jak ji má strááášně ráda...ještě hloupější uvažování než Wren (a to je co říct...)
Twin nemá jediný rozumný důvod (jo, vím, že je vyšinutá, ale no tak...) proč by brala Spencer do bunkru a dělala tam zvláštní místnost, která by vypadala jako Tobyho dům, navíc, kdo by nechal za domem velikánský pozemek jenom tak ležet. Navíc zabít Wrena? Proto, že ho miluje? Jako fakt? (a to jí jako pak Mary věřila v čemkoli?!)
Jenna je opravdu velká hrdinka, protože zavolala Tobymu, že s jeho holkou je něco divného, když to on sám nepoznal? (opět, policajt!)
Na konci nedoříct, jak to spolu všichni mají? (Toby a Spencer, svatba Emily a Alison,...)
A co mě dostalo nejvíc, jako bomba na závěr, udělat poslední minuty o tom, že se všechno začne odehrávat znova, akorát s holkama, který neznáme? To se tam sakra nikdo o ničem nepoučil? Holky by si ničeho nevšimly, jako jejich učitelky? Navíc, jak se bude jmenovat záporák? B? (A podoby jmen čistě náhodné? Výběr lokality a všeho ostatního taky?)
Další, tentokrát bonusová bomba na závěr, opravdu by si nikdo nevšiml, že Mona zmizela s Mary a Twin? Spencer, holky, ani rodina Spencer, by se nezajímali, na jak dlouho, jak daleko a jak dobře jsou uvězněné a nechali by je jít? (Snad by Peter nebyl až tak špatnej otec, když už ho nedokáže udržet v kalhotách)
Mimochodem, vždycky jsem zastávala názor, že nejhorší to měla Spencer, což se mi závěrem akorát potvrdilo.
Tak jsem to konečně i já dokoukal. Myslím, že by byhatě stačily 3-4 série, takhle to už bylo příliš zamotané a vymýšleli se kraviny. X dvojčat, nikdo neví kdo s kým je rodina, kdo je otec, už toho bylo prostě příliš moc. Také jsme si na závěr ukázali, že být gay a nemoct mít vlastní děti není nic špatného :D
Butcher napsal(a):
Také jsme si na závěr ukázali, že být gay a nemoct mít vlastní děti není nic špatného :D
To je asi jediná věc, kterou Kingová udělala správně ze všech těch ostatních volovin...
mayas napsal(a):
Uvažování Wrena dávám stranou, protože takhle pitomej žádnej kluk snad ani není, nakonec ho k tomu všemu zabili (což taky nechápu, mohli udělat brutálně epický konec, kdyby Twin zabil on (což by bylo daleko lepší, než Monin domeček)). Navíc když už ho zabili, tak proč háje zelenýho off screen? To si nezasloužil lepší konec? (+ nepoučilo ho už jednou spát se sestrou své bývalé? :D)
Wren mal byť vo finále seriálu o dosť viac, lenže Julian Morris musel odletieť natáčať niečo iné, tak im nemohol byť k dispozícií na viac ako myslím 2 dni (Marlene to vysvetľovala v rozhovore, že mali epic scenu pre jeho smrť natačať ale nakoniec stihli ledva tých pár záberov s ním, a museli sa uspokojiť s off-screen death.
To s Tobym a nespoznaním Spenc/Alex som si tiež vravela, ale komu by napadlo že a toto nieje moja ex a nádejná znovu budúca priateľka, ale jej evil twin? :D
Rovnako vysvetľovala IMK aj ten koniec ..že si len zaspomínali a urobili taký nový flashback ku prvej epizode seriálu s novými stredoškoláčkami (a za mňa, ako by som veľmi rada dala tej Addison cez hubu :D neskutočne odporné decko fakt )
A že nebudú mať predsa vo finálovej epizóde 3 svadby, ale Toby a Spenc majú svoj happyending aj so svadbou, aj Emisom tiež. (Aj ked osobne nie som ich fanúšik, Em by si zaslužila niekoho iného ako Alison)
Děkuji za článek fakt super :D. Konečně sem to dokoukala. Su ráda že je konec, už to bylo moc natáhli. I když mi to bude chybět :D za ty leta... Jinak to vyvrcholení mi úplně nesedlo, ale na druhou stranu lepší takhle než vymyslet ještě větší blbost :). Aspoň holky měli svůj happend :D. V podstatě nej ujetejsi byl úplné závěr ,, stodola" ( pro mě), bez toho bych se obešla :)
andromache napsal(a):
Jo, tak si zajdi na Ednu :D. Tam myslíš nenajdeš jediného Paiylánce a vždycky, když jsem tam ty hejty na Paige četla tak jsem se musela jít uklidňovat k fanfikům :D. Stejně ale nechápu, co na nich vidíte :D. Jako já zbožňuju kvalitní love/hate vztahy, jenomže přesně tohle pro mě ztělesňují Paily. Emison je vztah loutkář/loutka (a protože jednu takovou mrchu, která mě vodila za nos, protože se tak nějak dovtípila, proč za ní běhám jako pejsek stejně jako Emily za Alison milovala, tak Alison prostě nemůžu přijít na jméno a nikdy mě nikdo nepřesvědčí, že je to zdravý vztah.. prostě ne).
Jo, tam Paige opravdu moc populární není a nebudu se tajit, že jsem se k té vlně nepřidala, nicméně mě ta holka ke konci, ani během 7B ničím nevadila, až jsem byla překvapená(akorát ten sestřih, jí vážně krátký vlasy moc nesluší, nemá na to obličej, s dlouhými jí to sluší víc). Vlastně jsem jí docela obdivovala, že to byla ona, kdo se s Ali snažil vycházet a litovala toho, co se mezi nimi stalo. Jako, Ali pak taky, ale vyloženě se to z ní muselo dolovat, přitom Ali je ta, kdo by se měl omlouvat jako první. Byla klidnější, rozumnější a opravdu velice nesobecká. Proti této Paige nic nemám.
No, tak nám se asi líbí to, jak se ten vztah vyvíjel, navíc frčí vztahy good guy&bad guy a to všelijaké kombinace, jedno zda dvě slečny, dva muže, nebo slečna a muž, zkrátka tyhle kombinace mají většinou tu nejlepší dynamiku a napětí. Mě se zpočátku ten vztah nezamlouval, v těch flashbackách mi to zrovna nesedlo, Ali jí měla jako takovou hračku, se kterou si čas od času pohraje. Ali byla totální potvora a hodně lidem se líbí(pak na to nadávají, ale předtím se jim to líbí), jak se ta zlá pro tu hodnou mění. Celkově když se Ali vrátila, tak se mi líbilo, jak si hledají cestu zpět, jak Ali lituje, jak v ní Emily věří a drží jí nad vodou, at se děje, co se děje. Co mi vadilo bylo to, jak v jeden moment se Emily odevzdává, v druhý jí od sebe odhání, ale holt to byla sobecká mrcha, co se starala jen o sebe, není tudíž zvyklá, že jí na někom záleží víc jak na sobě a že někdo má starost o ní potom všem, ale spíše mi přijde, že to Marlene chtěla dělat zbytečně dramatizované, aby ten vztah protáhla a nebyl hned okoukaný, aby měla materiál pro další sérii. Zdraví vztah to určitě nebyl, nezačal tak, ale řekla bych, že tak skončil. Alison přišla k rozumu, přišla na to, co chce, svojí rodinu včetně Emily už si hýčká...jako, stigma a podivnou pachut to v sobě bude mít vždycky, ale ke konci už to bylo docela zdravé. Ony všechny vztahy zde začaly docela choře. Ezria - ilegální vzta/pedofílie a mohli by jsme pokračovat dál.
andromache napsal(a):
Jak jsem psala vejš, já jí tu lásku prostě nevěřím... Na prettylittleliars.eu psal jeden kluk, že Alison prostě neměla štěstí na chlapy, tak se spokojila s Emmily, která by ji milovala, i kdyby Alison byla A a AD dohromady a ještě by ji chodila navštěvovat do vězení... To gesto od Paige jsem nepochopila. Ale možná proto, že já bych tak velkorysá prostě nebyla, nikdy. A ten hejt od Emisoňáků taky nechápu.. Ale jak jsem už psala tuším jinde, světoví emisoňáci by si zasloužili v Radley svoje vlastní křídlo a armádu psychiatrů k tomu...
No, ono plno ženských nemá štěstí na mužský, ale orientaci kvůli tomu hned nemění a Alison byla ještě velice mladá, aby to hned s mužskýma vzdala po pár selháních. Pokud je Ali bisexuálka, což jí k ní sedí líp, nemusí se hned rozhodovat pro jedno, když je na oboje (hodně lidí ignoruje fakt, že tyhle lidi taky jsou, nejen homo a hetero), tak se prostě zamilovala do holky(navíc ty city tam byly vždycky, jen si to nepřiznala), nikoliv, že chlapa si nenašla, tak bude s holkou, třeba ten Lorenzo jí měl rád a choval se k ní hezky, takže jen negativní zkušenosti nemá. Mohla si klidně najít jinou holku. Jako, chápu, že někomu Emison pár zrovna nevoní, ale její city k ní opravdu takhle zjednodušit, to už je trošku moc, kdyby se o tom takhle dalo rozhodovat takto rozumově, jé, to by byl život.
Paige podle mě nechtěla žít v tom, že holka, kterou miluje je sice s ní, ale je zamilovaná do někoho jiného, pak když zjistila, že ty dvě do sebe zamilované prostě jsou a mají ještě spolu mít sviště, tak jim prostě šla z cesty, protože, ono by se ve výsledku stejně nic jiného nedalo dělat, Emily v tomhle už nebyla tak jistá. A taky třeba chtěla, aby Em byla štastná, i když to nebude s ní. Ono se tomu ani nedalo moc konkurovat, ale i tak to bylo gesto, které by málokdo udělal, někdo by si postavil hlavu a o tu Emily by prostě usiloval i přes tohle.
No, tak s tím bych souhlasila, k nim bych přidala i fanoušky Stilese a Lydie z Teen Wolfu, krásně by si tam notovali. :D
Super článek! Seriál jsem začala sledovat nedávno, pěkně najednou, a musím říct, že jsem ráda, že jsem ho nesledovala od začátku těch několik let. Neříkám, že se mi nelíbí, i když si upřímně myslím, že měl skončit minimálně v polovině šesté série, odhalením Charlotte. To, co se děje potom, je už jedna velká slátanina. Už od začátku jsem si musela připomínat, proč holky jednají tak nelogicky, ale teď už je toho moc. A po přečtení článku mám pocit, že to co mě ještě čeká (druhá půlka 7. série), bude ještě horší...
Jak to tak čtu... o nic jsem nepřišla, když jsem to se seriálem nevydržela. Tak jde čas hadra.