Diskuze k článku Doctor je žena!
CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
16. 7. 2017 / 17:58:13 (před 7 roky)
off

Tak. Jak začít? Je to velký, obrovský risk. Určitě se brzo rozběhne vlna hatování a bezdůvodného nadávání. Já se kupodivu těším, co z toho bude a jen je mi líto překladatelů - "Doktorka Kdo" mi po těch letech bude chvíli drhnout na jazyku :)

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
smarinka
Uživatel od první verze | Cool level: 33 | Jack Carter
16. 7. 2017 / 18:00:52 (před 7 roky)
off

Nějak to nemůžu rozdýchat... Třeba to nebude špatný... Třeba fakt ne... No uvidíme.

kneznaL
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
16. 7. 2017 / 18:04:41 (před 7 roky)
off

Neskutečné zklamání :-( Jodie je dobrá, v Broadchurch jsem jí měla ráda. Ale jako Doctora jsem fakt ženu nechtěla. Žádnou. Samozřejmě jí šanci dám, to si určitě zaslouží a třeba se mi to nakonec bude i líbit, ale momentálně z toho vůbec nadšená nejsem :-(

Triiciiie
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
16. 7. 2017 / 18:04:57 (před 7 roky)
off

Myslím že si mohli vybrat i hůř :D Je to sice velká změna ale pokud dostane fakt skvělou storyline, mohla by to být výhra. Capaldi byl třeba výborný doktor ale ten příběh který pro něj napsali byl směšný a to v tom horším slova smyslu.

"Tea. But the strong stuff. Leave the bag in..."
Micuda98
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
16. 7. 2017 / 18:08:09 (před 7 roky)
off

Proč není aspoň zrzavá, doktor chtěl být zrzavý. Takže teď bude společník anebo pořád společnice?

SerialZone Influencer | Vratař | Současný obyvatel Metro Vancouveru, kde se točí séroše.
Editováno: 1x | Naposledy: 16. 7. 2017 / 18:11:13
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
16. 7. 2017 / 18:10:23 (před 7 roky)
off
Triiciiie napsal(a):

Capaldi byl třeba výborný doktor

Kdy? Kde? Zrovna jeho Doctor mě neskonale nudil :(. A nebylo to jenom nudnou storyline, ten chlap ho prostě nezvládal.

Jinak jsem ráda, že se zbořilo další tabu, ale dalších soudů se radši zdržím, dokud neuvidím výsledek. Za mě by ideální Doctorkou byla Haley Atwell, ale když ona to odmítla :´(.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
andromache
16. 7. 2017 / 18:20:02 (před 7 roky)
off
Micuda98 napsal(a):

Proč není aspoň zrzavá, doktor chtěl být zrzavý. Takže teď bude společník anebo pořád společnice?

Nepsal jsi i něco o fantaziích, když to bude společnice :D? Docela by mě zajímalo, jak jsi to myslel :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
1Anilvap
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
16. 7. 2017 / 18:20:09 (před 7 roky)
off
Micuda98 napsal(a):

Jo, taky jsem si říkala, že mohla aspoň být zrz. :D A nad společníkem/společnicí jsem taky přemýšlela. Teoreticky by jí měli dát teď spíš společníka, tři ženské v TARDIS (ještě samotná TARDIS) - to už by bylo moc. :D

Triiciiie
16. 7. 2017 / 18:20:50 (před 7 roky)
off
andromache napsal(a):

Kdy? Kde? Zrovna jeho Doctor mě neskonale nudil :(. A nebylo to jenom nudnou storyline, ten chlap ho prostě nezvládal.

S09E11 a S09E12, tam si mě dostal. Jinak poslední série byla k pláči :/.

"Tea. But the strong stuff. Leave the bag in..."
Balthazar6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
16. 7. 2017 / 18:22:35 (před 7 roky)
off

No uvidime, jak tohle bude rungovat. Hodnotit muzem az po prvni epizode, ve ktere se ukaze.

„Oko za oko a svět bude slepý..“
Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
16. 7. 2017 / 18:26:18 (před 7 roky)
off

Sice jsem fandil Rupertu Grintovi, ale Jodie Whittaker je podle mě skvělá volba. V Broadchurch byla fantastická, v Útoku na věžák možná ještě lepší. Je to obrovský risk s tou změnou pohlaví, nicméně snad se vyplatí.

Non cuspi causa qui non debe cuspire
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
16. 7. 2017 / 18:26:55 (před 7 roky)
off

Tady mě volba hodně překvapila. Že je z Doktora Doktorka mě nijak netrápí, ta představovačka vypadá luxusně a vypadá to, že to Jodie sedí, ale dost mě zarazil ten fakt, že tentokrát je to někdo takhle profláklý. No uvidíme.

šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
16. 7. 2017 / 18:30:29 (před 7 roky)
off

Tak dalo se to čekat, náznaků bylo plno. :) Jen jsem nečekala, že se k tomu BBC opravdu odhodlá.
Pochopitelně bych tam raději viděla někoho jiného, ale i tak jsem s výběrem spokojena. :)
Změna je to veliká, takže je jasné, že se rozjede vlna hatu atd. , protože lidi změny prostě rádi nemají. Zvláště pak když to byl po více jak 50 let muž.

Ale určitě si nemyslím, že by to byla nějká hrůza nebo konec seriálu jak většina lidí píše.

Šanci by jí měl dát každý a hlavně si názor udělat až po tom co ji uvidí v roli Doctora a neodsuzovat ji hned na začátku.

Hlavně,aby měla štěstí na příběhy. :)

BTW: V Broadchurch nebyla vůbec špatná.

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
Editováno: 1x | Naposledy: 16. 7. 2017 / 18:33:33
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
16. 7. 2017 / 18:32:39 (před 7 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Tady mě volba hodně překvapila. Že je z Doktora Doktorka mě nijak netrápí, ta představovačka vypadá luxusně a vypadá to, že to Jodie sedí, ale dost mě zarazil ten fakt, že tentokrát je to někdo takhle profláklý. No uvidíme.

Podle mě Capaldi byl víc profláklý, možná ne v našich končinách, ale ve světě určitě.

Anduska
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
16. 7. 2017 / 18:39:52 (před 7 roky)
off

Nový showrunner, nový/á doktor/ka...v BBC se docela rozjeli :D

Nevěříš?
Tesa.
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
16. 7. 2017 / 18:50:02 (před 7 roky)
off

Som veľmi zvedavá - risk je to teda poriadny, ale môže sa vyplatiť. Jodie som zatiaľ videla iba v Broadchurch, preto si ju neviem predstaviť v takej tej šialenejšej, trocha bláznivejšej podobe, akú si postava Doctora vyžaduje, ale treba jej dať šancu. Na internete je už dosť hejtov, bez toho, aby ju videli hrať, čo nie je zrovna fér...
Je síce pravda, že ak žena tak som skôr uprednostňovala Mirandu Hart alebo Oliviu Colman, ktoré si práve viem predstaviť aj v dramatickej aj v komediálnej úlohe. Ale uvidíme, som zvedavá hlavne ako to zvládne Chris Chibnall, kam sa posunie príbeh a samozrejme s kým bude nová Doctorka cestovať.
Musím ešte dodať, že mi bude Capaldi veľmi chýbať, vždy je úžasné sledovať herca, ktorý po konkrétnej úlohe veľmi túžil (Capaldi aj Tennant), je síce pravda, že príbehovo mu Moffat trocha uškodil (stojím si za tým, že so Smithom mal odísť aj Moffat), ale Capaldi to hral perfektne! :) Páčila sa mi taká paralela aj s prvým Doctorom a v poslednej časti aj s 10tym.

Editováno: 2x | Naposledy: 17. 7. 2017 / 21:54:02
Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
16. 7. 2017 / 18:51:08 (před 7 roky)
on

Za mě spokojenost, skvělá herečka, teď aby jí hlavně nezabili nástup pitomými scénáři (ehm, Capaldi)!

pavelbezak123
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
16. 7. 2017 / 18:54:16 (před 7 roky)
off

Bude zajímavé mít za doktora ženu. Díky tomu se scénaristům otevírají nové možnosti.

Mania Dardeville
Uživatel od první verze | Cool level: 13 | Kenny McKormick
16. 7. 2017 / 18:54:27 (před 7 roky)
off

Ne! Dobře, snad se s tím smířím, snad dostane nějakého skvělého společníka a ten to vyváží. Doufám, že další Doctor ale bude muž a bude konečně zrzek! :-)

...quia victus de mea adhibeo talis, qualls eas...
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
16. 7. 2017 / 18:56:43 (před 7 roky)
off
ragelly napsal(a):

Podle mě Capaldi byl víc profláklý, možná ne v našich končinách, ale ve světě určitě.

To je asi pravda, že je to spíš mou neznalostí. Sakra, neměla jsem koukat na ten Broadchurch! :D

Destiny
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
16. 7. 2017 / 18:57:12 (před 7 roky)
off

No, dalo se to bohužel čekat. Od doby co z Mastera udělali ženkou, tak bylo jasné, že je na řadě Doctor. Nebudu soudit, dokud jí neuvidím. A kdo ví? Třeba bude skvělá Doctorka. Přinese do seriálu trochu čerstvého vzduchu, který tolik potřebuje.

Pajky
Redaktor | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
16. 7. 2017 / 18:59:57 (před 7 roky)
off

... těžko se mi to zatím přijímá. Spekulace přinesly tolik zajímavých jmen a nic. Jako obvykle :) Nicméně jsem se psychicky připravil na to, že to bude ženská a vážně počítal s Olivii Colman, tak to po chvíli dokážu akceptovat. Pokud ji teda dají mužského společníka nebo aspoň pár :)
... jinak mě ještě pořád mrzí spíš to, že odchází Capaldi, protože byl super a bude mi tam chybět.

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
hacker3985
Redaktor | Cool level: 44 | Captain Hammer
16. 7. 2017 / 19:01:55 (před 7 roky)
off

tak na tohle jsem zvědavej

Netrap se s tím, když tě někdo pomlouvá za zády. Protože je v perfektní pozici, aby ti mohl políbit p**el.
Tempy
16. 7. 2017 / 19:10:19 (před 7 roky)
on
Pajky napsal(a):

... jinak mě ještě pořád mrzí spíš to, že odchází Capaldi, protože byl super a bude mi tam chybět.

Jo, to mě taky pořádně mrzí, hrozně bych mu přála nového showrunnera! :)
Ale chápu, že každý chce začít s čistým listem.

Editováno: 1x | Naposledy: 16. 7. 2017 / 19:11:10
Vachisek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
16. 7. 2017 / 19:20:04 (před 7 roky)
off

změna je život, vadit to bude jen muslimům :D

Pain28
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
16. 7. 2017 / 19:56:02 (před 7 roky)
off

Tak prekvapený som trochu, aj keď sa to dalo čakať. Čo sa týka zmeny z muža na ženu tak myslím, že s tým nebudem mať problém. Uvidím a posúdim po odvysielaných epizodách.

CrazyGeek napsal(a):

Tak. Jak začít? Je to velký, obrovský risk. Určitě se brzo rozběhne vlna hatování a bezdůvodného nadávání. Já se kupodivu těším, co z toho bude a jen je mi líto překladatelů - "Doktorka Kdo" mi po těch letech bude chvíli drhnout na jazyku :)

No prekladatelia to budú mať zaujímavé. :-) Legendárnu hlášku "I am doctor" mať v preklade ako "Jsem doktorka" bude zaujímavé a trochu nezvyk asi.

Editováno: 1x | Naposledy: 16. 7. 2017 / 19:56:58
milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
16. 7. 2017 / 20:20:37 (před 7 roky)
off

Ale jo, tohle se dalo čekat. Rovnoprávnost musí být všude, dřív nebo později, ale všude. Jodie vypadá v té ukázce moc dobře, tak snad se další řada povede.

A snad budou diváci spravedliví a přistoupí k tomu objektivně - pokud to bude dobré, neodsoudí to jenom kvůli tomu, že doktor je žena. A samozřejmě naopak, pokud to bude stát za pendrek, snad se to nebude v anketách vynášet do nebe jen kvůli tomu, že doktor je žena a to se přeci nesmí kritizovat.

vuvicom
16. 7. 2017 / 21:01:46 (před 7 roky)
off

Pro mě zklamání, vždycky to byl ten doctor a tak to mělo i zůstat.

Říká se že chybami se člověk učí. To je proč jich dělám tolik. Za chvíli ze mě bude génius.
Tempy
16. 7. 2017 / 21:08:39 (před 7 roky)
on
vuvicom napsal(a):

Jo, v tomhle máme my, co koukáme v angličtině, trochu výhodu. :) Prostě The Doctor! :)

Barulie
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
16. 7. 2017 / 22:14:59 (před 7 roky)
off

Čekala jsem to...ale zrovna ona? :D v Broadchurchi mi byla Jodie hrozně nesympatická a pokaždé, když jsem slyšela její hlas tak se mi zježily všechny vlasy na hlavě :D tak snad nebudu muset koukat na Doctora beze zvuku :D

Shut up, I'm making deductions. It's very exciting.
Saiko-chan
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
16. 7. 2017 / 22:22:10 (před 7 roky)
off

Projíždím novinky na FB a puf! Taková bomba! :) Moc se těším, jsem neuvěřitelně zvědavá na Doktorku ;) Už aby byly Vánoce :D

Matuush
Redaktor | Cool level: 52 | Jayne Cobb
16. 7. 2017 / 23:41:27 (před 7 roky)
on

Myslela jsem si, že jsou Britové větší konzervativci a doktorce jsem už moc šancí nedávala. To ale nic nemění na tom, že jsem velmi nadšená! Uvidíme, jak se s tím popere a hlavně, jak se s tím poperou fanoušci, ale věřím, že nás čeká zajímavá 11 série. Možná jsem více zvědavá na scénář, než na samotnou Jodie. :D
Jinak doufám, že tam Pearl zůstane. Nechci si zvykat hned na 2 nové hlavní postavy. :/

Well, what can you do, Yoko? Can you play the tambourine?
andromache
17. 7. 2017 / 00:06:45 (před 7 roky)
off
Matuush napsal(a):

Jinak doufám, že tam Pearl zůstane. Nechci si zvykat hned na 2 nové hlavní postavy. :/

Snad ale bude mít rozum a do nové Doctorky se nezabouchne :D.

Pajky
Redaktor | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
17. 7. 2017 / 00:08:10 (před 7 roky)
off
Matuush napsal(a):

A jak by se to asi mohlo stát? její příběh byl uzavřen...

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Editováno: 1x | Naposledy: 17. 7. 2017 / 00:28:02
The M
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
17. 7. 2017 / 02:02:05 (před 7 roky)
off
vuvicom napsal(a):

Do roku 2014 sme mali Mastera muža... až kým nám Missy nevyrazila dych tým, aká je úžasná! (teda aspoň mne) Tiež som si to v prvej sekunde nevedel predstaviť a takmer vôbec nie v podaní tejto herečky (ktorá je mimochodom skvelá, lenže podľa Brodchurchu sa ťažko hodnotí ako si poradí s týmto), ale radšej si počkám než tu budem hovoriť, aké je to zlé rozhodnutie, keďže sme zatiaľ nič nevideli. :) Len aby ste všetci, čo ste dnes tak sklamaní o pár rokov neplakali, keď bude odchádzať.

Never trust a hug. It's just a way of hiding your face.
Editováno: 1x | Naposledy: 17. 7. 2017 / 02:02:44
chisko6
17. 7. 2017 / 13:53:51 (před 7 roky)
off

Mám trochu smíšené pocity. Bude to nezvyk po tolika letech, co byl doctor muž. Zároveň se ale nesmírně těším. Jodie jsem v Broadchurch měla ráda a myslím, že jako doctor(ka) bude (snad) skvělá. Ale příště už by to opravdu chtělo někoho zrzavého.

lestat192
17. 7. 2017 / 14:20:08 (před 7 roky)
off

Byl jsem hodně zvědavý koho vyberou jako dalšího. Konkrétní odhad jsem neměl, ale nějaké oblíbence mezi vybranými ano. Je škoda, že spoustu lidí Jodie Whittaker hejtí už teď. A to ani nevíme jaký bude mít kostým ani jak bude Doctora hrát.

Za sebe jsem dost zvědavý a těším se.

Mammon23
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
17. 7. 2017 / 20:11:14 (před 7 roky)
off

Já jsem spokojen že je to žena tajně jsem doufal a vyšlo to a myslím si že by to mohlo seriálu pomoct.

šotek10
17. 7. 2017 / 21:37:24 (před 7 roky)
off
marsi_who napsal(a):

Len aby ste všetci, čo ste dnes tak sklamaní o pár rokov neplakali, keď bude odchádzať.

Taky to tak vidím, přece jen, když nastupoval Capaldi tak všichn hned je moc starý, nehodí se tam atd. A teď? Všichni brečí a přejí si, aby neodcházel. ;)

Nira
18. 7. 2017 / 06:25:09 (před 7 roky)
off
milosh napsal(a):

A snad budou diváci spravedliví a přistoupí k tomu objektivně - pokud to bude dobré, neodsoudí to jenom kvůli tomu, že doktor je žena. A samozřejmě naopak, pokud to bude stát za pendrek, snad se to nebude v anketách vynášet do nebe jen kvůli tomu, že doktor je žena a to se přeci nesmí kritizovat.

Souhlasím. A jsem na to zvědavá :-)

Alias
18. 7. 2017 / 11:30:18 (před 7 roky)
off

Toto mi teda príde divné. A než ma niekto obviní zo šovinizmu, už som tu písal, že mám rád aj seriály so ženskými hrdinkami.
Ale doktor nikdy neprejavil tendencie náklonnosti k rovnakému pohlaviu. Mení sa im aj sexualita? Alebo zostane na dievčatá, ako doktor + Rose Tyler?
Naozaj to pôsobí ako nátlak korektnosti súčasnej doby, než ako nejaký prirodzený vývoj. Nejde o to, že by to nemohlo byť dobré so ženou. Krotitelia duchov bol zlý film, lebo to bol zlý film, zlý scenár, trápne vtipy, nemalo to nič s tým, že starú partu nahradili ženy. Ale všetci sa hneď na kritiku filmu pozerali ako na kritiku žien.
Tu to ale nedáva akosi zmysel príbehovo. Či bolo niekde predtým povedané, že regeneráciou menia ja pohlavia? To si nepamätám. Ale keď doktor vravel, že ako sú vyvinutí ako rasa a nad bežnými pojmami - nuž, keď sme boli na Galifrey, tak to tak nikdy nepôsobilo. Ostatní páni času boli neraz zbabelí, malicherní, sebeckí, neempatickí. Takže keď novej spoločníčke minule vysvetľoval, že sú nad pojmami ako pohlavie (čím sa zrejme už pripravovali na prechod), tak to pôsobilo prázdne. Ani pri Jackovi Harknessovi si nespomínam, že by nejak komentoval jeho všesexualitu s tým, že aj oni to majú podobné.
Áno, regeneráciou sa menia črty chovania a maniere, ale vždy mali pamäť na to čo zažili. Ako bude Jody spomínať na Rose?

Tesa.
18. 7. 2017 / 17:12:32 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Tu to ale nedáva akosi zmysel príbehovo. Či bolo niekde predtým povedané, že regeneráciou menia ja pohlavia? To si nepamätám

Myslím, že prvá zmienka o tom, že by sa Doctor mohol regenerovať na ženu bola pri 11tom Doctorovi - keď sa regeneroval (z Tennanta na Smitha), chytil si vlasy a rozmýšľal či je dievča, potom si uvedomil, že nie je :D ale reálne tú možnosť regenerácie skrz pohlavie ukázali až pri Master/Missy.

andromache
18. 7. 2017 / 17:33:07 (před 7 roky)
off

Pro všechny, kteří mají problém s novou regenerací Doctora byla zřízena speciální helpline :D :D.

Destiny
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
18. 7. 2017 / 18:01:20 (před 7 roky)
off
andromache napsal(a):

Pro všechny, kteří mají problém s novou regenerací Doctora byla zřízena speciální helpline :D :D.

Tak tohle se povedlo :D

Destinytte
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
18. 7. 2017 / 18:18:56 (před 7 roky)
off

Já jsem byla asi hodinu v šoku, ale pak jsem to rozdýchala. :D Herečku neznám a jsem zvědavá, jestli se mi zalíbí. Zatím jsem měla ráda všechny doktory z nových sérií, jen na Capaldiho jsem si moc nezvykla, neoblíbila si ho...
Jo a jsem fakt smutná, že doktor zas není zrzek! :( :D

hacker3985
Redaktor | Cool level: 44 | Captain Hammer
18. 7. 2017 / 19:52:12 (před 7 roky)
off
andromache napsal(a):

Pěkny :D

Netrap se s tím, když tě někdo pomlouvá za zády. Protože je v perfektní pozici, aby ti mohl políbit p**el.
Alias
18. 7. 2017 / 20:33:28 (před 7 roky)
off
Tesa. napsal(a):

Myslím, že prvá zmienka o tom, že by sa Doctor mohol regenerovať na ženu bola pri 11tom Doctorovi - keď sa regeneroval (z Tennanta na Smitha), chytil si vlasy a rozmýšľal či je dievča, potom si uvedomil, že nie je :D ale reálne tú možnosť regenerácie skrz pohlavie ukázali až pri Master/Missy.

Hej, ale to som skôr bral ako také to táranie dve na tri od mladého doktora, ktorý stále táral.
Po príbehovej stránke a mytológie sveta to proste nesedí.

Nira
18. 7. 2017 / 21:02:07 (před 7 roky)
off
andromache napsal(a):

Hodně povedené :-D

andromache
19. 7. 2017 / 00:49:55 (před 7 roky)
off

Jen si říkám, že je pro některé škoda, že je ta helpline jen fiktivní :D.

Tesa.
19. 7. 2017 / 09:50:51 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Hej, ale to som skôr bral ako také to táranie dve na tri od mladého doktora, ktorý stále táral.
Po príbehovej stránke a mytológie sveta to proste nesedí.

Áno, to zo strany 11-teho bola iba vec scenáru, ale Missy už bola jasný zámer toho, že v budúcnosti otvárajú priestor aj pre túto možnosť... Ja si na druhej strane hovorím - prečo nie? - otvára to nové dejové pole. Dôležité pre mňa je skôr kam sa posunie príbeh.

Alias
19. 7. 2017 / 12:25:42 (před 7 roky)
off
Tesa. napsal(a):

Áno, to zo strany 11-teho bola iba vec scenáru, ale Missy už bola jasný zámer toho, že v budúcnosti otvárajú priestor aj pre túto možnosť... Ja si na druhej strane hovorím - prečo nie? - otvára to nové dejové pole. Dôležité pre mňa je skôr kam sa posunie príbeh.

Príbeh sa nemá kam posunúť. Nesunie sa nikdy. A to mám tento seriál naozaj rád a sledujem ho poctivo.
Vždy sa len točí dookola. Zničíme Dalekov, hop a sú tu zas. A zas. A zas. Zničíme Kyberľudí a sú tu znova a znova a znova. Zbavíme sa Majstra a je tu zas a zas.
Mne sa páčili prvé série tento novej éry. Keď sa objavovali pravidelne/ nepravidelne tie isté postavy a vo veľkom finále viaceré postavy prispeli k porazeniu nepriateľa.
Potom zmenili tvorcu a už to nemalo ten pocit kontinuitného deja, ale čistej epizódnosti. S klasickou previazanosťou, že sa niečo stane na začiatku a o pár epizód sa k tomu vrátime na pripomenutie a potom sa k tomu vrátime vo finále.
Lásku mal s Rose, to sme si už odbili. K jeho dcére sme sa nikdy viac nevrátili. Staré postavy sú nedostupné/ stratené/ zabudnuté. Takže príbeh sa nemá vôbec kam posunúť. Len nová doktorka bude liečiť staré neduhy vesmíru s novým spoločníkom a na záver zachránia celý vesmír.

šotek10
19. 7. 2017 / 21:23:42 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Zničíme Dalekov, hop a sú tu zas. A zas. A zas.

Nechci kecat, ale mám pocit, že je to nějak dané, že se Dalekové musí objevit v každé sérii. :)

Tesa.
19. 7. 2017 / 22:02:37 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Príbeh sa nemá kam posunúť. Nesunie sa nikdy.

No ja som to tým posunutím príbehu myslela tak všeobecne :D čo nás čaká, kto sa objaví, aké problémy sa budú riešiť a podobne.

Tesa.
19. 7. 2017 / 22:10:52 (před 7 roky)
off
verca.sotek napsal(a):

Nechci kecat, ale mám pocit, že je to nějak dané, že se Dalekové musí objevit v každé sérii. :)

Toto ma veľmi zaujalo, lebo som o tom pred tým nepočula :) tak som to zisťovala a vraj kolovala "legenda", že Terry Nation - otec Dalekov mal podpísanú zmluvu, podľa ktorej sa v každej sérii museli objaviť Dalekovia, inak by BBC stratila práva ich v seriály používať. Ale Steven Moffat toto tvrdenie poprel a vlastne ani v 6tej sérii sa Dalekovia neobjavili. Tak snáď som sa správne dočítala :)

Alias
19. 7. 2017 / 22:21:30 (před 7 roky)
off
Tesa. napsal(a):

No ja som to tým posunutím príbehu myslela tak všeobecne :D čo nás čaká, kto sa objaví, aké problémy sa budú riešiť a podobne.

Práveže by to bola príjemná zmena, keby sme sa pohli od tých skokov. Večne im to nevydrží ťahať sledovanosť.

Tesa. napsal(a):

Toto ma veľmi zaujalo, lebo som o tom pred tým nepočula :) tak som to zisťovala a vraj kolovala "legenda", že Terry Nation - otec Dalekov mal podpísanú zmluvu, podľa ktorej sa v každej sérii museli objaviť Dalekovia, inak by BBC stratila práva ich v seriály používať. Ale Steven Moffat toto tvrdenie poprel a vlastne ani v 6tej sérii sa Dalekovia neobjavili. Tak snáď som sa správne dočítala :)

Dalekovia sú v pohode, ale v predošlých sériách už toho bolo moc.
Ktovie ako to tam majú. Napr. o pojmy sa spoločnosti bijú. DC komiks mal postavu Kapitán Marvel. Meno mohol používať, ale nie ako názov komiksu, lebo to mal skôr Marvel. A tak keď táto postava v Marvely zomrela, tak v priebehu neskorších rokov ju na chvíľu oživili a potom iná prevzala toto meno, aby ho mohli použiť priebežne na nadpis a nestratil tak práva.Vieme ako prišli o X_menov.
Ale na postavu ako tákú by mal mať práva BBC v tomto prípade, keď to produkujú od začiatku. Produkujú to sami, tak to musia vlastniť. A tvorcov tiež menili, takže skôr by som si typol, že ich tam chcú pretláčať, lebo si myslia, že keď to raz zaujalo, tak to musí zaujať stále.

Majkl303
22. 10. 2017 / 23:55:53 (před 7 roky)
off

https://www.facebook.com/BBCOne/photos/a.500946183259138.112990.470911516262605/1640703075950104/?type=3&theater
Tak už známe i nové společníky! A to hned 3. Za sebe musím říct, že i když nikoho z nich neznám, docela se těším. :) Hlavně se ale "těším" zase na ty hejty, jelikož jenom jeden je běloch -__- Ale co se dá dělat, stejně by si našli něco jiného...

Editováno: 4x | Naposledy: 23. 10. 2017 / 00:35:25
Tempy
23. 10. 2017 / 00:25:30 (před 7 roky)
on
mv1998 napsal(a):

odkaz
Tak už známe i nové společníky! A to hned 3. Za sebe musím říct, že i když nikoho z nich neznám, docela se těším. :) Hlavně se ale "těším" zase na ty hejty, jelikož jenom jeden je běloch -__- Ale co se dá dělat, stejně by si našli něco jiného...

Tak za mě zatím spokojenost. :) Všichni vypadají sympaticky. Teď hlavně, aby jim to tvůrci dobře napsali! ;)

Tesa.
24. 10. 2017 / 12:43:12 (před 7 roky)
off
mv1998 napsal(a):

https://www.facebook.com/BBCOne/photos/a.500946183259138.112990.470911516262605/1640703075950104/?type=3&theater

Som veľmi rada, lebo to vyzerá na skupinku spolucestovateľov, tiež ich nepoznám, ale to mi neprekáža.
Natáčať začínajú teraz v novembri a že sériu môžme očakávať v pokročilom štádiu 2018.
Bola by som veľmi rada, ak by sa to vrátilo k tej ére Rusella T Daviesa v tom dôkladnejšom rozpracovaní aj vedľajších postáv, tak sa nechám prekvapiť :)

Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
4. 4. 2018 / 08:36:51 (před 6 roky)
off

Potom, co se nám ukázal Vládce jako žena se jen málokdo mohl nedomívat, že něco podobného udělají i s Doctorem a stalo se.

Já mám docela radost, jo Capaldi byl výborný Doctor, stejně jako ti před ním, ale seriál stále a rád přichází s něčím novým, takže jop, je to risk, ale podle mě se to na kvalitě nepodepíše, herečka je podle mě sympatická a už se na její Doktorku těším.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Editováno: 1x | Naposledy: 4. 4. 2018 / 08:37:17