Diskuze k článku S lupou do historie: Andromeda
Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
27. 8. 2017 / 10:44:25 (před 7 roky)
off

Klasické béčko, které pravidelně vysílali, ale které mi ovšem vždycky nějakým způsobem ušlo. Nikdy jsem na to nenatrefila. Vím jen, že je tam Kevin Sorbo, jeden z nejzapadlejších béčkových herců, co je v podvědomí, ale nikdo se o něj nezajímá.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Editováno: 4x | Naposledy: 27. 8. 2017 / 10:45:34
Destiny
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
27. 8. 2017 / 11:54:29 (před 7 roky)
off

Tohle už taky patří mezi klasiku. Seriál se díl od dílu zlepšoval až dosáhl vrcholu ve čtvrté sérii. Bohužel pak přišla pátá, kterou psal samotný Kevin Sorbo a to už byla katastrofa.

Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
27. 8. 2017 / 12:31:02 (před 7 roky)
off
Destiny napsal(a):

Tohle už taky patří mezi klasiku. Seriál se díl od dílu zlepšoval až dosáhl vrcholu ve čtvrté sérii. Bohužel pak přišla pátá, kterou psal samotný Kevin Sorbo a to už byla katastrofa.

Tady se nedá jinak než souhlasit. Doteď mě překvapuje, jak propracovaný ten vesmír byl a jak si Roddenberry pohrál s rasama. A kapitán Dylan Mirek Dušín Hunt byl správně přehnaný idealista.

Non cuspi causa qui non debe cuspire
zip
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
27. 8. 2017 / 13:21:32 (před 7 roky)
off

Dík za ty dva poslední příspěvky, já jsem tak před pěti lety zkusila, ale nevydržela jsem ani do půlky a zabalila to, takhle začínám uvažovat ó druhé šanci...

Kolečkové brusle, sci-fi, Cimrman a sarkasmus -to je moje!
Marek Marvel
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
27. 8. 2017 / 13:36:29 (před 7 roky)
off
Destiny napsal(a):

Já tedy musím zásadně nesouhlasit. Seriál dosáhl vrcholu ve druhé sérii, kdy byl showrunnerem Robert Hewitt Wolfe, člověk, který stál jako producent a občasný scénárista i u takové pecky jako byl Star Trek: Deep Space Nine. Měl Andromedu parádně promyšlenou do posledního detailu, ale Sorbovi nebo producentům se prostě nelíbilo, že věnoval stejnou pozornost všem členům posádky a nevěnoval se pouze známému "Herkulovi".

Takže ho během druhé série vyštípali. Do konce řady ještě vycházeli z jeho plánu, ale od třetí série už si šli svým směrem a stala se z toho neskutečná slátanina bez hlavy a paty. Už první díl třetí série byl tak neskutečné utrpení, že se dodneška divím, že jsem to vydržel až do konce páté řady. Nezapomenu na hlášku Trance "Buď to s námi chce bojovat, nebo se to chce milovat." či tak něco. Tyhle nesmyslné žblepty vystihují celý zbytek seriálu. Noví tvůrci byli tak bezradní, že prý když psali finále seriálu, přilezli za Wolfem, aby jim řekl, jak to plánoval zakončit. Jestli tohle nevypovídá o všem, tak už fakt nevím.

Někde na netu je k dohledání soupis toho, co Wolfe původně plánoval pro všech pět sérií a zní to fakt parádně. Měl plán pro každou z postav. Z Tyra měl být vůdce všech Nietzscheanů, z Harpera se měl stát kyborg a vést ty "Borgy", co se objevili v prvních sériích atp.

Takhle jsem se rozepsal z jednoho prostého důvodu, tohle patří k mým největším seriálovým zklamáním vůbec. První dvě série jsem vyloženě hltal a smířil jsem se i s nízkým rozpočtem, - konec konců, mizerný rozpočet měl i Babylon 5 a dodnes je to pro mě jeden z nejlepších seriálů všech dob - a pak přišla studená sprcha a zařadilo se to mezi klasické blboviny ze SyFy Channelu ne nepodobné něčemu od studia Asylum. :(

carolos
Redaktor | Cool level: 61 | Leonard Hofstadter
27. 8. 2017 / 13:41:45 (před 7 roky)
off

Seriál som rád pozeral, predsa len, v dobe vysielania až tak veľa seriálov žánru fantasy a scifi nevznikalo. Videl som to po koniec 4.série, ktorá sa skončila pomerne veľkým cliffhangerom. Netuším, ako sa hlavným hrdinom podarilo prežiť, ale asi sa to už ani nedozviem. 5.sériu neplánujem v dohľadnej dobe dopozerať.

Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
27. 8. 2017 / 14:13:01 (před 7 roky)
off

Tak s Andromedou mám takový divný vztah. :D Pár dílů jsem kdysi (asi právě po zmíněných Čarodějkách nebo něčem podobném) viděla, pamatuju si, že se mi líbily a celý ten příběh mi přišel zajímavý, ale nikdy mě ani nenapadlo, že bych na to koukala nějak cíleně, nebo si to zpětně "nakoukávala". A asi to tak už i zůstane. :) Prostě kdyby někomu na Nově přeskočilo a nasadil znovu do vysílání tohle a třeba ještě "starý" Lovce pokladů, tak budu stopro občas koukat, ale víc energie tomu věnovat nebudu. :D

Myslím, že velký podíl na tom, že se mi tenkrát seriál líbil, měl i tehdejší dabing, se kterým, co si budeme povídat, se úroveň toho současného nedá rovnat. :(

marvio
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
27. 8. 2017 / 19:13:07 (před 7 roky)
off

Tedy pamatuji si když to běželo v televizní premiéře a první dvě série jsem sledoval a poctivě nahrával na VHS. No a s třetí sérií to šlo do kopru. Dnes už bych se k tomu asi nevracel. Ale na svou dobu dobrý.

Marvio
Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
27. 8. 2017 / 19:17:02 (před 7 roky)
off

Kritizovať efekty že sú "deväťdesiatkové" je ako kritizovať efekty u starého Bonda, alebo kritizovať Casablancu zato, že je čiernobiela. To zas len zo všeobecnej stránky, pretože keď si niekto zapne seriál z 90tich rokov, tak akosi už by sa patrilo očakávať efekty z 90tich rokov, nie?
Pre mňa sú vrcholom sci-fi seriálov Babylon 5 a FarScape a tiež sú staré, ale nič novšie ich u mňa neprekonalo, hoci sledujem aj nové veci.

Samotná Andromeda - skúšal som, nezaujalo.
Ale inak vďaka vašej lupe do histórie som opätovne skúsil Voyager, ktorý má kedysi nezaujal, keď som videl pár náhodných častí.
A už som pozrel všetkých 7 sérií. To som ho teraz v roku 2017 pozeral prvýkrát, takže žiadne body za nostalgiu a užil som si to. Aj so starými efektami, ktoré som vzhľadom na rok natáčania očakával. Takže vďaka :)

InaSe
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
27. 8. 2017 / 21:32:59 (před 7 roky)
off

Na tento seriál jsem koukala s rodiči jako málá. Tehdy se mi líbil. Dnes si z tohoto seriálu pomatuji tak projekci lodi Andromeda.

Optimisticko-realistický snílek, který rád kouká na seroše a filmy, nepohrdne zajímavou knihou a píše alespoň trochu zajímavé povídky.
milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
31. 8. 2017 / 22:31:08 (před 7 roky)
off

Kdysi jsem viděl pár dílů odpoledne na Nově a přišlo mi to docela v pohodě. Už si toho ale moc nepamatuju a samozřejmě je otázka, jak by to vzal člověk dnes. Na druhou stranu třeba takový Ztracený svět, který je přibližně stejně starý a bude mít triky asi na podobné úrovni mě baví i dnes po letech.

007.dany
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
13. 10. 2017 / 21:15:00 (před 7 roky)
off

Tohle je moje dětství,ale dneska bych si to nepustil...

Dan
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
25. 2. 2018 / 17:59:40 (před 6 roky)
off

Pamatuju si, že to běželo, když jsem byla malá. Pamatuju si, jak jsem hned poznala Herkula, a taky, jak jsem to přepla po 5 minutách (vzhledem k tomu, že jsem byla zvyklá mít zapnutou televizi po příchodu ze školy do spaní, a vzhledem k tomu, že jsme měli jen ČT 1 a 2 a Novu, tak to už skutečně něco znamená), ale z asi 30 minut, co jsem tohohle seriálu viděla dohromady, jsem si oblíbila postavu Trance. Dokonce jsem po ní pojmenovala plyšáka :D.