Diskuze k článku Novinka pod lupou: Kapitán Exner
milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
26. 8. 2017 / 23:05:55 (před 7 roky)
off

Já si celou dobu připadal, že sleduju pokračování Malého pitavala z velkého města. Před 20-30 lety by to byl určitě hit, ale dneska si tím jistý nejsem. Všechno to bylo takové rozvláčné, scény a la "Vica si nalévá mlíčko do kávy" to ubíjely, že seriál jen tak tak nepřekročil hranici nudy. Herci dobří, ale jako by neměli co hrát. Jenom chodí z lokace do lokace a mluví, děj dílu by shrnuly tři věty. Nejzáživnější byla asi role Nárožného, byť do případu zdánlivě vůbec nezasahuje (což se nepochybně změní). Shrnuto, Modrava se s Exnerem asi moc nenadře.

P.S. Taky jsem si původně myslel, že ten chlap utíká malířku zachránit.

fabec122
Dlouholetý uživatel | Cool level: 1 | Luke Dunphy
26. 8. 2017 / 23:52:07 (před 7 roky)
off

Nepříjde mi zrovna vhodné začínat článek tím, že neznám Michala Dlouhého. To pak daný člověk vypadá, že píše svou první recenzi a kouká na první seriál v životě...

Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
27. 8. 2017 / 00:58:35 (před 7 roky)
off
fabec122 napsal(a):

Nepříjde mi zrovna vhodné začínat článek tím, že neznám Michala Dlouhého. To pak daný člověk vypadá, že píše svou první recenzi a kouká na první seriál v životě...

Nebo že dělá 250 NPL ročně :). Českou tvorbu nesleduje každý, nemyslím si, že je nutné se kvůli tomu hned čertit. A chudák pan Dlouhý, když podle vás hraje v každém seriálu, to se namaká.

Editováno: 1x | Naposledy: 27. 8. 2017 / 00:59:53
litllewitch
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
27. 8. 2017 / 09:41:34 (před 7 roky)
off

Upřímně, Michal Dlouhý je jednou z nejvýraznějších osobností jak seriálové, tak filmové a divadelní české scény, takže ano, napsat, že ho neznám je poněkud nešťastné.

Bored now...
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
27. 8. 2017 / 09:48:57 (před 7 roky)
off

To ale nic nemění na tom, že ho neznám, takže tvrzení je možná nešťastné, ale pravdivé.

sarhod79
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
27. 8. 2017 / 09:53:12 (před 7 roky)
off

Předlohu jsem četla, takže jsem moc zvědavá, jak se strefili,děkuji za zajímavé recenze.

"Vím, že nic nevím."
bettyragy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 28 | Timothy McGee
27. 8. 2017 / 10:17:44 (před 7 roky)
off

Viděla jsem první, a pro mě poslední díl.
Už po 10 minutách jsem se dost nudila, asi nejsem cílová skupina.
Je to roztahané,nezáživné.

z.pepa80
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
27. 8. 2017 / 10:36:54 (před 7 roky)
off

Mě se to fakt líbilo. Ano připomíná mi to detektivky ze 70./80. let, což (i díky hudbě) byl nejspíš záměr. Jenže já ty "retro" detektivky, které točívala ČST dodnes vyhledávám a vždy se na ně rád podívám. Také je to něco jiného, než co tu je nyní. Určitě patří Primě poklona za to, že do toho vůbec šla. Já se tedy koukat budu.
Jak píše milosh o Modravě, nejspíš má pravdu, protože já nedokázal dokoukat ani první díl Modravy. Je tedy pravděpodobné, že diváci Modravy nejsou cílovkou Exnera.

ufonka
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
27. 8. 2017 / 11:35:46 (před 7 roky)
off

Na seriál jsem se těšila, ale po půl hodině jsem to vypla. Stále jsem čekala, že se to nějak rozjede, ale byla to nuda. Michal Dlouhý je výborný herec, ale tady to nemohl zachránit. Dál už koukat nebudu. Modravu nesleduju ze stejného důvodu.

Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
27. 8. 2017 / 13:54:05 (před 7 roky)
off

Tak většinou se s tvůrci Lupy shodneme, tentokrát však ne. :) Já prostě u seriálů ráda měním tempo, takže po akčních Defenders jsem si sedmdesátkového/midsomerského Exnera dala s chutí. ;) A to Dlouhého znám a dosud jsem ho ráda neměla! Vždycky jsem uznávala, že to je kvalitní herec, jen mi prostě neseděl. Ovšem díky této roli, která jemu sedí perfektně, jsem mu i já přišla na chuť. Ano, tempo je pomalé a povídací, ale pokud je to záměr tvůrců, jakože tady byl, tak jsem s tím úplně v pohodě. Docela se až divím, že do tohoto projektu, který postrádá rychlé nájezdy kamery a šílené honičky s padouchy, šla právě Prima. Ale každopádně za to má ode mě palec nahoru.
Samozřejmě, seriál není dokonalý a například postava sličné zubařky je na jednu stranu tak zbytečná, až to bolí. Na stranu druhou, je to Exner, takže bez bab to prostě nepůjde. :D
A volba rozdělení epizod do dvou večerů mě spíše potěšila, protože pak alespoň člověk nemá takové výčitky, že u té televize zase strávil 3 hodiny, jako např. u Poirota či už zmíněného Midsomeru. :D Já vím, v konečným důsledku to vyjde nastejno, ale něčím se člověk chlácholit musí. ;) :D
Já určitě dál koukat budu.

Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
27. 8. 2017 / 14:14:41 (před 7 roky)
off

Čtu názory, tak se nechám překvapit, děkuji za info.

Jenny
Mik
Uživatel od první verze | Cool level: 57 | admirál William Adama
27. 8. 2017 / 17:31:21 (před 7 roky)
off

Sem zvědav jestli se to aspoň vyrovná filmům s Exnerem a nebo to bude jen ždímání starého jména. Já si to dám až zítra, oba díly za sebou. Už se těším na Vicu, ale když to dávají před 22h, tak se asi moc nepředvede jako ve filmech.

Salem
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
27. 8. 2017 / 17:55:45 (před 7 roky)
off
fabec122 napsal(a):

Myslím že otázka jestli znaj jeho bráchu je zbytečná.

Go GOATS
veva8
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
27. 8. 2017 / 18:13:55 (před 7 roky)
off

Mám radši "Exnery" co se točili za minulého režimu. Dlouhý mě tam vůbec nesedl a to ho mám jinak ráda.

Tisíc lidí, tisíc chutí
kopernickak
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
27. 8. 2017 / 18:37:54 (před 7 roky)
off

To je ale neštěstí, chudák Exner...

Gae
šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
27. 8. 2017 / 19:07:06 (před 7 roky)
off

Asi tomu šanci dám, už jen kvůli Vondráčkovi. :)

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
Nira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
27. 8. 2017 / 21:45:50 (před 7 roky)
off

Díky za lupu a názory :-) Asi jsem se letos s tolerancí k českým seriálům už vyčerpala, tady mi úplně stačil trailer.

Jana Dostálová
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
27. 8. 2017 / 21:50:54 (před 7 roky)
off

Starý seladon Vladimír Dlouhý nevypadá ani na Kapitána Exnera po pětatřiceti letech. A padnoucí oděv na jeho postavu asi nevykouzlí ani nejlepší salon. Mimochodem, co to má za kabriolet? Někde jsem četla že Mercedes, ale tenhle typ nemohu nikde najít. Popularitu mu jistě nezajistí ani dva podřízení vyžírkové, co si dali bez jeho vědomí u něj v bytě ledvinky a potom si ještě nechali udělat kafe.

Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
27. 8. 2017 / 22:05:44 (před 7 roky)
off
Jana Dostálová napsal(a):

Mimochodem, co to má za kabriolet? Někde jsem četla že Mercedes, ale tenhle typ nemohu nikde najít.

Jaguar E-Type.

corine
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
28. 8. 2017 / 00:10:46 (před 7 roky)
off

A dojem trapnosti jenom podtrhuje Vica Kerekeš, ze které se kdosi vzhledem rozhodl udělat (luxusní) prostitutku. Další zbytečný seriál určený jen jako návnada na reklamy, kterých je, s ohledem na délku, nejspíš v plánu opravdu hodně. Takže zatímco se Česká televize snaží dělat seriály kvalitně a Nova co možná chytlavě, Prima je před konkurencí zase o několik kroků dopředu. O kvalitě nemůže být v jejich případě vůbec řeč, s dějem většinou ani neobtěžují, zatímco reklamními přestávkami je to napěchované k prasknutí. Nemůžu si pomoct, ale člověk, který tohle dokázal vymyslet a prosadit, musí být zvráceně geniální. Blahopřeju.

Já už tu nejsem!
Fabec
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
28. 8. 2017 / 16:54:32 (před 7 roky)
off

Slabota, nevím ale nudil jsem se už u prvního dílu, druhý jsem ani nesledoval a pustil jsem si Modravu a tá mně bavila. Exner má jen šest dílu rozdělených do dvojdílu. Policie Modrava měla vysoké hodnocení, kdy to sledovalo skoro až 2,5 milinu diváku a to Exner nebude mít. Budou rádi tak za těch 700 - 800 tisíc.

Salem
28. 8. 2017 / 16:57:37 (před 7 roky)
off
corine napsal(a):

A dojem trapnosti jenom podtrhuje Vica Kerekeš, ze které se kdosi vzhledem rozhodl udělat (luxusní) prostitutku. Další zbytečný seriál určený jen jako návnada na reklamy, kterých je, s ohledem na délku, nejspíš v plánu opravdu hodně. Takže zatímco se Česká televize snaží dělat seriály kvalitně a Nova co možná chytlavě, Prima je před konkurencí zase o několik kroků dopředu. O kvalitě nemůže být v jejich případě vůbec řeč, s dějem většinou ani neobtěžují, zatímco reklamními přestávkami je to napěchované k prasknutí. Nemůžu si pomoct, ale člověk, který tohle dokázal vymyslet a prosadit, musí být zvráceně geniální. Blahopřeju.

Nova má seriály který se daji nazvat chytlavými? Kterej, vlastně kdy naposledy Nova měla nějaký nový seriál, letos je fakt že to bude ty trapný padesátky, tak krom jich?

Go GOATS
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
28. 8. 2017 / 17:51:45 (před 7 roky)
off
Salem napsal(a):

Nova má seriály který se daji nazvat chytlavými? Kterej, vlastně kdy naposledy Nova měla nějaký nový seriál, letos je fakt že to bude ty trapný padesátky, tak krom jich?

Trapný padesátky jsou Česká televize.

milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
28. 8. 2017 / 22:31:54 (před 7 roky)
off

Když přihlédnu k druhému dílu, přišel mi o dost lepší. Kdyby je spojili a prostříhali na délku cca 70-80 min, výsledek by možná působil líp.
(Jestli dokoukám i další případy se uvidí, zatím dostala prověřená Modrava přednost.)

corine
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
28. 8. 2017 / 22:35:42 (před 7 roky)
off
Salem napsal(a):

Jak psala ragelly, Trapný padesátky jsou na jedničce. Chytlavostí jsem myslela to, že seriály sice klidně můžou být odpad, ale stejně si z nějakého důvodu dokážou po dlouhou dobu (spoustu let) udržovat velké množství diváků.

Já už tu nejsem!
Salem
29. 8. 2017 / 10:51:41 (před 7 roky)
off
corine napsal(a):

Jak psala ragelly, Trapný padesátky jsou na jedničce. Chytlavostí jsem myslela to, že seriály sice klidně můžou být odpad, ale stejně si z nějakého důvodu dokážou po dlouhou dobu (spoustu let) udržovat velké množství diváků.

Promiň myslel jsem že je to spíš takový Novácký jak to vypadá, tak jsem se spletl.
Já teda nějak nechápu vlastně jak se na ty seriály může někdo koukat, mám pocit že když si to po dvou let někdo pustí tak mu nepřijde nic co by se tam stalo.

Go GOATS
martin2
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
1. 9. 2017 / 16:22:08 (před 7 roky)
off

Primě se nedá upřít snaha. Jsem rád, že se alespoň o něco pokusila. Exner není z podstaty věci žádný ranař, takže akci opravdu čekat nelze. Ale uznávám, že rozdělení na 2 díly tomu nepomohlo. Taky nevím, proč na začátek vybrali příběh, který patří spíše mezi ty slabší. Na druhou stranu ty nejlepší "exnerovky" už byly zfilmovány, a mnohé opravdu dobře, takže na Primě raději sáhli po tom, co ještě filmově zpracováno nebylo. Jinak seriálu moc nepomohlo, že se odehrává v současnosti, některé věci tak vůbec nevyzní. Dál se ale dívat budu, případy s archeologickou tematikou, např. Denár v dívčí dlani, by mohly být zajímavější.

Martin
Salem
3. 9. 2017 / 22:16:00 (před 7 roky)
off
martin2 napsal(a):

Primě se nedá upřít snaha. Jsem rád, že se alespoň o něco pokusila. Exner není z podstaty věci žádný ranař, takže akci opravdu čekat nelze. Ale uznávám, že rozdělení na 2 díly tomu nepomohlo. Taky nevím, proč na začátek vybrali příběh, který patří spíše mezi ty slabší. Na druhou stranu ty nejlepší "exnerovky" už byly zfilmovány, a mnohé opravdu dobře, takže na Primě raději sáhli po tom, co ještě filmově zpracováno nebylo. Jinak seriálu moc nepomohlo, že se odehrává v současnosti, některé věci tak vůbec nevyzní. Dál se ale dívat budu, případy s archeologickou tematikou, např. Denár v dívčí dlani, by mohly být zajímavější.

Ono v přítomnosti je to levnější

Go GOATS
Salem
3. 9. 2017 / 22:51:20 (před 7 roky)
off

Vypadá to že všechny případy budou na dva díly

Go GOATS