Diskuze k článku Novinka pod lupou: Strike
Esgalnor
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
31. 8. 2017 / 20:42:55 (před 7 roky)
off

Ragelly, jseš vedle, není to tak předvídatelné, jako to může na první pohled vypadat (myslím jejich vztah) :D
Minimálně v první knize jde o výtečnou buddy dvojku v duchu typických feel-good krimidramat, která se poslední dobou moc nedělají (ani Volání Kukačky jím teda není) - neromantičnost jejich vztahu mě příjemně překvapila. :)

Důvtip je nade všechna bohatství lidí.
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
31. 8. 2017 / 20:46:58 (před 7 roky)
on
Esgalnor napsal(a):

Ragelly, jseš vedle, není to tak předvídatelné, jako to může na první pohled vypadat (myslím jejich vztah) :D
Minimálně v první knize jde o výtečnou buddy dvojku v duchu typických feel-good krimidramat, která se poslední dobou moc nedělají (ani Volání Kukačky jím teda není) - neromantičnost jejich vztahu mě příjemně překvapila. :)

Tím hůř :D Ne, dělám si srandu, jejich dynamika se mi líbí :)

Mimochodem, tohle je naše poslední Novinka pod lupou sezóny 2016/17, whoop!

Majkl303
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
31. 8. 2017 / 21:07:53 (před 7 roky)
off

Na tuhle NpL jsem se hodně těšil, kniha je výborná (nejradši mám sice až druhý díl, ale i na ten dojde) a pilot se mi taky líbil. Je tam sice pár změn, zkratek a chronologicky je to taky trochu jinak, zjistil jsem ale, že mi to vůbec nevadí :) Co se týče castu, tak taky nemůžu nic vytknout. Robin je stejně úžasná jako v knize, Matthew vypadá taky jako stejný kretén a Strike samotný je taky super (akorát mohl být víc chlupatější teda :D). Druhý díl je navíc ještě lepší než ten první, takže paráda.

lllleon
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
31. 8. 2017 / 21:23:52 (před 7 roky)
off

Knížky zbožňuju (a hrozně se těším na čtvrtou :D), takže jsem se seriálu trochu bála. Po přečtení článku se mi přece jenom trochu ulevilo, i když menší obavy mám pořád. Strach nemám o příběh ani o provedení, BBC je přece jenom BBC, jsem ale vážně zvědavá na hlavní postavy, protože na nich celé ty knížky stojí. Snad se je podařilo úspěšně převést do seriálové podoby.
Tenhle seriál si rozhodně nenechám ujít.

Jinak, co se vztahu mezi Strikem a Robin týče, jsem opravdu moc ráda,
že to Rowlingová (alespoň zatím) nežene do žádné romantiky, byla by to škoda. Jsou spolu vážně skvělí :)

They don't know that we know they know we know!
peta2q
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
1. 9. 2017 / 00:58:26 (před 7 roky)
off

Z knižiek som čítala len prvé dve, ale aj tak som sa celkom bála ako to spracujú. Moje obavy sa však nakoniec ukázali ako neopodstatnené, pretože Toma Burka milujem, odkedy som ho videla vo War and Peace a v Mušketieroch, a do role Cormorana mi perfektne sadol. :) Herečku, ktorá hrá Robin, nepoznám, každopádne milo prekvapila a celkom mi k Strikeovi pasuje. Aj keď to má taký dosť pomalý začiatok, neskôr sa to celkom slušne rozbehlo, takže sa teším na ďalšie diely :)

"Everyone's a whore. We just sell different parts of ourselves." Tommy Shelby
patrik1177
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
1. 9. 2017 / 05:59:51 (před 7 roky)
off

Četl jsem všechny 3 knížky a na seriál se moc těším :) Doufám, že to bude dosahovat alespoň 50% kvality knížek.

Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
1. 9. 2017 / 09:50:54 (před 7 roky)
off

Knihy jsem četla a nedokázala jsem si představit, kterého herce obsadí na hlavní roli. T. Burka znám z mušketýru, ale herečku ne. Zatím jsem viděla pilot a těším se dál .o)

Jenny
Editováno: 1x | Naposledy: 1. 9. 2017 / 09:52:01
Destinytte
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
1. 9. 2017 / 11:36:19 (před 7 roky)
off

To vypadá dobře dobře, ale já na kriminálky koukat prostě nemůžu. Bojiim. :'D

zip
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
1. 9. 2017 / 17:08:29 (před 7 roky)
off

Neměla jsem v plánu, ale šanci tomu dám a už se i těším;-)

Kolečkové brusle, sci-fi, Cimrman a sarkasmus -to je moje!
Nira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
1. 9. 2017 / 18:15:37 (před 7 roky)
off

Knížky mám moc ráda, na seriálové zpracování jsem se hodně těšila. Plánovala jsem, že si to nechám na maraton, no, neodolala jsem a mrkla na oba odvysílané díly. Celkově jsem spokojená, i když jsem si představovala hlavní dvojku malinko jinak - Cormoran trošku drsnější, víc ošoupaný životem, Robin víc šedá kancelářská myš, zpočátku než se rozjede. Je to dost dlouho, co jsem první knihu četla, takže změny vnímám, ale jsou celkem pochopitelné. Těším se na poslední díl, i na zpracování další knížky - mimochodem, asi je v profilu seriálu trošku zmatek v epizodách.

Moni Peace
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
1. 9. 2017 / 19:28:53 (před 7 roky)
off

Keďže mne sa knižky veľmi páčili, tešila som sa na ten seriál. Akurát je škoda že sa celú knihu snažia natlačiť do troch epizód, pretože je škoda tých scén a dialógov ktoré sú vynechané. Človek by sa do toho možno trošku viac vžil, keby to malo viac epizód. Tá hudba a prostredia skvele doplňajú atmošku. Robin je obsadená skvele, Cormoran mi spočiatku veľmi nesedel ale zvykla som si :D. JA som z toho celkom natešená ale možno je to tým že knihy sú moja srdcovka :).

Tesa.
2. 9. 2017 / 15:39:20 (před 7 roky)
off
sarhod79
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
4. 9. 2017 / 12:46:06 (před 7 roky)
off

Navnadili jste mě, tudíž si to přidám do watchlistu

"Vím, že nic nevím."
Katka Mrkvicová
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
10. 9. 2017 / 20:14:57 (před 7 roky)
off

Díky recenzi jsem neodolala a nakonec shlédla všechny tři díly zaráz. Tohle je neskutečně dobré. Zaujalo mě to a už se těším na další případ.

Tesa.
13. 9. 2017 / 12:25:15 (před 7 roky)
off

Prvé tri časti - The Cuckoo's Calling boli veľmi dobré, ale musím povedať, že prvá časť z The Silkworm sa mi zatiaľ páčila úplne najviac. Už sa neviem dočkať druhej časti :)