Diskuze k článku Seriálové osudy: Dark Matter
Vachisek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
1. 9. 2017 / 22:56:55 (před 7 roky)
off

doufám že nedostanu ban, ale musím to říct... Syfy vládne svině! Takovej otevřenej konec jsem neviděl u seriálu dlouho.

Editováno: 1x | Naposledy: 1. 9. 2017 / 22:59:31
sandokan555
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
1. 9. 2017 / 23:12:16 (před 7 roky)
off

Presne tak. Koniec je uplne otvoreny a asi nikto nepocital s tym ze by to takto stopli. Jedno z najlepsich scifi poslednych rokov. Snad to zoberie nejaky Netflix .. uz ina nadej nezostava .. :(

milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
1. 9. 2017 / 23:16:01 (před 7 roky)
off

Tak tohle naštve :( Kdybych měl na Syfy volit jednoho, komu bych přál prodloužení, byl by to právě DM. Teď se na to finále ani nebudu těšit.

A.R.G.U.S.
Redaktor | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
1. 9. 2017 / 23:17:20 (před 7 roky)
off

Tak špatnou zprávu jsem nečekal :(

Marwin
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
1. 9. 2017 / 23:26:16 (před 7 roky)
off

Tak toto bola pre mňa dnes pekná facka na záver dňa. Konečne po Stargate aspoň trochu schopný sci-fi seriál, ktorý som si obľúbil najmä pre charaktery postáv.
Veľká škoda :(

Marwin
Editováno: 1x | Naposledy: 1. 9. 2017 / 23:26:23
Maroš22
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
1. 9. 2017 / 23:44:12 (před 7 roky)
off

Nesledujem seriály od Syfy, ale ak sa nemýlim, tak DM má lepšiu sledovanosť ako napr. wynonna earp, tak som trošku prekvapený, že DM zrušili, ale wynonna earp predlžili.

Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
1. 9. 2017 / 23:48:54 (před 7 roky)
off

Nech ich tam porazí. Tri sériu a ukončia to takto otvorene.

Inak sa mi páči ako sa píše, že záver tretej série bude slúžiť ako ukončenie seriálu. To je ako "odrežeme ti nohu v členku a ten rez bude slúžiť ako koniec nohy". To nie je záver seriálu, to je niečo neukončené.

Zabilo by ich, keby aspoň trochu pristupovali zodpovedne k divákom? Vidím že sú čísla nízke, tak poviem producentom ukončite to, viac sérií nebude. Sú ľudia ako Ragelly, ktorým nevadí neukončený seriál. Ale je to len zabitý čas a opakované pozeranie neprichádza do úvahy, keďže vieme že to nebude mať ukončenie.

Keby nikto nekupoval neukončené seriály, tak by sa naučili. Aspoň dávať záverečný film pre ukončenie. Ale takto je im to úplne jedno. Divák je tupec, je jedno čo mu zrušíme, aj tak nás bude pozerať.

Editováno: 1x | Naposledy: 1. 9. 2017 / 23:49:17
Arkantos
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
2. 9. 2017 / 00:02:08 (před 7 roky)
off

Dobry kopanec do tvare takto navecer. A vobec celkovo. DM patri medzi najlepsie sci fi poslednej doby. Aj ked uznavam ze tato seria mala dost slabsych dielov posledne styri hravo zachranili celu seriu a este aj par serialov prekonali. Som myslel ze po takychto naznakoch z tretej casti a otvorenom konci to dostane aspom jednu dalsiu seriu. Mi to pride ze vedenie zvysoka serie na divaka a aj na tvorcov.

TyfuZ
Uživatel od první verze | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
2. 9. 2017 / 00:06:52 (před 7 roky)
off

Ach jo:( A Killjoys dostal dvě závěrečné řady po 10 epizodách. Byl bych radši, kdyby to bylo naopak. Dívám se na oboje, ale Dark Matter mě bavil podstatně více.

Bobš
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
2. 9. 2017 / 00:19:36 (před 7 roky)
off

Si z nás dělají srandu ne? Tohle jsem fakt nečekal a jsem úplně vytočenej! Zrovna se tam vyvíjela zajímavá dějová linka a oni to takhle utnou... Zvlášť si myslím, že po třech sezónách by si to určitě zasloužilo nějaké rozumně ukončení a neskončit s tak obrovským cliffhangerem.

Sleduji i Killjoys, tak doufám v příjemnější zprávy. :) Každopádně, kdybych si měl vybrat mezi nimi, tak bych určitě zvolil prodloužení DM! :( Thank you SYFY! Umíte zpříjemnit víkend.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
2. 9. 2017 / 00:20:24 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

Sú ľudia ako Ragelly, ktorým nevadí neukončený seriál. Ale je to len zabitý čas a opakované pozeranie neprichádza do úvahy, keďže vieme že to nebude mať ukončenie.

To není úplně tak pravda, já mám ráda ukončení, vlastně ho docela vítám, zvlášť u delších seriálů ;) Myslím, že až někdy v budoucnu budu DM sledovat, taky mě nepotěší, že nebudu na konci vědět, jak to dopadlo. Jen je to přijatelnější v tom smyslu, že u toho nestrávím tři roky jako jiní fanoušci, ale jen tři dny a pak přejdu na další seriál, takže mě to nebude až tolik mrzet.

Vachisek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
2. 9. 2017 / 01:17:38 (před 7 roky)
off

Já to pořád nemůžu rozdýchat. Takový epický konec měla 3. série. Navíc se konečně rozjížděla dějová linka ,,5'' -.-

corine
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
2. 9. 2017 / 01:23:02 (před 7 roky)
off

Takže zatímco Killjoys, co se loučí už tři díly dopředu a začíná vyvražďovat postavy, se dočká prodloužení, Dark Matter, kterej z těchhle dvou působil divácky silněji, se loučí cliffhangerem... Tak nic, no. Překvápko. Mně se sice o kousek víc líbil Killjoys, ale i tak jsem to nečekala. Sledovaností jsou na tom oba seriály dost stejně a oboje je klasický sci-fi. Spíš jsem doufala, že se budou zbavovat něčeho jinýho a oni takhle. :(

Já už tu nejsem!
arthurcz
VIP | Cool level: 23 | Denholm
2. 9. 2017 / 08:15:25 (před 7 roky)
off
TyfuZ napsal(a):

Ach jo:( A Killjoys dostal dvě závěrečné řady po 10 epizodách. Byl bych radši, kdyby to bylo naopak. Dívám se na oboje, ale Dark Matter mě bavil podstatně více.

Tohle nelze než podepsat. Pěkně temná sobota... ;(

Destiny
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
2. 9. 2017 / 08:16:46 (před 7 roky)
off

To ne. Další skvělé scifi je zrušené. Zrovna takový otevřený konec. SyFy se už opravdu zbláznila.

Livia136
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
2. 9. 2017 / 08:20:45 (před 7 roky)
off

Nechápem prečo DM takto debilne ukončili a Killjoys dostalo rovno 2 série. Radšej mohli dať obom seriálom po jednej záverečnej sérii, aby mali tvorcovia čas dôstojne tie seriály ukončiť. Myslím, že finančne by to stanicu vyšlo rovnako. DM som práve začala pozerať a aj keď sa mi to veľmi páči nechce sa mi moc pokračovať, keď viem, že to má otvorený koniec. To je ako začať čítať knihu a vedieť, že ju aj tak nemôžem dočítať dokonca. Keby aspon natočili nejaký 90 minutový film. aby to nejako ukončili.

Squerago
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
2. 9. 2017 / 09:15:34 (před 7 roky)
off

Tak a teď to mohu celé v kuse zkouknout.

tommmyk
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
2. 9. 2017 / 10:45:32 (před 7 roky)
off

Dark Matter doesn't matter.

lefty
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
2. 9. 2017 / 11:12:51 (před 7 roky)
off

To si snad na Syfy už dělají srandu. Proč vůbec takové seriály točí, když jim nedopřejí smysluplné ukončení. Tři roky to sledujete a pak tohle. Aby je smrt... Killjoys není špatný, třetí série se mi líbí nejvíc, ale Dark Matter jsem sledoval raději. Sprostá slova se tu netrpí, takže howgh...

Lefty
Marek Marvel
2. 9. 2017 / 11:14:39 (před 7 roky)
off

Tohle je teda neskutečná podpásovka. :( V posledních letech se objevila taková menší snaha nechat tvůrce dovyprávět příběh, i když stanice zjevně nemá o nějaké plnohodnotné pokračování zájem. Ať už vezmeme šestidílnou pátou řadu Skladiště 13 (taky SyFy), šestidílnou čtvrtou sérii Nikity nebo třeba pátou třináctidílnou sérii Lovců zločinců. Doufal jsem, že se blýská na lepší časy, kdy stanice nenechá seriál totálně zabít otevřeným koncem, protože už je odvysílaných několik sérií a spousta lidí tomu věnovala značnou část svého volného času. Ale zdá se, že to byly pouze výjimky potvrzující pravidlo. Tahle neúcta k divákům (a vlastně i k tvůrcům a hercům) prostě nebere konce. :( Hanba jim.

Blázen z Jericha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
2. 9. 2017 / 12:26:09 (před 7 roky)
off

Třeba to dopadne jako Timeless. Ještě neztrácím naději.

ČSFD.cz je odpad
Alias
2. 9. 2017 / 12:31:37 (před 7 roky)
off
ragelly napsal(a):

To není úplně tak pravda, já mám ráda ukončení, vlastně ho docela vítám, zvlášť u delších seriálů ;) Myslím, že až někdy v budoucnu budu DM sledovat, taky mě nepotěší, že nebudu na konci vědět, jak to dopadlo. Jen je to přijatelnější v tom smyslu, že u toho nestrávím tři roky jako jiní fanoušci, ale jen tři dny a pak přejdu na další seriál, takže mě to nebude až tolik mrzet.

Nie že by si mala rada otvorené konce, len že ti tak nevadia ako mnohým iným. A si schopná odpozerať seriál, aj keď vieš, že má absolútne otvorený koniec. Ale tak ako ja, tiež nepovažuješ za pokračovanie knihy, či komiksy. Keď diskutujeme, tak vnímam :)

Marek Marvel napsal(a):

Tohle je teda neskutečná podpásovka. :( V posledních letech se objevila taková menší snaha nechat tvůrce dovyprávět příběh, i když stanice zjevně nemá o nějaké plnohodnotné pokračování zájem. Ať už vezmeme šestidílnou pátou řadu Skladiště 13 (taky SyFy), šestidílnou čtvrtou sérii Nikity nebo třeba pátou třináctidílnou sérii Lovců zločinců. Doufal jsem, že se blýská na lepší časy, kdy stanice nenechá seriál totálně zabít otevřeným koncem, protože už je odvysílaných několik sérií a spousta lidí tomu věnovala značnou část svého volného času. Ale zdá se, že to byly pouze výjimky potvrzující pravidlo. Tahle neúcta k divákům (a vlastně i k tvůrcům a hercům) prostě nebere konce. :( Hanba jim.

Presne toto som si pred časom myslel tiež a niekde som aj spomínal Nikitu a White Collars a presne to podporovali aj Sklad 13 a Person of Interest, že je náznak toho, že by chceli rešpektovať divákov a dodať ukončenie.
Ale to zrejme bola len taká fáza. Problém je v tom, že ich absolútne nik neberie na zodpovednosť. Rôzne krajiny sveta kupujú seriály bez ohľadu na konce a diváci aj tak budú sledovať niečo iné.
Reštaurácia, obchody, firmy a podobne skrachujú, ak si nevážia zákazníkov. TV stanica v prípade obľúbeného seriálu dostane maximálne pár stoviek rozhorčených mailov od fanúšikov, čo môže ignorovať.

A pritom seriál bez konca je ako sex bez orgazmu. Fajn, ale spokojný na konci nie sme, lebo niečo chýba.

Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
2. 9. 2017 / 13:04:40 (před 7 roky)
off

Ach jo. Tady se mi bude stýskat...

Non cuspi causa qui non debe cuspire
Marek Marvel
2. 9. 2017 / 13:09:09 (před 7 roky)
off
Alias napsal(a):

A pritom seriál bez konca je ako sex bez orgazmu. Fajn, ale spokojný na konci nie sme, lebo niečo chýba.

No, oni tvůrci většinou píšou ten seriál za pochodu a vůbec netuší, jak by ho měli zakončit. Takže se mnohdy stane, že ten závěr je natolik mizerný, až si člověk říká, jestli by to nebylo lepší neukončené. :) Ne, to je samozřejmě nadsázka, vždy je lepší vidět, s čím tvůrci ve finále přijdou a jak se rozhodnou seriál zakončit.

Vždyť, proč ty stanice v takových případech nepřijdou alespoň se závěrečným televizním filmem? Herci ještě nejsou uvrtaní do jiných projektů, kulisy jim stojí, ať mi nikdo netvrdí, že by se jim v takovém případě při nejmenším nevrátily náklady. Zároveň by to aspoň trochu umlčelo rozvášněné fandy. Tak říkajíc by se vlk nažral a koza zůstala celá. Tomuhle přístupu, kdy tvůrce nechají ukončit sérii "Pokračování příště" a pak seriál zruší, jednoduše nerozumím. Přijde mi to kontraproduktivní...

Alias
2. 9. 2017 / 13:51:41 (před 7 roky)
off
Marek Marvel napsal(a):

Vždyť, proč ty stanice v takových případech nepřijdou alespoň se závěrečným televizním filmem? Herci ještě nejsou uvrtaní do jiných projektů, kulisy jim stojí, ať mi nikdo netvrdí, že by se jim v takovém případě při nejmenším nevrátily náklady. Zároveň by to aspoň trochu umlčelo rozvášněné fandy. Tak říkajíc by se vlk nažral a koza zůstala celá. Tomuhle přístupu, kdy tvůrce nechají ukončit sérii "Pokračování příště" a pak seriál zruší, jednoduše nerozumím. Přijde mi to kontraproduktivní...

Jasné že by sa to dalo. Ale ako som písal, je im to jedno. Stanica nepotrebuje dobré renomé. Akurát ju zaujíma konkurencia, aby nekradla divákov a zadávateľ reklamy - aby si ho nepoštvali niečím nevhodným, ako bolo spomínané, že preto si káblovky môžu dovoliť viac, než komerčné stanice.
Keď sám niečo tvoríš, tak máš k tomu vzťah a chceš to dokončiť. Ale stanica má k seriálu rovnaký vzťah ako k parkovisku. Oplatí sa do toho vrážať? Nie, tak to zrušme. Im nejde o "hotové výrobky", ale len o divákov, takže aj nedorobky, ktoré zarobili za pár rokov sú fajn.

Úplne by stačilo, keby tvorcom zadali včas správu o ukončení. Ale opäť, to by sa museli zaujímať. Takto si počkajú na finálne čísla po ukončení seriálu a potom rozhodnú. Viem že tvorcovia to píšu za pochodu, ale keby im stanica povedala včas že bude koniec, tak by to museli ukončiť. Ak by to neukončili, všetka kritika by sa zniesla na tvorcov.

Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
2. 9. 2017 / 13:53:05 (před 7 roky)
off

A to jsem plánovala, že to začnu sledovat. Asi bych neměla, pokud nechci být nasraná, co?

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
LastGreyWolf
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
2. 9. 2017 / 14:30:29 (před 7 roky)
off

Nebývám sprostý (člověk by ani ban pokoušet nechtěl), ale tohleto se opravdu nedá. Tak oni provedou tohle, useknou to pár dní po finále 3. řady (takže to museli vědět už dříve sakra) a takové s prominutím mizérii jako Killjoys, která mě někdy v půlce 2. řady vyloženě už odradila to byť jen zkoušet sledovat, nadělí ne jednu, ale 2 řady? A prodlouží takovou chujo*inu jako je Wynnona earp? Tak to je naprosto neskutečný, Syfy si očividně užívá plivat fanouškům do ksichtu..

Fifipek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
2. 9. 2017 / 14:50:36 (před 7 roky)
off

Tak tohle je zase úlet...prodloužit Killjoys o 2 série a zrušit Dark Matter? Nemělo to snad být naopak?

gladiator992
2. 9. 2017 / 15:09:20 (před 7 roky)
off

Nadherný otvorený koniec :D

Mammon23
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
2. 9. 2017 / 15:55:04 (před 7 roky)
off

Ano to je přesně ono nechat nás abychom si oblíbily seriál navnadit nás na další sérii a pak šup naplivat nám do obličeje...Neuvěřitelné

Hurvi
Uživatel od první verze | Cool level: 27 | Bobby Singer
2. 9. 2017 / 18:11:22 (před 7 roky)
off
TyfuZ napsal(a):

Presne DM ma bavil viac než Killjoys :(

zip
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
2. 9. 2017 / 19:52:05 (před 7 roky)
off

Tady přímo lítají emoce! Při první sérii jsem si říkala super sci-fi, konečně! Byla jsem z DM nadšená! Při druhé serii jsem po polovině ztratila zájem, ale pořád jsem si říkala, že to mám v záloze a určitě se k tomu vrátím maratónem. A teď mne syfy naštvalo ukončením i otevřeným koncem a toto ani už rok nesleduji!

Kolečkové brusle, sci-fi, Cimrman a sarkasmus -to je moje!
veva8
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
2. 9. 2017 / 20:08:56 (před 7 roky)
off

Tak to mě teda naštvali! Ještě včera jsem si říkala, že další řada bude zajímavá, mají to tak hezky rozjetý, no a oni to zruší!!!

Tisíc lidí, tisíc chutí
Case*Wawe*Make
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
2. 9. 2017 / 20:09:25 (před 7 roky)
off
LastGreyWolf napsal(a):

Nebývám sprostý (člověk by ani ban pokoušet nechtěl), ale tohleto se opravdu nedá. Tak oni provedou tohle, useknou to pár dní po finále 3. řady (takže to museli vědět už dříve sakra) a takové s prominutím mizérii jako Killjoys, která mě někdy v půlce 2. řady vyloženě už odradila to byť jen zkoušet sledovat, nadělí ne jednu, ale 2 řady? A prodlouží takovou chujo*inu jako je Wynnona earp? Tak to je naprosto neskutečný, Syfy si očividně užívá plivat fanouškům do ksichtu..

Hold asi fanoušci toho seriálubyli na Twitteru víc ukřičení než fanoušci DM. Ještě zbývá ukázat sy-fi sílu fandom, třeba názor přehodnotí.

Jarda: Hospodou se rozezní varhany, Kachna může volat černý havrany. #Hospoda "Figure out what you're fighting for, and you'll be okay.~~ Wyatt Logan
RedRose
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
3. 9. 2017 / 00:37:34 (před 7 roky)
off

rovnez jsem obrovsky zklaman... DarkMatter, Killjoys i Wynnona Earp sleduju ale DM je (byl) z techto tri o level nekde jinde... spise jsem ocekaval zruseni tech dvou... nic s tim nenadelam(e) ale to ruseni serialu bez alespon nejakeho ukonceni me vazne pekne vytaci... a DM zaseknuto v pulce boje to uz je fakt na facku...

...kdo vysoko myslí, ten hluboko padá...
Redmarx
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
3. 9. 2017 / 11:34:52 (před 7 roky)
off

Proste jsou to hovada, na Dark Matter koukal kazdy koho znam, Killjoys sice sleduju, ale neznam z okoli nikoho dalsiho, kdo by to sledoval a oni proste ten nejlepsi serial zrusi. Idioti, ale chapu SYFY proste nechce, aby se na ne lidi divali. Takze OK, po ABC si davam dalsi stanici na Blacklist a proste nic od nich uz rozkoukavat nebudu, nestoji to za to.

spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
4. 9. 2017 / 00:25:04 (před 7 roky)
off

Tak tato zpráva mě dost štve. Rozhodnutí stanice zrušit tento seriál je naprosto na palici. Vždyť je to jeden z mála vesmírných sci-fy seriálů, kterých je na obrazovkách úplné minimu. Ale hlavně je to vážně zábavné. Kdyby tomu dali aspoň poslední finálovou sérii tak nikdo nebude namítat vůbec nic, ale toto je prostě neodpustitelné. Ta sledovanost zase tak špatná nebyla, takže se dá s klidem říct, že Syfy vedou úplní idioti, což není nadávka ale diagnóza.

spike
Editováno: 2x | Naposledy: 4. 9. 2017 / 17:44:16
sandokan555
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
4. 9. 2017 / 05:31:05 (před 7 roky)
off

inak peticia za 4 radu :D

odkaz

Editováno: 3x | Naposledy: 4. 9. 2017 / 05:32:33
Anduska
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
4. 9. 2017 / 22:31:59 (před 7 roky)
off

Ti lidi to fakt dělaj naschvál nebo co :'(

Nevěříš?
milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
4. 9. 2017 / 23:02:35 (před 7 roky)
off
spike napsal(a):

Ta sledovanost zase tak špatná nebyla, takže se dá s klidem říct, že Syfy vedou úplní idioti, což není nadávka ale diagnóza.

Na to něco bude. Co si budeme povídat DM není první oběť, Syfy už má v zařezávání seriálů v nejlepším mnohaletou praxi. A myslím, že na tom žádná petice v minulosti nikdy nic nezměnila.

monikash
Dlouholetý uživatel | Cool level: 1 | Luke Dunphy
5. 9. 2017 / 16:04:54 (před 7 roky)
off
milosh napsal(a):

Na to něco bude. Co si budeme povídat DM není první oběť, Syfy už má v zařezávání seriálů v nejlepším mnohaletou praxi. A myslím, že na tom žádná petice v minulosti nikdy nic nezměnila.

No, mohli by natočit aspoň film, jako tomu bylo u Serenity.

Alias
5. 9. 2017 / 17:02:56 (před 7 roky)
off

Inak zabilo by ich, keby postupovali rozumne? A každú sériu ukončili? Dexter sa koľko držal a každá séria bola uzavretá. Ak seriálu neveria, že si udrží divákov s uzavretým koncom, tak si ich neudrží ani s otvoreným - akurát tých čo ho sledujú to nase***.