Diskuze k článku Slyšte, slyšte: Doctor Who (Pán času)
eliska.musilova
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
19. 11. 2017 / 18:24:26 (před 6 roky)
off

To jste mi teď kápli do noty! Nedokážu říct, kterou skladbu mám nejraději, to už by bylo snazší vyjmenovat ty, které se mi až tak moc nelíbí :D Ale co se týče úvodního intra, tak tam u mne vede 4.série.

" I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath. Merry Christmas!"
Rašík
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
19. 11. 2017 / 18:27:28 (před 6 roky)
off

jéé, na tento článek jsem se dlouho těšila. :D Seriál patří k mým oblíbeným a na znělku nedám dopustit a myslím, že už je tak klasická, že ji každý i menší seriálový nadšenec musí znát. I když si melodie prošla vývojem, pořád zní jak má, alespoň pro mě. Celkově nevím která konkrétní skladba, ať znělka nebo melodie k postavám, které se za ty léta objevily, se mi libí nejvíc. Díky za článek.

Rašík
Editováno: 1x | Naposledy: 19. 11. 2017 / 18:30:32
Tesa.
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
19. 11. 2017 / 18:29:49 (před 6 roky)
off

Jeeej :) Tak tento článok mi urobil radosť, Doctor Who to je láska na celý život :)

Nyx
Autorka článku | Cool level: 74 | Eric Cartman
19. 11. 2017 / 18:49:50 (před 6 roky)
off

Takto vám poviem. Začala som počúvať soundtrack a viete ako to skončilo? Som v polke druhej série a neviem prestať. V priebehu 4 dní sa zo mňa stal Whovian :D Už som si cez net objednala kľúčenku Tardis, tričko a batoh :D Fantastic!!!

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
Kahlan
Uživatel od první verze | Cool level: 79 | Dave Lister
19. 11. 2017 / 19:20:06 (před 6 roky)
on
phoboska napsal(a):

Takto vám poviem. Začala som počúvať soundtrack a viete ako to skončilo? Som v polke druhej série a neviem prestať. V priebehu 4 dní sa zo mňa stal Whovian :D Už som si cez net objednala kľúčenku Tardis, tričko a batoh :D Fantastic!!!

len tak ďalej dievča =D

ja som svoj názor už napísala v článku a som ozaj rada a vďačná phoboske, že som mohla byť jeho súčasťou =D

Gallifrey fall no more!
Verity
Dlouholetý uživatel | Cool level: 28 | Timothy McGee
19. 11. 2017 / 20:03:04 (před 6 roky)
off
phoboska napsal(a):

:DDDD

Soundtrack k DW naprosto zbožňuju a nejvíc mi vždycky jelo This Is Gallifrey, protože to je fenomenální skladba a jak to zhruba v 1:47 jakoby vygraduje, tak mám úplně husinu. :) A stejně tak při Song of Freedom ze čtvrté série, u té scény, kde je použita, jsem zcela nepokrytě slzela (eufemismus, řvala jsem na celé kolo) dojetím. ♥

Always be yourself. Unless you can be a dragon... then always be a dragon.
kjama
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
19. 11. 2017 / 20:04:56 (před 6 roky)
off

This is Gallifrey vystřídala skladby Doomsday, Face of Boe, či I can´t decide (Scissor Sisters - Master) u mého zvonění. Abigail´s Song mi hrála na svatbě společně s The Long Song... Fantastic, Brilliant, Geronimo!
Díky za článek.

You only live once unless you are a Winchester.
Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
19. 11. 2017 / 20:14:26 (před 6 roky)
off
Verity napsal(a):

:DDDD

Soundtrack k DW naprosto zbožňuju a nejvíc mi vždycky jelo This Is Gallifrey, protože to je fenomenální skladba a jak to zhruba v 1:47 jakoby vygraduje, tak mám úplně husinu. :) A stejně tak při Song of Freedom ze čtvrté série, u té scény, kde je použita, jsem zcela nepokrytě slzela (eufemismus, řvala jsem na celé kolo) dojetím. ♥

Teď jsem chtěla zmínit Song of Freedom! :)

Jinak kdo má rád tuto hudbu a ještě je neobjevil, vřele doporučuji záznamy z "doctorských" BBC Proms! ;) Na YT je jich spousta a je to zážitek! :)

happy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
19. 11. 2017 / 21:35:39 (před 6 roky)
off

Tak na tuto "část" se těším už od doby co se rubrika Slyšte, slyšte objevila. Zbožňuju DW soundtrack, zejména 5. + 6. řadu má naposlouchanou nejvíc.
Všechny zmíněné určitě báječné, ale pro mě taky The Majestic Tale nebo Tick Tock... :)

Tick tock, goes the clock,
He gave her all he could give her,
Tick tock, goes the clock,
Now prison waits for River...

Tick tock goes the clock, and what now shall we play?
milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
19. 11. 2017 / 23:22:17 (před 6 roky)
off

Já se přiznám, že Doctora nesleduju (zatím) a ani si nevybavuju, že bych třeba jeho znělku někdy slyšel. Pustil jsem si teď ale soundtrack ke čtení článku a uznávám, že je parádní. Už na první poslech vyvolá víc emocí než hudba řady amerických velkofilmů.

Verity
20. 11. 2017 / 10:02:25 (před 6 roky)
off

Jinak vám moc děkuju, už pár týdnů se mi daří držet na uzdě touhu si dát rewatch, ale od včerejška ta touha nepopsatelně zesílila. Neměla jsem si ten soundtrack pouštět. :D

imfine
20. 11. 2017 / 10:26:20 (před 6 roky)
off

No jo, Doctor Who je prostě můj nejoblíbenější seriál. Za ty roky jsem si nejvíc oblíbil This Is Gallifrey a I am the Doctor. I Can't Decide od Scissors Sisters je taky výborná, hlavně kvůli scéně s Masterem. těch skladeb je samozřejmě mnohem více, ale to bych se asi upsal, než bych napsal ty co se mi líbí ☺

Editováno: 6x | Naposledy: 20. 11. 2017 / 10:31:10
Nyx
20. 11. 2017 / 20:20:12 (před 6 roky)
off

Súhlasím so všetkým, čo bolo vyššie spomenuté. Článok nedokáže popísať (a to ani zďaleka), aké pocity vo mne hudba počas počúvania vyvolávala. Presne pre toto milujem hudbu, lebo nech sa cítite akokoľvek pod psa, tak hudbe vás dokáže vyviesť z tmy.

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
kjama
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
21. 11. 2017 / 15:06:39 (před 6 roky)
off

A nejvtipnější na tom je projet si naše profilovky... Ale jen já mám tu pravou, zachycenou na Britských ostrovech :D.

You only live once unless you are a Winchester.
Nyx
21. 11. 2017 / 15:13:48 (před 6 roky)
off
kjama napsal(a):

A nejvtipnější na tom je projet si naše profilovky... Ale jen já mám tu pravou, zachycenou na Britských ostrovech :D.

Ja som si ju zmenila asi pred hodinkou :D

Aby ste vedeli, tak ma čakajú ešte 3 časti druhej série a neviem prečo, ale 9. Doctor je pre mňa ešte stále top, 10. je super, ale 9. vyhráva :D Viem, že ho veľa ľudí nemusí, ale podľa môjho názoru je fantastic!!! :)

Tempy
21. 11. 2017 / 15:41:46 (před 6 roky)
off
phoboska napsal(a):

Ja som si ju zmenila asi pred hodinkou :D

Aby ste vedeli, tak ma čakajú ešte 3 časti druhej série a neviem prečo, ale 9. Doctor je pre mňa ešte stále top, 10. je super, ale 9. vyhráva :D Viem, že ho veľa ľudí nemusí, ale podľa môjho názoru je fantastic!!! :)

Nevím, že by ho hodně lidí nemuselo, já ho třeba žeru! :D (Pravda je, že Ecclestonovi mají někteří fanoušci za zlý, že už se k Doctorovi nehlásí, ale já to respektuju.) Ale Tennant byl pro mě prostě první, no. :D Dej vědět, jak sis užila hudbu v Doomsday! ;) :D :D

Verity
21. 11. 2017 / 15:43:03 (před 6 roky)
off
phoboska napsal(a):

... ale 9. Doctor je pre mňa ešte stále top, 10. je super, ale 9. vyhráva :D Viem, že ho veľa ľudí nemusí, ale podľa môjho názoru je fantastic!!! :)

Náhodou, já ho z toho nového DW mám asi nejraději. Pak je o kousínek níž 10 a 12, a někde dooole je 11, za což občas bývám "kamenována". :D

šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
21. 11. 2017 / 20:58:34 (před 6 roky)
off

Aneb, když byl ten WHOCON :D

Verity napsal(a):

Song of Freedom ze čtvrté série, u té scény, kde je použita, jsem zcela nepokrytě slzela (eufemismus, řvala jsem na celé kolo) dojetím. ♥

Ták, ták. Vždy, když mi začne v telefonu hrát? Hned se mi ta scéna vybaví.

Je škoda, že Murray Gold seriál opouští, který tomu všemu dodával tu sladkou tečku.

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
Nyx
22. 11. 2017 / 00:51:14 (před 6 roky)
off
Tempy napsal(a):

Nevím, že by ho hodně lidí nemuselo, já ho třeba žeru! :D (Pravda je, že Ecclestonovi mají někteří fanoušci za zlý, že už se k Doctorovi nehlásí, ale já to respektuju.) Ale Tennant byl pro mě prostě první, no. :D Dej vědět, jak sis užila hudbu v Doomsday! ;) :D :D

Čítala som veľa názorov, kde vraveli, že 9. Doktora majú vynechať. Taká nehoráznosť. Jo a hudbu v Doomsday som si užila, vyplakala som si oči. Dúfam, že nie všetky odchody budú také smutné, to neprežijem :D

Verity
22. 11. 2017 / 06:45:42 (před 6 roky)
off
phoboska napsal(a):

Čítala som veľa názorov, kde vraveli, že 9. Doktora majú vynechať. Taká nehoráznosť. Jo a hudbu v Doomsday som si užila, vyplakala som si oči. Dúfam, že nie všetky odchody budú také smutné, to neprežijem :D

Samozřejmě že nebudou! *kříží prsty za zády*

Nyx
24. 11. 2017 / 19:06:22 (před 6 roky)
off
Verity napsal(a):

Samozřejmě že nebudou! *kříží prsty za zády*

No pekne :D Už som dopozerala tretiu sériu a odchod Marthy ma nejak netankuje, nemala som ju rada :D

Tempy
24. 11. 2017 / 20:16:45 (před 6 roky)
off
phoboska napsal(a):

No pekne :D Už som dopozerala tretiu sériu a odchod Marthy ma nejak netankuje, nemala som ju rada :D

Popovídáme si po konci čtvrté řady! ;) :D :D

Nyx
24. 11. 2017 / 20:20:20 (před 6 roky)
off
Tempy napsal(a):

Ok, takže to bude asi tak v nedelu :D Šesť dní a som na štvrtej sérii :D

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
24. 11. 2017 / 20:49:29 (před 6 roky)
off
Tempy napsal(a):

Nechtěla jsi spíš říct po 5x07 :D? Protože to jsem ořvala já :D. Na odchod Rose jsem se těšila (ze všech společnic ji nesnáším asi nejvíc), Martha mě docela mrzela, ale ten odchod mi nepřišel nijak dramatický, totéž konec čtyřky (ať nespoileruju phobosce :D), ale 5x07 byla pro mě rána přímo na střed :´(. No a odchod Smithe vlastně taky, protože mi ze všech Doctorů k srdci přirostl asi nejvíc (takového Tennanta nemůžu ani cítit, to jeho přehrávání bylo strašné).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Tempy
24. 11. 2017 / 21:09:26 (před 6 roky)
off
andromache napsal(a):

Nechtěla jsi spíš říct po 5x07 :D? Protože to jsem ořvala já :D. Na odchod Rose jsem se těšila (ze všech společnic ji nesnáším asi nejvíc), Martha mě docela mrzela, ale ten odchod mi nepřišel nijak dramatický, totéž konec čtyřky (ať nespoileruju phobosce :D), ale 5x07 byla pro mě rána přímo na střed :´(. No a odchod Smithe vlastně taky, protože mi ze všech Doctorů k srdci přirostl asi nejvíc (takového Tennanta nemůžu ani cítit, to jeho přehrávání bylo strašné).

Shodněme se, že na oblíbenosti postav se neshodneme. :D Nejdřív Cole, teď tohle! :D

andromache
24. 11. 2017 / 22:23:40 (před 6 roky)
off
Tempy napsal(a):

Shodněme se, že na oblíbenosti postav se neshodneme. :D Nejdřív Cole, teď tohle! :D

Neshodneme se ohledně Rose, Desítky, nebo Ponďáků :D?

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Tempy
24. 11. 2017 / 22:50:15 (před 6 roky)
off
andromache napsal(a):

Neshodneme se ohledně Rose, Desítky, nebo Ponďáků :D?

Uznávám, Rose jsem zpočátku moc nemusela, ale stejně jsem bulela jak malá, když pak "ošahávali stěnu". :D U Ponďáků se asi shodneme, ale na Desítku, a Davida Tennanta obecně, mi nesahej! :D

andromache
24. 11. 2017 / 23:00:35 (před 6 roky)
off
Tempy napsal(a):

Uznávám, Rose jsem zpočátku moc nemusela, ale stejně jsem bulela jak malá, když pak "ošahávali stěnu". :D U Ponďáků se asi shodneme, ale na Desítku, a Davida Tennanta obecně, mi nesahej! :D

To já teda ne :D. Protivná mi byla od začátku a protivná mi i zůstala :D. A co se týče Desítky, tak to jedna holka v jiné diskusi vystihla naprosto přesně: Tennant coby Desátý umí jen dva výrazy obličeje: Jsem nakopnuté štěně a Dneska jedu na pořádné dávce perníku.. :D. Navíc mě jeho příběhy (s vyjímkou Shakespeara) ani moc nebavili. Takže nope, Desítka nikdy, mou srdcovkou bude navždy Jedenáctý a Matt :D.

petruskaJ
28. 11. 2017 / 09:58:58 (před 6 roky)
off
Tempy napsal(a):

Svatá pravda a naprostý souhlas!

Allons-y, Alonso!