Diskuze k článku NBC pracuje na remaku IT Crowd
lukascoolarik
Redaktor | Cool level: 121 | Lorne Malvo
15. 12. 2017 / 10:23:28 (před 6 roky)
off

Tak jestli se toho chopí sám Linehan, tak by to snad i mohlo fungovat. Záleželo by ale hlavně na hercích.

Pajky
Redaktor | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
15. 12. 2017 / 10:42:12 (před 6 roky)
off

Už zase? To si amíci nepamatujou, jak to skončilo posledně?

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
15. 12. 2017 / 11:13:45 (před 6 roky)
off

Amíci by sa mali naučiť anglicky, aby mohli sledovať Anglické seriály a nemuseli si ich točiť sami.
Taktiež asi nikdy nepočuli o dabingu.

Alebo večne opakované "Amerika je najlepšia krajina na svete" v nich vzbudzuje pocit, že sledovať sa oplatí len to, čo natočia u nich (bez ohľadu na predlohu, alebo na pravdivosť spomínaného výroku).

Tesa.
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
15. 12. 2017 / 11:28:26 (před 6 roky)
off

Vždy keď sa Američania chopili niečoho podľa britského námetu tak to dopadlo zle. Veď aj Gracepoint mal na starosti síce Chris Chibnall a aj tak to bol iba slabý odvar Broadchurchu. Alebo keď mi napadá film Dievča vo vlaku, perfektná kniha od britskej autorky, zasadená do Anglicka, filmu sa chopili Američania a nedopadlo to najlepšie. IT crowd bol jeden geniálny britský sitcom. Linehan neLinehan, toto sa mi nepozdáva :D

CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
15. 12. 2017 / 11:40:11 (před 6 roky)
off

Mám v hlavě The Office, takže malá naděje je. Zase na druhou stranu... Ne, prosím ne, neee.

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
David Gilík
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
15. 12. 2017 / 13:07:55 (před 6 roky)
off

Nemyslím si že je to dobrý nápad ..... moc se mi líbí původní It crowd.

Alias
15. 12. 2017 / 13:43:49 (před 6 roky)
off
Tesa. napsal(a):

Vždy keď sa Američania chopili niečoho podľa britského námetu tak to dopadlo zle. Veď aj Gracepoint mal na starosti síce Chris Chibnall a aj tak to bol iba slabý odvar Broadchurchu. Alebo keď mi napadá film Dievča vo vlaku, perfektná kniha od britskej autorky, zasadená do Anglicka, filmu sa chopili Američania a nedopadlo to najlepšie. IT crowd bol jeden geniálny britský sitcom. Linehan neLinehan, toto sa mi nepozdáva :D

Shameless a The Office sú asi jediné výnimky.
Skúšali toho hromadu:

https://screenrant.com/worst-remakes-american-foreign-tv-shows/

http://www.vulture.com/2017/06/british-tv-comedies-failed-adaptations.html

https://www.buzzfeed.com/expresident/worst-american-remakes-of-british-shows?utm_term=.alRkG6pMA3#.jfezD3aNkR

Editováno: 4x | Naposledy: 15. 12. 2017 / 13:45:45
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
15. 12. 2017 / 13:48:11 (před 6 roky)
off
Alias napsal(a):

Shameless a The Office sú asi jediné výnimky.

Za mě rozhodně vyšla americká verze Queer As Folk, srdcovka :)

Alias
15. 12. 2017 / 14:08:59 (před 6 roky)
off

Rozdiel je v pár veciach. V GB sú kanály platené a tým pádom sa nemusia líškať sponzorom, keďže nežijú len z reklám. Nepotrebujú vypĺňať vysielací čas a naťahovať seriály na zbytočne dlhé mesiace a mať ako mnohé, aj dobré seriály, zbytočné a nudné časti. V GB už od 21:00 môžu byť dospelejšie veci, takže hore bez, či nadávky a zabíjanie. Na tom napríklad pohorel Skins, že sa to snažili robiť pre všetkých, hoci GB predloha bola založená práve na tom, že mladí drogujú, sexujú a nadávajú.

Na druhú stranu, keď sa američanom zadarí a majú dobrého scenáristu, tak dobrý seriál môže lepšie gradovať. Za 20 častí majú postavy viac priestoru aby sme videli ako sa vyvíjajú a menia ich charaktery.
Ale to je opäť výnimka len v niektorých seriáloch. Väčšina seriálov stanový charaktery postáv na začiatku a drží sa ich až do konca seriálu. Case of the week a večné "iskrenie medzi ona a on" zrejme v US fungujú, ale sú nudné (OK, nie všetko, sledoval som napr. Castle) a rozvoj žiadny.
Väčšia otvorenosť realizmu (Tripple N - nahota, násilie, nadávky) je tiež neprípustná.
Navyše dramatickým seriálom neprospievajú dlhé pauzy, aké dávajú v US.
A celkovo Braloviscový koniec v US. Posadnutosť ukončiť to otvorene. V GB vedia, že keď si sadnú k dráme, komédii, čo sci-fi, tak za tých 6 - 10 častí sa to vyrieši. Aj Doktor Who začne zápletku a uzavrie ju v posledných dvoch častiach. Prípadne jej dozvuky sa dokončia vo vianočnom špeciály.
No v US, pokiaľ to nie je streamovacia služba ktorá vydá všetky časti naraz musia čakať aj pol roka, kým seriál so všetkými prestávkami skončí a potom ďalší rok, aby vedeli ako to dopadne. A pokiaľ to nie je niečo extra, extra populárne (ako Walking Dead), tak ľuďom to aj vyfučí z hlavy, že na čo sa to vlastne majú tešiť.

CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
15. 12. 2017 / 15:47:26 (před 6 roky)
off

[citace=Alias]

Díky za link, kouknul jsem a COŽE? Američané chtěli mít vlastní verzi Červeného trpaslíka? Lister je vysoký, pohledný chlap a kocoura hraje žena? To jako fakt? :D

Díky všemocnému TýVímu, že to nebylo schváleno.

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
Editováno: 1x | Naposledy: 15. 12. 2017 / 15:48:44
kjama
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
15. 12. 2017 / 17:36:44 (před 6 roky)
off

Ach jo, pokaždé, když se v Americe o něco takového pokusí, je to katastrofa... Viděli jste třeba první díl (a vlastně taky poslední) Červeného trpaslíka? Naprostý odpad!!! Nebo moje srdcovka Life on Mars - to i Svět pod hlavou byl lepší, než americká verze...
A IT crowd samotnému - tomu seriálu sluší britský look. Osobně téměř všechny americké sitcomy nesnáším. Myslím, že to bude zase přehnané, uřvané, s umělým smíchem, abychom se neopomněli smát tam, kde si tvůrci přejí...
Chjo!

You only live once unless you are a Winchester.
Editováno: 4x | Naposledy: 15. 12. 2017 / 17:39:22
Kolikokoli
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
15. 12. 2017 / 18:10:23 (před 6 roky)
off

Jednoduchý. Amíci vezmou britskej seriál, dosadí tam "americky krásné" herce. Charakter postav mnohokrát znásobí (nerd = ještě víc divnej, holka = ještě víc blbá). "Nepříjemné" nebo kontroverzní nebo naopak složitější vtípky vymění za fart joky, který pochopí i v Texasu. A pak s tím jdou do telky a diví se, proč to nemá úspěch.
US verze Červenýho trpaslíka byla tak tragická, že se mi z toho chtělo až brečet.

Hey, ass-butt! I tolerate this century but I don't enjoy it so live long and prosper and may the force be with you. Hallowed are the Ori. Allons-y!
Nyx
Redaktor | Cool level: 74 | Eric Cartman
15. 12. 2017 / 19:14:42 (před 6 roky)
off

Nie, nie a ešte raz nie. Určite by sa tam takéhoto klenotu nedočkali :D
odkaz

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
petruskaJ
17. 12. 2017 / 07:22:58 (před 6 roky)
off

Ale ne, proč zase chtějí zkazit výborný britský seriál, oni jsou snad sadomasochisti :D. Já tenhle seriál miluju a není potřeba ho předělávat, fakt ne. Spíš by to chtělo nové díly...

Allons-y, Alonso!
Tesa.
17. 12. 2017 / 13:39:36 (před 6 roky)
off
petruskaJ napsal(a):

Spíš by to chtělo nové díly...

Presne tak, tiež by ma potešilo, keby urobia nové časti s tou istou zostavou, ten istý tvorca a hlavne v tej istej krajine :D