Seriál je dobrý a rozhodně stojí za shlédnutí. Viděl jsem ho celý.
Nechápu proč dostal v hodnocení jen 50%. Zaslouží si alespoň 80 %
Mohu jen doporučit. Hodnocení 50% si rozhodně nezaslouží. Proč velké drama? Vojáci ve válce umírali, v seriálu umírají taky a jde se na to koukat i bez velkého dramatu. Příběh? Příběh se přece točí kolem jednoho nešťastníka, který se chce vrátit domů živý.
Ona ta kniha je (aspoň co si pamatuju) soubor scének, který zpočátku nedává moc smysl, ale postupně se člověku skládá celý obrázek. Vyprávění nechronologicky a z pohledu různých postav. Jinak na seriál se těším a snad to bude tak příjemná kombinace humoru a dramatu, jako předloha.
Určitě zkusím!
Na tohle se těším moc. Jak budou titule ke všem dílům, skouknu zaráz.
já jsem upřímně ráda, že mám konečně nějakou minisérii do Výzvy :D jsem zvědavá :-)
Geniální Hellerův román byl poprvé natočený v roce 1970, na plátno se podařilo převést jen část obsahu. Miniserie měla větší prostor a tak se na ni vcelku těším :-)
Určitě si alespoň někdo vzpomene na následující okamžik:"I'm the bombardier" Yossarian cried back at him. "I'm the bombardier. I'm all right. I'm all right." "Then help him, help him," Dobbs wept. "Help him, help him..."
Ano, jak zde bylo už řečeno, ta kniha sama o sobě skutečný děj nemá, jedná se o příběhy nejrůznějších postav vyprávěné částečně retrospektivně, je to takový "blázinec" vystihující tu absurdní podstatu samotné Hlavy XXII a smysl to dostává až postupně. Nespočet těch vyprávěných situací je k popukání a vzápětí následuje šok nějakým připomenutím, že je přece válka a v ní umírají lidi a není to vlastně k smíchu, ale k pláči. Jsem moc zvědavá, jak se to porařilo seriálově zpracovat a těším se moc.
Za me velmi slusny nadprumer. Humorne absurdni scenky jsou vynikajici, prvnich sest dilu se soustredi jenom na cast knihy, coz je dobre. Tvurci tedy asi pocitaji s pokracovanim, coz je jeste lepsi. Krasna kamera a vyprava. Jen ono balancovani na pomezi dramatu a komedie obcas trosku drhne, prepina se rychle a bez varovani, ale v tom se timto pristupem od knihy moc nelisi. Predloha se mi libila hodne a z tohodle jsem vlastne nadseny a hned bych si dal dalsi dily. 80%
Seriál je opravdu plný kvaliních herců i vtipů. Nesouhlasím s hodnocením 50%...