Diskuze k článku Novinka pod lupou: Catch-22 (Hulu)
Antonín Svěcený
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
28. 5. 2019 / 13:32:07 (před 5 roky)
off

Seriál je dobrý a rozhodně stojí za shlédnutí. Viděl jsem ho celý.
Nechápu proč dostal v hodnocení jen 50%. Zaslouží si alespoň 80 %

hanee
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
28. 5. 2019 / 14:42:45 (před 5 roky)
off

Mohu jen doporučit. Hodnocení 50% si rozhodně nezaslouží. Proč velké drama? Vojáci ve válce umírali, v seriálu umírají taky a jde se na to koukat i bez velkého dramatu. Příběh? Příběh se přece točí kolem jednoho nešťastníka, který se chce vrátit domů živý.

Nejlepší film je seriál.
Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
28. 5. 2019 / 15:25:25 (před 5 roky)
off

Ona ta kniha je (aspoň co si pamatuju) soubor scének, který zpočátku nedává moc smysl, ale postupně se člověku skládá celý obrázek. Vyprávění nechronologicky a z pohledu různých postav. Jinak na seriál se těším a snad to bude tak příjemná kombinace humoru a dramatu, jako předloha.

Non cuspi causa qui non debe cuspire
Destinytte
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
28. 5. 2019 / 16:22:42 (před 5 roky)
off
marvio
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
28. 5. 2019 / 19:01:59 (před 5 roky)
off

Na tohle se těším moc. Jak budou titule ke všem dílům, skouknu zaráz.

Marvio
Olivia Caroline Jones
Redaktor | Cool level: 22 | Chandler Bing
28. 5. 2019 / 21:32:16 (před 5 roky)
off

já jsem upřímně ráda, že mám konečně nějakou minisérii do Výzvy :D jsem zvědavá :-)

Is it bad that I'd rather watch Friends than actually have them?
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
28. 5. 2019 / 23:33:02 (před 5 roky)
off

Geniální Hellerův román byl poprvé natočený v roce 1970, na plátno se podařilo převést jen část obsahu. Miniserie měla větší prostor a tak se na ni vcelku těším :-)

Určitě si alespoň někdo vzpomene na následující okamžik:"I'm the bombardier" Yossarian cried back at him. "I'm the bombardier. I'm all right. I'm all right." "Then help him, help him," Dobbs wept. "Help him, help him..."

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
nicol.caster
Dlouholetý uživatel | Cool level: 30 | Nathan Ford
29. 5. 2019 / 11:06:27 (před 5 roky)
off

Ano, jak zde bylo už řečeno, ta kniha sama o sobě skutečný děj nemá, jedná se o příběhy nejrůznějších postav vyprávěné částečně retrospektivně, je to takový "blázinec" vystihující tu absurdní podstatu samotné Hlavy XXII a smysl to dostává až postupně. Nespočet těch vyprávěných situací je k popukání a vzápětí následuje šok nějakým připomenutím, že je přece válka a v ní umírají lidi a není to vlastně k smíchu, ale k pláči. Jsem moc zvědavá, jak se to porařilo seriálově zpracovat a těším se moc.

Nikol Caster
mimomisu
Dlouholetý uživatel | Cool level: 1 | Luke Dunphy
1. 6. 2019 / 09:36:33 (před 5 roky)
off

Za me velmi slusny nadprumer. Humorne absurdni scenky jsou vynikajici, prvnich sest dilu se soustredi jenom na cast knihy, coz je dobre. Tvurci tedy asi pocitaji s pokracovanim, coz je jeste lepsi. Krasna kamera a vyprava. Jen ono balancovani na pomezi dramatu a komedie obcas trosku drhne, prepina se rychle a bez varovani, ale v tom se timto pristupem od knihy moc nelisi. Predloha se mi libila hodne a z tohodle jsem vlastne nadseny a hned bych si dal dalsi dily. 80%

Undertaker4
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
4. 8. 2019 / 18:45:12 (před 5 roky)
off

Seriál je opravdu plný kvaliních herců i vtipů. Nesouhlasím s hodnocením 50%...