Diskuze k článku Anketa: Zlatý devadesátky (top 64, duel 23+24)
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
3. 11. 2020 / 13:28:32 (před 4 roky)
off

Kvůli dcerce, která v devadesátých letech tuhle německou příšernost sledovala a chtěla, abych koupil čokloRexe. Nevyměkl jsem :-)

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 3. 11. 2020 / 13:29:21
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
3. 11. 2020 / 13:29:12 (před 4 roky)
off
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
3. 11. 2020 / 13:48:21 (před 4 roky)
off

To ragelly: Nebylo by špatné publikovat tabulku, které z nominovaných seriálů byly vysílané prostřednictvím Československé TV a po roce 92 České TV a Slovenské TV, plus privátních terestriálních TV na území CZ a SK v devadesátých letech a které později - kdy?.

Nejen, že podstatná část uživatelů neviděla nominované seriály pro svůj věk, ale navíc ne všechny seriály byly v tom desetiletí vysílány na území CZ a SK. Kabelovky byly v plenkách, satelitních receiverů bylo sice dost, ale většina Čechů a Slováků v těch letech rozuměla jen rodnému jazyku (a to nepochybně ne všichni :-)

Takže se vlastně hlasuje o tom, co se jednotliví probandi domnívají, že by mohlo být symbolem devadesátých let, kdyby v tu dobu byli schopni se dívat a kdyby k tomu vůbec měli možnost.

Tím nezpochybňuji anketu - naopak - je zajímavé vidět subjektivní pohled na nezažitou minulost.

Editováno: 1x | Naposledy: 3. 11. 2020 / 13:49:29
ragelly
3. 11. 2020 / 14:07:02 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

To ragelly: Nebylo by špatné publikovat tabulku, které z nominovaných seriálů byly vysílané prostřednictvím Československé TV a po roce 92 České TV a Slovenské TV, plus privátních terestriálních TV na území CZ a SK v devadesátých letech a které později - kdy?.

Nejen, že podstatná část uživatelů neviděla nominované seriály pro svůj věk, ale navíc ne všechny seriály byly v tom desetiletí vysílány na území CZ a SK. Kabelovky byly v plenkách, satelitních receiverů bylo sice dost, ale většina Čechů a Slováků v těch letech rozuměla jen rodnému jazyku (a to nepochybně ne všichni :-)

Takže se vlastně hlasuje o tom, co se jednotliví probandi domnívají, že by mohlo být symbolem devadesátých let, kdyby v tu dobu byli schopni se dívat a kdyby k tomu vůbec měli možnost.

Tím nezpochybňuji anketu - naopak - je zajímavé vidět subjektivní pohled na nezažitou minulost.

Dude, chill :D Je to prostě zábava, hlasuješ pro své oblíbence, někdy z nostalgie, někdy proto, že je sleduješ dodnes. Jak už jsem psala dřív, většina hlasujících neuměla v devadesátkách ani chodit, spousta nebyla dokonce ani na světě. Pokud se ti takovou tabulku chce vytvořit, směle do toho, klidně ji můžeme dát jako speciál před začátkem hlasování pro top 32, až dojede aktuální top 64. Nevím, komu tabulka bude prospěšná, ale tvé iniciativě se nebráním :) Já to dohledávat nebudu.

Director of SHIELD
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
3. 11. 2020 / 14:08:22 (před 4 roky)
off

Naprosto jasná volba. Rex a SG-1

Arkantos
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
3. 11. 2020 / 14:11:39 (před 4 roky)
off

Rex a SG-1. Prvé série Rexa som mal celkom rád a SG1 je srdcovka dodnes.

_-0-_
3. 11. 2020 / 14:17:51 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

Pokud se ti takovou tabulku chce vytvořit, směle do toho, klidně ji můžeme dát jako speciál před začátkem hlasování pro top 32, až dojede aktuální top 64. Nevím, komu tabulka bude prospěšná, ale tvé iniciativě se nebráním :) Já to dohledávat nebudu.

Popravdě nechce. Vůbec. Nemluvě o tom, že se na rozdíl od Tebe nezabývám seriály profesionálně a nevím, kde bych taková data dohledal - v tom jsem se spoléhal na Tebe :-)

Nejde o prospěšnost (ostatně v seriálovém světě jde o prospěšnost zatraceně málokdy), ale bylo by zajímavé vidět, jakým prizmatem vidí minulost lidé, kteří ji nezažili. Byl by to jeden z mnoha ministřípků, ze kterých lze složit pohled na současnou společnost.

Editováno: 1x | Naposledy: 3. 11. 2020 / 15:04:12
Vladimír Adam
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
3. 11. 2020 / 14:42:01 (před 4 roky)
off

Dnes Komisař Anděl a Divoký Rex😁

ragelly
3. 11. 2020 / 14:55:56 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Popravdě nechce. Vůbec.

Vidíš, mně taky ne. Téma tedy úspěšně uzavřeno :)

jukab
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
3. 11. 2020 / 15:06:22 (před 4 roky)
off
Vladimír Adam napsal(a):

Podepisuju, dneska superlehké :)

_-0-_
3. 11. 2020 / 15:08:40 (před 4 roky)
off
ragelly napsal(a):

Vidíš, mně taky ne. Téma tedy úspěšně uzavřeno :)

Nemám rád hry s nulovým součtem, zejména, když jsem v nich neúspěšný :-)

Case*Wawe*Make
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
3. 11. 2020 / 16:03:21 (před 4 roky)
off

Dneska hlasuji pro Rexe. První dva páníčkové Misser a Brantner byli top.

Jarda: Hospodou se rozezní varhany, Kachna může volat černý havrany. #Hospoda "Figure out what you're fighting for, and you'll be okay.~~ Wyatt Logan
yuriy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
3. 11. 2020 / 16:51:47 (před 4 roky)
off

Rexo a SG1 (škoda že Milla nemala iného súpera 🤭)

The Order 1908
CrazyGeek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
3. 11. 2020 / 16:52:28 (před 4 roky)
off

Housky se salámem, Kree!

Začíná mi z toho všeho hrabat. Uwííííííí
_-0-_
3. 11. 2020 / 17:31:50 (před 4 roky)
off
CrazyGeek napsal(a):

Housky se salámem, Kree!

Tohle mohli pochopit jen ti, kteří viděli oba seriály :-)

milosh
Dlouholetý uživatel | Cool level: 38 | Angel
3. 11. 2020 / 17:42:34 (před 4 roky)
off

Po dvacítce duelů už si tak nějak zvykám, že to proradné losovací zařízení vytvořilo pouze duely, kdy mám rád oba seriály anebo jsou mi oba šumák :(

Petyer
Redaktor | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
3. 11. 2020 / 18:24:14 (před 4 roky)
off
janulam11
VIP | Cool level: 18 | Kocour
3. 11. 2020 / 18:37:06 (před 4 roky)
off
Vladimír Adam napsal(a):

Hlasuju stejně. A tyhle seriály by mě taky docela zajímaly 😀.

AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
3. 11. 2020 / 19:15:55 (před 4 roky)
off

Promiň Mili, ale SG1 baví dodnes, zatímco ta tvoje slátanina se dá sledovat už jen z recese :D Neříkám, když jsem byla děcko, hrozně jsem ta dramata a šokující odhalení hltala, ale schválně jsem se si z nostalgie pustila na prima love a to se prostě nedá :DD

kunko
Běžný uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
3. 11. 2020 / 20:35:14 (před 4 roky)
off

Neska REX a samozrejme Hviezdna brána

Hitchhiker
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
3. 11. 2020 / 21:36:02 (před 4 roky)
off
CrazyGeek napsal(a):

Housky se salámem, Kree!

Indeed !

For crying out loud!
andrea168
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
4. 11. 2020 / 02:47:48 (před 4 roky)
off

Zase jedna z anket, kde nezavaham ani vterinu. Rex a nejlepsi serial vsech dob SG-1.