Diskuze k článku The Undoing: Uhádnete vraha?
Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
28. 11. 2020 / 15:17:03 (před 3 roky)
on

Jsem ráda, že jsem se s někým shodla! :D Já si od začátku "přeju", aby to byla Grace. Myslím, že tomu nahrává i ta titulková sekvence. Ale musím uznat, že to je rozehrané tak dobře, že se asi nebudu zlobit, ať už to bude kdokoli.

Canary forever
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
28. 11. 2020 / 15:21:07 (před 3 roky)
off

Fakt doufám, že to bude Grace!

Furiant
Autor článku | Cool level: 84 | Dr. Horrible
28. 11. 2020 / 15:30:03 (před 3 roky)
off

Já se pořád nemůžu rozhodnout... a to nad tím přemýšlím už od včerejšího večera! :D I když jsem ji nečetl, tak vím, kdo byl vrahem v knize. Ale prý je seriál úplně, ale úplně jiný než knižní předloha, takže je možné, že i identita vraha byla změněna. Podle mě by to kromě Henryho mohl být opravdu kdokoliv z nich... takže asi tipnu toho knižního vraha a uvidíme... :D

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
Tempy
28. 11. 2020 / 15:40:40 (před 3 roky)
on
Furiant napsal(a):

Já se pořád nemůžu rozhodnout... a to nad tím přemýšlím už od včerejšího večera! :D I když jsem ji nečetl, tak vím, kdo byl vrahem v knize. Ale prý je seriál úplně, ale úplně jiný než knižní předloha, takže je možné, že i identita vraha byla změněna. Podle mě by to kromě Henryho mohl být opravdu kdokoliv z nich... takže asi tipnu toho knižního vraha a uvidíme... :D

Taky vím, kdo to byl v knize, ale myslím si, že to změní. ;) Nejvíc bych si přála Grace, na druhém místě mám asi Franklina (otce), na třetím Sylvii, ale to se přiznám, že by se mi moc nezamlouvalo. I ten Henry by byl býval solidní, ale to by si to podle mě "nevyplácali" v předposlední epizodě. :)

Tempy
28. 11. 2020 / 15:43:54 (před 3 roky)
on

Každopádně se musím opakovat a zdůraznit, že je to jeden z nejlépe zahraných seriálů poslední doby! :) Velmi si v mých očích herecky polepšil Grant, kterého jsem do té doby považovala za herecky průměrného. O talentu Kidmanové není pochyb. A i všichni ostatní hrají skvěle. Radost sledovat.

Furiant
28. 11. 2020 / 15:49:25 (před 3 roky)
off
Tempy napsal(a):

Taky vím, kdo to byl v knize, ale myslím si, že to změní. ;) Nejvíc bych si přála Grace, na druhém místě mám asi Franklina (otce), na třetím Sylvii, ale to se přiznám, že by se mi moc nezamlouvalo. I ten Henry by byl býval solidní, ale to by si to podle mě "nevyplácali" v předposlední epizodě. :)

Jasně, je opravdu dost možné, že to změní, ale stejně jsem si ho tipnul. :D A ano, Grace by byla fakt dost zajímavá a asi bych si ji ve skrytu duše taky přál. :D I ta Sylvia by to mohla být, už jenom kvůli tomu, že ji hraje Lily Rabe... ohledně Henryho s tebou rozhodně souhlasím, kdyby to byl on, tak nám to neukážou už na konci 5. díl. Jo, a někde jsem ještě četl teorii, že by to vlastně nakonec mohl být i syn Eleny a Fernanda. :D

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
Tempy
28. 11. 2020 / 15:54:16 (před 3 roky)
on
Furiant napsal(a):

Jo, a někde jsem ještě četl teorii, že by to vlastně nakonec mohl být i syn Eleny a Fernanda. :D

Jo, to mě taky v jednu chvíli napadlo. No, uvidíme. :)

sonkad
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
28. 11. 2020 / 17:59:15 (před 3 roky)
off

Moja teória bola skoro od začiatku, že Grace je rozdvojená osobnosť a jej alter ego zabilo Elenu.. Nasvedčuje tomu skoro všetko, tie flashbacky, samotné úvodné titulky, niektoré veci zabudla, že povedala a občas proste tak divne vypne, napr.scéna v parku pri ryšavom dievčatku. Niečo sa určite ešte dozvieme o jej detstve (napr. mi príde podozrivé, že nikto nepovedal, čo sa stalo jej mame). Ale potom si vravím, práve preto, že je to okaté, tak to tak predsa nemôže byť :D

Takže druhý tip je Gracin otec, ktorý v mojej teórii je aj Elenin otec, kde Elena je následok jednej z jeho mnohých záletov počas života.. Keď to Elena zistila, začala byť posadnutá Grace a chcela sa jej votrieť do života cez zvedenie jej manžela, dostať sa do rovnakej školy, známych, prebrať jej celý život.. Ale Franklin urobí čokoľvek pre Grace a keď zistil hĺbku Eleninej posadnutosti, konfrontoval ju a pri hádke zabil. Zároveň by hodením viny na Jonathana odstránil aj jeho z Gracinho života.. Toľko moje divoké teórie :D

kneznaL
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
28. 11. 2020 / 18:33:56 (před 3 roky)
off
sonkad napsal(a):

Moja teória bola skoro od začiatku, že Grace je rozdvojená osobnosť a jej alter ego zabilo Elenu.. Nasvedčuje tomu skoro všetko, tie flashbacky, samotné úvodné titulky, niektoré veci zabudla, že povedala a občas proste tak divne vypne, napr.scéna v parku pri ryšavom dievčatku. Niečo sa určite ešte dozvieme o jej detstve (napr. mi príde podozrivé, že nikto nepovedal, čo sa stalo jej mame). Ale potom si vravím, práve preto, že je to okaté, tak to tak predsa nemôže byť :D

Takže druhý tip je Gracin otec, ktorý v mojej teórii je aj Elenin otec, kde Elena je následok jednej z jeho mnohých záletov počas života.. Keď to Elena zistila, začala byť posadnutá Grace a chcela sa jej votrieť do života cez zvedenie jej manžela, dostať sa do rovnakej školy, známych, prebrať jej celý život.. Ale Franklin urobí čokoľvek pre Grace a keď zistil hĺbku Eleninej posadnutosti, konfrontoval ju a pri hádke zabil. Zároveň by hodením viny na Jonathana odstránil aj jeho z Gracinho života.. Toľko moje divoké teórie :D

Divoké, ale zajímavé :-) Proč ne?

Furiant
29. 11. 2020 / 20:47:38 (před 3 roky)
off

Tak nám v tuto chvíli vede Sylvia a v těsném závěsu se drží Grace. Na třetím místě pak Franklin a Henry...

No jsem zvědavej, kdo to bude! :D Jen mi tenhle týden skončila distanční výuka na home office a zítra už se opět otevírají školy i pro druhý stupeň základek, takže se k tomu závěrečnému dílu dostanu až někdy pozdě odpoledne, jak dojedu z práce. A budu doufat, že si to do té doby nikde nevyspoileruju. :D

A jelikož jsem teď na dálku rodičům opět aktivoval aplikaci HBO GO na televizi, tak jsem jim to hned doporučil... jsem zvědavej na jejich tipy. :D

Tempy
29. 11. 2020 / 20:50:20 (před 3 roky)
on
Furiant napsal(a):

Tak nám v tuto chvíli vede Sylvia a v těsném závěsu se drží Grace. Na třetím místě pak Franklin a Henry...

Zajímalo by mě, kolik by měla Sylvia hlasů, kdyby ji nehrála Lily! :D

Furiant
29. 11. 2020 / 20:58:08 (před 3 roky)
off
Tempy napsal(a):

Zajímalo by mě, kolik by měla Sylvia hlasů, kdyby ji nehrála Lily! :D

No, to se asi nikdy nedozvíme. :D A prča by byla, kdyby to nakonec fakt byla ona! :D

Furiant
30. 11. 2020 / 06:22:06 (před 3 roky)
off

Tak jelikož jsem se dnes ráno vzbudil nějak brzo (asi jsem se nemohl dospat toho opětovného nástupu do práce aneb škola volá! :D), kouknul jsem se na HBO GO, jestli to tam už není takhle po ránu... a ono to tam bylo. :D Takže už to mám za sebou a už to vím! :D Dál proto raději ve spoileru...

Na jednu stranu jsem rád, že mi vyšel můj tip, i když je pravda, že jsem byl silně ovlivněn tím, že jsem věděl, kdo je vrahem v knižní předloze. Na druhou stranu, možná by ta případná rozdvojená osobnost Grace byla větším a údernějším šokem, ale i tak jsem se závěrem spokojený.

Každopádně se jedná o velmi výbornou minisérii s opravdu skvělými hereckými výkony a to na všech frontách - počínaje Nicole Kidman, přes Hugha Granta a Donalda Sutherlanda, konče Noahem Jupem, představitelem Henryho. Tak jak mi dětší herci vcelku vadí, tak tady tvůrci sáhli velmi dobře...

Editováno: 1x | Naposledy: 30. 11. 2020 / 06:42:34
Tempy
30. 11. 2020 / 09:35:52 (před 3 roky)
on

Jsem v půlce posledního dílu a jestli to nakonec udělají tak, že nám vůbec neukážou, kdo to vlastně udělal, tak se asi naštvu! :D Ale i to by se k tak skvělý sérii hodilo. Jinak samozřejmě opět výborná epizoda, jdu to dojet...

Tempy
30. 11. 2020 / 10:28:42 (před 3 roky)
on
Furiant napsal(a):

Tak jelikož jsem se dnes ráno vzbudil nějak brzo (asi jsem se nemohl dospat toho opětovného nástupu do práce aneb škola volá! :D), kouknul jsem se na HBO GO, jestli to tam už není takhle po ránu... a ono to tam bylo. :D Takže už to mám za sebou a už to vím! :D Dál proto raději ve spoileru...

Na jednu stranu jsem rád, že mi vyšel můj tip, i když je pravda, že jsem byl silně ovlivněn tím, že jsem věděl, kdo je vrahem v knižní předloze. Na druhou stranu, možná by ta případná rozdvojená osobnost Grace byla větším a údernějším šokem, ale i tak jsem se závěrem spokojený.

Každopádně se jedná o velmi výbornou minisérii s opravdu skvělými hereckými výkony a to na všech frontách - počínaje Nicole Kidman, přes Hugha Granta a Donalda Sutherlanda, konče Noahem Jupem, představitelem Henryho. Tak jak mi dětší herci vcelku vadí, tak tady tvůrci sáhli velmi dobře...

Tak dokoukáno a souhlas, naprostá spokojenost! Poslední díl bez debaty za 100 %. A o neskutečné kvalitě té minisérie opravdu svědčí to, že bych asi byla spokojená s kýmkoli z nich. Skvěle napsané!

Ještě v tu chvíli, kdy ho Grace potápěla v té soudní síni, jsem si říkala, že by to mohla být ona a měla to od začátku promyšlené. :D A taky nás teda pěkně zavedli tou znělkou a tou zrzkou v parku, vážně se nabízelo, že v té její minulosti něco bude.

Už jsem dlouho neviděla nic lepšího a musím si brzy dát opáčko a podívat se na to se znalostí vraha.

Furiant
30. 11. 2020 / 11:35:30 (před 3 roky)
off
Tempy napsal(a):

Ještě v tu chvíli, kdy ho Grace potápěla v té soudní síni, jsem si říkala, že by to mohla být ona a měla to od začátku promyšlené. :D A taky nás teda pěkně zavedli tou znělkou a tou zrzkou v parku, vážně se nabízelo, že v té její minulosti něco bude.

Tak tak, taky mě napadlo, že se rozhodla ho potopit kvůli sobě, ale bylo to vlastně kvůli Henrymu, takže to je taky zcela v pořádku...

Tempy napsal(a):

Už jsem dlouho neviděla nic lepšího a musím si brzy dát opáčko a podívat se na to se znalostí vraha.

A přesně tohle jsem si ráno taky říkal. Rozhodně si to někdy v brzké době pustím znovu, těch 6 hodin tomu budu znovu věnovat a budu si všímat těch náznaků a věcí, když už to teď vím... :)

Desperate houseman
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
1. 12. 2020 / 02:04:07 (před 3 roky)
off

No fakt jsem doufal že to bude Grace, ale co zrobím. K těm hereckým výkonům, co ta černá právnička předváděla... Hlavně s tím padáním do židle :D Budu muset rewatchnout The Good Wife abych přebil ty otřesné scény u soudu.

ragelly
Boss přes články | Cool level: 119 | Jack O'Neill
1. 12. 2020 / 14:45:34 (před 3 roky)
on

Tak dokoukáno a můj tip mi nevyšel, myslela jsem, že to bude Grace :D

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
1. 12. 2020 / 21:17:43 (před 3 roky)
off

Mě ten konec dost zklamal, kdokoliv jiný by byl lepší :) Tipoval jsem Grace, ale vzhledem k místní anketě jsem si pak myslel, že to spíš bude Sylvia, protože ta postava tam jinak neměla žádný účel.

Editováno: 1x | Naposledy: 1. 12. 2020 / 21:18:13