Diskuze k článku Bridgertonovi opět válí
Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
13. 4. 2022 / 15:33:43 (před 2 roky)
off

Určitě knihy jsou na 100 pro lepší, ale mě se seriál líbil dobrý relax...

Jenny
Luisa
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
13. 4. 2022 / 16:15:04 (před 2 roky)
off

Věřím, že knihy i seriál mají něco do sebe. Je sice smutné, že nejdou přesně podle knih, ale scénář ke 2. sérii není vůbec k zahození ;) :) rozhodně se mi některé scény s Edwinou, Kate a Anthonym líbily více než v knize, např. znechucená Edwina, že byla zaslepená nad očividnou přitažlivostí mezi její sestrou a snoubencem. A rozhodně jsem zvědavá, o čem bude 3. série. Jestli se budou držet knižního pořadí nebo, což by i více nabádalo, začali řešit Colina a Penelope... Tak uvidíme ;) :)

Vím, že nic nevím. Ale to neznamená, že mi to musíte připomínat!!!
lenochod6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
13. 4. 2022 / 19:12:24 (před 2 roky)
off

Nedivím se, druhá série je prostě TOP! Jenom já už jsem to viděla tak čtyřikrát za poslední dva týdny.

SparkySpeirs
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
13. 4. 2022 / 22:10:59 (před 2 roky)
off

By mě zajímalo, kolik hodin tam přidala moje máma :D. První sérii viděla celou hned několikrát, druhou (zatím) jen jednou :).

What the fork?!
Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
14. 4. 2022 / 00:43:36 (před 2 roky)
off

No, já jsem z druhé série otrávená. Z knížky nezůstal kámen na kameni, a šli dokonce přímo proti duchu předlohy, na které se mi líbily právě láskyplné vztahy mezi Kate, Edwinou a jejich matkou. Tady je rozeštvali (o roztržce mezi Penelope a Eloise ani nemluvím), z Kate udělali fúrii, navíc mi těžce nesedla její představitelka a její herecký projev (ale problém mám s velkou částí obsazení) a scény s Penelopinou matkou byly neskutečně otravné. Mezi Kate a Anthonym to bylo zbytečně natahované, všechno vyhrocené, jednání postav mnohdy nesmyslné. Knížka je jedním z mých oblíbených dílů a seriál z ní vycházel možná tak v první epizodě. Za mě ne.

Mimochodem, není na obzoru ta možnost hodnotit procenty jednotlivé série?

Editováno: 1x | Naposledy: 14. 4. 2022 / 10:12:45
Fruiko
Autor článku | Cool level: 125 | Peggy Carter
14. 4. 2022 / 06:45:31 (před 2 roky)
on
Litocha napsal(a):

Mimochodem, není na obzoru ta možnost hodnotit procenty jednotlivé série?

Soon.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
14. 4. 2022 / 10:13:05 (před 2 roky)
off
Fruiko napsal(a):

Soon.

To ráda čtu. Díky.

rebeccacarf
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
14. 4. 2022 / 12:22:09 (před 2 roky)
off

Přiznám se, že druhou knížku jsem po první už nečetla, ta mě dostatečně odradila jako absolutní brak. Naopak mi přišlo, že scénáristé vzali základní námět a rozpracovali ho do kvalitně napsané podoby. Ano, není to vrchol intelektuální zábavy, ale jako odpočinek a odpoutání od reality to slouží perfektně.

allyska
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
14. 4. 2022 / 13:57:33 (před 2 roky)
off

Oddychovka dobrá, knížku mám teda radši. Ten vztah Edwiny a Kate. A Kate a nevlastní mamky. A teda taková kravina a scénáristy vymyšlené požádání Anthonyho o ruku Edwinu a jak to dramaticky vyeskalovali. Edwina naštvaná, že ji Kate zmanipulovala do svých plánů. Bože, traoný. V knížce při oznámení zasnoubení Kate a Anthonyho Edwina šťastná a že měla pocit, že mezi nimi něco je.

Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
14. 4. 2022 / 18:58:14 (před 2 roky)
off

Myslím, že čtenáři knih zaplakali. Tenhle díl mám ze série nejraději a úplně mě bolelo, jak to všechno zhoršili. Kámoška mi říkala, že mám kouknout jen na první dva díly a pak dva poslední, že to nebude takové utrpení, ale já to dala celé. Edwina z toho vyšla jako totální chudinka. V knize jim to přála a chtěla se vdát jen proto, že se to od ní očekávalo. Musím vyzdvihnout prostředí a kostýmy. To byla paráda.

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky