Určitě knihy jsou na 100 pro lepší, ale mě se seriál líbil dobrý relax...
Věřím, že knihy i seriál mají něco do sebe. Je sice smutné, že nejdou přesně podle knih, ale scénář ke 2. sérii není vůbec k zahození ;) :) rozhodně se mi některé scény s Edwinou, Kate a Anthonym líbily více než v knize, např. znechucená Edwina, že byla zaslepená nad očividnou přitažlivostí mezi její sestrou a snoubencem. A rozhodně jsem zvědavá, o čem bude 3. série. Jestli se budou držet knižního pořadí nebo, což by i více nabádalo, začali řešit Colina a Penelope... Tak uvidíme ;) :)
Nedivím se, druhá série je prostě TOP! Jenom já už jsem to viděla tak čtyřikrát za poslední dva týdny.
By mě zajímalo, kolik hodin tam přidala moje máma :D. První sérii viděla celou hned několikrát, druhou (zatím) jen jednou :).
No, já jsem z druhé série otrávená. Z knížky nezůstal kámen na kameni, a šli dokonce přímo proti duchu předlohy, na které se mi líbily právě láskyplné vztahy mezi Kate, Edwinou a jejich matkou. Tady je rozeštvali (o roztržce mezi Penelope a Eloise ani nemluvím), z Kate udělali fúrii, navíc mi těžce nesedla její představitelka a její herecký projev (ale problém mám s velkou částí obsazení) a scény s Penelopinou matkou byly neskutečně otravné. Mezi Kate a Anthonym to bylo zbytečně natahované, všechno vyhrocené, jednání postav mnohdy nesmyslné. Knížka je jedním z mých oblíbených dílů a seriál z ní vycházel možná tak v první epizodě. Za mě ne.
Mimochodem, není na obzoru ta možnost hodnotit procenty jednotlivé série?
Litocha napsal(a):
Mimochodem, není na obzoru ta možnost hodnotit procenty jednotlivé série?
Soon.
Přiznám se, že druhou knížku jsem po první už nečetla, ta mě dostatečně odradila jako absolutní brak. Naopak mi přišlo, že scénáristé vzali základní námět a rozpracovali ho do kvalitně napsané podoby. Ano, není to vrchol intelektuální zábavy, ale jako odpočinek a odpoutání od reality to slouží perfektně.
Oddychovka dobrá, knížku mám teda radši. Ten vztah Edwiny a Kate. A Kate a nevlastní mamky. A teda taková kravina a scénáristy vymyšlené požádání Anthonyho o ruku Edwinu a jak to dramaticky vyeskalovali. Edwina naštvaná, že ji Kate zmanipulovala do svých plánů. Bože, traoný. V knížce při oznámení zasnoubení Kate a Anthonyho Edwina šťastná a že měla pocit, že mezi nimi něco je.
Myslím, že čtenáři knih zaplakali. Tenhle díl mám ze série nejraději a úplně mě bolelo, jak to všechno zhoršili. Kámoška mi říkala, že mám kouknout jen na první dva díly a pak dva poslední, že to nebude takové utrpení, ale já to dala celé. Edwina z toho vyšla jako totální chudinka. V knize jim to přála a chtěla se vdát jen proto, že se to od ní očekávalo. Musím vyzdvihnout prostředí a kostýmy. To byla paráda.