Diskuze k článku Slovníček pro vykopávky – co znamenají zkratky v názvech epizod XO, Kitty
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
19. 5. 2023 / 17:49:12 (před 78 týdny)
off

Řekla bych, že každý, kdo se pohybuje v nějakém fandomu (což by tady měl být každý, nebo každý druhý) je asi důvěrně seznámen s pojmy shipping a OTP :-). Zrovna OTP používám nejenom na tumbrlu dnes a denně ;). WTF a TBH je taky celkem na běžné denní bázi a ne až tak dávno jsem se dozvěděla i co znamená TIL... Zbytek nepoužívám a až na XO mi bylo neznámo...

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
ragelly
Boss přes články | Cool level: 119 | Jack O'Neill
19. 5. 2023 / 18:31:11 (před 78 týdny)
off

Já jsem docela vykopávka teda :D Z těch deseti v článku znám jen xo, wtf, tgif a tbh.

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
19. 5. 2023 / 18:34:00 (před 78 týdny)
off
ragelly napsal(a):

Já jsem docela vykopávka teda :D Z těch deseti v článku znám jen xo, wtf, tgif a tbh.

Ty neznáš OTP?? Zrovna ty?? :D

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
19. 5. 2023 / 18:47:51 (před 78 týdny)
off

Mám pocit, že když mi nebylo známo jen TIL, LFG a BYOB, tak je to ještě docela dobrý výsledek. A slovíčko Fudge bude užitečný znát, až se bude kolem pohybovat nějaký puritán (babička s mýdlem) :D

I have a cunning plan...
lenochod6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
19. 5. 2023 / 22:29:46 (před 78 týdny)
off

Velmi skvěle napsaný článek, moc jsem se pobavila a hezky se to četlo.
Znala jsem asi 3 věci, ale vyloženě používám jenom wtf.

Ozo
Uživatel od první verze | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
20. 5. 2023 / 01:00:04 (před 78 týdny)
off

Teda, to je zajímavý, díky za článek! Já znal jen WTF, takže jsem asi pořádná vykopávka. No, co už :)

Fruiko
Autor článku | Cool level: 125 | Peggy Carter
20. 5. 2023 / 01:40:40 (před 78 týdny)
off
lenochod6 napsal(a):

Velmi skvěle napsaný článek, moc jsem se pobavila a hezky se to četlo.
Znala jsem asi 3 věci, ale vyloženě používám jenom wtf.

Díky. Před napsáním jsem znal jen WTF. Takže jsem ho alespoň mohl aplikovat na každou zkratku, když mi Google našel řešení. :-D

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Blázen z Jericha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
20. 5. 2023 / 10:44:35 (před 78 týdny)
off

cenzura

ČSFD.cz je odpad
sonkad
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
20. 5. 2023 / 20:44:13 (před 78 týdny)
off

Tak u mňa 50/50.. Prvých 5 poznám a zvyšných 5 som sa naučila 🤣

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 5. 2023 / 23:24:10 (před 78 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Díky. Před napsáním jsem znal jen WTF. Takže jsem ho alespoň mohl aplikovat na každou zkratku, když mi Google našel řešení. :-D

Jsme na tom stejně se znalostmi, článek pobavil (a popravdě i z mnoha důvodů rozesmutnil), doufám, že zafunguje moje selektivní paměť a zkratky zapomenu stejně, jako jsem zapomněl tuny jiného nepotřebného balastu :-)

Článek je možná prospěšný vykopávkám ale my, kteří jsme již překonali životní etapu vykopávek a jistým krokem vkročili do terminálního stadia si skutečně chceme zachovat nezanesenou mysl/*.dbf (do míry, do jaké to jde).

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."