Tak únor jsem odhadla dobře. 😁 Na březen podle nápovědy tady bych řekla něco se šerifem v hlavní roli. Ale nejspíš jde o chybu, protože na mém profilu je jinak obrázek ženy s dítětem, takže půjde o seriál kde matka má nějaký vztah k dítěti nebo dítě porodí či čerstvě porodila a nebo slavení den matek 🤔😁
Koukám, že jste změnili styl nápovědy :D:D:D
Tak únor jsem odhadl dobře, jen škoda, že se nepočítá i Dánsko a asi ani Island ne. Na březen podle nápovědy na profilu tipuju něco s matkou (viz květnové téma výzvy 21).
Seznam
Já mám jeden nový finský seriál ve Chci vidět, ten by se na to hodil, ale ne a ne ho sehnat (ani na torrentech není!).
A otázečka, jelikož jsem ve výzvě nováček: Ten pilot musím shlédnout v únoru, nebo můžu kdykoliv během roku?
darbak napsal(a):
A otázečka, jelikož jsem ve výzvě nováček: Ten pilot musím shlédnout v únoru, nebo můžu kdykoliv během roku?
Kdykoli během roku :)
Lord Edmund Blackadder napsal(a):
Tak únor jsem odhadl dobře, jen škoda, že se nepočítá i Dánsko a asi ani Island ne. Na březen podle nápovědy na profilu tipuju něco s matkou (viz květnové téma výzvy 21).
Seznam
Nevím, jak Dánsko, ale Island by se měl počítat. Ve článku je odkaz na 7 zastávek ve Finsku a na Islandu...
darbak napsal(a):
Já mám jeden nový finský seriál ve Chci vidět, ten by se na to hodil, ale ne a ne ho sehnat (ani na torrentech není!).
Kdykoli během roku :)
Od teď. Takže lednový mají smůlu.
Seznam
Island určitě jo, Dánsko beru taky, sic je na hraně. :D
darbak Promiň, špatně jsem to pochopil. :D
darbak Promiň, špatně jsem to pochopil. :D
V pořádku, stane se :D
Fruiko napsal(a):
Od teď. Takže lednový mají smůlu.
Tak fajn, v lednu jsem stejně nic severského neviděl :D Díky
Tak jsem tipovala správně.
No a na březen tipuji něco s mateřskou láskou, matkou.
Tak februárové zadanie som v podstate odhadla správne. Až na to teda, že som trochu smutná, že do tejto kolónky si nezvládnem naprať anime. 🤭 Chcela som si výzvu trochu ozvláštniť a táto kolónka mi to trochu pokazila. Ale čo už.
Marec tipujem na seriál, v ktorom sa objaví čerstvá matka alebo matka všeobecne. 🤔
Fruiko napsal(a):
Island určitě jo, Dánsko beru taky, sic je na hraně. :D
Nejspíš mi něco uteklo, ale Dánsko už není na severu? Nebo se nějak vyčlenilo nebo bylo vyčleněno (jako třeba Pluto už není brané jako planeta)? Nebo k Dánsku chováš silné antipatie?
Mám pocit, že letos dostávám ty kategorie za trest :(. Napřed to anime, teď severské země u kterých se nudím (stačily mi dva díly Borgen, tyhle rozvláčnosti fakt ne).. I když moment, Okkupert je vlastně taky severský seriál ne? Když už je to anexe Norska...
Anyk napsal(a):
Nejspíš mi něco uteklo, ale Dánsko už není na severu? Nebo se nějak vyčlenilo nebo bylo vyčleněno (jako třeba Pluto už není brané jako planeta)? Nebo k Dánsku chováš silné antipatie?
Však říkám, že je ok. :-) Antipatie ani ne, ale přijde mi, že už ty jejich seriály nemají ten severský feeling.
Anyk napsal(a):
Dánsko je tam každopádně, tak jako tak. :) Mohli bychom se ale bavit o tom, jestli „severskými“ zeměmi myslíme skandinávské: Dánsko, Norsko, Švédsko, nebo nordické: Dánsko, Norsko, Švédsko, Finsko, Island. ;) Ale když to Fruiko bere podle feelingu, tak je to těžký... :D
Tož únor byl podle nápovědy jasný, ale u března jsem zatím docela zmatená, protože mě nenapadá nic jiného, než témata, co už tu byla. :D (Pilot seriálu, kde hraje hlavní roli matka + Pilot seriálu, který se točí okolo těhotenství/malých dětí)
Tempy napsal(a):
Dánsko je tam každopádně, tak jako tak. :) Mohli bychom se ale bavit o tom, jestli „severskými“ zeměmi myslíme skandinávské: Dánsko, Norsko, Švédsko, nebo nordické: Dánsko, Norsko, Švédsko, Finsko, Island. ;) Ale když to Fruiko bere podle feelingu, tak je to těžký... :D
Pro mě severské státy vždy byly ty, co jsou na severu Evropy, tak jestli už i světové strany třeba nejsou fluidní 🙄 Nedávno mi jeden Brit řekl, že jsou pro ně evropané v lecčems divní. Tak jsem se ujistila, jestli stále platí, že UK leží v Evropě. A nebylo to Brexitem, prostě to berou jako kontinentální Evropa a my. Kéž bych o "pocitové geografii" věděla dřív, jsem se tím mohla ve škole ohánět 🤭