Znie to fajn :)
Btw. Je to urcite v 9. stor. nasho letopoctu, asi chyba v popise :)
Já ty nové projekty od BBC prostě žeru. Ale nevím, jak budu stíhat. Možná ještě odložím na Vánoce. :/
Nemůžu se zbavit dojmu, že se vám tam vloudilo pár chybiček.. Jednak těžko v devátém století př.n.l. když Anglie byla ještě vzdáleným snem plným druidů, Piktů a jiných krvelačných Keltů (zdravím jejich Skotské potomky :D), ale to už poznamenala Lill a druhak, nevíte proč všude jinde čtu že je to adaptací knížek Bernarda Cornwella (jehož knížky zbožňuju a taky bylo na čase aby si jich BBC všimla) ale vy tvrdíte že je to adaptace knížek Stephena Butcharda? Tak jak to teda je :D? Ale rozhodně mám tenhle seriál ve watchlistu a jsem na něj hrozně zvědavá....
andromache napsal(a):
Nemůžu se zbavit dojmu, že se vám tam vloudilo pár chybiček.. Jednak těžko v devátém století př.n.l. když Anglie byla ještě vzdáleným snem plným druidů, Piktů a jiných krvelačných Keltů (zdravím jejich Skotské potomky :D), ale to už poznamenala Lill a druhak, nevíte proč všude jinde čtu že je to adaptací knížek Bernarda Cornwella (jehož knížky zbožňuju a taky bylo na čase aby si jich BBC všimla) ale vy tvrdíte že je to adaptace knížek Stephena Butcharda? Tak jak to teda je :D? Ale rozhodně mám tenhle seriál ve watchlistu a jsem na něj hrozně zvědavá....
Chybky se vloudí vždycky.
Století bylo opraveno hned, teď už je i autor, jméno, které tam bylo, je člověk, který zpracoval knižní předlohu do podoby televizního scénáře. Ale Cornwell byl v textu uveden správně i se závorkou na řádku tvůrce :)
ragelly napsal(a):
Chybky se vloudí vždycky.
Století bylo opraveno hned, teď už je i autor, jméno, které tam bylo, je člověk, který zpracoval knižní předlohu do podoby televizního scénáře. Ale Cornwell byl v textu uveden správně i se závorkou na řádku tvůrce :)
Neber to prosím jako moje hnidopišství jo ;)? Jsou to prostě dvě věci které mě okamžitě praštili do očí a nedalo mi to na ně upozornit ;). Jak jsem psala, Cornwell je můj oblíbenec, tak i proto (byť zrovna na tuhle sérii jsem se ještě nedostala, ale je v pořadí :D) ;). A jinak díky za vysvětlení jak je to s tím druhým jménem jakou má ten člověk funkci ;).
Zrovna čtu 3 díl (Páni severu) "Saské kroniky" a koukla jsem na první díl, který vcelku přesně vystihl část děje z 1 dílu (Poslední království). Doufám, že natočí všech 5 knih (2-Bledý jezdec, 4-Píseň meče a 5-Hořící země). Jen mě trochu rušil vzhled hlavního hrdiny (v knihách je podobný vikingům - vysoký blonďák, tak střída identitu, jednou viking, pak zase sas :D), tahle kosmetická vada se časem srovná. Jinak doropučuji, fakt jsem se bavila :)
Těch knih je již 8-Smrt králů,Pohanský pán a Prázdný trůn.A rozhodně nejsou uzavřené i když Uthred je již ve vyšším věku.
Veľmi dobrá novinka ani som nečakala, že mi padne do watchlistu a už tam bola :D Celé je to zaujímavé som zvedavá čo sa z toho vyvinie. :)
Už ho mám ve watchlistu :)
O tom že nejaký taký seriál je, som sa dozvedela tak cca pred dňami, pozrela som si trailer a hneď ma zaujal tak už sa teším keď si ho pozriem :)
Po pilotu jsem nadšená :) Tahle knižní série mě zatím minula, ale v nejbližší době se po ní poohlédnu a napravím to. Kolikrát mě nějaký seriál navnadí na knihy a najdu tak inspiraci, co nového číst. :)
Nějaký názor hnidopicha, co četl knížky? Ať vím, jestli se mám bát.